Victoria, Carl Philip & Madeleine – kungliga barnvagnar!

av Anna

Mitt huvudsakliga syfte med bloggen är att skriva om barnvagnar. Inte om de som kör barnvagnar. Men idag gör jag ett undantag för ett blogginlägg som kan finnas redo för kungabarnen att läsa när de googlar på barnvagnar nästa gång. Hej Victoria och Daniel, hej Carl Philip och Sofia, hej hej Madeleine och hello Chris, här kommer lite tips och råd från en som inte är blåblodig men kört 84 barnvagnar och tror sig veta vad hon snackar om! Med det sagt, här kommer min analys av vad kungabarnen har kört och bör köra för barnvagnar:

KronprinsessanVictoria-PrinsDaniel-barnvagnKronprinsessan Victorias och prins Daniels barnvagn
När Victoria och Daniel väntade sitt första barn, som föddes i februari 2012, så var det givetvis mycket snack om vilken barnvagn de skulle välja. Såhär i efterhand vet vi att det blev en för dem specialtillverkad version snarlik Brio Happy, kallad Brio Superior. Brio började senare även tillverka Superior för allmänheten. Nu är det dags för Victoria och Daniel att bli tvåbarnsföräldrar, storasyster är då 4 år gammal så jag skulle inte råda dem att köpa syskonvagn utan satsa på en singelvagn och komplettera eventuellt med ståbräda, men kanske främst med en balanscykel – det har mina kids älskat i den åldern. Eftersom att Victoria och Daniel när de själva fick välja gick all in på blått så har mina tips gått i samma anda.

Först av allt – så himla synd att Britax Go Big inte blir klar i tid. Eller kanske har Britax ett speciellt exemplar just för kronprinsessparet? Det vore något! Men om vi utgår från att de har samma utbud som vi vanliga dödliga barnvagnsnördar så tänker jag att tre intressanta alternativ kan vara Britax Go Next Navy Melange, Kronan Duo S i blått och Bugaboo Cameleon3 Classic Navy. Ja, Cameleon3 Classic Navy är verkligen ett long shot. Det är kanske mest för att jag själv tycker den är så fin och blå, med en kunglig touch i det quiltade fodret i off white, som jag ville ha med den som tips. Mer sannolikt känns då Kronan Duo S. Det är en rejäl barnvagn som klarar av Hagaparkens terräng utan problem och finns i en ursnygg blå färg. Dessutom är Kronan ett svenskt märke, något jag tror passar in Victoria och Daniels image som nationsföreträdare. Känner de att svängbara framhjul inte är något för dem, så ta en vanlig Kronan Duo istället!

Men, mitt bet och min bästa rekommendation är ändå Britax Go Next Navy Melange. Med country-hjulen till så blir den precis rätt för kronprinssesan Victoria och Daniel, och dessutom känns själva vagnen som en släkting till den Brio Superior de redan har. Visserligen är det nog en lågoddsare att deras Superior finns kvar i förvar hos dem och kanske tas till användning på nytt, men då hoppas jag att de ändå kompletterar med den moderniserade version som Go Next kan anses vara!

PrinsCarlPhilip-PrinsessanSofia-barnvagnPrins Carl Philips och prinsessan Sofias barnvagn
Förstagångsföräldrar! Allt är nytt, alla vänner som redan har barn blir omgående experter med mer eller mindre välmenande råd om allt från barnförsäkringar till barnvagnar. Men hur ska man som blivande föräldrar veta vilken barnvagn man ska ha om man inte vet något om barnvagnar till att börja med? Min snabba analys av Carl Philips och Sofias behov är att de måste ha något som klarar lite terräng, de bor ju ändå på Djurgården och ses ofta på bilder i skogsmiljö, Sofia är uppvuxen i Dalarna så det får inte bli för mycket citykänsla när det här paret ska rulla bebis. De är inte lika hårt bundna till att representera Sverige, så jag tror inte de behöver tänka svenskt på samma sätt när de ska välja barnvagnsmärke. Men jag tror att de vill ha något som är lite unikt eller åtminstone känns exklusivt.

Vill Carl Philip och Sofia verkligen sticka ut men ändå kunna ta sig fram i lite skog och mark, så kanske de kan bli de första i Sverige att rulla den holländska vagnen Dubatti One? Med sina stora lufthjul så känns den väl anpassad även för det svenska vädret, för det kan absolut finns snö kvar i april. Samtidigt är Dubatti One stilren, sticker inte ut för mycket estetiskt men är ändå helt sin egen vagn. Men riktigt så mycket föregångare inom barnvagnsbranschen tror jag kanske ändå inte att prinsparet är. Så då blir en Emmaljunga Super Viking i Lounge Grey kanske mer rätt? Och då rekommenderar jag de luftfyllda Air-hjulen till. Lounge Grey är en superhet färg som känns helt rätt både på en powerwalk över Gärdet, såväl som på grusvägarna i Älvdalen. Men, om jag får tipsa Sofia och Carl Philip om en vagn, så skulle jag säga åt dem att välja en Cybex Priam med nya svarta chassit som kommer 2016, och med Lux-sittdel och liggdel i svart eller den kommande grå. Med Cybex Priam, givetvis med All Terrain-hjulen, prickar de in både framkomlighet och designmedvetenhet samtidigt som de går sin egen väg utan att falla för en mainstream trend, och vad känns mer prins Carl Philip och Sofia än det?

PrinsessanMadeleine-Chris-barnvagnPrinsessan Madeleine och Chris barnvagnar
De enda flerbarnsföräldrarna i gänget har mig veterligen också hunnit gå igenom flest barnvagnar, i alla fall på kortast tid. Madeleines äldsta barn och mitt yngsta är jämngamla sånär som på ett par veckor och Madeleine, du är varmt välkommen att gå med som medlem i min grupp Barnvagnar! på Facebook. Baserat på mängden ekipage i ditt barnvagnsstall så tror jag att du skulle trivas! Redan när Madeleine var gravid med sin första så läckte det information om att hon registrerat sig i en amerikansk barnbutik och önskat sig inte bara en, utan två stycken Bugaboo Cameleon. Huruvida det är sant har jag ingen aning om, men nog rullade prinsessparet hem sin nyfödda dotter i en Cameleon3 All Black. Eftersom att Madeleine och Chris tillbringat mycket tid på resande fot så kompletterade de snabbt sin Cameleon3 med ett lite smidigare rull, och då föll valet på en Bugaboo Bee – jag tror faktiskt de kör en Plus – också den i helsvart utförande.

Familjen Madeleine och Chris är dessutom stora fan av Bugaboos Breezy sufflett och har kört den i Arctic Grey på både sin Cameleon3 och sin Bee+. När de i somras fick sitt andra barn så kan vi nog utgå från att också nummer två fått rulla Cameleon och Bee, men baserat på rätt suddiga bilder från en parkpromenad på Chris födelsedag ett par veckor efter sonens födelse så har prinsessparet gått all in på Bugaboo och rullar nu även en Bugaboo Donkey – ja, All Black den med (om bilderna stämmer)! Också den med gråa breezysuffletter. Kanske är Madeleine och Chris barnvagnspark inte den mest fantasifulla men jag ska inte kasta sten i glashus, även jag har en tendens att aldrig ha färre än två Bugaboo-vagnar i hemmet så jag förstår dem verkligen.

Avslutningsvis vill jag passa på att säga tack till min mormor för att hon kontinuerligt försett mig med Svensk Damtidning i 30 år. Informationen i de tidningarna utgör grunden till mitt intresse för och min kunskap om hela Europas alla kungahus. Numera med särskild inriktning på vilka barnvagnar kungligheterna kör, givetvis. Tack mormor, utan dig hade detta blogginlägg aldrig blivit till!

Och Victoria, Daniel, Madeleine, Chris, Carl Philip och Sofia – min mailadress står i högermenyn här på bloggen, hör av er om ni behöver fler barnvagnstips! Och lycka till med föräldraskapet!

Du kanske också gillar

2 kommentarer

Barnvagnsåret 2015 31 december, 2015 - 13:16

[…] blåblodiga vagn Ännu en rubrik som funnits med sen start. I år skrev jag ett helt inlägg med barnvagnstips riktade direkt till kungabarnen, det blir som bekant dubbel tillökning i kungahuset år 2016 och det jag mest ivrigt ser fram emot […]

Reply
Barnvagnsåret 2016 31 december, 2016 - 13:30

[…] år 2015 hade inför år 2016 kommande prins- och prinsessfödslar. Jag tippade i mitt inlägg om kungliga barnvagnar tre olika alternativ för kungabarnen att rulla sina små i och lyckades faktiskt få rätt. […]

Reply

Lämna en kommentar