The Tiny Universe Åkpåse

av Anna
Recension av The Tiny Universe Åkpåse

Recension av The Tiny Universe Åkpåse

The Tiny Universe var ett okänt märke för mig så sent som i somras, även om det i efterhand visade sig att jag sett deras barnkläder men misslyckats med att lägga namnet på minnet. När jag så fick upp ögonen för deras linje med barnvagnsprodukter på Kind + Jugend-mässan hösten 2017 så insåg jag direkt att det här var en åkpåse jag ville testa. The Tiny Universe tillverkar även regnskydd och skötväskor i matchande kollektioner. Åkpåsen finns i fem olika varianter. Den på bilderna kallas Big Splash och, tycker jag, lyckas väldigt väl med att vara stilrent snygg och barnsligt rolig på samma gång.

Åkpåsen huvudända är kantad med vit fuskpäls fäst med små knappar. Jag är inget större fan av pälskanter så jag har testat åkpåsen utan denna på. Bredden på The Tiny Universe åkpåse får jag till 49 cm. Åkpåsen är 100 cm lång i sin helhet och locket mäter 74 cm – en väldigt bra lockhöjd! På baksidan finns en ficka för upphängning, som funkar genom att den träs över ryggstödet på vagnar där ryggstöd och sufflett inte sitter ihop.

Insidan av The Tiny Universe Åkpåse

Mjuk och mysig insida samt dragkedja mitt på locket

Tiny Universe åkpåse känns väldigt klassisk i sin design. Jag vet inte varför exakt men den påminner mig lite om min barndomsvinteroverall. Något man bara hoppar i och sen är man varm nog att med glädje ta sig an alla vinteräventyr. På framstycket finns en centrerad dragkedja som går hela vägen ned till fotändan. Dragkedjan är rejäl men känns inte alls vass. En tygkant som fästas med kardborre täcker hela dragkedjan, vilket jag tror håller värmen inne men framför allt väta ute. I och med konstruktionen med en dragkedja i mitten så kan åkpåsen inte öppnas upp helt. Det går inte heller att ta av framstycket för att endast använda baksidan som en slags sittdyna.

I bakstycket finns öppning för fempunktssele. Åkpåsen är enkel att sätta i och ta ur alla typer av sittdelar tack vare kardborreöppning. Man behöver alltså aldrig ta isär selremmar eller på annat sätt krångla för att få den på plats. En rolig liten detalj är att det nere vid fötterna på framsidan finns två små fickor, ungefär i lagom storlek för en napp eller annat småpill.

Så passar The Tiny Universe Åkpåse i olika barnvagnar

Mysig passform som funkar i olika vagnar

Det här är en riktigt varm och mysig åkpåse. Den står med lätthet emot några grader under nollan med bara ett lager vanliga kläder och en overall i ullfrotté på barnet. Men den funkar även bra vid några plusgrader utan att bli svettig. Framstycket är tjock stoppat och alldeles fluffigt. Åkpåsen ger en förstklassigt ombonad känsla.

Att locket går så pass högt upp gör också att andra ytterkläder på barnets överkropp känns väldigt överflödigt när åkpåsen är stängd. När barnet sover och ska vara inbäddat finns det således inget att klaga på. Däremot kan det blir lite knepigt när barnet är vaket och kanske vill titta ut lite mer. Detta eftersom att det inte finns något sätt att ha åkpåsen halvvägs öppen. Visst kan man dra ned dragkedjan en bit. Men eftersom att locket är så rejält stoppat så faller det lätt tillbaka i samma position igen.

Jag saknar någon slags knappar eller annat som håller flikarna åt sida. Och detta kanske allra mest när jag rullat in i mataffären eller en galleria och inte vill att bebisen ska bli för varm. Som det är nu har jag gjort som på bilden längst till höger i collaget ovan, vikt kanterna åt sidan och klämt fast dem så under bygeln. Som sagt, detta är lätt ordnat med ett par tryckknappar, så man kan skapa som en V-ringning på åkpåsens öppning. I övrigt är The Tiny Universe Big Splash en riktig fröjd för ögat och en åkpåse som jag gillar precis lika mycket som min dotter verkar göra.

Du kanske också gillar

5 kommentarer

Angelica 7 januari, 2018 - 13:46

Hej Anna! Helt OT mot ditt inlägg. Men har du gjort någon jämnförelse mellan superviking och Go big? Skulle så gärna vilja se dom ihopfällda bredvid varandra!
Mvh

Reply
Anna 11 januari, 2018 - 22:27

Hej Angelica, nej det har jag inte och lär inte heller göra är jag rädd. Kommer nog inte prioritera att köra en SV igen.
/Anna

Reply
Maria 20 januari, 2018 - 15:53

Hej!

Jag är en student som pluggar produktutveckling och för tillfället gör jag ett projekt om barnvagnar. Jag har därför gjort en kort enkät som jag hade uppskattat väldigt mycket om ni kunde svara på! Bör inte ta mer än 5 minuter!

Tack på förhand!

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe7Bdxd8kBMudXvDozOjrsjqDpzzrM0bmu6_mWKSu1taj1crQ/viewform?usp=sf_link

Reply
Åse 21 november, 2018 - 20:00

Hej!
Några månader senare men hoppas du kanske ser den här kommentaren ändå!
Har en Go Big och funderar på denna åkpåse. Hur är den att fästa? Antar att knepet med vanthållare kan funka?

Reply
Anna 21 november, 2018 - 23:21

Hej Åse,
ja den kommer sitta bra men glida neråt, om du inte fäster den med vanthållare eller syr fast knappar på den, så du kan fästa dem i knapphålen på Go Bigs ryggstöd!
/Anna

Reply

Lämna en kommentar