Britax Go Next och Britax Shiny

av Anna

britaxgonext

Drygt tre veckor efter att jag skrev om att Brio byter namn till Britax, vilket först kommer synas på barnvagnsmodellerna Go och Go Next, så har jag fått äran att få testköra just en Britax Go Next. På långt avstånd, vem kan se skillnad mellan den och Brio Go Next? Inte jag i alla fall. Jag har nu kört Britax Go Next i stan och i skogen och jag kan intyga att det är precis samma vagn vad gäller körkänsla, styrning och det sköna gunget. Förutom att Britax Go Next säkerhetstestats för en viktbelastning på upp till 17 kg så finns det dock en till liten skillnad mellan Brio Go Next och Britax Go Next (vad jag kan se): selen!

Som ni ser på bilden ovan så är själva ihopknäppning av selen annorlunda. Go Next har nu samma sorts spänne som exempelvis Britax Affinity. Jag föredrar faktiskt det nya före den gamla selen, tycker den är enkel att använda och enkel att ta isär till fem delar om man ska ta i eller ur en åkpåse ur sittdelen. Det går dock fortfarande att haka loss selen helt från metallringarna i sidorna, om man hellre skulle föredra det. Den som är sugen på en Go Next ska inte känna sig avskräckt av att det står Britax på chassit, med händerna på handtaget och stängda ögon så skulle jag inte märka skillnad även om mitt liv hängde på det.

britaxshiny
Desto fler är skillnaderna på Britax version av åkpåsen Shiny! Faktum är att det väl mest är namnet som är detsamma och grundtanken om åkpåsen men resten är förändrat – även nu till det bättre. Britax Shiny är tjockare än sin föregångare, fortfarande tunn i känslan men ändå varm. Den kommer i väldigt pigga färger, den på bilden ovan heter Emerald Green och resten av färgerna kan man se på Britax hemsida. Åkpåsen har dessutom fått kardborröppningar i ryggen, så nu behöver man aldrig böka med selen utan det är bara att trä hela axelremmen genom hålen i åkpåsens rygg och sen knäppa igen. Även upphängningen är klart förbättrad. Britax Shiny har dels duffelknapparna som ska träs genom hålen i sittdelsryggen på Go, dels fickan som syns högst upp på åkpåsen på bilden längst till höger. Så om man vill ha åkpåsen i en vagn där ryggstöd och sufflett inte sitter ihop så kan Shiny nu sitta fast utan glid även i den typen av sittdel. I det väder som råder i Stockholm just nu – ganska ruggit och runt 5 grader – så är Shiny faktiskt helt perfekt till ett barn som bara har bomullstights på benen och en WS-fleece på överkroppen.

Du kanske också gillar

12 kommentarer

Elin - Barnvagnsblogg 26 november, 2014 - 11:15

Jaaaa! Jag tänkte det när jag körde Affinity tidigare i höst. Kära Brio nu när ni ägs av Britax kan ni väl införa britax sele på era vagnar, den är ju tusen gånger bättre. Jag tror de läste mina tankar 😉

Reply
Anna 26 november, 2014 - 13:07

Ja, jag föredrar också den här selknäppningen!
/Anna

Reply
Maria 26 november, 2014 - 11:17

På Britax hemsida nämns vagnarna som är kompatibel med Britax Shiny. Där nämns inte Brio Happy, betyder det att jag inte kan använda Britax Shiny till min Happyvagn alls eller går det, fast det inte är optimalt?

Reply
Anna 26 november, 2014 - 13:08

Hej Maria! Jag tror det kan vara så att Happy inte står med eftersom att Happyn aldrig kommer heta Britax utan fortsätter heta Brio och sen försvinner. Kan inte se att Britax Shiny-åkpåsen inte skulle funka i Happy!
/Anna

Reply
Maria 26 november, 2014 - 13:06

Förresten ”bomullstights på benen och en WS-fleece på överkroppen”. Ser framför mig att tightsen är vit/valfri färg-randiga samt att dom och WS-fleecen har ett litet pop-märke 😉

Reply
Anna 26 november, 2014 - 13:08

Vad menar du nu? Randiga kläder på barnen? Jag skulle aaaaaldrig! 😉
/Anna

Reply
Christine 26 november, 2014 - 19:51

Gör den nya utformningen av selen att man kan ta bort axelremmarna och bara ha en ”trepunktssele” runt höfterna som Emmaljunga har?

Reply
Anna 27 november, 2014 - 22:17

Hej, axelremmen sitter vad jag kan se fast i ryggstödet. Men om du har de remmarna hängande så går det ju.
/Anna

Reply
elin 27 november, 2014 - 11:00

Passar denna åkpåse i bugaboo donkey?

Reply
Anna 27 november, 2014 - 22:14

Hej Elin, ja, det gör den absolut. Jag har haft Brios vanliga Basic-åkpåse till Donkey och det funkade finfint, den här kommer sitta ännu bättre skulle jag säga.
/Anna

Reply
Britax 2015 – vårfärger! 29 januari, 2015 - 22:00

[…] Den andra nya färgen på Britax Go Next heter Blue Melange och är väldigt svårfångad på bild. Tycker inte riktigt att Britax pressbilder talar sanning men mina egna är inte heller rättvisa mot verkligheten. Färgen är ungefär som gamla Navy för Go, men melerad. En Navy Melange helt enkelt. Den här färgen kommer endast att säljas med vitt chassi och även den finns i butik från april 2015. Övriga ändringar på Go Next är att Britax höjt maxvikten från 15 kg till 17 kg och att selen i Go Next nu är samma som i många andra av Britax vagnar. En förbättring om man frågar mig, och jag har skrivit mer om det i ett tidigare inlägg om Britax Go Next. […]

Reply
Barnvagnsåret 2014 31 december, 2016 - 11:48

[…] kommer nog konkurrera ut den gamla varianten inom en snar framtid, så bra är Brio Go Next (numera Britax Go Next)! Bugaboo byggde om Bee+ till en Bugaboo Bee3 och Stokke lanserade Trailz-chassit som var en enorm […]

Reply

Lämna en kommentar