Latmaskar se hit – chassiskydd för teleskophandtag!

av Anna

Jag har tidigare skrivit om chassiskydd för barnvagnen, och mina sitter fortfarande kvar på min Bugaboo Donkey. Både för att de är snygga och för att de skyddar chassit från att repas. Det visade sig dock rätt snabbt att jag, som fäller ut och in handtaget regelbundet när jag använder vagnen, är alldeles för lat för att orka använda skyddet för teleskopdelarna av chassit. Nu finns det en smart lösning på det i-landsproblemet: en typ av elastiskt chassiskydd som träs på handtaget och som möjliggör ett bibehållande av den helsvarta looken utan att jag som barnvagnsförare behöver anstränga mig särskilt mycket alls.

Upphovskvinnan bakom dessa heter Emilie Gustavsson och ni kan läsa mer om henne och hennes produkt på hennes blogg. Skyddet görs av ett baddräktsliknande tyg, och erbjuder kanske inte lika hög grad av skydd mot repor som det oelastiska men det är klart bättre än inget. Att montera på skyddet kändes läskigt eftersom att det krävs att man skruvar loss handtaget, men det var faktiskt inget att oroa sig över och det var gjort i ett ögonblock. Skyddet kommer i fyra delar, en för vardera teleskophandtag och så två delar som träs över skummet på handtaget -för att skydda det mot både smuts och jack från vassa föremål. Handtaget går att förkorta nästan hela vägen även med skyddet på. När handtaget dras ut igen så förbli skyddet ihopvecklat men drar man bara ut det direkt så slätar det ut sig och sitter på plats bra.

Är det här en nödvändighet? Näpp. Men detsamma gäller ju väldigt många andra barnvagnstillbehör, skulle jag vilja påstå. Och för sådana som mig, som på riktigt bryr sig om vagnens utseende, så är det faktiskt kul när vagnen ser enhetligt svart ut och skönt att den kanske mest utsatta delen av chassit får något slags skydd. Trots att vagnens ägare råkar vara den lata typen!

 

Du kanske också gillar

2 kommentarer

Veronica 21 april, 2014 - 04:58

Hej
Jag har försökt att hitta detta skydd men finner inte det. Har du nån länk?

Reply
Anna 21 april, 2014 - 20:43

Hej Veronica,
ja det har tidigare sålts hos lills.se, vad jag vet!
/Anna

Reply

Lämna en kommentar