Ståbrädor som funkar på alla vagnar

av Anna
Så väljer du rätt ståbräda - jämförelse mellan Bumprider, Lascal Buggy Board Maxi och Easy X Rider

När det är dags för tillskott i familjen är det många som funderar över vad som ska passa dem bäst – syskonvagn eller ståbräda. Även om man inleder med syskonvagn så är det vanligt att senare övergå till ståbräda. En del märken tillverkar sina egna ståbrädor, designad för att passa märkets egna modeller perfekt.

Fördelen med en originalståbräda är att passformen brukar vara helt perfekt. Vissa barnvagnar har rentutav inbygga fästen för ståbräda, så man slipper använda adapters. Nackdelen är att de i princip aldrig passar på barnvagnar från andra märken. De kan också vara dyra.

Om man inte vill köpa en originalståbräda, eller om man valt en vagn som det ej finns en särskild ståbräda för, så kan man välja en universal ståbräda. Det finns ett brett utbud av ståbrädor som passar många olika sorters barnvagnar – men som sinsemellan har olika egenskaper och funktioner.

Att tänka på när man väljer ståbräda

Chassits bakaxel

Hur ser vagnen ut baktill? De flesta chassin har en bakre axel, en stång som löper rakt mellan bakhjulen. Men det finns undantag från dessa. Ett exempel är Britax Smile 2, som har en böjd bakaxel och därför inte funkar med alla ståbrädor.

Hur ståbrädan ska användas

Ska ståbrädan sitta på samma barnvagn hela tiden? Eller vill man kunna flytta den mellan olika vagnar? Om fallet är det senare, så bör man välja en modell som det går att köpa extra fästen till. Att montera om fästena varje gång man ska byta vagn är sällan särskilt smidigt.

Behövs sittpall?

Numera är det vanligt att sittpall finns som tillbehör till ståbrädor. Det ger det större barnet möjlighet att vila sig bättre. Har man ett barn som fortfarande brukar sova dagtid så bör man dock välja en syskonvagn, då det inte finns någon ståbräda med viloläge.


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. HÄR kan du läsa mer om varför jag har affiliatelänkar på bloggen. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

3 olika modeller av universal ståbräda

Lascal Buggy Board Maxi ståbräda

Maxvikt: 20 kg. Upphängningsrem: Ja, medföljer. Kan fästen köpas till separat: Ja. Sittpall: Ja. Information från tillverkaren: ”Passar vagnar med avstånd mellan chassirör på 31-54 cm. Maxomkrets fyrkantiga rör: 16,8 cm, runda rör: 18,8 cm och ovala rör: 22,5 cm.”

Lascal Buggy Board Maxi är en ståbräda som funkar på väldigt många barnvagnar. Det ska även finns en variant av denna ståbräda med andra fästarmar. De gör att ståbrädan funkar bättre även med barnvagnar som är knepiga att få fast en ståbräda på. Den versionen har jag dock inte testat. Det finns både Buggy Board Maxi och Buggy Board Mini. Skillnaden är att Mini är mindre helt enkelt. Men Maxi är knappast särskilt stor och klumpig.

Hög ståbräda som ger plats för fötterna

En fördel med Buggy Board Maxi är att det är en relativt hög ståbräda. Det går således att gå bakom den och delvis placera fötterna under ståbrädan. På Buggy Board Maxi kan man justera både hur nära vagnen ståbrädan ska placeras men också lätt fixa vinkeln, så barnet alltid står på en plan yta. Upphängningsremmen fungerar som den ska och denna ståbräda är relativt tyst, när barnet står på.

Det finns en sittpall till Buggy Board Maxi, som kallas sadel. Jag har ingen erfarenhet av den men tycker den ser ut att vara förhållandevis rymlig.

Jag tycker det är ett stort plus att man kan köpa till extra fästen för ett rimligt pris, så Buggy Board Maxi snabbt kan flyttas mellan olika vagnar. Ovanpå det gillar jag också att det inte krävs några verktyg för att ändra inställningarna på fästarmarna. Man kan ändra både vinkel och avstånd mellan dem utan att ha något med sig utom sina händer. Jag har använt Buggy Board Maxi på många olika vagnar och alltid tyckt att det funkat bra.


Se pris för Lascal Buggy Board Maxi hos: Babyland
Se pris för Lascal Buggy Board Maxi hos: Jollyroom

Easy X Rider ståbräda

Maxvikt: 20 kg. Upphängningsrem: Ja, medföljer. Kan fästen köpas till separat: Nej. Sittpall: Ja. Information från tillverkaren: ”För att fästa ståbrädan på vagnen krävs det att vagnen har en stång mellan bakhjulen, och bromsen får inte sitta i vägen.”

Jag vet inte varför jag var så skeptisk till Easy X Rider först. Kanske för att ståbrädan kändes lite mer komplicerad, och bygger på en helt annan princip än Bumprider och Buggyboard. Det är lite av en byggsats att sätta ihop den och den kräver ett verktyg. Men verktyget medföljer. Easy X Rider kräver inga fästen eller adapters för att sättas på vagnen. Istället anpassar man ståbrädan hakar. De kan göras tjockare eller smalare, för att sitta rätt runt vagnens bakaxel. Och denna ståbräda kräver en bakaxel för att det ska funka.

Av de ståbrädor jag har med i detta inlägg så är nog Easy X Rider den som fungerar med minst antal olika barnvagnar. Men den funkar likväl med många olika vagnar. Och för att den ska sitta bra måste man finjustera den. Dels ställa in avståndet mellan hakarna, så att ståbrädan inte kan glida runt sidledes. Dels hitta rätt tjocklek på hakarna, så att de sitter stadigt runt vagnens chassi. Får man till detta bra så sitter Easy X Rider väldigt stabilt och tight mot vagnen, något jag gillar skarpt.

Nackdelen med Easy X Rider är att det inte är en ståbräda man enkel kan lyfta över från en vagn till en annan. Om inte dessa råkar ha exakt samma dimensioner på bakaxeln förstås. Ska man byta mellan olika vagnar måste man lossa och skruva åt skruvar och kanske även, eventuellt, byta ut hakarna. Det tar tid och är inget man gör när man redan är på väg ut mot ytterdörren.

Ombonad sittpall med bälte

Det finns en sittpall till Easy X Rider. Den är vadderad och har ett litet spänne så man kan sätta fast barnet. Jag har inte använt pallen då sittutrymmet är åt det mindre hållet och mina barn känts för stora för den. Men har man en 1-2-åring som ska åka ståbräda så är denna sits den mest ombonade jag satt, med ryggstöd och allt.

Trots att den är svår att flytta mellan olika vagnar och trots att den inte byggs om i en handvändning så gillar jag Easy X Rider. Har man en vagn och behöver en ståbräda till just den modellen, så är det här ett bra val. Upphängningsrem kommer med, och den fungerar ok. Men jag gillar bäst att ståbrädan kommer nära vagnen, att den rullar tyst och att det finns gott om utrymme för storasyskonets fötter. Den är också hög nog att göra plats för tåspetsarna på den som kör vagnen. Att hjulen har inbyggda led-lampor som lyser när de rullar – det är en himla rolig bonus som också är praktisk på vintern, för man syns verkligen i mörkret då. Discoståbrädan Easy X Rider är mycket uppskattad av både barn och föräldrar!

Se pris för Easy X Rider hos: Babyland
Se pris för Easy X Rider hos: Jollyroom

Bumprider ståbräda

Maxvikt: 20 kg. Upphängningsrem: Ja, medföljer. Kan fästen köpas till separat: Ja. Sittpall: Ja, till Bumprider Sit. Information från tillverkaren: ”Bumprider är utrustad med snabbfästen för enkel av- och påkoppling på din vagn. Inga verktyg behövs.”

Bumprider är ståbrädan som enligt tillverkaren ska passa med mer än 99% av alla barnvagnar och det törs jag skriva under på. Jag har hittills inte sett en vagn man inte kan fästa Bumprider på. Vill man vara säker på att universalståbrädan man väljer är kompatibel med alla vagnar man har eller kan tänkas ha – då ska man välja en Bumprider. Fästarmarna kan justera på flera olika sätt. Bumprider funkar därför väldigt bra även på barnvagnar som inte har en traditionell bakaxel – såsomBrio Smile och Britax Smile 2.

En upphängningsrem medföljer med Bumprider, så ståbrädan inte behöver skramla tom bakom vagnen när storasyskonet ska gå själv. Fästena kan man köpa till separat, så man inte behöver flytta dem från vagn till vagn. Med ståbrädan finns också en slags grepptejp, så att fästena inte ska glida runt om man inte riktigt får till positioneringen av dem.

Olika versioner av Bumprider beroende av behov

Bumprider är den version av ståbrådan som jag har testat. Själva ståplattan är hjärtformad, utformad för ett barns två fötter. En nyare version heter Bumprider Sit. Själva ståbrädan har då en mer rektangulär form och det går att fästa en sits på den, för barn som vill sitta ned under promenaden. Jag har inte testat denna sittdel.

Det jag gillade med Bumprider som ståbräda är att den är smidig att klicka av och på sina fästen. Den är också väldigt enkel att flytta mellan vagnar, då inga verktyg behövs för att justera om den i vinkel eller för att ändra på fästarmarna. På vissa vagnar har jag haft svårt att få Bumprider tillräckligt nära chassit, vilket förstås skapar sämre utrymme för den som ska köra vagnen. Men på andra vagnar har det funkat bättre. På Bumpriders och en del av Crescents vagnar, samt sannolikt på fler vagnar i framtiden, finns inbyggda fästen för Bumprider ståbräda. Det gör användandet ännu smidigare.


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Se pris för Bumprider hos: Babyland
Se pris för Bumprider hos: Jollyroom

Du kanske också gillar

96 kommentarer

Jesper 28 november, 2019 - 16:57

Har ni någon bräda som passar en britax go 2å17 årsmodell

Reply
Anna 28 november, 2019 - 20:14

Hej, alla modeller i detta inlägg funkar på Britax Go från 2017, men jag skulle säga att Lascal Buggy Board Maxi nog är den som sitter bäst!
/Anna

Reply
My 11 juli, 2021 - 20:37

Skulle du säga att någon av dessa funkar på Britax B- agail M/R ?

Reply
Anna 17 juli, 2021 - 11:59

Hej My!
Jag har inte testat, men Bumprider och Lascal borde båda gå att fästa. Tror däremot att det inte blir en trevlig upplevelse att gå bakom en Agile-M/R med ståbräda, man kommer få gå snett bredvid eller med rejält böjd rygg!
/Anna

Reply
Felicia 3 december, 2019 - 17:09

Vilka brädor passar till Britax smile 2?

Reply
Anna 10 december, 2019 - 20:05

Hej Felicia, Bumprider funkar väldigt bra på Smile 2!
/Anna

Reply
Hanna Johansson 24 augusti, 2020 - 11:28

Hej, vet du om de finns någon stålräfsa som passar britax römer b agile R ?
/ Hanna

Reply
Anna 26 augusti, 2020 - 09:57

Hej Hanna, jag har inte själv använt någon ståbräda på B-Agile R eller M, men jag tror att alla tre universalmodeller jag skriver om i det här inlägget går att fästa på ett bra sätt!
/Anna

Reply
Anna 23 december, 2019 - 11:49

Hej! Vet du om lascal passar till baby jogger?

Reply
Anna 27 december, 2019 - 17:36

Hej Anna, det beror på vilken Baby Jogger-modell du ska fästa den på men generellt borde Buggy Board funka på de flesta vagnar från BJ!
/Anna

Reply
Emelie 26 december, 2019 - 20:43

Hej!
Har köpt en Cybex Priam (2017) & tänkte via dig (din länk) köpa en bumprider sit.
Men på Cybex är det ju två smala ”stänger” att fästa i, vet du om den funkar ändå?

Mvh
Emelie

Reply
Anna 27 december, 2019 - 17:37

Hej Emelie! Det ska funka utmärkt ändå, du kan fästa Bumprider i chassit där det går ned mot bakhjulen också! Då kommer ståbrädan nämre vagnen också, vilket brukar vara att föredra ändå!
/Anna

Reply
Elin 8 januari, 2020 - 19:43

Hej! Jag har en Kronan City från 2016, vilken ståbråda passar bäst? Vill helst ha en med sits.

Reply
Anna 9 januari, 2020 - 11:05

Hej, jag vet att Lascal Buggy Board Maxi funkar fint på Kronan Duo/S och borde därmed utan problem funka på Kronan City också. Men även Bumprider och Easy X Rider ska funka med det chassit, så du kan i princip välja och vraka!
/Anna

Reply
Kattis 9 januari, 2020 - 22:10

Hej!

Tack för all bra info!!
Vet du om buggy board passar till Stokke scoot2? Jag har en bumprider sen tidigare och den kan jag inte använda med den nya vagnen tyvärr då bromsen är i vägen.

Reply
Anna 11 januari, 2020 - 17:50

Hej!
Aldrig testat själv men hittade detta, verkar som det ska funka bra: http://www.buggyboard.info/buggyboard-fitting-guide/stokke-scoot-maxi?transl=en
/Anna

Reply
Lisa 14 januari, 2020 - 21:51

Hej,

Vi har en Bugaboo Cameleon + . Tycker du att det funkar bra med bumprider ism liggläge?

Reply
Anna 16 januari, 2020 - 18:32

Hej Lisa!
Just bumprider kan du ju få en bit bakom vagnen, vilket gör att det blir mer space for syskonet bakom liggdelen/sittdelen i liggläge. Men det gör ju att det blir mindre utrymme för dina barn. Jag gissar att det funkar helt okej. Skulle personligen föredra Bugaboos ståbräda eftersom att den har den stora fördelen att vara lite vinklad och hamna på sidan av vagnen. Mkt bekvämare för den som kör vagnen då.
/Anna

Reply
Emma 15 januari, 2020 - 11:24

Hej!
Jag ser att du testat Easy Rider Ståbräda med sitsen på Emmaljungas nxt90, funkade det bra? Jag har en likadan och funderar på den ståbrädan, tack för ett bra och informativt inlägg!

Tack på förhand, Emma

Reply
Anna 16 januari, 2020 - 18:31

Hej Emma,
nej jag har bara testat Easy Rider på NXT60, som ju har ett längre handtag så det blir mer utrymme mellan handtag och vagn. På NXT60 funkar den toppen. Jag vet tyvärr inte om det blir lika bra på NXT90.
/Anna

Reply
Micael Johnsson 19 januari, 2020 - 16:52

Hejsan!
Går i tankarna att köpa en Britax Smile III.
Vet du vilken ståbräda som passar bra till den ?

Reply
Anna 19 januari, 2020 - 22:08

Hej Micael!
Bumprider funkar på Smiles-chassit! Eftersom att Smile inte har en vanlig rak baxaxel så kan det vara lite knepigt att få på ståbrädor, men Bumprider är som sagt kompatibel.
/Anna

Reply
Mari 15 januari, 2021 - 12:26

Hej,

Jag har en Brio Smile 2015. Vilken ståbräda skulle passa?

Reply
Anna 18 januari, 2021 - 16:51

Hej Mari, Bumprider funkar bra att montera på Smile!
/Anna

Reply
Per 22 februari, 2020 - 21:33

Hej Tror du bumprider passar bra till Emmaljunga dubbel viking ?

Reply
Anna 23 februari, 2020 - 10:26

Hej Per, den ska absolut gå att fästa på Double Viking. Sen hur bra det blir, det vet jag tyvärr inte för jag har aldrig själv testat den kombinationen.
/Anna

Reply
Nina 11 mars, 2020 - 22:06

Hej,
Tror du någon av dessa funkar på en Emmaljunga Viking med liggdel på?
Tack!

Reply
Anna 13 mars, 2020 - 17:10

Hej Nina, ja absolut – alla borde funka skulle jag säga!
/Anna

Reply
Susanne 27 april, 2020 - 08:46

Fungerar Easy X Rider 2-1 ståbräda på Britax Smile 2?
Tack för bra artikel och blogg!

Reply
Anna 27 april, 2020 - 14:58

Hej, nej, den har fästen som inte funkar ihop med Smiles bakaxel.
/Anna

Reply
Alessandra 15 juni, 2020 - 08:32

Hej,

Vi har en brio go next från 2015, en Babyjogger city mini GT och en Babyjogger city versa GT. Fungerar alla dessa tre ståbrädorna till alla våra vagnar eller är det någon som passar bättre eller sämre? Hade gärna föredragit att brädan har sits också.

Reply
Anna 22 juni, 2020 - 10:25

Hej Alessandra! Jag skulle säga att Bumprider funkar på alla, mest troligt Lascal med men jag är osäker på om du kan fästa en Easy X Rider på Versan. Kan nog inte ge så mycket mer specifikt info än så då jag inte testat alla brädor på alla modeller. GT är tyvärr riktigt hopplös ihop med ståbräda oavsett vilken modell man väljer.
/Anna

Reply
Tobias 12 augusti, 2020 - 00:36

Hej!
Har en bugaboo donkey duo och funderar på om brädan funkar till denna vagnen. Jag tänker att den kanske funkar när det är en sits och sidokorgen (ihopfälld) men när jag breddat den och gjort den till tvillingvagn så är frågan hur det funkar då.. funkar det över huvud taget? behöver man justera några inställningar, kommer den för nära?
Mvh Tobias

Reply
Anna 18 augusti, 2020 - 08:54

Hej Tobias, det beror nog lite på vilken ståbräda du tänker på. Mitt tips om man har en Bugaboo är att välja Bugaboos egen ståbräda. Den är den bästa på marknaden. Om man kunde fästa den på andra tillverkares vagnar så skulle jag lätt göra det! Och den funkar att ha kvar på när du växlar mellan mono och duo på Donkeyn givetvis!
/Anna

Reply
Rebecca 14 augusti, 2020 - 10:16

Hej!
Hade en kronan duo s som jag köpte en bumprider ståbräda med sits till. Vagnen gick sönder så jag fick köpa en ny vagn och köpte då en cybex balios s. Jag lyckas inte fästa ståbrädan på den dock. Det är för lågt att sätta den på bakaxeln, när jag satte den där å sonen satte sig på (väger långt ifrån maxvikten) så sjönk brädan ner och fick en konstig vinkel så att hjulen inte rullade ordentligt. Jag kan heller inte montera den på sidan då fjädringen är ivägen, sätter jag fästena ovanför fjädringen hamnar de så högt att jag inte lyckas fästa brädan. Är det så att den inte funkar på en cybex balios s?

Reply
Anna 18 augusti, 2020 - 08:49

Hej Rebecca,
så kan det vara. Även om den i teorin ska gå att fästa på typ alla vagnar så betyder det tyvärr inte att det i praktiken blir en bra lösning. Om du vill byta bräda så skulle jag testa med antingen Easy X Rider eller Lascal Buggy Board Maxi. Båda borde funka bra på Balios S.
/Anna

Reply
John 22 augusti, 2020 - 18:35

Hej! Vi tänkte köpa en Crescent Nordic XT. Funkar det med ståbräda till den vagnen och vilken rekommenderar ni isåfall?
Tack på förhand!

Reply
Anna 7 september, 2020 - 15:25

Hej John,
det funkar absolut. Crescent själva skulle nog säga Bumprider, eftersom att Crescent och Bumprider har samma ägare. Men åtminstone Lascal Buggy Board Maxi ska också funka!
/Anna

Reply
Malin 12 november, 2020 - 08:36

Hej
Jag har en donkey i dubbelläge hela tiden pga tvillingar. Finns det någon bräda som man kan sätta dubbelt utav på vagnen? Skulle underlätta lämningar på fsk av stora barnet 2.5 år.
Undrar även om du vet ifall easy rider funkar bra på donkey, storasyster till tvillingarna är bara 1 år och klarar inte av att sitta på sits vid vagnpromenader utan ryggstöd längre än bara några minuter.

Reply
Anna 12 november, 2020 - 10:12

Hej Malin!
Bra fråga. Du kan inte fästa två Bugaboo-ståbrädor på Donkey i alla fall, så mycket vet jag. Ifall det skulle kunna funka med två universalbrädor är jag osäker på, jag har aldrig hört eller sett någon göra det men det behöver ju inte byta att det är omöjligt dock.

Easy Rider funkar absolut på Donkey!
/Anna

Reply
Linn 2 september, 2020 - 20:33

Hej, vet du om någon passar på en Uppababy Vista 2018? Eller bör vi köpa deras egna variant? Tycker bara att den är rätt dyr!

Reply
Anna 7 september, 2020 - 15:14

Hej Linn!
Bumprider ska fungera på UPPAbaby Vista, jag har dock ingen egen erfarenhet av den kombinationen så mer än så kan jag tyvärr inte säga. Många verkar dock väldigt nöjda med Vistas egen bräda, min kompis körde väldigt mkt med den och älskade den så det verkar som att den ofta upplevs vara värd pengarna.
/Anna

Reply
Gabriella Hanna 4 september, 2020 - 12:37

Hej Anna,
Vi har precis köpt en smile 3 och undrar om bumpy rider funkar på den med liggdelen på och hur man kan fästa den när man till exempel lämnat stora syskonet på förskolan. Behöver man ta bort brädan helt eller kan man fästa den på något sätt. Jag vet att en ren följer med men var fäster man den på vagnen? Tacksam för svar.
Vänligen, Gabriella

Reply
Anna 7 september, 2020 - 15:10

Hej!
Jag vet att Bumprider funkar på Smile III, men jag vet inte hur BRA det blir med just liggdelen. Så länge barnet står upp så borde det gå.
Remmen som medföljer fäster du runt vagnens handtag, och sen kan du fästa remmen vid ståbrädan när du vill hänga upp den. Många väljer dock att lossa brädan helt och lägga i varukorgen istället (om det finns plats där). Dels för att då får man maximalt med utrymme för benen när man går med vagnen, dels för att höst och vinter så kan man blir rätt smutsig på byxorna om man kommer emot ståbrädan blöta/skitiga hjul när den är upphängd.
/Anna

Reply
Madeleine 21 september, 2020 - 05:47

Viken skulle passa på en Emmaljunga scooter 4s. ?

Reply
Anna 21 september, 2020 - 12:01

Hej Madeleine, jag är inte helt säker då jag aldrig körde Scooter 4S med ståbräda men åtminstone Bumprider och Lascal Buggy Board går att fästa, jag skulle tro att även Easy X Rider funkar.
/Anna

Reply
Sara 25 november, 2020 - 20:59

Hej, Känner du till någon ståbräda med sits som funkar till Britax Go Big (modell 2017)? Stort tack på förhand!

Reply
Anna 1 december, 2020 - 16:17

Hej Sara!
Jag har inte testat det själv men har sett andra använda Lascal Buggy Board Maxi med sits på Go Big!
/Anna

Reply
Caroline 8 december, 2020 - 04:15

Hej
Vilken av de tar minst utrymme?
Då tänker jag från arm till bräda?
Vill gärna ha av nätt bräda.

Med vänlig hälsning, Caroline

Reply
Anna 8 december, 2020 - 11:27

Hej Caroline, jag jag tyvärr inte svara på det. Ståbrädorna kan oftas i viss mån anpassas i avstånd, men hur nära vagnen ståbrädan kommer och hur kort den är beror även på vilken vagn. Detta eftersom VAR på chassit den kan fästas kommer påverka.
/Anna

Reply
Ellen Ternby 27 december, 2020 - 18:00

Hej!
Tack för ett bra inlägg! Vi har en joolz hub och behöver köpa en ståbräda. Vet du någon ståbräda som funkar bra till den? Såg att joolz har en egen som väl bör passa, men helst vill vi nog ha en ståbräda med sits.
Tack på förhand!
Ellen

Reply
Anna 31 december, 2020 - 16:09

Hej!
Jag har bara använt Joolz egen ståbräda på Hub, men jag tycker att Easy X Rider borde funka på den bakaxeln. Och den har ju sittpall!
/Anna

Reply
Jenny 28 januari, 2024 - 09:34

Hej, vet du någon ståbräda som skulle passa på en Brita b- ready när man har 2 sittdelar monterade?

Reply
Anna 31 januari, 2024 - 11:32

Hej Jenny! Jag har dessvärre ingen erfarenhet av Britax B-Ready, vare sig som den är eller med ståbräda. Så tyvärr kan jag inte tipsa om vilken som kan funka bäst då.
/Anna

Reply
Atefeh 20 januari, 2021 - 00:44

Hej, vi har en Joolz day2 och vi letar efter en ståbräda med sittpall. Passar någon ståbräda till det?
Tack i förhand /Atefeh

Reply
Anna 20 januari, 2021 - 12:12

Hej Atefeh!
Jag tror att alla dessa ståbrädor ska funka på en Joolz Day 2 faktiskt, det vill säga alla ska gå att montera. Sen vet jag dock inte vilket som sitter bäst, den enda ståbräda jag testat på en Day var Joolz egna. Och den har tyvär ingen sittpall.
/Anna

Reply
Marlene 21 januari, 2021 - 08:49

Hej!
Har en NXT60F och funderar på att köpa en Bumprider Sit. Funkar bumpridern på den vagnen eller är det Easy X Rider som gäller?

Tack för svar!

Reply
Anna 22 januari, 2021 - 10:46

Hej Marlene! Bumprider går absolut att fästa på NXT60F. Sen hur bra den sitter och hur mycket benutrymme det blir för den som kör, det vet jag tyvärr inte eftersom jag aldrig har testat den kombinationen.
/Anna

Reply
sofia 10 februari, 2021 - 21:15

Jag funderar på att köpa en keenz air, har du provat den? Vet du om det går att använda någon ståbräda till den då ”stången” ser väldigt tunn ut?

Mvh

Reply
Anna 24 februari, 2021 - 16:58

Hej Sofia! Jag har en recension av Keenz Air Plus här: https://ombarnvagnar.com/2019/07/keenz-air-plus/
Jag har inte testat den med ståbräda. Men jag är övertygad om att det går att fästen en, Bumprider och Lascal Buggy Board tror jag verkligen är kompatibla.

Däremot en liten varning för att jag tror att Keenz blir mycket svårkörd med ståbräda. Redan utan ståbräda hamnar man väldigt nära vagnen och jag sparkade ganska ofta i chassit baktill. Med en ståbräda kommer man behöver gå med väldigt böjd rygg eller helt bredvid vagnen för att kunna köra vagnen misstänker jag.
/Anna

Reply
Sofie 16 februari, 2021 - 17:24

Vilken av brädorna passar en Bugaboo Donkey?

Reply
Anna 24 februari, 2021 - 15:05

Hej Sofie!
Alla dessa ståbrädor funkar på Donkeyn! Men jag skulle i första hand rekommendera Bugaboos egen ståbräda, det är den bästa ståbrädan som finns – eller i alla fall av alla modeller jag har testat.
/Anna

Reply
Tine Marie 16 februari, 2021 - 20:24

Hei! Takk for et fantastisk godt arbeid med innlegget. Jeg kunne ikke finne noe tilsvarende på norsk, så du reddet meg med denne.

Jeg har en Britax (Brio) go next fra 2017. Vet du hvilket ståbrett som passer best til denne vognen? Gjerne med mulighet for å sitte. Håper min norsk er forståelig.

Reply
Anna 24 februari, 2021 - 15:05

Hej Tine Marie!
Jag förstår norska utmärkt (i alla fall i skrift, tal kan vara knepigare ibland) så inga problem!
Jag skulle tro att Lascal Buggy Board Maxi är den som funkat bäst på Go Next om du vill kunna ha sittpall. Bumprider funkar på vagnen men jag upplevde som sagt att den kommer lite väl långt ut från vagnen.

Jag är tyvärr osäker på om Easy X Rider funkar med Go Next broms… så jag skulle nog satsa på Buggy Board Maxi!
/Anna

Reply
Shinda 1 april, 2021 - 13:15

Hej jag undrar om Bumprider Sit Ståbräda passar på en uppababy vista? Om inte vilken bräda passar den vagnen då?

Reply
Anna 2 april, 2021 - 14:51

Hej Shinda, jag vet tyvärr inte om Bumprider funkar på Vista, jag har inte testat själv och kan heller inte minnas att jag sett bilder på den kombinationen. De jag känner som haft UPPAbaby Vista med ståbräda har alla använt Vistans egen ståbräda.
/Anna

Reply
Sara 11 april, 2021 - 20:11

Hej! Tack för bra info.
Var fäster du bumprider i Britax smile 2 tillsammans med liggdelen? Vi provade häromdagen genom att fästa i axlarna som går ner till bakhjulen, men då kunde jag inte köra vagnen pga att jag inte nådde handtaget om jag samtidigt skulle kunna gå okej. Jag fick alltså gå helt framåtlutad när jag körde, vilket inte funkar.

Reply
Anna 13 april, 2021 - 12:06

Hej Sara!
Bumprider funkar att fästa på Smiles chassi, vilket de flesta andra ståbrädor inte funkar iom att Smile inte har en rak bakre axel mellan bakhjulen. Att ståbrädan funkar att fästa betyder dock inte att det är smidigt att använda vagnen med brädan på. Enligt min erfarenhet är de flesta barnvagnar tyvärr rätt usla ihop med ståbräda, det blir som du beskriver att man får gå bredvid eller helt böjd.

De vagn + ståbräda-kombinationer jag testat som varit allra bäst är i första hand Bugaboos vagnar med Bugaboos egen ståbräda, som är fantastisk. I andra hand Emmaljungas NXt60 och NXT90 ihop med Easy X Rider-ståbrädan.
/Anna

Reply
Sanna 25 maj, 2021 - 07:37

Hej Anna!
Vi ska vår barnvagn Teutonia Fun till en något större sulky eller sittvagn då vår stora 2 åring nästan vuxit ur den. Kan du rekomendera kombination av vagn och ståbräda som funkar bra att gå bakom och köra/styra? Vi har ett storasyskon som gärna åker ståbräda nämnligen.
Mvh,
Sanna

Reply
Anna 25 maj, 2021 - 14:13

Hej Sanna!
Om jag utgår ifrån att du tänker dig en framåtvänd sittvagn/sulky för tvååringen så är utbudet av modeller som funkar bra ihop med ståbräda tyvärr inte så jättestort. Jag har oftast blivit väldigt missnöjd. De kombinationer jag gillar bäst är Emmaljunga NXT 30 med Easy X Rider ståbräda, och nu kör jag Thule Spring med Thules ståbräda, något som fungerar ovanligt bra även om jag tycker att ståbrädan är lite skramlig av sig, rätt högljudd. Easy X Rider är bättre, den har gummerade hjul.

De flesta sittvagnar har så ont om plats mellan vagn och handtag, så antingen får storasyskonet knappt plats på ståbrädan eller så får man själv gå snett bredvid vagnen, vilket inte är kul för ryggen. Jag tycker Bugaboo har marknadens bästa ståbrädelösning, så vill du ha vändbart + ståbräda så är kanske en Bugaboo Buffalo med Bugaboos ståbräda värt att kolla in. Buffalo är betydligt mer rymlig i sitsen än Fun.
/Anna

Reply
Olivera 14 juni, 2021 - 22:51

Hej!
Alltså det känns som att jag är helt ute och cyklar.. är så förvirrad.. jag har en stokke trailz och kan inte hitta NÅGON stepbräda (helst med sits) som kan passa till den.. har ringt och varit runt i en massa butiker men alla säger bara nej.. kan det vara möjligt att ingen av dessa kan passa?

Reply
Anna 15 juni, 2021 - 08:57

Hej Olivera!
Jag har inte själv testat Stokke Trailz med ståbräda men så vitt jag vet ska Lascal Buggy Board Maxi funka bra på den, vet att jag sett bilder på det någon gång. Sen borde även Bumprider fungera, det är väldigt få vagnar som inte är kompatibla med Bumprider!
/Anna

Reply
Caroline 9 augusti, 2021 - 15:33

Hej!
Jag ska köpa en Babyjogger city mini GT 2. Jag har förstått att deras ståbräda passar bra till, men vet du om det finns någon ståbräda med sits som passar?

Reply
Anna 27 augusti, 2021 - 13:02

Hej Caroline!
Jag har inte testat någon ståbräda på GT själv, mest för att jag inte pallar gå så långt bakom vagnen som det blir när storasyskonet måste stå bakom handtaget och inte ryms innanför. Men iom att vagnen har en axel rakt mellan bakhjulen så borde alla universalbrädor fungera, tex Easy X Rider borde absolut gå att fästa!
/Anna

Reply
Sandra 27 december, 2021 - 14:30

Hej!
Jag har både Uppababy vista & uppababy cruz.
Använder förnuvarande vistan & undrar om någon av dessa brädor funkar med den?
Har nämligen sett att Uppababy har sin ”egna” ståbräda men den kostar betydligt mycket mer också.

Med vänlig hälsning,
Sandra

Reply
Anna 3 januari, 2022 - 11:09

Hej Sandra!
Bumprider ska absolut funka, Lascal borde också gå. Minns inte exakt hur bakaxeln på Vista och Cruz ser ut, så är lite mer tveksam till om Easy X Rider är kompatibel.
/Anna

Reply
Marlene 4 april, 2022 - 21:36

Hej!
Tack för en bra blogg som ger många bra tips 🙂
Vi har en gammal Brio Happy 2012 och funderar kring ståbräda. Easy X Rider går ju inte då bromsen kommer att vara i vägen. Känner mig osäker på om de två andra modellerna skulle fungera?
Mvh Marlene

Reply
Anna 14 april, 2022 - 19:45

Hej Marlene!
Jag har inte själv testat men Bumprider borde absolut att gå att fästa på Happy utan att bromsen hamnar ivägen. Jag skulle satsa på den modellen!
/Anna

Reply
Sanna 21 september, 2022 - 19:23

Hej!
Som jag förstår passar Easy x rider bra till en Emmaljunga nxt60. Funderar dock på buggyboard eller Bumprider då jag gillar sitsen lite mer. Har du testat nån av de två och vilken skulle vara att föredra?
/Sanna

Reply
Anna 22 september, 2022 - 10:04

Hej Sanna!
Jag har personligen inte testat någon av de två på NXT60, men har sett andra ha både Bumprider och Buggyboard på NXt-vagnarna så båda vet jag ska funka i alla fall.
/Anna

Reply
Linn 24 maj, 2022 - 09:49

Vi måste ha en ståbräda med sits, vilken vagn hade du då valt mellan city mini gt 2.1 gentemot b motion 4 plus?

Reply
Anna 26 maj, 2022 - 16:27

Hej Linn!
Det är hugget som stucket, ingen av de modellerna kommer vara rolig att köra med en ståbräda på, tyvärr.
Men skulle jag bara valt mellan vagnarna så hade jag föredragit GTn!
/Anna

Reply
Petra 2 augusti, 2022 - 19:09

Hej, vet du om någon passar på en Silver Cross Wave? Eller bör vi köpa deras egna variant? Tycker bara att den är rätt dyr!

Reply
Anna 10 augusti, 2022 - 10:45

Hej!
Har inte testat själv men jag tror att både Easy X Rider och Bumprider ska gå att fästa på Wave!
/Anna

Reply
Karin 19 november, 2022 - 20:15

Hej! Har du testat någon av dessa till THULE Urban Glide 2?
Hälsningar Karin

Reply
Anna 20 november, 2022 - 16:28

Hej Karin, nej tyvärr, jag har inte testat någon ståbräda på Thule Urban Glide 2.
/Anna

Reply
Rawa 22 december, 2022 - 10:00

Hej
Passar ståbräda nxt60 emmaljunga till viking?

Reply
Anna 3 januari, 2023 - 17:55

Hej Rawa, jag är inte helt säker men jag tror de är olika modeller – om du tänker på Emmaljungas egen ståbräda.
/Anna

Reply
Maja 28 mars, 2023 - 17:53

Hej! Skulle en bumprider med sits passar en Stokke trailz?

Reply
Anna 30 mars, 2023 - 18:03

Hej Maja, jag har inte testat själv men det borde funka att fästa Bumprider på Trailz bakaxel. Så jag gissar att ja, de funkar ihop.
/Anna

Reply
Daniel 18 juni, 2023 - 22:22

Hej!

Bra artikel!
Tror du att någon av de här passar babyzen yoyo?

Hälsningar

Daniel

Reply
Anna 19 juni, 2023 - 10:38

Hej Daniel!
Hmm, Bumprider tänker jag borde kunna funka att fästa. Sen vet jag inte hur bra promenadupplevelsen blir, som vuxen hamnar man rätt långt bakom vagnen. Men jag gissar att det rent tekniskt kan gå att fästa och använda den ståbrädan på Yoyo.
/Anna

Reply
Malin 28 november, 2023 - 12:35

Hej!
Vilken ståbräda med sits skulle du säga passar bäst till Cybex priam (-21)? Är det någon som även passar till Cybex easy s twist 2+ är det ett plus.

Reply
Anna 29 november, 2023 - 14:24

Hej Malin!
Jag har själv inte kört Priam med ståbräda men vet många som varit nöjda med Cybex egen bräda till den, så för Priam är det nog Cybex ståbräda jag själv skulle kollat på i första hand. Så vitt jag vet är den dock inte kompatibel med Easy S Twist+ 2. Jag tror även en Easy X Rider skulle funka på båda vagnarna? Den ståbrädan är min egen favorit av de universella modellerna.
/Anna

Reply
Shengyul 22 januari, 2024 - 23:51

Hej! Finns det ståbräda som passar twistshake?

Reply
Anna 24 januari, 2024 - 12:03

Hej!
Det har jag tyvärr inte koll på, har aldrig provat eller ens sett Twistshakes vagn på nära håll, så kan inte uttala mig om vilken ståbräda som passar med den.
/Anna

Reply

Lämna en kommentar