Mountain Buggy Cosmopolitan

av Anna

Mountain Buggy släpper en ny vagn, en fyrhjuling med vändbar sits som enligt uppgift ska kosta cirka 6000 kr med sitt- och liggdel till. Vagnen heter Cosmopolitan och jag utgår ifrån att det anspelar på att det ska vara en cityvagn. Som ni ser på bilderna ovan så kommer den i minst tre utföranden, jag är mest nyfiken på den med röd dyna, kan det var denimtyg till? Snygg matchning i så fall! Men antagligen är det inte det, utan samma svart/grå som på de andra. Jag vet absolut ingenting annat om vagnen än att den ser ut som en P&T Vibe gått till sängs med en MB Swift och fött fram… Brio Sing? Låt oss hoppas att den är mer än vad den ser ut som.

Det som går att avgöra va bilden är i alla fall att Cosmopolitan har snurrbara framhjul, alla hjul ser ut att vara punkteringsfria och av vad jag hört så ska vagnen bygga på samma princip som till exempel Bugaboos – en ram och samt två klädslar som sätts på: en för liggdel och en för sittdel. Fotstödet ser ut att vara ställbart, helt ramen påminner mig om ramen till P&T Promenade. Det märks verkligen tydligt att Phil & Teds och Mountain Buggy har samma ägare nu för tiden, vagnarn som släpps blir mer och mer en mishmash av de båda märkena. Betyder detta att vi i framtiden kommer se de förenas till ett gemensamt märke? Phil Mountain? Teds Buggy?

Vad mer? Teleskophandtag, antagligen fotbroms, låser sig i ihopfällt läge, ser ut som swingaway-bygel, suffletten ser ut att ha okej täckning medan varukorgen ser ganska liten ut. Vad som skulle göra Cosmopolitan väldigt intressant i mitt tycke är en bra fjädring, att den blir liten ihopfälld och att den har hög maxvikt. Hade gärna sett den med en annan typ av hjul också. Men nog är det spännande, det är alltid julafton för en barnvagnsnörd när nya modellerna kommer ut på marknaden!

 

Du kanske också gillar

2 kommentarer

maja 18 november, 2013 - 12:13

Hej, jag undrar om du har hunnit kika på MB Cosmopolitan något mera? Jag är grymt nyfiken på den, älskar MB men skulle gärna haft den vänd mot mig, så tycker C känns intressant!
Har inte kommit iväg än själv och kollat in den, så tänkte därför kolla med dig då jag vet att du har bra koll på alla vagnar 🙂
// kram maja

Reply
Anna 20 november, 2013 - 13:46

Hej Maja!
Tyvärr inte, jag är bekant med några som haft den och verkar gilla, men inte direkt älska, den. Mer än så kan jag inte säga om den. :/
/Anna

Reply

Lämna en kommentar