Lite tankar och tips om Baby Jogger City Select

av Anna

Det här inlägget är en sammanställning av vad tre olika Baby Jogger City Select-ägare tycker och tänker om sin vagn. Stort tack till Malin J, Ruby L och Hanna L för att ni delat med er av era åsikter och erfarenheter!

Varför valde du just BJ City Select?
Malin: Jag valde BJ SC för att det är vändbara sittdelar, för att den är smal så man kommer fram överallt, tar väldigt liten plats i bilen, snygg, och bra pris.
Ruby: Jag tyckte att den såg så himla smidig och praktisk ut. Min första tanke var att det måste ha varit en mamma som designat den! Sen kunde man även välja åt vilket håll barnet skulle sitta åt, vilket uppskattades mycket av mig då inte alla syskonvagnar har de möjligheterna.
Hanna: Vi ville ha en syskonvagn där vi inte behövde vända det mindre syskonet framåt så fort det var dags för sittdel.

Vad gillar du bäst med din vagn?
Malin: Det absolut bästa är att jag snabbt och enkelt kan ta bort ena delen och få en enkelvagn. Efter lämning hos dagmamman av mellansonen lämnar jag kvar en del så jag slipper gå med en del tom. Sen gillar jag varukorgen, som dock är allra mest lättillgänglig när man bara har en sitt-/liggdel på vagnen. Andra bra saker är att både sufflett och fotstöd kan förlängas, samt att handtaget kan regleras i höjd – något som passar oss väldigt bra då jag är kort och min kille är lång.
Ruby: Det jag gillade mest var dels variationsrikheten i hur vagnen kunde användas, dels att den blir så liten ihopfälld. Och varukorgen är väldigt rymlig!
Hanna: Den är smidig, skön att köra och blir liten i hopfällt läge. En detalj som jag verkligen gillar är att varukorgen är såpass rymlig, och för att underlätta åtkomsten bakifrån så är den försedd med dragkedjor på bägge sidor som gör öppningen större. När dragkedjorna är stängda så är det inget som kan trilla ur, med dem öppna så är det inga problem att komma åt. Att man kan välja olika ”höjdlägen” för både sufflett och fotstöd är också ett stort plus!

Vilka är City Selects svaga eller sämre sidor, om den har några?
Malin: 
Det som jag ser som lite negativt är att suffletten är ganska kort. I början tyckte jag det var svårt att komma upp för höga kanter, men nu har jag lärt mig att trycka på lite med foten och då är det inga problem. Upplever den ibland som lång att vända runt i trånga utrymmen.
Ruby: Jag tycker att vagnen kan vara lite tungstyrd, då den är rätt lång med båda syskonsitsarna på. Det gjorde också att man fick snurra runt vagnen för att ta sig upp för trottoarkanter.
Hanna: Vagnen blir lång då man kombinerar en sittdel tillsammans med en liggkorg. Väldigt hård i dämpningen framtill. Den plana delen av handtaget är inte är så brett, för mig är det inget problem, men för sambon som har bredare fattning om handtaget så stör det litegrann.

Har du efter en tids användning av vagnen några tips på hur man bäst utnyttjar dess potential eller löser eventuella problem att dela med dig av till nyblivna CS-ägare?
Malin:
Att trycka på med foten baktill på vagnen för att lättare häva den upp för en kant, och att låsa framhjulen om man tycker att vagnen drar åt endera hållet när man kör på mark eller en trottoar som lutar.

Tips och åsikter om vilka tillbehör som passar bäst i City Select?
Malin: 
Jag har bara haft vagnen ett par månader så några tillbehör har jag ännu inte testat, förutom myggnät och regnskydd. Tycker inte att Brios regnskydd passar så bra.
Hanna: Tullsas regnskydd passar både till liggkorg och sittdel, och hjulskydden från samma märke fungerar utmärkt (till bakhjulen).

Om du har flera barn, hur föredrar du att ha dem placerade?
Malin: 
Jag har min (snart) tvååring placerad högst upp vänd från eller emot mig. Min 7 månaders har jag där nere emot mig. En liten nackdel är att när man har den placeringen på delarna som jag har, så blir det ganska trångt för fötterna om man fäller delen där framme i fullt liggläge. Fötterna går emot i den andra delens fotstöd. Inte så att dom kläms på något sätt, men ändå ganska trångt.
Ruby: När båda mina barn åkte i City Selecten så fick sonen bestämma hur han ville sitta, det var ett läge man inte kunde ha båda sitsarna i. Tror det var liggdel uppe kombinerat med sittdel nere, framåtvänt läge.
Hanna: Då vi har testat med ”lånebarn” (Hannas andra barn anländer när som helst nu!) så har vi valt att ha liggdelen bakåtvänd på nedersta fästet, och sittdelen framåtvänd på översta fästet. Då kan visserligen inte det sittande barnet ha benen rakt nedåt, men det är den enda lösningen för att kunna kombinera liggdel och framåtvänd sittdel. Under längre tids användning kommer det nog bli bakåtvänd liggdel på översta fästet, och bakåtvänd sittdel på nedersta fästet, för att få så bra komfort och uppsyn som möjligt för och över bägge barnen.

Åsikter om vagnen som ihopfälld och hur man bäst packar ihop och in den i bil eller för en resa?
Malin:
Ihopfälld tycker jag att vagnen blir väldigt smidig. Man kan ju fälla vagnen med båda delarna på, men vi tar alltid bort dom och lägger den ena delen i den andra och lägger dom sen uppochner över chassit. Tar minimalt med plats och delarna ligger stilla.
Ruby: Sittdelen blir platt som en pannkaka när den fälls ihop, så att packa in City Select i bilen är himla smidigt! Vi hade bara en Polo, men vagnen gick in utan problem.
Hanna: Mycket smidig, även vid själva hopfällningen. Bara att lyfta/klicka lös sittdel/liggkorg, knäppa lös säkerhetsspärren och sedan lyfta i bägge handdtagen som sitter på varsin sida av vagnen. Det fäller då liksom ihop sig själv! En spärr finns för att låsa fast vagnen i hopfällt läge, bra om man ska bära och inte bara lyfta in i bilen. Även om den bakre hjulaxeln är ganska bred så tar vagnen lite plats i bagaget, och då man lyfter lös sittdel/liggkorg och staplar ovanpå så tar den lite plats och det går dessutom att packa annat ovanpå.

 

Du kanske också gillar

8 kommentarer

Malin 10 september, 2012 - 06:57

Åh så kul att mina svar kom med 🙂

Reply
Jon 19 november, 2012 - 19:48

Hej och tack för värdefull info.
Vi är ganska långa blivande föräldrar (1.84, 1,76). Slår man i vagnen med fötterna? Saknar man ytterligare justering av handtaget än bara höj/sänk?

Med vänlig hälsning, Jon och Lina

Reply
Hanna 19 november, 2012 - 22:12

Hej Jon och Lina!

Jag är en pyttemorsa med mina 157 centimeter, och jag sparkar i vagnen då jag tar ut stegen ordentligt. Visserligen mindre nu än när vi just köpt den, så man vänjer sig till en viss del med avståndet. Men jag skulle absolut råda er att provrulla den ordentligt om ni har möjlighet! Min sambo på 178 centimeter känner likadant.

Ingen av oss saknar ytterligare justering av handtaget, och tror att det mest är en vanesak.

Hoppas att mitt svar kan vara till hjälp! 🙂

Reply
Lisa 21 februari, 2013 - 21:24

Jag undrar hur pass lång sittdelen är?! Min första son blir 3år när bebben kommer och är redan nu nästan 1meter (98lång)
Har testat en del vagnar bl.a. Bugaboo Monky och där tog huvudet i suffletten!

Tack för svar 🙂

Reply
Frida Lundkvist 4 april, 2013 - 09:55

Min treåring är också lång och fick inte riktigt plats under suffletten men jag knäppte upp en knapp o satt suffletten högre upp än vad som var tänkt. Det enda är ju att ryggstödet då blir lite för kort men det löste vi med en kudde.

Reply
Vivian 28 oktober, 2014 - 09:02

Hej. Funderar på denna barnvagn. Undrar om det smitidt går att ha ståbräda?

Tack

Reply
Cicci 20 september, 2015 - 22:41

Hej,

Grymt bra recension.
Jag undrar dock vilka babyskydd som funkar med vagnen?

Tack för svar

Reply
Anna 21 september, 2015 - 21:31

Hej Cicci,
jag vet att det åtminstone finns adaptrar för Maxi Cosi, och de funkar även för BeSafe och Cybex, och även för Britax babyskydd!
/Anna

Reply

Lämna en kommentar