Babyskydd på barnvagnen – hur funkar adaptrar och vilka vagnar och babyskydd passar ihop?

av Anna
GUIDE: Allt om babyskydd på barnvagnen - hur funkar babyskyddsadaptrar och vilka adaptrar passar min vagn?

Det är inte ovanligt att barnvagnar säljs i paket ihop med ett babyskydd, ofta kallat för ett travel system. Det kan onekligen vara väldigt smidigt att kunna fästa babyskyddet på barnvagnen. Åtminstone för den som ofta åker bil med bebisen brukar det vara en värd investering. Jag vet av egen erfarenhet hur enerverande det kan vara att barnet somnar i bilen precis innan man är framme vid mataffären, varpå jag därefter – för med mina två första barn var travel system inte alls lika stort som det är idag så jag hade inga babyskyddsadaptrar eller en ens modell som funkade att använda så – ofrivilligt råkade väcka bebisen när jag skulle överföra hen från bil till vagn.

Vanliga frågor om barnvagn och babyskydd

I det här inlägget har jag samlat vanliga frågor om babyskydd ihop med barnvagnar. Saknar du svar på din fråga, skriv en kommentar så svarar jag så snart jag kan!

Babyskydd från Cybex, Maxi Cosi, BeSafe och Britax.

Måste man kunna fästa babyskyddet på barnvagnen?

Nej, det måste man absolut inte. Jag som inte har körkort själv har använt babyskydd på vagnen väldigt sällan. Det går också självklart utmärkt att ta ur barnet ur babyskyddet och lägger över det i vagnen när man kommit fram, eller att sätta bebisen i selen eller bärsjalen. Dock med risk för att barnet vaknar vid överföringen. Åker man dagligen bil med sin bebis så kan dock ett travel system med babyskydd på barnvagnschassit underlätta enormt i vardagen.

Hur gör man för att fästa babyskyddet på vagnen?

För att fästa babyskyddet på barnvagnen måste man ha babyskyddsadaptrar. Och det är viktigt att välja rätt adapter. Grundprincipen är att varje enskild barnvagnsmodell har sin egen babyskyddsadapter. Ofta har varje enskild modell flera olika adaptrar, för olika märken och modeller av babyskydd.

Kan man fästa olika babyskydd på vagnen med samma babyskyddsadapter?

Babyskyddsadapters utgår generellt från bilbarnstolstillverkaren. Har man en adapter till sin vagn för ett babyskydd från Britax så funkar (generellt) alla Britax babyskydd med adaptrarna, men inga babyskydd från andra märken.

Men det finns undantag till regeln, och det gäller Maxi Cosi, Be Safe och Cybex. Här är ett exempel: Till Bugaboo Bee5 säljs i Sverige, i skrivande stund, adapter för två olika märken: Maxi Cosi och Britax. Bee5s adaptrar för Britax funkar med Britax olika babyskyddsmodeller. Bee5s adaptrar för Maxi Cosi är dock lite mer mångsidiga.

Majoriteten av Maxi Cosis babyskydd har samma fästen, det är bara enstaka modeller som inte funkar på Maxi Cosi-adaptrar för babyskydd. Babyskydd från Be Safe och Cybex har samma fästen som Maxi Cosis babyskydd. Så har man en adapter för Maxi Cosi till sin barnvagn så kan man med samma adapter även fästa Cybex och Be Safes babyskydd på chassit.

Kan man använda samma babyskyddsadaptrar till olika barnvagnar?

Så gott som aldrig funkar babyskyddsadaptrar på vagnar av olika märken. Jag kan inte komma på ett enda exempel på det. Däremot kan samma adaptrar ibland funka med flera barnvagnsmodeller av samma märke. Ett exempel är Britax vagnar Go, Go Next och Go Big – som alla delar samma babyskyddsadaptrar. Och samma gäller Bugaboo Buffalo och Bugaboo Fox, de har också samma babyskyddsadaptrar.

Det finns också tillfällen då samma modell uppdateras och har olika adaptrar. Ett sådant exempel är Bugaboo Bee. Äldsta versionen Bugaboo Bee Classic har andra adaptrar för babyskydd än de efterföljande modellerna Bugaboo Bee+, Bee3 och Bee5.

Måste man alltid ha adaptrar för att kunna använda babyskyddet på vagnen?

Allra oftast krävs en adapter för att fästa babyskyddet på barnvagnen. Så är alltid fallet (vad jag kan komma på) om babyskydd och barnvagn har olika tillverkare. Har de samma tillverkare så kan det på vissa modeller gå att fästa babyskydd direkt på chassit.

Vilka babyskydd kan man fästa på vagnen utan adapter?

Ett exempel på när adaptrar inte behövs är Britax Smile 2 och Smile III, som man kan sätta Britax babyskydd på utan att använda någon adapter emellan. Det är dock viktigt att notera att den äldsta modellen, Brio Smile, har andra fästen. På Brio Smile kan man fästa babyskyddet Brio Primo, men inte Britax Primo. Och babyskyddet Brio Primo kan inte fästas på Britax Smile-vagnarna.

Det finns även en särskild linje babyskydd som BeSafe har tagit fram ihop med Stokke. Dessa kan fästas på åtminstone vissa av Stokkes chassin utan adapter. Supersmidigt så länge man behåller den vagnen och det babyskyddet. Men BeSafe Stokke-babyskydden har fått sina egna, unika fästen och går därför inte att använda på någon annan vagn. Det finns inga adaptrar för dem. Har man ett Stokke BeSafe-babyskydd kan det endast fästas på Stokkes vagnar.

Guide: Allt du behöver veta för att välja rätt babyskydd och rätt adaptrar till din barnvagn.

Hur vet man vilka babyskydd som funkar med ens barnvagn?

Det gäller att börja i ena änden med sina beslut kring inköp av barnvagn och babyskydd. Har man redan valt barnvagn så får man utgår ifrån vilka babyskyddsadaptrar som finns till den modellen. Nästan alltid finns adaptrar för Maxi Cosi, vilket innebär att man även kan fästa Cybex och BeSafes babyskydd på chassit.

Har man först köpt eller fått ett babyskydd, så får man utgå ifrån vilket märke babyskyddet har och sen titta efter vilken vagn som har adapter för det märket.

Hur vet man vilka babyskydd adaptern är kompatibel med?

Med adaptern, och ibland även med barnvagnen, brukar en lista över kompatibla modeller medfölja. Här är det bra att känna till att ibland för Maxi Cosis adaptrar, som ett exempel, står bara några modeller listade. Det beror då oftast på att det endast är de babyskyddet som suttit på vagnen när den genomgått sina säkerhetstester. Det kan alltså finnas fler babyskydd som har samma fästen och funkar med samma adaptrar.

Hur tar man loss adaptrarna från babyskyddet?

Den vanliga gången är att man sätter fast adaptern på chassit först. Ibland utgörs de av två adaptrar, en för varje sida av chassit. Ibland är det en hel adapter. Sedan klickar man på babyskyddet. Olika babyskydd har olika lösningar för hur babyskyddet lossas från adaptrarna och vagnen. Var knappen eller spärren sitter står i manualen till babyskyddet.

Kan man fästa babyskydd på syskonvagnen?

De flesta syskonvagnar har adapter för babyskydd. Det är dock inte alla syskonvagnar på bredden som är tvillingkompatibel, det vill säga att man kan fästa två babyskydd samtidigt. För att en sittdel ska få plats bredvid babyskyddet på en barnvagn så är det vanligt att syskonvagnar har en adapter som flyttar babyskyddet lite utanför chassit. Vagnen blir då bredare med babyskyddet monterat på.

Ett sådant exempel är Bugaboo Donkey. När man ska använda babyskydd på Bugaboo Donkey så måste adaptern fästas på rätt sida. Bugaboo Donkey har samma adapter för Mono (ett barn) som för Duo (två barn). Vill man ha två babyskydd på Bugaboo Donkey, för sina tvillingar, så måste man köpa en särskild Twin Adapter för Donkey.

Måste man ha isofix för att kunna ha babyskyddet på vagnen?

Nej. Isofix har inget med babyskyddsadaptrar att göra. Kortfattat kan man montera sitt babyskydd i bilen på två olika sätt: Antingen sätts babyskyddet direkt i bilen och monteras fäst med bilbältet. Eller så monterar man först fast en bas och klickar sedan snabbt och lätt ned babyskyddet i basen.

Basen kan i sin tur monteras fast i bilen antingen med bilbältet, men oftast sätts den fast i bilen med isofix. För den som velar kring ifall basen är ett nödvändigt eller onödigt köp så är mitt personliga tips att köpa en bas om man åker bil med bebisen åtminstone någon gång i veckan. Dels för att det är så otroligt mycket smidigare. Dels för att en bas monterad med isofix och ett babyskydd som sedan klickas i basen innebär att risken för felmontering blir minimal.

Kan man även använda bilbarnstolen på barnvagnen?

När man väl vant sig vid hur smidigt det kan vara att snabbt kunna klicka av babyskyddet från isofixbasen i bilen till barnvagnschassit så är det lätt att bli besviken på att det inte finns någon sådan lösning för den bakåtvända bilbarnstolen. Dessa kan inte fästas på barnvagnen. Endast babyskydd kan användas som ett travel system ihop med vagnen.

Du kanske också gillar

124 kommentarer

Fia 20 september, 2020 - 13:25

Hej!
Vi har köpt in stokke trail 2.0 vagn och vi har fått britax römer primo baby skydd som present. Vilken adapter behöver man köpa? Och vad menas med dubbla adapter?

Reply
Anna 21 september, 2020 - 12:05

Hej Fia!
Jag har försökt googla på detta nu men det verkar inte som att Stokke gör adaptrar för Britax-babyskydd. Så vitt jag vet finns det ingen lösning då, inte heller med dubbla adaptrar då det endast gäller om man har ett Brio Primo. Britax Primo har ändra fästen.
/Anna

Reply
Linnea 13 oktober, 2020 - 08:59

Om man har en Carema Vaxholm med adapter för bland annat maxi-cosi, besafe och cyber kan man sätta en carena Viggen i den adapter?

Reply
Anna 13 oktober, 2020 - 11:36

Hej Linnea, verkar som att du då även behöver dessa adaptrar, ovanpå Maxi Cosi-adaptrarna: https://www.babyshop.se/viggen-plus-adapter-maxi-cosi/p/187839
/Anna

Reply
Anna Larsson 22 maj, 2021 - 08:12

Har en Kronan City. Hittar bara adaptrar som passar Duo/s. Passar de på min City? (Har Maxi Cosi Cabriofix och det ska passa i adaptrarna vad jag läst mig till.)

Reply
Anna 22 maj, 2021 - 20:13

Hej Anna! Jag tyckte mig minnas att City och Duo S hade samma adapter, och detta inlägg från min fd bloggkollega Elin verkar backa upp mitt minne: https://www.barnvagnsblogg.com/kronan-city-och-samarbete-med-littlephant/
Så jag tror det är samma!
/Anna

Reply
Jenny 28 juli, 2021 - 22:35

Hej har precis köpt ett axkid babyskydd, och har en emmaljunga city cross vagn? Hur funkar det ihop? Mvh jenny

Reply
Anna 1 augusti, 2021 - 12:15

Hej Jenny, det beror på vilket babyskydd du köpt från Axkid. Är det ett Axikid Moduki babyskydd så är det samma adapter som till Maxi Cosi, så då är det dessa adaptrar du ska ha: https://www.babyworld.se/article/emmaljunga-adapter-classic Jag vet inte om de fortfarande går att köpa nya någonstans.
Är det ett Axkid Babyfix så finns det ingen godkänd lösning för att ha det babyskyddet på en City Cross. Det går att kombinera ovan Maxi Cosi-adapters med Axkids adapters: https://www.babyworld.se/article/axkidbrio-till-maxicosi-adapter-for-babyskydd
Dubbla adaptrar är dock inte en testad och godkänd lösning.
/Anna

Natalie 1 april, 2022 - 11:21

Hej!
Jag har rustat upp min bugaboo Buffalo till ett till barn som kommer i sommar. Jag har tittat på babyskyddet Maxi cosi Marble, är det kompatibelt med Buffalo, om inte finns det någon billigt vagnchassi som du vet är kompatibelt med Marble?

Reply
Anna 8 april, 2022 - 08:47

Hej Natalie, jag känner inte till just Marble tyvärr, så jag vet inte om det är kompatibelt. Men Maxi-Cosi brukar ju ha samma fästen till alla sina babyskydd så mest troligt borde det funka.
/Anna

Reply
Sanna Vesterlund 4 oktober, 2020 - 10:33

Wow, vilken bra guide, tack!
Men jag har en liten fråga som du kanske kan svara på.
Jag har en viking från 2015 med adaptrar till besafe, vet du om de fortfarande funkar till nyare babyskydd, eller bör en kolla efter nya adaptrar?

Reply
Anna 5 oktober, 2020 - 10:22

Hej Sanna!
Fästena för babyskydd har inte ändrats och inte adaptrarna heller, så de du har ska vara likadana som de som säljs nya idag!
Det vill säga du behöver inte byta ut dem.
/Anna

Reply
Sanna 6 oktober, 2020 - 17:03

Tusen tack för svar 🙂

Reply
Emma 8 januari, 2021 - 17:41

Hejsan! Jag har en Emmaljunga super nitro och undrar om det finns adapter som passar mellan den och britax primo? Har försökt leta men tycker det är lite oklart.

Reply
Anna 11 januari, 2021 - 15:39

Hej Emma,
ja det ska vara denna adapter som funkar på Super Nitro, det står endast Super Viking här men den och Super Nitro har ju samma delar så då kan jag inte förstå varför inte adaptern skulle funka på den: https://www.babyworld.se/article/emmaljunga-adapter-classic
/Anna

Reply
Elin Kivi-Ejebjörk 22 januari, 2021 - 10:39

Hej!
Vi har babyskydd Britax Römer Primo och funderar på att köpa en begagnad Bugaboo Donkey Duo från 2016.
Kommer adaptern Bugaboo Donkey adapter Mono Britax fungera? Både med hänsyn till modellen på babyskydd och åldern på vagnen.

Reply
Anna 22 januari, 2021 - 10:45

Hej Elin!
Ja, det kommer funka. Britax har inte ändrat sina fästen på babyskydd sen 2016 och adaptern samt vagnen har inte heller ändrats i det avseendet!
/Anna

Reply
Jovana 2 februari, 2021 - 22:16

Hej! Britax Primo på Donkey har avhandlats i kommentaren ovan, men jag har hört från försäljare på Babyworld att just Primo inte fungerar på Doneyn pga för djupt. När man går in på Bugaboos officiella hemsida och klickar på Britax adapter så står det att den endast är komptibel med de andra två, Primo nämns inte. När man dock går in på andra sidor som säljer samma adapter står det att den är kompatibel med alla tre babyskydden inklusive Primo. Hur ska man ta reda på vad som är sant? Vi har ett Primo sedan första barnet men nu köpt en donkey syskonvagn, så ska vi sälja Primo och köpa annan modell eller (förhoppningsvis) kunna behålla det och slippa allt krångel med sälja/köpa?

Här är länk till adapter som ”inte” är kompatibel:
https://www.bugaboo.com/sv-se/tillbehor/adaptrar/bugaboo-donkey-mono-adapter-for-britax-romer-babyskydd-MI000720.html

Och här är länk till en som ska vara kompatibel:
https://www.kopbarnvagn.se/sv/artiklar/bilstolsadapter-for-bugaboo-donkey-mono-britax.html

Det är samma adapter på båda länkarna vad jag kan se.

Tacksam för återkoppling 🙂

Reply
Josefine 30 september, 2023 - 04:42

Hej! Tänkte höra om du blev nå klockar angående vilken adapter som funkar till Britax Römer Primo?
Sitter nämligen i samma dilemma och har lagt timmar nu på att googla mig klokare men icke det, fortfarande inte hittat vilken adapter eller om någon av dom fungerar

Reply
Anna 30 september, 2023 - 13:31

Hej Josefine, om frågan gäller ifall du kan fästa Britax Primo på en Bugaboo Donkey (ibland är det jättesvårt för mig att se i Wordpress under vilken kommentar en ny kommentar hör hemma), så vet jag flera som haft Primo på Donkey utan problem. Jag har inte hört något om att det skulle ändrats under det senaste året heller.
/Anna

Reply
Lisa 12 februari, 2021 - 21:14

Jag har lite bekymmer. Har precis fått hem
Min adapter. Har britax römer som babyskydd. Ville idag även ha sittdelen brevid till storebror men kunde knappt sätta dom ihop det blev för tjat men funkade med lite ”våld” ska det vara så?

Reply
Anna 24 februari, 2021 - 16:55

Hej Lisa, vilken vagn är det du har?
/Anna

Reply
Johanna 27 februari, 2021 - 18:34

Hej! Jag har en kronan city och har köpt begagnade kronan adapter för babyskydd, verkar bara finnas en sort. Lite svårt att få info eftersom kronan inte tillverkar vagnar längre, men det står att de ska fungera till Cybex Cloud Z i-SIZE. Tror du att de då fungerar till alla cybex-modeller, även de nyare tex ”aton 5”? Tacksam för hjälp
Hälsningar Johanna

Reply
Anna 27 februari, 2021 - 19:54

Hej Johanna!
Ja, adaptrarna för Cybex funkar med alla vanliga babyskydd från Cybex vad jag vet, enstaka specialmodeller kan ha andra fästen men Aton är inte ett sådant. På samma adaptrar kan du även fästa de flesta (men inte alla) babyskydd från Maxi Cosi och BeSafe.
/Anna

Reply
Johanna 27 februari, 2021 - 20:20

Tusen tack för svar!

Reply
Linda 1 mars, 2021 - 21:28

Hej! Vi köpte Axkid babyfix av en god vän men vet nu inte vilka vagnar som skulle kunna passa med de adaptrarna. Behöver lite tips. Tack!
/Linda

Reply
Anna 2 mars, 2021 - 09:26

Hej Linda!
Axkid Babyfix och Brio Primo har samma fästen. Du kan fästa Babyfix direkt på Brio Smile (ej Britax Smile) och Brio Sing (från 2009 och framåt) utan adapter. För andra vagnar så behöver du först köpa den vagnens Maxi Cosi-adaptrar och sen Axkids egna adaptrar. De flesta vagnar är dock inte testade och godkända att använda med dubbla adaptrar.
/Anna

Reply
Josefine 4 mars, 2021 - 15:54

Hej. Vi har köpt en kinderkraft xmoov och undrar vilka babyskydd som funkar tlll den vagnen? Köper man fästen till?

Reply
Anna 4 mars, 2021 - 18:10

Hej Josefine, om man köper vagnen som travel system så står det att adaptrarna som medföljer då ska passa vissa babyskydd från Maxi Cosi och Cybex. Iom att Cybex, Maxi Cosi, BeSafe och Nuna har samma fästen så borde det gå att fästa de flesta babyskydd från dessa märken på vagnen – om du har adaptrarna. Det här är vad jag gissar mig till, jag har ingen egen erfarenhet av den här vagnen.
/Anna

Reply
Julia 10 april, 2021 - 05:57

Hej, vi har en bugaboo cameleon 3 och ett ”äldre baby skydd” fråm brio. Går dessa att kombinera med någon form av fäste?? Kanske med dubbla adaptorer? Blir osäker men kanske får kolla efter nytt babyskydd

Reply
Anna 13 april, 2021 - 12:12

Hej Julia,
det beror lite på. Om det är en Brio Go Carrier du har så finns det ingen sätt att använda den på en Cameleon vad jag känner till.
Om det är en Brio Primo du har, så kan du ha Cameleons Maxi Cosi-adaptrar på chassit, sen köpa till Axkid-adaptrar och ha ovanpå och sen fästa ditt babyskydd ovanpå. Detta eftersom att Axkid Babyfix och Brio Primo har samma fästen.

Att använda dubbla adaptrar är dock inte testat och godkänt. Och många jag vet som gjort så har upplevt det som instabilt och inte en särskilt bra lösning.
Dubbelkolla förstås också exakt ålder på ditt babyskydd, så det inte är så pass gammalt att det ska kasseras redan nu!
/Anna

Reply
Ella 10 april, 2021 - 06:11

Hej Anna! Vilken bra blogg du har! Vi är förstagångsföräldrar som tänkt köpa Bugaboo fox 2 eller Donkey 3. Vi vill köpa till babyskydd och Isofix-bas. Borde vi välja paket med Turtle air by luna + bas (någon sa att den basen inte fungerar till bilbarnstolen när basen blir större), eller borde vi köpa till annat babyskydd + bas? Vi vill gärna ha en bas som fungerar för bilbarnstol när barnet växer ur babyskyddet, så att vi sparat pengar genom att inte köpa ny bas. Finns en sådan lösning, eller har jag blivit förvirrad i bebisdjungeln? Tack för din hjälp!

Reply
Anna 13 april, 2021 - 12:04

Hej Ella!
Det finns absolut sådana lösningar. Både Maxi Cosi, BeSafe och Cybex har system där man använder samma isofixbas först med babyskyddet, sen med bilbarnstolen. Vad man dock ska känna till då, att en bilbarnstol som fästs med en isofixbas har max 18 kg i maxvikt, medan bilbarnstolar som fästs med bälte och förankringsband har maxvikt 25 kg. Och eftersom barn ska sitta bakåtvända så länge som möjligt så bör man därför vara beredd att köpa en till bakåtvänd bilstol efter att stolen som monteras med bas är urvuxen (de har oftast även en maxlängd för barnet). Ska man ha fler barn brukar det i och för sig bli rätt smidigt att bara låta barn 2 ta över den stolen då, men ändå värt att tänka in i den ekonomiska ekvationen!
/Anna

Reply
Sabina 13 februari, 2022 - 08:44

Hej, vilket bra inlägg!

Jag har ett axkid babykid babyskydd och en Petite Cherie Heritage från 2018. Jag hittar nog axkids adapter på Jollyroom, men sen hittar jag inte nån maxicosi adapter som man skillt kan köpa till Heritage. Jag ser att det kommer med om man köper hela paket, men det står inte någonstans vad maxicosi adaptern heter eller var man kan köpa den skillt. Vet du det här?

https://youtu.be/O3Xl8QFVlb8 Här är en video där de lägger till en adapter, men jag hittar som sagt inte den som reservdel.

Reply
Anna 14 februari, 2022 - 09:42

Hej Sabina!
Petite Cherie är Jollyrooms eget märke, så mitt bästa tips är att du mailar dem och frågar om det går att köpa adaptrarna separat. Det brukar dock tyvärr vara väldigt svårt att hitta reservdelar/tillbehör till deras private label vagnar. :/
/Anna

Reply
Annika 28 maj, 2021 - 15:32

Hej! Jag har köpt en brio sing vagn 2015 med tillhörande babyskydd så det är adapter så man kan klicka på babyskyddet på vagnen. Men skulle vilja uppdatera babyskyddet dock men kunna använda vagnen/chassit då jag köpt hela i ett paket med sitt och ligg och allt till.

Fick britax adapter standard av en vän som valt att inte kunna sätta babyskyddet på vagnen går de att montera på de på brio sing chassit och vilka babyskydd kan jag i så fall använda mig av? Eller finns det annan typ av möjlighet så tar jag gärna emot ideer.
Tack på förhand

Reply
Anna 31 maj, 2021 - 10:17

Hej Annika!
Vad jag vet så finns det bara två babyskydd du kan ha på en Brio Sing, och det är Brio Primo och Axkid Babyfix. Iom att du skriver tillhörande babyskydd så tänker jag att det är ett Brio Primo du har haft. Tyvärr finns det inga adapters eller andra sätt att få något annat babyskydd att passa på ett Brio Sing-chassit, utan det är endast dessa två som går.
/Anna

Reply
Gabriella 17 augusti, 2022 - 18:29

Hej!! Jag har haft en babyjogger city tour lux som bilvagn till mitt beesafe babyskydd men den har så små hjul och ingen fjädring vilket gör att min lilla inte gillar att sitta i när det blir för skumpigt. Jag skulle behöva en ny vagn att ha i bilen med lite större däck och bättre fjädring men endå lätt att fälla ut/ihop som man kan klicka babyskyddet på. Har även 2 äldre barn så skulle vara bra om det finns en Sittdel till som de kan nyttja vid behov. Har du tips på någon vagn som skulle passa?

Reply
Camilla 1 juli, 2021 - 20:07

Heej.
Är i djungeln av babyskydd till syskonvagn…
Vi har ett babyskydd från britax – primo
Kan vi köpa några adapter till syskonvagn från emmaljunga eller donkeyn?
Blir helt förvirrad..

Reply
Anna 2 juli, 2021 - 09:40

Hej, ja det går!
Om det är en Emmaljunga NXT Twin du har så är detta rätt adapter: https://emmaljunga.com/sv/tillbehor/alla-tillbehor/car-seat-adapters/adapter-pack-nxt-twin-(britax-babysafeplus-shrii-babysafe-i-size)
Om det är en DV eller DV735 så har det funnits Britax-adapter till den, men den finns inte att köpa ny längre iom att de syskovagnarna utgått.
Till Donkey är det detta babyskydd som gäller: https://www.bugaboo.com/sv-se/tillbehor/adaptrar/bugaboo-donkey-mono-adapter-for-britax-romer-babyskydd-MI000720.html
/Anna

Reply
Jel 18 juli, 2021 - 09:28

Hej
Har en Britax smile 3 och köpte med babyskyddet britax isense 3-1. Känns oklart om man behöver adapter för att kunna fästa babyskyddet till vagnen eller om det ska gå utan adapter. Får inte till det när vi försöker fästa dem. Hittar heller ingen bra info om detta nånstans. Vet du kanske?

Reply
Anna 20 juli, 2021 - 11:59

Hej Jel!
Ja, som jag förstått det har iSense samma fästens om Maxi Cosi, och kan därför inte klickas direkt på chassit. Men ska gå att använda på Smile III om du köper till Maxi Cosi-adaptern! Detta är vad jag fått höra från andra som testat, väntar fortfarande på info från Britax.
/Anna

Reply
Lott 25 juli, 2021 - 22:13

Hej! Tack för en superbra blogg som hjälper till att guida i barnvagnsdjungeln! Har köpt en Cybex Talos S 2 in 1-vagn och är nu ute efter ett babyskydd som passar att sätta på chassit. När jag har läst på lite verkar Cybex vagn med adapter funka med babyskydd från Cybex, Maxi-Cosi och Besafe. Funderar på att köpa Maxi-Cosi Citi babyskydd men har läst på lite olika sidor och får inte klarhet kring om det är kompatibla? Maxi-Cosi Citi verkar endast funka med barnvagnar från Maxi-Cosi och Quinny, vet du något om detta? Tack på förhand 🙂

Reply
Anna 1 augusti, 2021 - 12:24

Hej Lott!
Ja du, just City är ett babyskydd jag hört samma om – att det inte _alltid_ funkar med Maxi Cosi-adapters. Vet dock inte varför, alltså vad det är som skulle vara annorlunda. Så dessvärre kan jag inte hjälpa dig med mer än att jag hört liknande uppgifter som du men aldrig fått det bekräftat.
/Anna

Reply
Rebecka 2 augusti, 2021 - 20:21

Hej! Känner lite hopp när jag läser alla bra svar du ger. Jag har en bugaboo donkey3 och vill nu köpa ett babyskydd son går att fästa på vagnen. Vi är inne på att köpa britax römers nya som har en swingfix bas. Tittar på babysafe isize 3 och babysafe isence. Hittade ett fäste på pyret och snäckan där det står att britax isize ska passa. Men gäller det även denna nya? Isf borde den passa till isence också. Mvh Rebecka

Reply
Anna 4 augusti, 2021 - 11:17

Hej Rebecka, det är många som frågar mig samma sak just nu och jag väntar på bekräftat besked från Britax men som jag förstått det hittills har så BabySaf 3 och iSense INTE samma fästen som andra Britax-skydd, utan delar istället fästen med Maxi Cosis babyskydd. Det vill säga de kräver en Maxi Cosi-adapter. Men som sagt, inte hört detta bekräftat från Britax än men mkt tyder på att det stämmer.
/Anna

Reply
Bella 6 augusti, 2021 - 18:22

Hej!
Tänkte höra om du vet vilka isofix-baser som passar till Mountain buggy protect babyskydd? Är det bara original som gäller eller kan det finnas fler?
Med vänlig hälsning,
Bella

Reply
Anna 27 augusti, 2021 - 12:57

Hej Bella, om du menar isofixbasen att ha i bilen så har jag aldrig hört talas om ett babyskydd som funkar med något annat än sin egen bas tyvärr! Så med 99,9% sannolikhet måste du ha originalbasen.
/Anna

Reply
Cassandra 10 augusti, 2021 - 08:32

Hej Anna!

Tack för en superbra blogg, lärt mig mycket från dig! Jag har en fråga gällande Bugaboo Fox 2 och babyskyddet Britax Römer Primo. Läser olika på olika sidor om huruvida det passar med adapter eller ej, och blir lite kluven över om vi kan behålla Primo eller om vi behöver köpa en annan för att matcha med Fox-vagnen.

Här står det att adaptern fungerar: https://www.babyshop.se/fox-fox2-buffalo-adapter-for-babyskydd/p/60856 samt https://www.kopbarnvagn.se/sv/artiklar/adapers-bugaboo-buffalo-maxi-cosi-bilbarnstol.html
Här står det att adaptern INTE fungerar: https://www.babyworld.se/article/bugaboo-fox-adapter-till-babyskydd samt https://www.bugaboo.com/sv-se/fox-2-tillbehor/bugaboo-fox-buffalo-adapter-for-britax-romer-car-seat-440200BX01.html

Vet du vad som är rätt? Tusen tack för svar och all din hjälp, ser många kloka svar här ovan!

Reply
Anna 25 augusti, 2021 - 13:51

Hej Cassandra!
Britax Primo funkar med Britax-adaptern! Jag vet flera som haft den kombinationen så Britax-adaptrarna för Fox är absolut kompatibla med Primo.
/Anna

Reply
Johanna 29 augusti, 2021 - 00:27

Hej!
Jag har en Joolz Geo 2 vagn. Och ett Axkid babyskydd. Men jag fattar inte vilka adapater jag ska ha? Är det samma det på Britadagen Römer som på Axkid?
Tack för en superguide!

Reply
Anna 1 september, 2021 - 18:50

Hej Johanna!
Nej Britax och Axkid har inte samma fästen. Vilka adaptrar du ska ha beror på vilket Axkid babyskydd du har.
Om du har ett Axkid Modukid ska du ha Geos adaptrar för Maxi Cosi-babyskydd.
Om du har Axkid Babyfix så finns ingen adapter. Men man kan ta först Maxi Cosi-adaptrarna för Geo och sedan köpa till Axkids adaptrar och ha ovanpå. Det funkar rent praktiskt, men dubbla adaptrar är inte en testad och godkänd lösning. Vet att det på en del vagnar blir rätt instabilt med dubbla adaptrar.
/Anna

Reply
Linda 29 augusti, 2021 - 12:55

Hej! Jag blir helt förvirrad av alla barnvagnar och vad som passar ihop. Har en liten fråga. Vi har fått en Be Safe babyskydd och Isofix. Men vi behöver ju också en barnvagn med liggdelen. Och de är här jag blir helt snurrig. Vad för barnvagn kan jag köpa till en Be Safe babyskydd?
Tack verkligen i förhand, helt snurrig av detta

Reply
Anna 1 september, 2021 - 18:51

Hej Linda!
Om du har ett BeSafe-babyskydd så kan du köpa vilken vagn som helst som har Maxi Cosi-adaptrar till babyskyddet, då Maxi Cosi och BeSafe har samma fästen.
Detta gäller dock INTE om du har ett Stokke BeSafe-babyskydd, de funkar endast på Stokkes vagnar och det finns inga adaptrar för andra modeller.
/Anna

Reply
Maja 26 november, 2021 - 20:54

Hej!
Jag har en Cybex Priam och har förstått att de flesta Maxi Cosi babyskydd ska passa med den tillhörande adaptern. Har dock inte lyckats fästa min Maxi Cosi Jade på vagnen. Vet du om det ska gå? Alternativt om det finns någon annan adapter som kan få dem att funka ihop?
Tack på förhand!

Reply
Anna 29 november, 2021 - 16:44

Hej Maja, bra fråga. Just Jade tror jag kan vara ett av de babyskydd som inte passar med de vanliga Maxi Cosi-adaptrarna, utan endast på Maxi Cosi Lila XP (kanske på fler barnvagnsmodeller från Maxi Cosi). Om så är fallet finns så vitt jag vet inga adaptrar för att fästa Jade på andra barnvagnar.
/Anna

Reply
Eva 27 augusti, 2022 - 16:01

Hej Har ett babyskydd cybex aton 5 och är på gång att köpa beg. Barnvagn Emmaljunga Viking passar skyddet till denna vagn och finns det adapter som passar ?

Reply
Anna 29 augusti, 2022 - 09:58

Hej Eva!
Ja då ska du ha Maxi Cosi-adaptern för Emmaljunga Viking, och det är inte samma adapter som till Super Viking. Jag tror att denna adapter endast finns att köpa begagnad numera, i och med att Viking tagits ur produktion.
/Anna

Reply
Moa 31 december, 2021 - 11:29

Hejsan jag tänkte köpa en vagn från Beemoo Maxi 4 och babyskyddet Maxi cosi pebble 360. På de adaptrar jag hittat står det att adaptrarna är kompatibla med maxi cosi pebble men inte vilken modell av maxi cosi pebble. Behövs det speciella adaptrar till peble 360 eller ser dem adaptrarna annorlunda ut?

Reply
Anna 3 januari, 2022 - 11:07

Hej Moa,
nej så vitt jag vet har alla Maxi Cosi-babyskydd haft samma fästen sen minst 7-8 år tillbaka, det ska finnas enstaka undantag (har för mig att Coral kan vara annorlunda) men Pebble ska inte ha ändrats allts i fästena vad jag fått info om!
/Anna

Reply
Madeleine Holmlind 3 januari, 2022 - 11:57

Hej,

Skulle behöva hjälpa i denna djungeln, vi har en vagn Britax Go big och nu har vi skaffat Babyskydd BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size. De adaptrarna vi hade trodde vi passade men inte, vilka adaptrar ska vi ha för att detta ska fungera? Eller kommer det ens att fungera?

Reply
Anna 3 januari, 2022 - 12:04

Hej Madeleine!
Adaptern du behöver tillverkas inte längre, men den ser ut såhär: https://www.babyland.se/brio-go-adapter-till-maxi-cosi
Om det den adaptern du har, och den inte funkar ihop med ditt BeSafe-babyskydd så är en tänkbar förklaring att du har ett Stokke BeSafe-babyskydd? Dessa har tyvärr andra fästen och det finns inga adapters för att fästa dem på andra vagnar än Stokkes.
/Anna

Reply
Madeleine Holmlind 3 januari, 2022 - 13:52

Tusen tack för hjälpen!
Behöver skaffa adaptrarna du länkade, misstänkte det men tack för att du bekräftade det!

Reply
Cecilia Christiansson 16 januari, 2022 - 19:51

Hej,

Vi har precis köpt en Cybex Priam och har babyskyddet Britax Römer sen innan. Finns det några adaptrar som passar till vagnen då. Har googlat ihjäl mig och lyckas dessvärre inte hitta någon adapter som verkar passa.

Tack på förhand!

Reply
Anna 19 januari, 2022 - 12:03

Hej Cecilia,
nej tyvärr, det finns inga adapters för Britax babyskydd till Cybex barnvagnar. 🙁
/Anna

Reply
Richard 18 februari, 2022 - 21:25

Hej!

Jag har märkt att våra adaptrar till vår barnvagn (en cybex balios s) är satta på fel soda och nu får min sambo eller jag inte loss den.
Går det att få loss den utan att ta sönder den? För det sitter verkligen åt

Reply
Anna 23 februari, 2022 - 11:52

Hej Richard!
Ajdå, jag har faktiskt ingen aning om det går. Hoppas ni kanske kan få hjälp i en butik som säljer Cybex produkter?
/Anna

Reply
Alev 18 mars, 2022 - 08:39

Hej, har an axkid modukid infant babyskydd och en Britax smile 3 vagn, undrar ifall det finns några kompatibla adaptrar för vagnen som passar just det babyskyddet?

Reply
Anna 18 mars, 2022 - 11:44

Hej Alev,
japp, du ska ha den här adaptern (säljs förstås på massa andra ställen också): https://www.babyworld.se/sv/varumarken/britax/britax-smile-3-adapter-maxi-cosi-besafe-cybex
/Anna

Reply
Emilia 29 mars, 2022 - 11:13

Hej! Vi har en DV735 från 2015 med en högersidad adapter för ett Britax Primo-babyskydd från 2016. Går i tankarna nu att köpa ett Viking-chassi och sälja vår Smile 2. Babyskyddet kommer användas några månader till då bebis fortfarande är liten. Funkar adaptern vi har nu till DV på Viking-chassit?

Reply
Anna 14 april, 2022 - 19:35

Hej Emilia!
Jag vet tyvärr inte om den adaptern funkar på Viking också. Nästan alltid är en adapter gjord för en specifik modell så jag skulle gissa att den inte gör det, men ibland har Emmaljunga sina egna lösningar och tyvärr minns jag inte hur det är med just den här babyskyddsadaptern.
/Anna

Reply
Isabella 17 april, 2022 - 18:52

Hej!
Jag har en bugaboo buffaloo och babyskyddet jag har är denna: https://dcp.mercedes-benz.com/sv-se/collection/pdp/Barnstol-BABY-SAFE-plus-II/b0356d99-0d48-4028-aa91-ff8302e8ddef?variantCode=A0009703802&isInitialTransition=1&error=login_required#.

Och min fråga är om jag skaffar mig adaptrar till besafe kan jag då fästa babyskyddet på vagnen?

Reply
Anna 3 maj, 2022 - 15:51

Hej!
Nej det där babyskyddet görs för Mercedes av Britax, så du behöver ha en Britax-adapter för att kunna fästa det på din Buffalo!
/Anna

Reply
Josephine 2 maj, 2022 - 20:11

Hej! Tack för en bra blogg 🙂
Jag har köpt en Britax Smile av första generationen och ett babyskydd av modellen Axkid Modukid. Jag frågade Babyworld om det finns adapter för att kunna fästa babyskyddet på vagnen, men de sa nej. Såg i en annan kommentar angående Britax Smile 3 att du svarat att adaptern för Maxi-Cosi fungerar med Axkid Modukid. Gäller det på den första generationen Smile också, är det samma adapter till den som till 3an?
Vänliga hälsningar,
Josephine

Reply
Anna 3 maj, 2022 - 15:40

Hej Josephine!
Om du har en Britax Smile 2, så kan du fästa Axkid Modukid på din vagn med hjälp av denna adapter: https://www.babyworld.se/sv/varumarken/britax/britax-smile-3-adapter-maxi-cosi-besafe-cybex
Om du har en Brio Smile, så finns det inget sätt att fästa ett Axkid Modukid på ditt chassi tyvärr. Det finns inga adaptrar till Brio Smile och de enda två babyskydd som kan klickas direkt i chassit är Brio Primo (ej Britax Primo) och Axkid Babyfix.
/Anna

Reply
Lisa 15 maj, 2022 - 20:56

Hej
Jag har en brio smile barnvagn och en britax römer primo babyskydd. Om jag förstår det rätt så finns det ingen adapter som fungerar dom emellan. Vet du om det stämmer?
Mvh Lisa

Reply
Anna 16 maj, 2022 - 12:17

Hej Lisa,
det stämmer tyvärr. Det finns inget sätt att fästa ett Britax Primo på en Brio Smile.
Enda babyskydden som funkar på Brio Smile är Brio Primo (som inte tillverkats på flera år) och Axkid Babyfix (som fortfarande säljs).
/Anna

Reply
Sara 10 juli, 2022 - 18:48

Hej! Vilken kompetens du verkar besitta! Jag tänkte återanvända vår gamla emmaljunga city cross nymodell 2012. Vi har babyskyddsadaptrar som passar till den (de har rött märke på när man googlar emmaljunga adaptrar). Undrar om det finns något babyskydd som man kan köpa nytt (för de får ju inte vara för gamla) som passar adaptrarna. Vet du?

Reply
Anna 18 juli, 2022 - 12:49

Hej Sara!
Det beror helt på vilka adaptrar du har! Så vitt jag vet har det funnits adaptrar för flera olika sorters bilstolsmärken till City Cross, tror det funnits både för babyskydd från Britax och från Maxi Cosi/Cybex/BeSafe mfl?
/Anna

Reply
Sara 22 juli, 2022 - 17:18

Hej! Det är denna jag har https://www.kopbarnvagn.se/sv/artiklar/emmaljunga-2021-bilstolsadapter-britax.html men verkar som några av babyskydden fått uppdaterade modeller. Tror du tex britax primo som finns ute nu funkar? Vi är öppna för vilket babyskydd (som är säkert) som helst så länge det passar adaptrarna. Vore så skönt kunna utnyttja funktionen.

Reply
Anna 28 juli, 2022 - 15:06

Hej!
Alla Britax-babyskydd har samma fästen utom två nyare modeller, Baby Safe 3 och iSense. Dessa två behöver man har Maxi Cosi-adaptrar för.
Adaptern du länkar till ska vara kompatibel med ett Britax Primo!
/Anna

Reply
Sara 18 september, 2022 - 16:25

Det stämde! Alla delar passar!

Maria 12 juli, 2022 - 19:29

Hej. Vi har ett Maxicosi pebble pro I size babyskydd och behöver få fast det på nån av våra vagnar. Vi har en Britax B motion plus samt en Babyjogger city tour 2 som skulle passa för detta ändamål. Finns det adaptrar för dessa?
Tack för svar.

Reply
EBer 12 augusti, 2022 - 19:50

Hej Jag har en vagn från Hotmom. Modell FO23Finns det adaptor som passar till Britax röner BABY-SAFE 3 I-SIZE BABYSKYDD &BAS?

Reply
Anna 16 augusti, 2022 - 13:57

Hej!
Jag känner tyvärr inte till det märket men generellt med små märken så brukar tillgången till adapters vara dåligt, utöver den som eventuellt följer med vagnen vid inköp.
/Anna

Reply
Maria 22 september, 2022 - 11:43

Hej!
Vi funderar på att köpa en Cybex Balios barnvagn och har kollat på babyskydd från axid modukid infant! När jag kollar på jollyroom så har dem massa adapter och även några axid babyskydd modeller men det står inte vad som passar med med vad
Men sen hittade jag en adapter som jag tänkte länka och vill kolla om du tror att den funkar tillsammans med cybex balios barnvagn och babyskydd axid modukid infant
Här kommer länken:
https://www.jollyroom.se/barnvagnar/barnvagnstillbehor/adaptrar/bilstolsadaptrar/cybex-balios-talos-s-adapter-black

Reply
Anna 26 september, 2022 - 12:34

Hej Maria!
Precis, Axkid Modukid har Maxi Cosi-fästen, och Cybex babyskydd har ju också de fästena så adaptern du länkar till ska stämma enligt vad jag vet!
/Anna

Reply
Jessica 8 oktober, 2022 - 20:58

Hej! Jag har ett babyskydd bugaboo Nuna sedan tidigare. Ni väntar vi tillökning och jag tänkte då köpa en Babyjogger city mini gt2 double. Går det att köpa någon adapter så att man kan använda detta babyskydd på denna vagn? Med vänlig hälsning, Jessica

Reply
Anna 9 oktober, 2022 - 16:30

Hej!
Ja det finns, det är denna adapter du ska ha då: https://pyretosnackan.se/barnvagnar/tillbehor-barnvagnar/adaptor/baby-jogger-city-mini-2gt2-double-maxi-cosi-adapter/? (Finns såklart även att köpa hos fler butiker!)
/Anna

Reply
Teres 10 januari, 2023 - 13:16

Hej!

Har fått låna en Brio Happy (tror jag, den är från 2010). Vet du om det finns några adaptrar till den vagnen som passar något babyskydd?
Med vänlig hälsning Teres

Reply
Anna 10 januari, 2023 - 15:19

Hej Teres!
Ja det har funnits adaptrar för Brio Happy, för Brios babyskydd men även för Maxi Cosi och Britax som jag minns det. Du får kolla efter begagnade då det är många år sedan jag senast såg en Happy-adapter säljas i butik!
/Anna

Reply
Annah 14 januari, 2023 - 19:04

Hej Anna!
Vi har en babyskydd från Britax römer baby-safe 2 i-size och funderar på om det finns någon adapter till Thules barnvagn? Vi har kikat på Thule urban glide, Thule sleek och Thule shine. Som vi förstår har Britax baby-safe 3 i-size nu kompatibilitet med Thules adapter för Maxi cosi. Men att hitta någon adapter för Britax click & go system verkar svårt

Reply
Anna 16 januari, 2023 - 10:18

Hej Annah!
För Sleek och Shine hittar jag inte heller att någon Britax-adapter ska finnas. Men för Urban Glide finns den här universala: https://www.thule.com/sv-se/strollers/strollers-accessories/thule-urban-glide-car-seat-adapter-universal-_-1684827
/Anna

Reply
Karin 22 januari, 2023 - 20:54

Hej Anna!

Tack för all din kunskap i denna barnvagn djungel! Jag har en äldre modell av Brio go som jag tänkte ha hemma i stallet och komplettera med en Brio Smile från 2014, men jag är osäker på om adaptrarna passar mellan dessa?

Reply
Anna 23 januari, 2023 - 15:37

Hej Karin!
Nej Go och Smile har olika adaptrar tyvärr.
/Anna

Reply
Mahamed 13 april, 2023 - 06:21

Hej Anna!

Jag har en baby jooger city select och ville köpa en Britax Römer Primo Babyskydd. Jag undrar om den passar till baby jooger city selcet ifall svaret är ja vilken adapter ska jag köpa finns så många adapter. Om den inte passar kan du rekommendera några babyskydd som passar till baby jooger city select?

Reply
Anna 13 april, 2023 - 18:37

Hej!
Har även svarat på ditt mail! Jag vet att det funnits för länge sedan, till äldre versionen av City Select. Det kan du se här på Baby Joggers hemsida: https://babyjogger.se/nn/product/car-seat-adapter-britax-city-select-4/
De adaptrarna hittar man bara på begagnatmarknaden nu, och hur lätt eller svårt det är vet jag inte.

Om det är nya City Select 2 du har så verkar det inte längre finnas Britax-adaptrar. Det kan nog delvis bero på att Britax själva är på väg att lämna Britax-fästena på babyskydd bakom sig. Det är numera bara Primo kvar med de fästena, och även det babyskyddet kommer fasas ur sortimentet. Alla nyare babyskydd från Britax har Maxi Cosi-fästena. Samma fästen finns på Maxi Cosis babyskydd och på babyskydd från Cybex, BeSafe, Nuna, Joie mfl!

Och adaptrar för babyskydd med Maxi Cosi-fästen finns det gott av.
Här är för gamla City Select: https://www.jollyroom.se/barnvagnar/barnvagnstillbehor/adaptrar/bilstolsadaptrar/baby-jogger-city-select-premier-adapter-maxi-cosi-besafe-cybex
Och här för City Select 2: https://www.jollyroom.se/bilstolar/tillbehor/balten-montering/baby-jogger-city-select-2-bilstolsadapter-maxi-cosi-besafe-cy?
/Anna

Reply
Emelie 28 maj, 2023 - 00:02

Hej! Har köpt en Bugaboo donkey 3 syskonvagn och har babyskyddet Britax römer babysafe iSense sedan tidigare. Är det adaptern som passar till Maxi Cosi som vi ska införskaffa för att det ska passa på vagnen? Ser att andra har frågat om Britax baby-safe 3 iSize tidigare (förmodar att det är samma fästen på 3 iSize som iSense) men då hade du inte fått svar av Britax ang detta. Passar adaptrarna alla modeller av Bugaboo donkey?
Vänligen, Emelie

Reply
Anna 28 maj, 2023 - 18:00

Hej Emelie!
Jag kan börja med sista frågan: alla adaptrar för Donkey ska passa alla versioner av Bugaboo Donkey.
Och ja, iSense har Maxi Cosi-fästen så det är Maxi Cosi-adaptrar man ska använda både till den och till Baby-safe 3!
/Anna

Reply
tina 12 juni, 2023 - 15:59

Hej Anna
Jag har fått en Quinny hubb syskonvagn och har ett Britax römer babyskydd hemma, finns det adaptrar till denna kombo? Har försökt googla mig till detta, men är en total djungel =)
Mvh Tina

Reply
Anna 13 juni, 2023 - 20:16

Hej Tina, jag tror tyvärr inte att Quinny gör adaptrar för Britax-babyskydd till sina barnvagnar. Om jag minns rätt är det samma ägare som till Maxi-Cosi, så de nöjer sig nog med att ha adapter för alla babyskydd som har Maxi-Cosi-fästena på sina babyskydd.

Numera använder sig ju även Britax av Maxi Cosi-fästen på sina babyskydd, men äldre modeller (tex BabySafe 2 och Primo) har fortfarande Britax egna fästen.
/Anna

Reply
Clara 8 juli, 2023 - 02:07

Hej!
Vilken toppenguide! Jag har just köpt en Britax Smile 2 från 2016 och planerar att köpa ett helt nytt babyskydd. Finns det fortfarande något babyskydd på marknaden som går att fästa i vagnen och i så fall med vilken adapter?
Mvh Clara

Reply
Anna 11 juli, 2023 - 11:15

Hej Clara!
Om du köper ett Axkid BabyFix så kan du fästa det babyskyddet direkt på ditt Smile-chassi, utan adapter!
/Anna

Reply
Clara 13 juli, 2023 - 15:16

Jag köpte en Axkid Babyfix nu, men den går inte att klicka direkt på Britax Smile 2-chassit. Är det så att det ändå behövs någon form av adapter?

Reply
Anna 13 juli, 2023 - 17:44

Hej Clara, jag tror jag blandat ihop din kommentar med en annan. Mitt svar ovan gäller för Brio Smile. För Britax Smile 2 gäller följande, detta är kopierat från min recension av Smile 2:

– Britax Smile 2 är kompatibelt med babyskyddet Britax Primo, samt Britax andra babyskydd. Britax babyskydd kan fästas direkt på Britax Smile 2. Det går inte att fästa Brio Primo på Britax Smile 2-chassit. För Britax Smile 2 finns även adaptrar så att man kan fästa babyskydd från Maxi Cosi, Be Safe och Cybex på chassit.
/Anna

Reply
Monika Ekedahl 26 augusti, 2023 - 20:45

Jag har en graco snugride babyskydd, finns det adaptrar så jag kan använda den till min graco evo xt barnvagn?
Mvh Monika

Reply
Anna 28 augusti, 2023 - 10:21

Hej Monika!
Jag tror inte du ska behöva adapter för den kombinationen? Försökte googla för att se om jag mindes rätt och hittade då denna info:

”The Graco Evo XT stroller is compatible with Graco car seats, of course, and those don’t even need an adapter to be attached to the stroller frame thanks to the Click Connect system. It was often supplied with one, e.g., the Graco Snug Safe or SnugEssentials.” (Källa: https://strollberry.com/ask-a-stroller-expert/what-car-seat-brands-are-compatible-with-the-graco-evo-xt-stroller/5G2aDQPFp9aEl5SoangD/)

Testa om babyskyddet funkar direkt på chassit, helt enkelt!
/Anna

Reply
Sara 26 september, 2023 - 09:58

Hej vad finns det för Syskonvagnar man kan fästa 2 babyskydd på? Helst i bredd men annars på längden, där chassit blir så litet som möjligt ihopfällt. Men ändå smalare än bredden på 2st bumprider connect uppfällt. Vad vagnen har för funktioner i övrigt spelar ingen roll, utan ska bara fungera som bilvagn till babyskydden. Kanske någon syskonsulky? Men jag hittar ingen där det står man kan fästa babyskydd.

Reply
Anna 28 september, 2023 - 14:27

Hej Sara!
Hm jag har ingen komplett lista över vilka vagnar som har den funktionen, men jag vet att du kan ha två babyskydd samtidigt på vagnar som Emmaljunga DV735, Emmaljunga NXT Twin och Bugaboo Donkey. Ingen av de chassina är dock direkt smidiga att ha i bilen. Vill du ha ett chassit som blir kompakt ihopfällt så kanske du kan kolla på Baby Jogger City Select, UPPAbaby Vista eller om du vill ha en nyare modell, Cybex Gazelle?
/Anna

Reply
Lina Lindmark 30 september, 2023 - 11:54

Hej! Vilken bra guide! Vi har köpt en begagnad Emmaljunga super Viking (2018). Är inne på att köpa babyskydd Cybex Aton 5 men kan inte hitta vilken adapter som passar mellan babyskyddet och Emmaljunga super Viking?
Mvh Lina

Reply
Anna 30 september, 2023 - 13:34

Hej Lina!
Cybex babyskydd har samma fästen som Maxi Cosi, så det är Maxi Cosi-adaptern ni ska ha. Super Viking tillverkas ju inte längre så den adaptern går, vad jag vet, inte att köpa ny längre utan du får leta begagnat. Såhär ser den ut: https://www.babyland.se/emmaljunga-bilstolsadapter-classic-besafe-maxi-cosi
/Anna

Reply
Lisa 7 november, 2023 - 14:51

Hej!
Tack för en bra guide! Vi har en Bugaboo donkey 3 vagn för tvilling och köpt adapter för Maxi cosi twin. Är den adaptern kompatibel med Cybex Aton 5?
/ Lisa

Reply
Anna 7 november, 2023 - 19:32

Hej Lisa! Ja, Aton 5 har Maxi Cosi-fästen, så på det sättet är adapter och babyskydd kompatibla. Sen händer det ibland att vissa babyskydd har en form som gör att den ändå inte funkar väl ihop med adaptrarna för en viss vagn. Men så vitt jag vet ska Aton 5 funkar fint på Donkey.
/Anna

Reply
Carro 11 december, 2023 - 12:14

Hej Anna,

Jag har en Britax Smile 3. Kan jag använda alla Britax babyskydd? Jag har kollat på en Britax Römder Primo

Tack på förhand!

Reply
Anna 13 december, 2023 - 14:50

Hej Carro!
Ja i teorin kan du det. Vill du ha babyskyddet direkt på chassit så är det Britax babyskydd med Britax-fästen som funkar. Av de babyskydd som säljs nya från Britax nu är det endast Primo som har kvar Britax-fästena, andra babyskydd har fått Maxi Cosi-fästen. Vill du ha något annat babyskydd så är det bara att du köper till rätt adapter!
/Anna

Reply
Moa 5 januari, 2024 - 21:17

Vi har en Brio Go NeXT-vagn från ca 2016 med adapter för babyskydd. Skulle sälja den nu och köparen har ett Britax babyskydd från 2021 men vi lyckades inte få det att passa, varken med eller utan adapter. Kan det vara så att vagnen är för gammal för det nya babyskyddet?

Reply
Anna 7 januari, 2024 - 18:38

Hej Moa!
Om du har en Brio Go Next och adaptern är den som följde med vid inköp, så tror jag att den adaptern är avsedd för Brios dåvarande babyskydd Brio Go Carrier. Det fästet finns inte på andra babyskydd, och det är inte samma fäste som Britax har. Ett Britax-babyskydd från 2021 har antagligen Britax-fästen, men nyare modeller av Britax babyskydd har alltid Maxi Cosi-fästen så vilken adapter köparna behöver beror på exakt vilket babyskydd de har.
/Anna

Reply
Moa 7 januari, 2024 - 23:55

Tack! Vilken koll du har! Den blev såld till en annan säljare idag som inte behövde matcha med babyskydd.

Reply
Ellen 9 januari, 2024 - 21:22

Hej!
Vi har en britax go big med adapter för britax babyskydd + babyskydd som passar (BabySafe Plus SHR II från okt 2017).

Som jag förstår det så passar inte de gamla click&go-fästena med modernare babyskydd från britax. Vi skulle dock vilja uppdatera babyskyddet till ett modernare pga rekommendationerna om att inte ha ett babyskydd längre än 5 år.
Finns det någon adapter+ skydd idag som passar britax go big-vagnarna? Eller har du något tips på nyare/senare babyskydd som passar go big?

Tack för din proffskunskap!

Reply
Anna 13 januari, 2024 - 10:18

Hej Ellen!
Det stämmer, Britax har slutat med sina egna fästen på deras babyskydd och använder sig nu av Maxi Cosi-fästen, precis som de flesta andra tillverkare gör (Cybex, Bugaboo, Nuna mfl). Det finns Maxi Cosi-adapter för Go Big, hade själv en sådan när min yngsta var liten. Såhär ser de ut: https://www.babyland.se/brio-go-adapter-till-maxi-cosi De har inte gått att köpa nya på fler år nu och vad jag hört ska de vara svåra att hitta begagnade. Men lyckas du med det kan du använda i princip alla babyskydd med Maxi Cosi-fästen på din vagn.
/Anna

Reply
Yeelen 17 januari, 2024 - 19:53

Hej Anna! Och god fortsättning!

Jag har köpt en barnvagn Emmaljunga Super Viking begagnat och en babyskydd Britax Baby-Safe 5Z2 i-size köpt 2023. Det ser ut som att chassit är bredare än babyskyddet.
Det finns ingen adapter på marknaden som passar, i så fall ska man också skaffa begagnat. Denna har jag köpt på blocket som jag väntar på att få skickad. https://www.babyland.se/emmaljunga-bilstolsadapter-classic-britax. Men har svårt att se att den skulle passa heller.

Då undrar jag om de ens är kompatibla? Har du någon aning?

Tusen tack för hjälpen! 🙂

Hälsningar,
Yeelen

Reply
Anna 18 januari, 2024 - 11:05

Hej Yeelen!
Tyvärr har du köpt fel adapter. Sen några år tillbaka har Britax slutat med Britax-fästen på sina babyskydd. Nu använder även de Maxi Cosi-fästen, vilket i princip alla andra tillverkare av babyskydd också gör. Det är positivt för det innebär att det bara behövs en sorts adapter per barnvagnsmodell, om alla babyskydd har samma fästen.

Ditt Baby-Safe 5Z2 har alltså Maxi Cosi-fästen och kommer inte funka med en adapter för babyskydd med Britax-fästen. Den adapter du behöver ser ut såhär: https://bonti.se/emmaljunga-adapter-classic-maxi-cosi-besafe-2021
Den funkar med Super Viking och har Maxi Cosi-fästen. Den ska funka med ett Britax Baby-Safe 5Z2. Sen finns det IBLAND undantag som gör att en adapter + babyskydd + barnvagnskombo ändå inte funkar, trots att det är rätt fästen. Då kan babyskydd tex ha en form som inte är kompatibel med chassit. Men generellt, i de allra flesta fall, så funkar ett babyskydd med en barnvagn så länge men har rätt adapter.
/Anna

Reply
Elias 17 februari, 2024 - 17:32

Hej Anna!
Det här var ju en guldsida att hitta nu när första barnet snart ska födas!

Undrar om du även kan hjälpa mig med frågan:
Vi har köpt en Britax Smile 2 som barnvagn, och försöker lista ut om vårt babyskydd Britax Baby safe 3 i-size kan gå att koppla med adapter.Vet du vilken isåfall?

Lyckas inte hitta något definitivt. Kan inte lista ut om infästningen mellan Smile II och Smile III skiljer sig…

Reply
Anna 18 februari, 2024 - 13:50

Hej Elias, och kul att du gillar bloggen!
Britax Baby-Safe 3 i-Size har Maxi Cosi-fästen, och kräver alltså en Maxi Cosi-adapter för att ni ska kunna fästa babyskyddet på Smile 2. Det har funnits en sådan adapter, du kan se den här: https://www.babyland.se/britax-smile-2–affinity-2-bilstolsadapter-for-maxi-cosi
Tyvärr tillverkas den inte längre, så ni måste kolla begagnat. Den Maxi Cosi-adapter som säljs nu (https://www.babyworld.se/sv/varumarken/britax/britax-smile-3-adapter-maxi-cosi-besafe-cybex) funkar tyvärr inte på Smile 2.
/Anna

Reply

Lämna en kommentar