Barnvagnstillbehör från Mamma på vift!

av Anna

mammapavift_1

Jag är, som den som följt mig eller bloggen under en tid vet, absolut typen som gillar att göra min vagnar personliga och gärna så unika som möjligt dessutom. Mönstrade suffletter och allehanda tillbehör, jag får faktiskt aldrig nog! Utbudet av skickliga sömmerskor är stort och jag har erfarenhet av flera men är ganska petig. De här grejerna från Mamma på vift är dock väl förtjänta av lite uppmärksamhet för de är lika fint sydda som många originaltillbehör. Christina lägger både hjärta och själ i det hon skapar och när jag fick hem en dyna, bygelskydd samt solskärm så fattar jag varför hennes grejer är så populära!

Bygelskydd är främst viktigt för min del eftersom att byglarna på Bugaboos vagnar är rätt känsliga och enkelt repas eller får riktigt fula fläckar. Med ett skydd över slipper man tänka på det, och har skyddet små pillband har man i samma veva lite sysselsättning för den som åker i vagnen. Mina barn är kanske på gränsen till för stora för att gilla pill, trodde jag, men min 2-åring har tyckte att det var väldigt skojigt att hålla på med dem. Bygelskyddet är i ett elastiskt, baddräktsliknande tyg så det är enkelt att ta på. Jag har mest haft skydd i vaxad textil tidigare och var lite skeptisk till hur den här typen av material skulle lyckas med att skydda skummet på bygeln men det har funkat hur bra som helst.

Och solskärmen sen! Perfekt för alla vagnar med liiiite för kort sufflett, ett vanligt problem i synnerhet den här tiden på året när det är väldigt ljust ut men solen fortfarande står ganska lågt. Babyzen YOYO är en av vagnarna som ska flyga till Frankrike med oss i sommar och med den fina solskärmen (i det här fallet – molnskärmen!) kommer skugga inte vara ett bekymmer. Skärmen har funkat på alla vagnar jag testat den på, så den är i en universalmodell.

mammapavift2

Sittdyna med passform som påmminner om Bugaboos senaste sittdyna. Funkar i Kronans vanliga sittdel lika bra som i Buffalons ergonomiska. Sittdynan är vändbar, den riviga leopardsidan är i bomullstyg och baksidan är i turkos fleece. Det främst syftet med en sittdyna är för min del att skydda vagnen för smuts och för att förenkla städning av vagnen. Glassfläckar har inte varit helt ovanligt på mina vagnar under de senaste veckorna… Men det skadar verkligen inte att addera lite färg eller mönster till en vagn heller, för visst blev det snyggt!

Du kanske också gillar

1 kommentar

Amanda 16 september, 2014 - 20:28

Hej Anna. Såg en bild med leopard dyna till sittvagn? Jag är desperat efter att få köpa en…. Snälla hjälp mig!!
Med vänlig hälsning, Amanda Lovén

Reply

Lämna en kommentar