Nordly lammskinnsåkpåse

av Anna


nordly_1

Jag tänkte börja med att ha lite kortare men samtidigt detaljrika inlägg om åkpåsar här på bloggen, och rivstartar med ett om Nordly lammskinnsåkpåse. Just detta är den kortklippta varianten, svart utsida och naturfärgad insida. Åkpåsen är ett recensionsexemplar från Jollyroom och är en universalmodell som ska fungera i de flesta barnvagnar. Jag har endast testat den i sittdel, men då det är en väldigt mjuk och följsam åkpåse så tror jag att den går att forma så att den fungerar fint även i en liggdel. Just att åkpåsen är mjuk och formar sig efter sittdelen är ett stort plus. Min upplevelse är att en del åkpåsar med lammskinn är väldigt stela och mer känns som ett rör man stoppar ned barnet i, detta är lite mer som att svepa in barnet i en filt.

nordly_3

På bilden sitter åkpåsen i en Beemoo Duo Premium, som har ergonomisk sittdel. Bebisen har oroväckande snabbt blivit nästan 9 månader gammal och är inte direkt en bjässe för sin ålder, men av normallängd. Han kan växa i säkert ett och ett halvt år till innan åkpåsen kommer i närheten av att bli för liten. Åkpåsens har en längd om 100 cm, vilket i princip är åkpåsestandard. Som man tydligt ser på den högra bilden så öppnas Nordly lammskinnsåkpåse med en dragkedja på mitten, och viks därefter upp åt sidorna. Återigen, precis som att ha en mysig filt om sig!
nordly_2

Åkpåsen kan även öppnas upp helt och då användas som pläd. Som närbilden på insidan visar så finns det uttag för fempunktsele i åkpåsen, och skårorna är av bra storlek tycker jag. Inga problem att få igenom lite större selfästen eller ens hela axelkudden. Åkpåsen har en upphängning som ska träs över sittdelsryggen, något som förstås funkar bäst på vagnar där sufflett och sittdel inte sitter ihop och som då gör åkpåsen i princip helt glidfri.

Vad tycker jag om åkpåsen? Dess största minuset är loggan som inte är särskilt estetiskt tilltalande, det största pluset är att den är så otroligt mjuk. Det har ännu inte varit särskilt kallt när vi använt Nordly-åkpåsen så jag har anpassat barnets kläder och det har funkat perfekt med tunna bomullstights, en body och sen en WS-fleece på överkroppen, nyfikna bebisar vill  ju gärna kika ut och då behövs ofta ett extra lager upptill. Åkpåsens yttertyg känns inte särskilt vattentåligt men ska vara vattenavstötande. Ska den användas när den snöar blött så bör man nog ändå dra på regnskyddet. Åkpåsen är ganska öppen upptill. Det var inget som störde mig, men jag vet att det finns de som föredrar åkpåsar som har som en luva. Det totalt intrycket av Nordly lammskinnsåkpåse är ändå väldigt positivt. Eftersom att det är en lammskinnsåkpåse så ska den förstås tvättas med särskilt tvättmedel och i maskinens ullprogram, lite bökigare än åkpåsar som kan slängas in på 40 grader tillsammans med vanliga tvätten men det får man räkna med om man vill ha barnet på lammskinn i vinter. Själv skulle jag nog främst använda den till ett mindre barn eller en bebis. Den kan ju öppnas upp nedtill men ljust lammskinn och barnskor som promenerat i slask är en kombination jag inte riktigt klarar av, den med mer tåligt psyke har säkert inget problem med det dock!

Näst på tur att utvärderas är antingen Elodie Details Zebra Sunshine eller Voksis nyhet, åkpåsen Frost tillverkad helt i ull. Både kommer omskrivas men ni får välja vilken jag ska testa först! Lämna en kommentar och tyck till!

kommande

Du kanske också gillar

15 kommentarer

emelie 30 oktober, 2014 - 15:33

ED!

Reply
Brigitte 3 november, 2014 - 18:50

Hej,
Du som har så många vagnar: Hur är Nordlys åkåpåse i en Emmaljnga Edge sittdel? Fungerar det ihop med de två olika höjder på fempunktsbälten?
Tacksam för svar och tack för en hjälpsam blogg! 🙂

Reply
Anna 5 november, 2014 - 23:13

Hej, det borde funka bra tror jag, men jag har ju inte testat själv. Men kan inte se att det inte skulle funka!
/Anna

Reply
Brigitte 3 november, 2014 - 18:54

En fråga till: Nordlys vs. Bozz? Vilken tycker du är bättre? Och vilken av de fungerar bättre med Emmaljunga?
Tack! 🙂

Reply
Anna 5 november, 2014 - 23:13

Har tyvärr inte testat Bozz så jag törs/vill inte ge mig på någon jämförelse mellan den och Nordly, tyvärr!
/Anna

Reply
Emelie 4 november, 2014 - 17:05

Zebra!

Reply
Caroline 4 november, 2014 - 19:54

Elodie! 🙂

Reply
Sofia 19 november, 2014 - 23:05

Vill absolut veta mer om Frost. Klämmer på en men har inte bestämt mig till fullo. Vill gärna höra din åsikter, men snabbt 🙂

Reply
Anna 20 november, 2014 - 22:47

Inlägg på väg! 🙂
/Anna

Reply
Sofia 19 november, 2014 - 23:06

Har en Emmaljungavagn av klassiskt snitt (Classic Sport, äldre modell) och vill kunna ha den i liggdelen men ffa sedan i sittdelen till min lilla sladdis…

Reply
Lisa 2 januari, 2015 - 16:00

Jag har en Nordlys åkpåse i en Emmaljunga Edge av årsmodell 2014. Tyvärr är edgen lite ”skålig” i sittdelen så det blir väldigt trångt att ligga i den med en så tjock åkpåse. Det är synd för åkpåsen är suverän!

Reply
Carola 20 januari, 2016 - 15:06

Hej!
Jag letar efter en åkpåse att ha i bilbarnstol, har du nga tips?
Jag har tittat på Voksi Move men skulle gärna vilja ha en kombi av Urban och Move, så barnet kan växa i den.
Än så länge är det babyskydd som gäller.
Vad säger du?

Reply
Anna 21 januari, 2016 - 11:14

Hej Carola, då tycker jag du ska läsa den här recensionen, låter som precis det du är ute efter: http://ombarnvagnar.com/2015/01/7am-enfant-b212/
/Anna

Reply
Julija 5 oktober, 2016 - 10:15

Hej! Är det samma tvättråd på nordlys med lång päls? Vet du vad det är för tvättmedel man ska ha?

Reply
Anna 9 oktober, 2016 - 17:01

Hej Julija, det vet jag tyvärr inte! Maila Jollyroom och kolla med dem, om det inte står tillräckligt utförligt i tvättrådet?
/Anna

Reply

Lämna en kommentar