Minirecension av Mountain Buggy Swift 09

av Anna

Efter att ha ägt både en MB Urban Jungle Duo och en MB Duet men aldrig en singelvagn från Mountain Buggy var jag tvungen att ta tillfället i akt tidigare i höstas när en fin Swift dök upp i min väg. Vagnen är av årsmodell 2009 vilket betyder att den bland annat har utåtstickande hjulnav och saknar solskärm på suffletten, något som senare modeller har utrustats med. Swift är ju MB Singles lillasyskon och vagnen känns verkligen nätt och petite. Ändå rymde den båda barnen riktigt bra, även om den lilla förstås hade bättre benutrymme än min stora.

Vad jag gillade med Swiften är körkänslan, som visserligen är stötigare än på Duon men faktiskt i mitt tycke bättre än på Dueten. Den funkar bättre i terräng en de flesta vanliga sulkys i och med hjulen storlek, och så tycker jag också om lufthjul när det är dags för promenader i skogen eller i snön. Handtaget är skönt att hålla i och jag har gott om benutrymme när jag går med vagnen även om det är i rask takt. Swiften är enkel att fälla och känns helt enkelt användarvänlig. Varukorgen är relativt rymlig, den täcker i alla fall mina behov vilka dock inte är så stora nu när jag inte behöver släpa runt på en skötväska längre.

Vad jag inte tycker riktigt lika mycket om är framför allt det bakåtlutade sittläget. Det går att trycka fram ryggplattan och lägga något emellan så att positionen blir mer upprätt men mina barn vill sitta i vagnen så att de kan se ut och de ogillar det ständiga viloläge som många av Mountain Buggys vagnar har. Samtidigt är liggläget bra så när det var dags att sova så fyller ju sittdelens design sin funktion.

Bygeln föll lite för lätt av från chassit, men det var kanske något som hade gått att justera. Vidare är suffletten ganska kort, men detta är som sagt något som MB redan har justerat till det bättre. Att använda Swift som jag använder en sulky tyckte jag funkade väldigt bra, men jag skulle antagligen inte köpa en att använda från födseln eftersom att sittdelen endast är framåtvänd.

Du kanske också gillar

4 kommentarer

Emilie 22 mars, 2013 - 19:12

Hej!

Jag har en fråga, är det en volvo v 70 som du har lastat in vagnen i?
Undrar mest om det går rakt in i bilen, eftersom vi behöver ha en stor hund i andra halvan av bagaget!

Mvh Emilie

Reply
alltombarnvagnar 22 mars, 2013 - 22:07

Hej Emilie!
Nej det är en Opel Astra kombi, så den har lite mindre baklucka än Volvo V70 men ja vagnen gick in på längden!
Så det borde den gör även i er bil, tänker jag då.
/Anna

Reply
Caroline 2 juli, 2014 - 22:33

Hej har en moutain buggy Urban Jungell från 2008 och min sufflett har gått sönder och undrar nu om du vet om de går att använda samma som till dem nya vagnarna? Annars vet du vart man kan fån tag på ett? Mvh Caroline

Reply
Anna 27 juli, 2014 - 21:21

Hej Caroline, jag är tyvärr osäker på vilka exakt årtal. Vet att man kan modifiera klädslarna och att Bonti bl.a. gör det åt en, prova att höra med dem kanske?
/Anna

Reply

Lämna en kommentar