Mountain Buggy Joey

av Anna

I augusti kommer ett nytt tillbehör till Mountain Buggys vagnar Duet och Duo att finns tillgänglig i butik. Av någon outgrundlig anledning har de döpt den extra varukorgen till Joey. Jag gillar Mountain Buggys produkter, deras namn är något jag förknippar med kvalitet. Men jag tycker faktiskt att det är lite trist med idéer som så uppenbart kopierats av en annan vagn (host, Donkey, host). Nog kan MB, med många års erfarenheter av barnvagnsbranschen, ta sig tiden och pengarna att kläcka något eget? Och kanske något bättre anpassat för deras vagnar? Jag har ägt både en Duo och en Duet och klädseln är inget man tar vare sig på eller av så enkelt som med ett klick.

Men vad tycker jag om själva produkten då? Extra förvaringsutrymme är aldrig fel. Och med tanke på Duetens smala mått, den är blott 63 cm bred, så fyller nog Joeyn en funktion om man främst använder vagnen som singelvagn. Sidokorgen tar dock bara 5 kilo så det begränsar ju något, även om de oftast tål mer än vad som anges. Priset är rätt blygsamt, 40 dollar i USA så kanske 299 kr i Sverige? Tillräckligt mycket budget för att den nyfikne ska tycka att det är värt att testa. Personligen skulle jag dock blir förvånad om det här blir en försäljningssuccé. Mountain Buggy, ni kan bättre!

 

 

Du kanske också gillar

6 kommentarer

Matilda - Blivande trebarnsmamma 24 maj, 2012 - 11:33

Känns verkligen som en dålig kopia, var inte alls snyggt till den vagnen heller :/

Reply
alltombarnvagnar 24 maj, 2012 - 18:41

Jag håller med dig, om de ska göra en sidokorg för Duet hade MB åtminstone kunnat bygga vidare på Donkeyns och kanske lägg till ett lock i alla fall?
/Anna

Reply
Lina 24 maj, 2012 - 18:35

En ”Joey” är väl en kängurubebis? Tycker sidokorgen påminner lite om ”fickan” känguruungen ligger i??

Reply
alltombarnvagnar 24 maj, 2012 - 18:42

Tack Lina! Jag har aldrig hört talas om det förut, men då förstår jag namnvalet lite bättre!
/Anna

Reply
Charlotte 4 september, 2012 - 08:55

Hej!
Tänkte kolla om du vet vart man kan köpa en Joey? 🙂
Tack på förhand!
Med vänlig hälsning, Charlotte

Reply
alltombarnvagnar 4 september, 2012 - 18:29

Hej Charlotte!
Bra fråga, jag har faktiskt inte sett den i butik. Alla återförsäljare av Mountain Buggys vagnar borde kunna ta in den, om den inte redan har den inne, så kolla i din närmsta butik först! Och om de inte vet kan du kontakta World Wise Baby, som är MBs svenska agent, de borde veta var du kan hitta en Joey. Här är deras hemsida: http://www.worldwise.se/sv.aspx
/Anna

Reply

Lämna en kommentar