Britax 2016 – Go Big or go home!

av Anna

Britax Go Big Go Home

Idag har jag levt barnvagnsbloggarens version av jetsetliv och flgit ner till Göteborg över dagen enkom för att titta på Britax nyheter för år 2016. Och det kan jag säga direkt – det var lätt värt resan! Efter att förra året ha varit rätt sparsamma med nyheter så drämrde Britax till rejält i år med uppdatering och helt nya modeller i en salig blandning. Jag är imponerad och känner det där suget inne i mig som är samma sug jag kände dagarna inför julafton när jag var barn och tänkte på alla paket jag skulle öppna. Och min vana trogen tänker jag även nu börja med det största paketet först.

Britax 2016-Go Big

Britax Go Big
Go Big or go home – ja det är ytterst oklart om jag kommer tröttna på ordvitsandet på den här sidan av nyåret eller ej, men namnet är fyndigt också i det avseendet av Go Big är ju en Go – men större! Framhjulen är, som bilderna tydligt visar, väsentligt mycket större och mäter nu 9 tum vilket är 23 cm. Hjulen är låsbara och kommer få en ny knapp för detta, som är enklare att få grepp om. Den förbättrade knappen kommer även införas på vanliga Go och Go Next. Go Big kommer ha samma bra framhjul som Go Next, den typen av material som inte äter grus. Bakhjulen kommer vara foamfyllda. För att balansera vagnen med större framhjul så har även chassit förändrats i flera avseenden. Framgafflarna är något längre, varukorgen blir därmed snäppet större (och den var ju redan rejält tilltagen i storlek) och har en lite annan form. Fjädring är dock precis likadan som innan, ett riktigt skönt gung och även om en rundtur på matta inomhus inte säger mycket så kändes det som att Go Big kan vara en riktigt go vagn för promenader. Go Big är förstås tänkt att klara snö och terräng utan att man behöver byta framhjul, de existerande terränghjulen för Go och Go Next fungerar heller inte på Go Bigs chassi.

Go Big har utrustats med fullt liggläge på sittdelen och kan därför användas med den egna mjukliften Go Big Soft Carrycot, som fästs i chassit med samma tryckknappar som fotsacken. Så efterlängtade nyheter allt det här är! För att den som kör vagnen ändå ska ha gott om benutrymme trots att ryggstödet kan fällas ned mer än tidigare så har sittdelen flyttats ned något i förhållandet till fästena. Sittyan är alltså lägre placerad men i övrigt ska den ha samma storlek som vanliga Go och Go Next. Sittytan är även något upplyft och är nu plan, istället för att luta en aning bakåt. Fotstödet får ett nytt horisontellt läge och det kommer även Go och Go Next få under nästa år. Eftersom att vagnen nu är godkänd från nyfödd, så är selen omgjord och utgår från mitten av ryggen istället för sidorna. Axelfästena kan även regleras i 3 olika höjdlägen. Maxvikten fortsätter vara 17 kg för sittdelen, 9 kg för liggdelen.

Och innan ni frågar – nej de större framhjulen kan tyvärr inte användas på Go och Go Next, inte heller sittdelen ska gå att flytta runt. Go Big kommer gå att köpa från andra kvartalet 2016. Exakt datum är inte satt men när första omgången av Brio Go Next skulle släppas under samma tidsperiod så kom den i slutet av mars, början av april ungefär. Priset för vagnen med sittdel blir 8995 kr. Go Prambody är liggdelen man kan köpa till, och den kostar 2650 kr. Även alla äldre liggdelar samt Go Next liggdel funkar på Go Bigs chassi. Go Big kommer endast säljas med svart chassi och med samma färgval på klädseln som för Britax Go minus den bruna, vilket innebär att man kan välja mellan svart, navy, grå, röd och lila.

Britax 2016-Go-Next

Britax Go Next
Go Next kommer att finnas kvar, så Go-familjen utgörs nu av totalt tre olika modeller. För Go Next är det inga större nyheter för år 2016, vagnen är redan finslipad som den är så enda förändringen blir att klädseln kommer i två nya färger – Beige Melange och Olive Melange. Båda färgerna är riktigt fina, men som vanligt med melangetyger är det svårt att fånga dem på bild. Beige Melange drar nästan lite åt guldigt sand i vissa vinklar. Båda dessa färger kommer på svart chassi, och dessa klädslar släpps nu hösten 2015 – vilket i praktiken innebär att de är tillgängliga från oktober/november någon gång. Till våren kommer utseendet på Go Nexts hjul att förändras, men det är alltså mönster i däcket det handlar om och inget mer. Dessutom kommer det finns skötväska i matchande tyger att köpa. Priset på Go Next höjs med en hundralapp och kommer nu ligga på 11495 kr för vagnen i duopaket.

Britax 2016-Britax-Go

Britax Go
Även Britax Go förblir oförändrad inför år 2016, men Britax livar upp med hela sex nya färger och nya kombinationer av klädslar ihop med färger på chassi. Från i höst kommer Go med svart chassi finnas med klädsel i svart, brun och navy, och med vitt chassi finns klädsel i grå, röd och nya lila färgen mineral purple. Även Britax Go blir snäppet dyrare och kommer nu kosta 7395 kr för sittdelen samt 2650 kr för liggdelen.

Britax 2016-Britax Smile 2

Britax Smile 2
Många är vi som undrat och oroat oss över vad som skulle hända med Brio Smile, den enda av Britax vagnar som fått heta Brio även under 2015. Nu har vi äntligen fått besked och vi kan pusta ut. Brio Smile går visserligen i graven men Britax Smile 2 är i princip exakt samma vagn, det är endast några mindre ändringar som gjorts. Smile 2 har samma lufthjul fram och bak, samma långa sufflett och plana liggläge och precis samma rymliga varukorg. Nu kommer man inte länge kunna klicka i Brio Primo direkt på chassit, däremot kommer både Britax Babysafe och nya Britax Primo ha samma click and go-princip som Primo och Brio Smile hade tillsammans. Det kommer även gå att köpa adapter för Maxi Cosi/BeSafe/Cybex – och dessa adapters kommer även finnas till alla Go-modellerna. Den största förändringen är att suffletten numera är helt ljudlös – den som inte tror mig kan med fördel kika på filmen längst ned i detta inlägg. Klädseln är tillverkad i ett annat material och fotsacken fästs nu runt ramen, så man kan använda den och grenbandet samtidigt.

Britax 2016-Britax carrycot

Smiles egen liggdel försvinner, Britax Smile 2 kommer istället vara kompatibel med Britax Carrycot vilket är en liggdel som även funkar på Britax andra sittvagnar. Den nya liggdelen lossas från chassit genom knappar på sidorna, istället för spärren undertill. Den har en stor vädringsficka när man öppnar upp sufflettens bakstycke och lite annat formspråk mot tidigare. Smile 2 kommer endast finnas med svart chassi, men med ett mycket stort urval av härliga färger. Britax Smile 2 kommer kosta 5295 kr med sittdel, och liggdelen går på 1695 kr så för en duo får man ge 6990 kr.

Britax 2016-Britax Affinity

Britax Affinity 2
Affinity 2 kommer numera alltid med svart klädsel till det svarta chassit, och så förstås color packs i sex olika färger att välja och vraka mellan. Sittytan har blivit djupare och bakdäcken är numera skumfyllda, samma gäller även terränghjulen till Affinity 2.

Britax 2016-Britax B-Ready

Britax B-Ready
B-Ready är Britax nya syskovagn, som ska ses främst som en singelvagn med möjlighet till syskonlösning när behovet finns. Detta är ett samarbete med amerikanska Britax och det tycker jag märks, den här typen av vagnen verkar vara mycket populär over there – tänker på exempelvis Uppababy Vista. B-Ready kommer att kunna använda med olika kombinationer av både babyskydd, sitt- och liggdelar. Klädseln kommer att finnas i fyra olika färger; grå, svart, lila och röd. Liggdelen kommer att vara samma som den som kan användas på Britax Smile 2. Det finns adaptrar för att få mer avstånd mellan de olika delar man fäster på B-Ready-chassit. Vagnen är endast 61 cm bred, och som singelvagn är den lättstyrd med punkteringsfria hjul och knäledshandtag, samt en varukorg som kan förstoras upp när man inte har en sittdel fast nedtill.

Britax 2016-Buggies

B-Motion 4 Plus och B-Agile 4 Plus
Från Britax så finns B-Motion 3 och 4 samt B-Agile 3 och 4 kvar, men nu kommer vagnarna dels i en massa nya, fantastiskt fina färger och i varsin 4 Plus-version. Av de är det främst Britax B-Motion 4 Plus som känns riktigt intressant. Maxvikten för vagnen är 20 kg, den har fått ställbart fotstöd, längre ryggstöd, längre sufflett, foamfyllda hjul och en något högre placerad sittdel. 4 Plus-vagnarna finns det 9 olika color packs till i en mängd olika färger, alla mot svart chassi. Trehjulingarna kommer dock fortsätta finnas med silverchassi. Samma liggdel som till Smile 2 kan användas ihop med Britax Buggies.

Sammantaget känns det som ett väldigt spännande släpp från Britax. Jag tror Go Big kommer väcka störts uppmärksamhet medan Britax Smile 2 kanske är vagnen som kommer blir mest populär sett till antal, eftersom att den förbli en riktigt välkonstruerad barnvagn till ett väldigt rimligt pris.

För en bättre överblick över några av nyheterna har jag satt ihop en kort film som först visar ned- och uppfällning av suffletten på Britax Smile 2 – inte ett knäppande ljud så långt örat kan höra! Sedan visas Britax Go Big som sittvagn och som sittvagn med Go Big Soft Carrycot. Därefter ser man lite snabbt färgerna för Britax Go Go Next som nya färger för Britax Shiny och skötväskorna.


Du kanske också gillar

17 kommentarer

Caroline 26 augusti, 2015 - 06:34

Jättekul att läsa allt! Jag har en brio go next som är grå och helt underbar, har två frågor: kommer skötväskan ha samma gråa nyans som brio go next och vilken typ av väska är det, messenger?

Kommer jag kunna köpa en enda adapter till min brio go next för BeSafe Izi Go babyskydd? I dagsläget krävs väl två och det är ju bökigt. När kan denna adapter köpas?

Reply
Anna 26 augusti, 2015 - 21:15

Hej!
Bra fråga, jag tror det är Messenger men jag är inte helt säker, och de fanns inte klara att visas upp heller så detta är bara något jag fick muntlig information om. Men ja, det ska alltså komma en i Grey Melange som Go Next säljs i nu!

Nej, jag tror det är två separata adaptrar för varje fäste i chassit, och de ska komma nu inom kort!
/Anna

Reply
Daniela 28 augusti, 2015 - 20:13

Hej 🙂 så kul med nyheter!! Har en brio go med alla tillbehör, passar brio go babyskydd med adaptrar på brio go big?? Mvh Daniela

Reply
Anna 31 augusti, 2015 - 10:29

Hej Daniela, det vet jag inte! Ska höra mig för! Men iom att gamla liggdelar ska funka så borde även Go Carrier med adaptrar fortfarande funka också.
/Anna

Reply
Jenni 20 september, 2015 - 18:44

Hej vet du när man kommer kunna köpa smile 2? Har bf i början på feb o känns ju lite trist att köpa smile om det kommer ut en förbättrad version :/

Reply
Anna 20 september, 2015 - 22:01

Hej, ja det senaste jag hörde var att det blir i slutet av kvartal 1 2016, dvs i mars gissningsvis! :/ Tyvärr!
/Anna

Reply
Emma 10 oktober, 2015 - 21:14

Hej! Kommer liggdelen britax go big ha samma extra lilla solskärm på suffletten som britax go next? /Emma

Reply
Anna 10 oktober, 2015 - 22:20

Hej Emma, nej, det kommer den inte. Go Big delar liggdel med vanliga Go, och den liggdelen har inte solkeps. Go Next liggdel funkar dock på Go Big-chassit, men den liggdelen kommer fortfarande bara att säljas i duopaket med Go Next. Tyvärr!
/Anna

Reply
Senaste nytt om Britax 2016 19 oktober, 2015 - 10:07

[…] nyheter om Britax barnvagnar för år 2016. I augusti var jag nere i Göteborg och hälsade på i Britax tillfälliga showroom för att både få se och höra om vad som var nytt. Och i förra veckan så fick jag en något […]

Reply
Hanna 9 januari, 2016 - 14:17

Finns det något exakt releasedatum för Go Big? Vi funderar på att köpa Go Next till vår bebis som är beräknad i början av juni, men Go Big är ju helt klart ett intressant alternativ! Frågan är om vi hinner få den i tid?

Reply
Anna 9 januari, 2016 - 23:17

Hej Hanna, ja det är sagt juni och det verkar inte som att den kommer tidigare än så. Jag har hört mitten av juni men inget exakt datum än, det lär säkert dröja ett par månader innan Britax ens kan ge ett exakt datum!
/Anna

Reply
Fia 30 januari, 2016 - 15:26

Tänkte köpa en britax go next, chassi och liggdel om några veckor. Kan jag sen längre fram köpa sittdelen till britax go big och sätta på chassit till min britax go next?

Reply
Anna 31 januari, 2016 - 22:24

Hej Fia,
det är möjligt att den rent fysiskt kommer passa, alltså gå att klicka i fästena, men det kommer inte vara godkänt. Go Bigs liggdel har fullt liggläge och måste därför balanseras annorlunda, den kommer sitta lägre på chassit än vad vanliga Go och Go Next sittdel gör.
/Anna

Reply
Malin 3 februari, 2016 - 20:53

Hej

Har beställt en Britax Go Next till i maj och undrar vilka babyskydd man kan köpa som det finns adapter att köpa till. Är det bara britax babyskydd som gäller eller finns det fler möjligheter?

/ Malin

Reply
Anna 3 februari, 2016 - 23:10

Hej Malin,
det finns också, även om de varit svåra att få tag på en period, adapter för Maxi Cosi/Be Safe/Cybex!
Du hittar den t.ex. här, första träffen när jag googlade: http://www.babyland.se/brio-go-adapter-till-maxi-cosi
/Anna

Reply
Jonna 19 maj, 2016 - 14:34

Hejsan!
Har du hört något mer om när Britax go Big kommer ut i butik? Hittar ingen Iminfo om det…
/Jonna

Reply
Anna 23 maj, 2016 - 23:09

Hej Jonna, den kommer till butik precis i början av september, kaaaanske redan i slutet av augusti!
/Anna

Reply

Lämna en kommentar