Liggdel till syskonvagn

av Anna

För att inte syskonvagnar verkligen ska bli de slagskepp de ofta kallas för så gäller det att ta tillvara på varje centimeter. Detta innebär att både sitt- och liggdelen på en syskonvagn generellt är mindre och smalare än på motsvarande singelvagn. Jag har under dagen ägnat mig åt att ta reda på innermåtten på liggdelen hos tre populära syskonvagnar och tänkte dela med mig av vad jag hittade. Alla mått är cirkamått. Jag har själv mätt Donkeyns liggdel och en snäll tjej i barnvagnsgruppen mätte UJ Duos liggdel. Att få tag på innermåtten till Duetens liggdel var ingen enkel match och jag tycker att det är väldigt förvånande att inget barnvagnsmärke har dessa mått tillgängliga på sin hemsida eller i produktbeskrivningen av vagnen. Till slut fick jag via telefon tag på en trevlig kvinna hos Mountain Buggys leverantör i Sverige, World Wise Baby, som gick iväg och mätte en liggdel åt mig. Det är alltså olika personer som mätt alla liggdelar men med en liten felmarginal är dessa mått de korrekta.

Innermått på liggdelen till Bugaboo Donkey
Längd:
Cirka 78 cm.
Bredd: I huvudänden omkring 30 cm och sedan smalnar liggdelen av och är i fotändan ca 27 cm.

Innermått på liggdelen till Urban Jungle Duo
Längd: Ca 73 cm.
Bredd:
Ca 29 cm.

Innermått på liggdelen till Mountain Buggy Duet
Längd: Ca 73 cm.
Bredd: Ca 28 cm.

Dueten har alltså minst liggdel, tätt följd av Duon. Donkeyn vinner å ena sidan på längden men har egentligen inte särskilt mycket mer att erbjuda. Å andra sidan är varje centimeter av betydelse,  i synnerhet på vintern när man kanske vill få plats med en åkpåse eller ett lammskinn utöver själva bebisen.
/Anna

 

Du kanske också gillar

3 kommentarer

Kronan Syskonvagn 7 maj, 2014 - 09:05

[…] är faktiskt rätt normal i sin storlek, jämfört med andra syskonvagnsliggdelar. Jag får den till 27 cm bred, 76 cm lång och 17 cm djup. Madrassen i liggdelen är både tjock […]

Reply
Alexzandra 7 december, 2016 - 14:01

Hej. Vet du om liggdel till duo passar till duet?

Reply
Anna 7 december, 2016 - 14:05

Hej, nej, det funkar inte.
/Anna

Reply

Lämna en kommentar