Lås till barnvagn

av Lofsan

Någon kallar det storstadsfasoner men faktum är att det är tillfället som gör tjuven. Lämna aldrig din vagn obevakad och olåst! Det finns flera sorters cykellås på marknaden som tillämpar sig väl för barnvagnar. Det viktigaste är att det är ett lås som du lätt kan låsa och låsa upp. Förvara alltid låset i varukorgen eller fastlåst i chassit så att det finns tillgängligt när du behöver det. Låset får gärna vara i en stark färg så att klåfingriga på håll ser att vagnen är låst. Beroende på vilken modell du har kan du behöva en låstyp som går att trä igenom fler delar, till exempel genom sittdel, chassi och hjul medan andra vagnar räcker med att du låser fast chassit. Då och då hör vi skräckhistorier om mammor som hittar sina vagnar länsade på varenda borttagbar pinal eller någon annan som blivit av med alla sina hjul, oavsett om andra människor inte kan hålla fingrarna styr så är det bästa du kan göra att förebygga:

  • Använd barnvagnsparkering om det finns, där många människor passerar så att tjuven inte kan jobba ostört.
  • Det viktigaste är att chassit är fastlåst så att ingen kan rulla i väg med vagnen, i andra hand sitsen/liggdelen.
  • Töm liggdelen, varukorgen och skötväskan på alla värdefulla saker när du lämnar vagnen.
  • Lita inte ens på andra föräldrar, stölder sker även på BVC, Junibacken och Skansen.
Om skadan redan är skedd; du har blivit bestulen på vagn eller tillbehör, se till att du har fotograferat vagnen, spara alla kvitton och kontakta ditt försäkringsbolag. Vissa butiker erbjuder en barnvagnsförsäkring med låg självrisk medan det i vissa hemförsäkringar ingår stöldskydd även för barnvagn. Undersök detta i förväg.

 

 

Du kanske också gillar

1 kommentar

Akta dig för barnvagnstjuven 5 maj, 2014 - 12:21

[…] när du parkerar vagnen på offentligt plats eller hos BVC, lås den ordenligt. Jag har skrivit om barnvagnslås tidigare men rekommenderar fortfarande ett bra vajerlås som kan träs så att både hjul, chassi och […]

Reply

Lämna en kommentar