Gästblogg: Nyheter från Babyjogger

av Anna

Det verkar som att barnvagnsmarknaden har börjat förstå vad kunderna vill ha, och då tänker jag på suget efter vändbara sittvagnar. Easywalker June är en efterlängtad sådan som dock hela tiden sägs vara på väg men hittills inte finns på marknaden. Men även Babyjogger släpper flera nyheter i år och här kommer lite mer information om Babyjogger City Mini GT och City Versa, den senare kommer i sommar. Anna Hansson, även hon en barnvagnsnörd, guidar er!
/Anna


Baby Jogger City Mini GT.
Smidig, många smarta funktioner och rymlig sits är bland det första som utmärker Baby Jogger City Mini GT. Baby Jogger City Elite och City Mini parade sig och fick en bebis, nämligen City Mini GT. Den är som en uppgraderad City Mini med 8,5” (22 cm) terränghjul (punkteringsfria lufthjul), ställbart knäledshandtag, handbroms och rymligare sits än den vanliga City Minin.

City Mini GT finns som både singel- och dubbelvagn. Singelvagnen väger 9,5 kilo. Båda fälls genom att dra i en rem i sitsen där det står ”pull to fold” (Baby Joggers ”Quick Fold Technology”). En annan nyhet är att vagnarna har ett automatiskt lås när man fäller ihop dem, smidigt vid transport så att vagnen inte vecklar ut sig.

Sitsarna är ventilerade och går att fälla till ett nästa horisontalt läge. När sitsen är fullt nedfälld så täcks hela bakstycket av ett nät, där luft kan cirkulera genom vagnen under varma dagar. Om det är kallt eller blåsigt så kan man rulla ner ett skydd som annars göms under suffletten (gjort i samma tyg som resten av vagnen).

Varukorgen på både vanliga City Mini och på City Mini GT har förändrats för att det ska vara lättare att komma åt varukorgen. Staget som går vid varukorgen har sänkts ned och formats mer som ett U. Varukorgen på singelvagnen tål 9 kilo. Suffletten har 3 olika positioner och är rejält generös, hela barnet blir skuggat. Suffletten är så stor att den har två stycken tittfönster. Sitsen har mer stoppning än den vanliga City Minin och Baby Jogger har även satt in en platta för extra komfort. På baksidan av ryggstödet finns en praktisk förvaringsficka. Maxvikten på City Mini GT singelvagn är otroliga 30 kilo (vanliga city mini tar 22,5 kilo), dubbelvagnen tar 45 kilo. City Mini GT har en 5-punktssele som regleras i ryggen genom att man hakar på fästen som sitter på ryggstödet, väldigt enkelt och smidigt.

Tillbehör som finns att köpa till:
– Bilstolsadapter (passar till Maxi-Cosi, Besafe, Actagraco, Concorde, Cybex)
– Bricka,
– Bygel
– Förälder konsol,
– MP3 konsol,
– Regnskydd
– Myggnät
– Mugghållare
– Ståbräda
– Åkpåse
– Transportväska
– Kylväska
– Liggdel singel
– Liggdel dubbel.

Mått singelvagn:
Uppfälld: 112x62x110cm
Ihopfälld: 110 x 62 x 25 cm
Ryggstöd: 53 cm
Sittdjup: 24 cm
Sittbredd: 34 cm längst ut.
Fotstöd: 26 cm

Mått dubbelvagn:
Uppfälld: 110x75x100 cm
Ihopfälld: 80x75x30cm
Ryggstöd längd: 53 cm
Ryggstöd bredd: 30,5 cm
Sittdjup: 25,5 cm
Sittbredd: 32 cm längst ut
Fotstöd: 25,5 cm

Rekommenderade priser:
Singel: 4495:-
Dubbel: 6995:-

Och i juli i år släpper alltså Babyjogger sin andra nyhet, City Versa, som har utrustats med vändbar sittdel och även den har ett knäledshandtag. För dig som är nyfiken så finns det en informationsvideo om City Versa och BabyGizmo har fått sig en förhandstitt på både den och GTn.
/Anna Hansson

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar