Lys upp din barnvagn!

av Anna

Den mörka tiden på året kombinerat med det faktum att man kör runt med något hyfsat värdefullt i barnvagnen är två fullt tillräckliga anledningar till att försäkra sig om att man syns väl i trafiken. Reflexer på barnvagnen är kanske inte det snyggaste men det är väldigt viktigt. Och gärna en på dig själv också! Är det du som kör vagnen rekommenderar jag något runt vänster arm eftersom att det är den du sticker ut i gatan tillsammans med vagnen när du ska korsa den.

Mitt bästa tips för reflexer till barnvagnen är slap wraps, det vill säga reflexband som man slår mot något hårt varpå de viker sig runt det. Enkla att fästa var du vill på chassit, enkla att flytta runt och lämnar inga märken eller hål efter sig. De på bilden är neongula och inköpta på Apoteket. Jag rekommenderar även att hänga någon typ av reflex längst fram på vagnen så syns man även vid direkta möten.

Bor man i Stockholms så kan jag tipsa om att besöka Spårvägsmuseets shop. Där finns nämligen dessa jättefina och väldigt prisvärda reflexer! Den blåa nyansen gick hem hos mig och bussen gick hem hos min son. 10 kronor styck, det är ett bra pris!

I barnvagnsgruppen blev jag själv tipsad om en annan typ av belysning för barnvagnen, nämligen mini LED-lampor, finns hos Clas Ohlson. Min pappa ska tydligen ha införskaffat något liknande åt mig, jag återkommer med bild när jag hunnit testa dem på vagnen!
/Anna

Du kanske också gillar

3 kommentarer

Hanna 19 december, 2011 - 19:57

Hej!

Vad är det för vagn på bilden? 🙂

Reply
lofsan 19 december, 2011 - 20:42

Hej! Det är en Bugaboo Donkey. En vagn som du kan konvertera från singelvagn till syskonvagn. Läs gärna mer om den: http://blogg.alltforforaldrar.se/alltombarnvagnar/2011/11/27/bugaboo-donkey/

Reply
Daniel 18 september, 2012 - 18:58

Hej!
Hittade en riktigt bra belysning som är otroligt lätt monterad och fiffig inför höstmörkret som monteras på barnvagnen. Att tänka på om man vill synas ute i trafiken surfa in och titta på klippet.

http://www.shop-020.de/shop-buggylight.html

Reply

Lämna en kommentar