Bugaboo Donkey Weekender – första special edition Donkeyn!

Skrivet måndag, 18 juli, 2016 · 8 Kommentarer

Donkey-Weekender-1It’s finally happening! Och timingen hade väl inte kunnat vara bättre? I september firar Bugaboo Donkey sitt femårsjubileum i Sverige och i oktober kommer äntligen den svårt efterlängtade, första special edition Donkeyn. Jag har personligen sett fram emot den här stunden i många år och blev lite extra glad över att färgskalan och utseendet är precis det jag tycker är snyggt just nu. Visst är smaken personlig men det melerade mot läderdetaljer känns helt rätt, och min gissning har ända sedan i våras varit att blå kommer bli det nya grå i barnvagnsvärlden. Jag tror det kan vara på väg att bli en sanning!

Donkey-Weekender-duoVagnen heter Bugaboo Donkey Weekender och säljs (under begränsad tid) i Mono för 13000 kr, i Duo för 13000 kr + extensionkit Weekender för 3990 kr, vilket ger ett totalpris på 16990 kr. För den som vill köra Weekender i Twin-edition är det möjligt för ytterligare 1800 kr, totalpris hamnar således på 18790 kr. Bugaboo kallar färgen för grå-blå och anger nyansen på konstlädret på handtag och byglar som konjaksfärgat. Insidan av suffletterna är av grått jerseytyg, om ni ser lite våta fläckar här i blogginlägget så beror det på att min mun börjar salivera när jag skriver detta. Grått och blått och jersey, det är som att Bugaboo tagit inspiration direkt från mitt sovrum. Jösses, jag tror jag måste ha den här vagnen…

Donkey-Weekender-vaskanNamnet Weekender kommer förstås ifrån att sidokorgen har bytts ut mot en weekendväska. Och har vill jag bara säga AHA! För att Bugaboo haft planer på att ha en väska istället för sidokorgen har jag tjatat om sen maj 2012 när jag för första gången fick se en originalskiss från Bugaboo på just detta. Så glad är jag att äntligen se det förverkligas och jag tycker väskan ser både rejäl och smart ut. Min enda tveksamhet är att jag ju älskar att handla mat med Donkeyn och speciellt att kunna lägga matvarorna i sidokorgen istället för att packa dem i en varukorg. Med väskan där kommer det ju se ut som ett snattningsförsök men ja, jag får väl försöka överleva det helt enkelt. Väskan tar 10 kg. Övriga mått för vagnen och alla funktioner är densamma. Weekender är en special edition och inte en ny version av Donkeyn. Även om jag är övertygad om att en sådan också kommer att komma, tids nog.

Vad tycker ni om Donkey Weekender – hit eller miss? Jag tror att det faktum att Donkeyn äntligen fått komma i en egen skrud utöver standardutföranden är den största hiten, men det är nog inte omöjligt att vi kommer få se en hel del Weekender rulla landets gator fram redan i höst!


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. HÄR kan du läsa mer om varför jag har affiliatelänkar på bloggen. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Handla Bugaboo Donkey2 hos: Babyshop


8 Comments

 1. Kommenterat av Malin :
  juli 18, 2016,10:10 e m

  Oh! Måste nästan skaffa ett 3:e barn nu så Jag kan få rulla denna

 2. Kommenterat av Madeleine Fredriksson :
  juli 19, 2016,2:08 f m

  Så snygg! Älskar väskan!

 3. Kommenterat av Cecilia :
  juli 22, 2016,5:26 e m

  Väntar andra barnet. Blir tätt mellan syskon och i detta nu bestämde jag mig för vilken vagn jag MÅSTE ha! var kan jag köpa den?

 4. Kommenterat av Anna :
  juli 22, 2016,8:32 e m

  Hej! Jag tror alla Bugaboos återförsäljare kommer in den, har redan sett både Big Baby och Bonti göra reklam för den!
  /Anna

 5. Kommenterat av Cecilia :
  juli 23, 2016,12:55 e m

  Hittar bara reklam och en förhandsbokning på mono! Får leta vidare

 6. Kommenterat av Sabina :
  augusti 19, 2016,6:56 e m

  Min sambo gillade INGEN vagn jag visade honom. Så hittade han denna, och den skulle vi ha. Slut diskuterat.
  Så jag ”nöjde” mig 😉
  Vi bokade och la förskottsbetalning i slutet av juli. Läääängtar tills vi får åka och hämta den i oktober!

 7. Kommenterat av Emelie :
  januari 4, 2017,3:39 e m

  Hur länge kommer dom sälja deb modellen med den fina färgen :)?

 8. Kommenterat av Anna :
  januari 6, 2017,10:48 f m

  Hej Emelie, tills upplagan tar slut som jag förstått det, så vill du ha en ska du kanske inte vänta allt för länge!
  /Anna

Leave a comment