En första titt på Mountain Buggy Nano

av Anna

mbnano_1Många första tittar just nu, men det är bara kul att få testa så mycket nytt samtidigt och kunna jämföra vagnarna sinsemellan. Igår anlände en liten Mountain Buggy Nano hit till ön. Nano är alltså MBs allra minsta vagn, en resevagn som är tänkt att fungera som handbagage vid flygresor, precis som Babyzen Yoyo. Huruvida den har måtten för det verkar debatteras, men den blir riktigt liten ihopfälld och vi ska pröva hur den funkar att ha med oss när vi har alla sju säten uppfällda i vår bil och därmed ett mycket begränsat bagageutrymme.

MB Nano har en maxviktskapacitet på 20 kg, och sittdelen är väldigt rymlig och suffletten högt placerad. Den verkar vara ett bra alternativ för större barn. På bilden syns min 3,5-åring som uppskattningsvis är omkring 105 cm lång. Nano har ett viloläge men inget liggläge, fotstödet är ställbart i två vinklar och varukorgen kan ta 5 kg. Vagnen har fast handtag och hjul av plast som är enkla att klicka av och på. Efter ett första rull i trädgården och ute på gatan så känns vagnen stabil trots tungt barn i, och den verkar ha bra rull fast hjulen är små. Ska bli spännande att se vad MB Nano gör för intryck på oss!

 

Du kanske också gillar

4 kommentarer

Jenny / Ekomamma i stan 14 juli, 2014 - 18:19

Spännande! Ser ut som att det här skulle kunna vara ett alternativ för oss (vi vill ju ha en resevagn som reserv och har spanat på yoyon men har sett att den bara tar 15 kg) så jag ser fram emot själva recensionen.

Reply
Anna 17 juli, 2014 - 09:23

Jag hoppas kunna vara ganska snabb med recensionerna i sommar, så jag ska försöka leverera i tid! 😉
/Anna

Reply
Cissi 18 november, 2014 - 22:27

Hej sugen på en babyset yoyo men då jag är 1,58 och styret långt upp funderar jag på om den sista snarlika vagnen du skrev om skulle passa mig bättre? Går handtaget på den justera? Är den längre ner? Är korgen under bättre? Vilken skulle du välja mellan dom? Eller vet du någon annan extravagn som tar liten plats? Chicco liteway kändes för otymplig tyckte jag….tack på förhand! Sjukt bra sida 😉

Reply
Anna 20 november, 2014 - 22:49

Hej Cissi, handtaget är nog ungefär lika skulle jag säga, enbart baserat på känsla. Men det har ju en annan form på Nanon så kanske blir det enklare för dig att hålla lite längre ned på handtaget då? Fast handtag, varukorgen är väl också den ungefär likvärdig, men kanske lite mer lättåtkomlig ändå. Tycker Yoyon har bättre körkänsla måste jag säga.

Har du kollat på Nuna Pepp? Det är en av min favoriter, den blir liten ihopfälld och har ställbart handtag
/Anna

Reply

Lämna en kommentar