Senaste nytt om Britax 2016

av Anna

Britax-2016-1

Dags för lite snabba nyheter om Britax barnvagnar för år 2016. I augusti var jag nere i Göteborg och hälsade på i Britax tillfälliga showroom för att både få se och höra om vad som var nytt. Och i förra veckan så fick jag en något uppdaterad status kring de vagnar som jag tror flest är nyfikna på. Tyvärr så visade det sig att Britax Go Big är försenad. Planen var urspungligen att Go Big skulle släppas i mars 2016 men vagnen är nu försenad, nytt releasedatum är satt till juni 2016. Britax Smile 2 är planerad att anlända till återförsäljare i mars 2016, så Smile 2 håller tidsplanen och det känns som att det finns många räknar ned tills det släppet!

Britax-2016-Britax-Smile-2Jag passade även på att ta lite fler detaljerbilder på just Britax Smile 2, och framför allt på två av de detaljer som Britax förbättrar. Selen på Smile 2 är Britax superba sele som enkelt delas i fem stycken, vilket gör att man aldrig behöver krånglar med att trä i eller ur remmar om man vill ha en sittdyna eller åkpåse i vagnen. Sen har fotsacken för Smile 2 fått ett nytt fäste, ett band med tryckknapp som träs runt ramen och alltså inte knäpps fast runt bygeln. På Britax Smile 2 kommer man således kunna använda grenbandet och fotsacken samtidigt, inte illa!

I övrigt är det mesta mellan Brio Smile och Britax Smile 2 likadant. Som jag skrev i inlägget från Göteborg så har Britax Smile 2 även utrustats med en ljudslös sufflett (det finns det till och med videobevis på), nytt fäste för sittdelen och Smiles egen liggdel tas bort. Nu kommer liggdelen till Smile 2 vara samma Britax-liggdel som kan användas på t.ex. Britax Affinity. Jag som kört Brio Smile nyligen är väldigt peppad på att även testa Britax Smile 2, och hoppas kunna skriva mer om den här på bloggen i början av nästa år! 

Du kanske också gillar

23 kommentarer

Alexandra 4 januari, 2016 - 10:54

Hej! Va roligt med så mycket nytt!
Och grym blogg!!!
Jag har en fråga.
Jag äger en brio smile 2015
Kommer man kunna köpa sufflet och suflettramarna separat? Samt fästa den på sin gamla smile 2015?

Mvh
Alexandra

Reply
Anna 6 januari, 2016 - 22:21

Hej Alexandra, tror redan jag svarat dig men av vad jag hört ska det inte vara möjligt! Kan meddela om jag får några andra besked!
/Anna

Reply
Alexandra 4 januari, 2016 - 10:57

Kan man även fälla ihop britax smile 2 med sittdelen bakåtvänd så den ser smidigare ut?
Den gamla blir bara bökigt.

Reply
Anna 6 januari, 2016 - 22:21

Hej Alexandra, det är samma chassi så det är precis samma utgångsläge för ihopfällning. Dvs ingen skillnad mellan Brio Smile och Britax Smile 2!
/Anna

Reply
Elina 13 januari, 2016 - 12:55

Kommer man kunna byta ut framhjulen på smile 2? 🙂

Reply
Anna 14 januari, 2016 - 14:17

Hej Elina, det vet jag tyvärr inte. Vad menar du att du skulle vilja byta ut dem mot?
/Anna

Reply
Elina 16 januari, 2016 - 07:52

Där jag bor har vi väldigt mycket snö på vintern så jag tror att framhjulen blir för små. På britax go next säljer dom separata framhjul som är något större har jag sett, men då är de ju en ganska dyr vagn!

Reply
Anna 16 januari, 2016 - 22:28

Hej igen, då hänger jag med! Nej mig veterligen kommer det inte finnas några vinterhjul för Smile 2, tyvärr.
/Anna

Reply
Anna 16 januari, 2016 - 09:40

Hej! Vi tänkte köpa en brio smile nu men ser att smile 2 kommer strax. Vi skulle vilja beställa barnvagnen ganska snart så vi har lite marginal innan tjejen kommer i maj. Är det dumt att beställa smile 2 nu, utan att ha sett och provkört den? Vi gillar ju brio smile och enligt dig verkar dom i stort sett identiska.

Reply
Anna 16 januari, 2016 - 22:40

Hej Anna!
Britax Smile 2 är väldigt lik Brio Smile, gillar ni Brio Smile så kommer ni gilla Britax Smile 2 – antagligen ännu mer med tanke på att en hel del saker har förbättrat. Suffletten blir ju helt ljudlös, selen är bättre, den kommer vara kompatibel med fler babyskydd. Jag tror inte ni blir missnöjda om ni bokar en sådan!
/Anna

Reply
Marléne 2 februari, 2016 - 20:39

Hej!
Jag har verkligen sett fram mot att köra tredje (och förmodligen sista) barnet i en Go Big, men har bf vid midsommar. Hinner den släppas tror du?

Mvh Marléne

Reply
Anna 2 februari, 2016 - 21:19

Hej Marléne, ja, jag tror faktiskt du hinner få den innan bebis! Har hört att den ska komma senast i början av juni. MEN sånt kan ju alltid ändras så helt säker kan du ju inte vara, men hittills har jag inte hört något om förseningar på den.
/Anna

Reply
Marléne 3 februari, 2016 - 15:26

Tack för snabbt svar! 🙂
Jag fick ju plötsligt börja titta efter annat alternativ (så jag blev kvar här flera timmar igår, fantastiskt bra att ha all intressant info på samma ställe!) och fastnade då för Easywalker Mosey.
Måste nog prova den också!

Reply
Emelie 8 februari, 2016 - 20:53

Hej!

Vi väntar en liten i juli och är välidgt sugna på britax smile. Har du hört något mer om när den kommer? blir det i mars? 🙂

Reply
Madde 9 februari, 2016 - 11:43

Hej. Väntar en liten i slutet av maj/början av juni. Har du hört nåt mer om när britax smaile 2 kommer? I butiken vi pratade med sa maj. Törs man beställa den då?

Reply
Anna 9 februari, 2016 - 23:13

Hej Madde, det senaste jag hörde var mars! Så är Smile 2 försenad till maj är det dessvärre nyheter för mig! :/
/Anna

Reply
Madde 10 februari, 2016 - 09:46

Får se vad vi får besked nästa gång vi besöker butiken. Får väl hoppas att den hinner komma till liten om vi bestämmer oss för den vagnen.

Reply
Elvira 5 mars, 2016 - 15:46

Hej. Jag och min sambo ska köpa en Britax smile 2 när den kommer ut i vår. Jag har en son sedan innan på 4 år och tänkte höra om där finns någon bra ståbräda för honom att ha på nya vagnen? Är där bra med utrymme för att stå? Mvh Elvira

Reply
Anna 6 mars, 2016 - 23:29

Hej Elvira, så vitt jag vet är det Bumprider som ska funka på Smile och därmed även Smile2, och de som använt den vagnen och bärdan ihop verkar helt okej nöjda! Att ha ståbräda är ju alltid en kompromiss om utrymmet dock.
/Anna

Reply
Sabina 8 april, 2016 - 20:03

Hej!

Brio smile är ju väldigt tajt mellan ryggstödet och bygeln. Vet du om de ändrat nått på detta eller är det lika trångt på smile 2?

Reply
Anna 8 april, 2016 - 20:39

Hej Sabina, det är samma mått! Fick precis hem Britax Smile2 igår.
/Anna

Reply
Suus 28 september, 2016 - 15:29

Hej!

Jag har läst en del av dina vagn recensioner och framför allt nu senaste om Britax modeller, men med en tio månaders tornado hemma som dessutom är sjuk är det svårt finna tiden googla runt om alla olika modeller och sätta sig in i funktioner, skillnader m.m
Så nu chansar jag och frågar ifall du, eller någon annan av läsarna!kan tipsa mig om vagn för närmare titt -vore så uppskattat!
Jag är personligen nerkärad i Emmaljunga Super Viking Men inte det minsta förtjust i den ergonomiska sittdelen, med vanlig sittdel blir den så mycket större och tyngre … Knäledshandtag och lufthjul känns som väldigt viktiga krav, men framför allt vändbar sittdel är ett måste -en dröm vore vändbart handtag!
Kikat idag på Britax Go Big men formen på handtaget tilltalar mig inte det minsta…Smile 2 verkar uppfylla dom flesta kraven så sett förutom att sittdelen är väldigt tight (tittat på den i butik och även satt mitt barn i den som endast tio månader gammal fyller ut sätet på djupet så det känns ju väldigt Sådär

Finns det någon vagn därute för mig, tvivlen hopar sig så bomba mig med måste-titta-på-tips! Tusen tack på förhand o tack för superbra braiga bloggar o recensioner av vagnar!
Mvh S

Reply
Anna 28 september, 2016 - 15:36

Hej Suus, andra vagnar med knäledshandtag och lufthjul är ju tex Kronan Duo/S och Emmaljunga ska ju komma med en Flat-sittdel till NXT90 också, även om det nog dröjer till början på 2017. Vändbart handtag kan jag inte rekommendera, det är tungt och klumpigt och jag tror det finns en bra anledning till att sådana chassin i princip helt slutat tillverkas, till skillnad mot för 10 år sedan när de var rätt vanliga. Kronan Duo/S har dock också ergonomiskt handtag som Go Big, men jag tycker det är hur bekvämt som helst! är det utseendet eller känslan du ogillar?
/Anna

Reply

Lämna en kommentar