Brio joining Britax!

av Anna

IMG_7330

Äntligen får jag ta bladet från mun och skriva om något som jag känt till ett tag. Och just eftersom att detta inte är en nyhet för mig så kan jag till den som möjligtvis chockas av bilden ovan sända följande lugnande ord: ”Man vänjer sig! Allt kommer ordna sig! Det är precis samma vagn!” Håll de orden i huvudet nu, så ska jag lotsa er in i ett nytt kapitel i den stora barnvagnsboken.

Att BRIO Barnvagnar har köpts upp av Britax är inget nytt, det skedde för över ett år sedan och förändringar har skett i kulisserna sedan dess. Jag kan inte tala för hur resonemangen inom Britax har sett ut, men jag kan faktiskt förstå att saker och ting inte alltid kan förbli desamma. Och då är jag ändå en person som i allmänhet har svårt med förändringar. Men det är alltså först nu, från 2015, som dessa förändringar kommer märkas av och det presenterade Britax under ett event på Kolmården i måndags, ett event som jag hade glädjen att får vara en del av. Vad gäller förändringarna, vi tar det vagn för vagn så blir det tydligast:

Britax Go Next – Brio Go Next upphör att existera och Britax Go Next tar vid. Det är precis samma vagn. På riktigt! Verkligen allt är identiskt, utom just texten på sidan av chassit. Årsmodell 2015 av Go Next får alltså inga förändringar i konstruktion eller funktion. I vår, april sägs det, kommer dock Britax Go Next att komma i två nya färger. Dels en all black-version, svart chassi och svart klädsel – klädseln kommer dock vara melerad precis som den är på existerande utföranden. Och dels en Next i färgen navy, också den melerad. Jag är osäker på om det blir svart eller vitt chassi på den, men jag fick själva klädseln beskriven för mig som en mörkblå denim. Det låter fantastiskt snygg! (Trogen följare av denna blogg vet dock att man alltid har halva inne på mig om en vagn finns i blått, det bara är så.) Men förutom nya färger, och den helsvarta lär ju bli en hit, så händer inget mer nytt med Britax Go Next. Priset är detsamma, och den säljs fortfarande enbart i duopaket med både sitt- och liggdel.

IMG_7331

Britax Go – Ja samma gäller här. Brio Go vinkar vi adjö till, Britax Go tar dess plats. Också här är det precis samma vagn, inga funktionsskillnader överhuvudtaget.  Färgerna som ni ser ovan är några av de som Britax Go kommer finnas tillgänglig i. Den längst bort är mycket snarlik färgen Berry, som tidigare funnits på Go, men det är inte exakt samma nyans. Jag kollade väldigt noga och nära och skulle säga att denna lila är lite ”grövre”, svårt att beskriva. Dock väldigt pigg och fin. Sen ser vi Britax Go i färgerna marin, röd och en klarblå, som också den påminner om en färg som fanns på Brio Go typ 2009, men det är inte heller exakt samma utan bara snarlikt. Britax kommer även släppa ett kit med lufthjul för Go, som också kommer funka på årsmodellerna 2013 och 2014. Ett kit ska enligt uppgift kosta strax under 2000 kr.

IMG_7329

Sitty, Spin och Race – Okej nu blir det kanske lite sorgligt, men dessa tre sulkys får vi tacka för en lång och trogen tjänst. Deras tid på barnvagnsmarknaden är nu ett avslutat kapitel. Ingen av vagnarna tillverkas längre, så vill man ha en Sitty, Spin eller Race så bör man slå till omedelbart. Reservdelar för dessa vagnar kommer att finnas tillgängligt för en tid fram över, åtminstone några år som jag förstod det, så den biten behöver man inte oroa sig för. Jag har själv ägt ett antal Spin, det kan vara tre stycken kanske? Min Spin 2010 var det tredje vagnen jag köpte och en riktig favorit, älskade den innerligt under en lång tid. Men personligen skulle jag inte köpa en igen, söker jag en sittvagn för ett större barn så väljer jag hellre en med högre maxvikt och med större sittdel än dessa tre kan erbjuda. Dessutom byter jag till sulky mycket senare nu än med mitt första barn och vill ha mina barn vända mot mig länge. Alla gör förstås olika, men kanske kan det vara så att fler tänker som jag och därför är det svårt på sulkymarknaden nu? Bara en gissning. Så jag kommer minnas min Spin med ett leende men inte hamstra inför framtiden.

IMG_7328

Och här ser vi Britax Affinity, Brio Smile och Brio Happy. Britax Affinity är en vagn jag vet väldigt lite om men det ska det bli ändring på, via Britax ska jag testköra ett exemplar nu under senhösten så den kommer ni få läsa mer om här på bloggen framöver. I alla fall, nytt för Affinityn från 2015 är bland annat att vagnen finns tillgänglig med det kromade chassit ni ser på den här bilden – lite iCandy-vibb över det men det är faktiskt snyggt när det är i måttlig mängd. Britax Affinity kommer dessutom få högre bygel, djupare sittdel samt mer/annan fjädring. Brio Smile kommer, om jag förstått allt rätt, att heta Brio ett litet tag till men så småningom kommer även Smile att byta namn till Britax Smile. Inga andra, stora nyheter för Smile förutom att den från efter nyår ungefär kommer att gå att köpa i all black-utförande, svart chassi med svart klädsel. I samma veva utgår Smile med aluminimchassi och svart klädsel.

Så slutligen Brio Happy. Jag läste alldeles nyss en insändare i DN om att ordet ”klassiker” missbrukas, men Happy är ju verkligen en klassisk barnvagn. För dig som planerar framtida inköp, du har inte all tid i världen på dig! Det är nämligen så att även Happy kommer att försvinna ur sortimentet. Vagnen tillverkas under samma namn under år 2015 men kommer inte komma i någon ny årsmodell. Exakt när vagnen tas ur produktionen verkar oklart men klart är att Happyn kommer att fasas ut med tiden. Det kommer därför inga nyheter för Happy alls och inga av Brios utgående vagnar kommer reas ut, i alla fall inte såhär i ett första skede. Men jag tror det kommer vara en del erbjudanden på dessa modeller framöver.

Som sagt, mycket nytt! Personligen har jag redan näääääästan helt vant mig vid att Go och Go Next nu går under namnet Britax. Och de utgående modellerna är alla bra vagnar men jag väljer att blicka framåt och nyfiket undra över vad Britax har för planer vad gäller vidareutveckling av modellerna som finns kvar. Go Next kunde ju gärna få banta några centimeter över bakaxeln och öppet meddelande till Britax: syskonvagn som är max 75 cm bred och har individuellt vändbara sittdelar, helst lufthjul – make i happen!

Du kanske också gillar

12 kommentarer

K 5 november, 2014 - 13:54

Äntligen ny info om go next, har spanat på din blogg och undrat om det inte borde komma info snart.
Känns tråkigt att varumärket Brio försvinner, planerar Britax att försöka lansera vagnarna bredare i Europa så att de därför vill ha sitt märke på dem? Lite tråkigt att det inte är så mycket nya färger och modeller än.
Har aldrig ägt en happy eftersom jag bor i stan och har andra behov, men det känns som att Enmaljunga kommer kunna få fler köpare framöver för de som söker vagnar med fyra hjul för livet på landet.

Reply
Anna 5 november, 2014 - 23:10

Hej, ja precis så tror jag det är – det är enklare att få ut Go och Go Next på den internationella marknaden om den går under ett varumärke som är mer känt!
/Anna

Reply
Mikaela 6 november, 2014 - 11:59

Detta var helt nya nyheter för mig men jag blev bara glad när jag läste detta då jag väljer mellan just en Brio vagn och en Britax vagn. Jag är beräknad att föda i April och jag oroar mig lite att de nya vagnarna inte ska hinna ut på marknaden i tid. Är det några vagnr som de kommer att släppa tidigare och i så fall vilka. Kommer de släppas tidigare i något annat land?

Reply
Anna 6 november, 2014 - 12:07

Hej Mikaela!
Både Britax Go och Britax Go Next ska finnas tillgängliga från årsskiftet, som jag förstått det. Det är bara de nya färgerna på Go Next som ska dröja till april! Men kontakta din Britax-återförsäljare, de borde kunna ge dig ett exakt leveransdatum!
/Anna

Reply
Britax Go Next och Britax Shiny 26 november, 2014 - 10:02

[…] tre veckor efter att jag skrev om att Brio byter namn till Britax, vilket först kommer synas på barnvagnsmodellerna Go och Go Next, så har jag fått äran att få […]

Reply
Gogo 26 november, 2014 - 18:41

Tur att jag inte ska köpa vagn,snart finns ju inga normala vagnar kvar:-(. Ogillar utseendet på tex britax go och alla nutida vagnar.

Reply
Gunilla 6 februari, 2015 - 20:44

När kommer de nya lufthjulen till Brio Go ut i handeln?

Reply
Anna 8 februari, 2015 - 20:29

Hej, visst var det du som mailade mig också? Tyvärr har Britax ändrat sig och det blir inga lufthjul för Go.
/Anna

Reply
Monika 16 juni, 2016 - 17:02

Hej.

Vet ni var är det för skillnad mellan hjul Britax Go Next från 2015 och Britax Go Next 2016? Är det stor skillnad? Känner man skillnaden medan man promenerar. Är modellen från 2016 är verkligen bättre?

Reply
Anna 18 juni, 2016 - 10:55

Hej Monika, så vitt jag vet är enda skillnaden mellan årsmodell 15 och årsmodell 16 av Go Next att vagnen släppts i nya färger och att det nu under 2016 kommer nya däck till Go Next, som gör vagnen cirka 1-1,5 cm smalare. Är det någon annan skillnad du hört talas om? För när jag pratade med Britax om detta för två veckor sedan så var färgen + däcken det enda de angav som skillnad.
/Anna

Reply
Anna 31 juli, 2016 - 22:03

Hej, vi har en brio Go från 2013 där sittdelen blivit solblekt. Har försökt ta reda på om man kan byta klädsel på sittdel & varukorg nu när det är britax? Vore toppen om ni vet så kan vi pimpa vagnfavoriten. Med vänlig hälsning, Anna

Reply
Anna 3 augusti, 2016 - 11:29

Hej Anna, tveksamt tyvärr. Klädseln ändrades 2014 till att bli avtagbar med dragkedjor, mycket smidigare. Detta var när Go fortfarande var Brio. Om den gamla klädseln finns som reservdel vet jag inte, kolla med en Britax-återförsäljare. Dock vet jag att Britax generellt är extremt dyra vad gäller reservdelar, såsom just klädslar och sittdelar.
/Anna

Reply

Lämna en kommentar