Mountain Buggy Nano Duo!

av Anna

Det tog lite tid men äntligen kan jag berätta om en vagn jag fick se på Kind + Jugend i Köln i höstas men som varit hemlig fram till nu. Och det är en vagn jag tror många kan ha längtat efter utan att ha vetat om det. För några år sedan var vagnar som blev små ihopfällda en bristvara men med Babyzen Yoyo i täten har vi nu ett stort utbud av sådana modeller. Vad som saknas istället är syskonvagnar som inte upptar pråmstorlek när de fälls… och nu börjar det alltså rassla till också i den kategorien. Ett märke som är tidigt ute är Mountain Buggy, som nu släpper en syskonversion av sin lilla barnvagn MB Nano. Syskonvagnen kallas för Mountain Buggy Nano Duo och jag som har sett den live kan intyga att den höjer ribban rejält för vad som kan anses vara en syskonvagn som blir lite ihopfälld. MB Nano Duo har precis börjat nå ut till svenska återförsäljare och kommer kosta 4999 kr, vill man köpa till MBs Cocoon med sufflett så kostar den 795 kr. Andra tillbehör som kan köpas till är gemensam bygel, regnskydd samt solskydd i meshnät som jag tror kan funka som insektsnät också. Alla tillbehör kostar 495 kr.

MB Nano Duo fälls på precis samma sätt som fäller ihop MB Nano och mäter ihopfälld 52 x 73 x 28 cm. MB Nano Duo är alltså 73 cm bred och väger med sittdelarna på endast 9 kg. Med vagnen medföljer en förvaringsväska, och tar man av hjulen på Nano Duo och packar den i väskan så blir måtten på paketet ännu lite mindre.

Vill man köra MB Nano Duo med bebis så går det bra. Sittdelen kan då fällas ned till ett plant liggläge och MB Cocoon förankas så den sitter stadigt. Mjukliften har en egen sufflett och för extra solskydd kan man dessutom fälla ut ordinarie sufflett. Detta liggläge får endast användas med mjukliften, med sittande barn är det bakåtlutat viloläge som är max vinkel på ryggstöd. Maxvikt för mjukliften är 9 kg.

MB Nano Duo tar 15 kg per sittdel och  har en ställbar fempunktssele samt ställbara fotstöd. Hjulen är ganska små men jämnlika med de på små singelvagnar och lär funka fint på slätare underlag, som asfalt eller stenlagda trottoarer i stadsmiljö. Höjden på ryggstödet är 66 cm och MB säger att barn upp till omkring tre år ska sitta bekvämt. Jag tror dem, för vagnen ser rymlig ut. För alla som har två barn och vill kunna dela upp sig så en förälder tar barnen på dagsvila medan den andra får lite egentid under semestern så tror jag att MB Nano Duo är det bästa tillgängliga alternativet just nu. Det ska bli roligt att se den live igen och förhoppningsvis kan jag återkomma med lite intryck om hur den är att köra senare i år!


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. HÄR kan du läsa mer om varför jag har affiliatelänkar på bloggen. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Köp Mountain Buggy Nano Duo hos: Babyland

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar