Chassiskydd till Bugaboo Donkey

av Anna

Om det finns fler än jag som dels gråtit stora tårar över repor på chassit, dels ligger vaken på nätterna och drömmer om Bugaboo Donkey i ett All Black-utförande, så kan jag meddela att det är dags att torka tårarna och börja sova gott igen! Med chassiskydd från Lillstrutsen så blir vagnen ordentligt skyddad samtidigt som den får en riktigt snygg, mattsvart look. Skydden kommer uppskurna i måttanpassade bitar och de fästs enkelt på alla metalldelar av chassit med hjälpt av de pålimmade kardborrbanden. Tyget är anpassat förutomhusbruk och är givetvis vattentåligt, så blir de väldigt skitiga är de dessutom enkla att ta av och handtvätta.

Chassiskyddens skapare skickar även med en pedagogisk bild som med hjälp av den diskreta märkningen på insidan av varje chassiskydd gör det enkelt att förstå vilken bit som ska sättas var. Jag kan vara lite otålig ibland men till och med när två vilda barn sprang runt benen på mig så fick jag alla bitar på plats på mindre än en kvart.  Se till att kardborrbanden  hamnar på insidan av chassit för snyggast look, spänn åt tight och tryck sedan ihop kardborren! Väl på plats sitter chassiskyddet stadigt där det ska och den enda bit som var lite trixig att få till bra är det långa stycket som fästs runt nederdelen av sittdelsramen. Mitt tips är att fästa bägge ändarna först, sedan i mitten längst ned på fotstödet och avsluta med hörnen.

Vill man ha skydd även för teleskophandtaget så går det att beställa, då får man ange för vilken höjd man vill att de ska vara utskurna. Själv har jag alltid handtaget antingen helt nere eller fullt uppe, så på bilden ovan har jag det längsta skyddet för teleskophandtaget. Kom ihåg att ange om du vill beställa för en mono eller duo, och för den som ofta växlar mellan lägena så kan man själv välja om man vill ta av och på chassiskyddet på de delar av chassi som expanderas, eller om man väljer att ha de delarna av chassit i originalutförandet. Själv använder jag min vagn ytterst sällan i duo nu för tiden, så jag har fäst alla monodelar på mitt chassi (utom det för mitt på bakstången, där har jag ståbrädeadaptern) och sparat de extra duobitarna för de tillfällen då bägge barnen är behov av att åka vagn samtidigt.

Chassiskydden finns även för Bugaboo Cameleon och snart kommer måttanpassade bitar också till Cameleon3. Är man rädd om sin vagn så är dessa chassiskydd absolut något att satsa på!

Du kanske också gillar

14 kommentarer

Jenny / Ekomamma i stan 4 september, 2012 - 20:13

Vet inte riktigt om jag förstod – om man växlar mellan mono och duo, behöver man beställa båda då? Eller täcker ”duo” bägge inställningarna?

Förhoppningsvis blir det en Donkey i vinter och då är nog chassiskydd ett måste…

Reply
alltombarnvagnar 4 september, 2012 - 20:39

Ja det blev kanske lite rörigt, men köper du för duo så får du med tre bitar chassiskydd som täcker de tre delar som syns när chassit expanderas för att ha två sittdelar/en sittdel & en liggdel. Köper man får mono så får du bara skydd som täcker om du har chassit i mono. Oj oj, blev det ens tydligare nu? Såhär då: köp för duo, så får du det du behöver för att köra i både mono och duo! 🙂
/Anna

Reply
Jenny / Ekomamma i stan 6 september, 2012 - 13:44

Sista meningen klargjorde allt! Tack.

Reply
Kim Jarestad 5 september, 2012 - 07:19

Å, jag har funderat kring om det är dumt att köpa en cam 3 all black i stället för en med silverfärgat chassi. Det är ju jäklans snyggt med svart men inte med repor!! Upplever du att det svarta chassit är mer ömtåligt för repor??

Reply
alltombarnvagnar 5 september, 2012 - 19:33

Hej Kim!
Nej jag tycker inte att svart chassi på Bugaboos vagnar är mer reptåligt, och inte heller att repor syns väldigt mycket mer än på vanligt silverchassi! Däremot är det sjukt snyggt! 🙂
/Anna

Reply
Kim Jarestad 5 september, 2012 - 14:03

Eller, att det liksom syns mer. Kan tänka att det är silverfärgat under det snarta (?) då som lyser igenom vid repor…

Reply
Erika 5 september, 2012 - 20:52

Hej!

Om man har chassiskyddet för det högsta läget med teleskophandtag, hur går det då när man t ex ska åka buss och måste fälla ner handtaget? Måste man ta bort skyddet då?

Reply
alltombarnvagnar 5 september, 2012 - 21:43

Hej Erika!
Ja, det måste du göra. Så växlar man mycket mellan olika lägen kanske man inte behöver köpa till skydden för teleskophandtag!
/Anna

Reply
Kim Jarestad 6 september, 2012 - 01:06

Sjukt snyggt, I know!! 😀 gaaaah! Nu blev det svårt att välja igen 😉 Tack för ditt svar!

Reply
Livmodern 6 september, 2012 - 20:22

Jag växlar mellan mono och duo varje dag. Måste man alltså ta på och av chassiskyddet då?

Reply
alltombarnvagnar 7 september, 2012 - 13:09

Nej, det måste du inte egentligen. Har du vagnen i mono och ska omvandla från duo behöver du inte ta bort något chassiskydd alls. Men har du vagnen i duo och även klätt de delar som ”dras ut” när chassit expanderas med chassiskydd, så måste du ta bort dessa (tre) bitar innan du trycker ihop chassit till mono igen!
/Anna

Reply
karin 7 november, 2012 - 15:39

Hej Anna!

Tack för att du bringat klarhet i chassiskydden!
Såg att du även hade ett fint bumperbarskydd och suflett. Har ”lillstrutsen” sytt dessa också?

mvh Karin

Reply
alltombarnvagnar 7 november, 2012 - 19:09

Hej Karin!
Nej denna sufflett och matchade bumperbarskydd är sydda av Malin Moström!
/Anna

Reply
Tävling i samarbete med Lills.se! 27 september, 2013 - 06:50

[…] Mina erfarenheter av det jag har testat har varit mycket goda, jag använde varukorgslock och chassiskydden på Donkeyn fram till dagen den flyttade från oss och Buffalon jag rullar runt med nu är fortfarande repfri […]

Reply

Lämna en kommentar