Sittdyna för sommaren – Elodie Details och Outlook!

av Anna

Sittdyna-for-sommarenJag är egentligen en barnvagnspedant. Jag tycker om när vagnarna ser splitternya ut så länge som möjligt. Men jag är också en hängiven anhängare av att en vagn är till för att användas. Det går inte alltid riktigt ihop. Men är man snabb med att torka bort fläckar och städar vagnen regelbundet så kan även en mycket flitigt använd, två år gammal vagn se väldigt fin ut ut i skicket. På sommaren känns därför en sittdyna som en mycket bra idé, speciellt om det kanske blir en eller annan glass under barnvagnspromenaderna. Ovan ser ni två vår- och sommarnyheter i sittdynekategorin. En Outlook sittdyna i färgen Mint Kors och en Elodie Details Cosy Cushion i färgen Colors of the Wind.

Elodie-Details-sittdynaSenast jag skrev om Elodie Details sittdyna var för tre år sedan och det har hänt en hel del sedan dess. CosyCushion är fortfarande vändbar, med en mönstrad sida i ett mer smutståligt material – som dock är mindre glansigt nu än det varit tidigare. Baksidan är lite mjukare och sittdynan kan torkas av, men även tvättas i maskin på 40 grader. Elodie Details Cosy Cushion har separata selhål och uttåg för trepunktssele, har man fempunktssele me midjefästen mitt i ryggstödet så får man dra remmarna runt sittdynan. I sittdynans sidor finns knytband, så man kan fästa upp sittdynan så den inte ska glida lika enkelt i sittdelen.

ED-sittdyna-Kronan-Emmaljunga-YoyoElodie Details sittdyna är ursprungligen ritad utifrån äldsta modellen av Brio Gos sittdel, och den hade en lös sele. Men den raka formen är universell och dynan sitter också bra i Kronan Sulky/S och Emmaljunga Scooter 4S. I Babyzen Yoyo satt den bättre än jag trodde men den blir lite lång förstås. Dynan har uttag så att den kan användas i en vagn som har både grenband och grensele.

ELODIE_DETAILS_2016Elodie Details har ett grundutbud av färger och mönster som sedan uppdateras med nytillskott varje vår. Årets nyheter är bland annat Colors of the Wind, men även en ny tappning av populära Rockabilly Dots. De nya prickar är mindre och mer oregelbundna, ett väldigt fint och klassiskt mönster som Elodie Details kallas för Dot. Färgen Bedouin Stories som kom på åkpåse, skötväska och andra heminredningsdetaljer i höstas har även den fått en sittdyna till sin kollektion.

Outlook-sittdynaOutlooks både snygga och praktiska sittdyna har jag skrivit om tidigare, och då även visat vilka vagnar Outlook Sittdyna sitter allra bäst i. Det här är en universal sittdyna som är lite längre i formen och har supersmarta kardborreöppningar för selhålen, vilket gör att man inte måste pilla upp selen för att få dynan på plats. Att sätta i och ta ur Outlooks sittdyna går bokstavligt talat på några sekunder. Outlooks dyna har hål för både grenband och grensele. Fram- och baksidan är likadana, med samma mönster och i samma material. Outlook Sittdyna är mjuk och fluffig, mer matt i materialet så inte den smutståligaste men kan tvättas i maskin så blir det en fläck är det enkelt att få dynan i nyskick igen.

outlook_sittdyna_iolikavagnar
Den här bilden har jag lånat från mitt förra inlägg om Outlooks sittdyna, här ser man hur passformen gör sig i olika typer av sittdelar – både ergonomiska som hos Bugaboo Donkey och Orbit Baby G3, och vanliga sittdelar som i Teutonia Fun, Easywalker Mosey och Bugaboo Bee3.

OUTLOOK-2016Och såhär ser sommarens nyheter ut från Outlook! Jag tycker färgpaletten är helt rätt för en sittdyna och mönstren känns också klassiska. Är personligen mycket förtjust i de rosa elefanterna, de känns roliga för ett barn samtidigt som de är stiliga för en vuxen.


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Se pris för sittdynor hos: Jollyroom
Se pris för sittdynor hos: Babyland

Du kanske också gillar

2 kommentarer

Ulrika 14 juli, 2016 - 22:17

Nyfiken fråga – vad innebär ”brio gos äldsta modell”? Har haft en elodie details graphic grace dyna i en brio go från 2013, och tyckte att formen passade bra, men selhålen kom ut på fel ställen. Om den nu är ritad för den sittdelen specifikt, har man ändrat något från tidigare modeller av go? Tycker framförallt att grenbandet varken passade i det ena eller andra hålet…

Reply
Anna 14 juli, 2016 - 22:39

Hej, ja det borde jag ju ha skrivit ut, tack för påpekandet! Äldsta modellen av Go hade en lös sele, precis som Kronans vagnar har. Så den satt bara fast i två punktar nere i sittdelens sidor. Det är därför formen är så bra. Men selhålen, sedan BRIO och numera Britax gjorde om till vanlig sele, inte passar så bra. Tyvärr! Det är samma med EDs sittdyna i Bugaboos vagnar, trist nog. Jag hoppas Cosy Cushion kommer att uppdateras i det avseendet framöver, den har ju så många andra bra egenskaper.
/Anna

Reply

Lämna en kommentar