Baby Jogger City Mini 4W – en första titt!

av Anna

DSC_3536

I sommar ska jag och min familj resa, för första gången ska vi flyga med barnen. Så just nu är ägnar jag största delen av mitt barnvagnsmedvetande åt att titta och tänka på resevagnar. Det kommer bli mycket av den varan på bloggen också den närmsta tiden. Senaste tillskottet till barnvagnsparken är en City Mini 4W, som till skillnad från den ”vanliga” City Mini alltså har fyra hjul istället för tre. Vagnen är ett recensionsex från Baby Jogger och jag har fått ett otroligt gott första intryck av den – stabil, löjlig lättkörd, båda barnen sitter otroligt bra och ihopfällning får andra vagnars ihopfällningsmekanism att framstå som ett dålig skämt.DSC_3541

Heltäckande sufflett, precis som på Baby Joggers alla vagnar. Suffletten har två tittluckor och ja, det är ju den här looken som gett upphov till att vagnen rent utseendemässigt jämförs med en alien… Jag kan se lite snarlika drags, men himla smart konstruktion är det i alla fall!DSC_3545Liten och platt ihopfälld, vilket är smidigt både vid förvaring i hemmet om man som jag råkar ha sju andra vagnar där också, men förstås även under själva resan. Jag kommer givetvis inte kunna hålla mig så provkörningen kommer börja på studs men det verkliga mandomsprovet – själva resan – sker i slutet av juni!

 

Du kanske också gillar

15 kommentarer

Christina 24 maj, 2013 - 07:47

Hej! Haft min 4 hjuliga city mini i ett år nu och jag instämmer. Den är ofantligt bra. Smidig fällning, tar liten plats, är en sjukt bra resevagn eller när man ska ut korta ärenden. Min man tar alltid med sig den här vagnen när han och sonen ska ut själva. + en sjukt bra sufflett!!! Enda minus är fällningen av ryggstödet – man måste hålla upp ryggen med ena handen och spänna åt remmarna med andra handen. Den här typen av ryggfällning är ingen favorit och det värsta jag vet, men så är inte den här vagnen den enda i vår vagnpark heller 😉 Men ett bra komplement!

Reply
alltombarnvagnar 28 maj, 2013 - 12:54

Jag håller med, ryggfällningen är lite knepig men i övrigt så gillar jag vagnen väldigt mycket hittills!
/Anna

Reply
Christin 24 maj, 2013 - 23:12

Hej!

Jag skulle gärna vilja veta om den är stum/tung att köra typ när man ska upp för trottoarkanter eller andra små hinder pä vägen. Jag hade nämligen sett fram mot när Versan skulle komma men tyckte att den var alldeles för stum/brist på fjädring. Är det en lättare vagn brukar det ju inte vara så stort besvär. Har inte provkört någon BJ City Mini 4W (ännu), så ni som vet får gärna berätta! Jag undrar också om det funkar med sittdyna? (sitsen verkar vara större än vanligt eller så är det bara en synvilla). Tycker att den verkar smidig och är mycket snygg. Mormor skulle bli så glad vid dagishämtning med en så lättfälld vagn när den ska in i bilen!

Tack på förhand

/Christin

Reply
alltombarnvagnar 28 maj, 2013 - 12:57

Hej Christin, ska testköra ordentligt och ha den i åtanke! Av det jag känt på den så tycker jag dock att den skiljer sig rätt mycket från Versan!

Jag ska testa med de sittdynor jag har hemma, tror dock inte att jag själv kommer använda vagnen med en dyna – mest för att det känns enklast så!
/Anna

Reply
Christina 26 maj, 2013 - 10:49

Av ett års erfarenhet av denna vagn kan jag säga att ja, den är ganska stum. Ska man upp för trottoarkant och likn. så får man jobba lite. Vi har den här vagnen som en extravagn och kör även Bugaboo Donkey och Bugaboo Bee +. Vid kortare ärenden väljer min man att ta city minin pga dess superfinurliga enkla fällning. Där är den svårslagen! Men jag personligen tycker inte den är så ”rolig” att köra, så då tar jag hellre Bugaboo Bee’n som är roligare att köra, går att göra roligare färgmässigt och har en inte heller så tokig fällning. Been går dessutom att vända på sitsen, det kan du inte göra med CityMinin.

Man måste helt enkelt välja vilken egenskap som är viktigast för en. Är det fällningen så slår City Minin många på fingrarna. Den tar lite plats ihopfälld också. Den har även en suflett som slår Buggan. Helt klart!

Men vill man vara lite ”chic”, få en lite roligare körupplevelse så är Been definitivt bättre. MEN Bugaboo Bee + har små framhjul. Det ska man tänka på. Ska man passera skogsstråk/skogsstig på väg till dagis tex så är City Minin betydligt bättre, den är också lite stabilare, känns lite rejälare, och har jättebra framhjul. Dock så är handtaget bättre på lillbuggan för jag gillar inte CityMinins rundade handtag.

Det är några personliga åsikter……….. I början när vi letade vagn så trodde jag att vi skulle leta noga för att hitta EN vagn som passade oss. Idag har vi 4 vagnar. Inte för att man MÅSTE ha många olika vagnar, men det beror på hur många olika tillfällen som man är i behov av en specifik vagnmodell/funktion.

Den vagnen vi använder mest är Bugaboo Donkey dock. Den kan följa med på såväl kortare ärenden på stan, till längre promenader. Sidokorgen är outstanding. Jag ”klarar” mig inte utan den. Rejäla svängbara framhjul, den känns smidig trots att den kanske i mångas ögon kan se lite klumpig ut. Den tilltalar den mig personligen designmässigt också. Jag tycker den är sjukt snygg.

Lycka till! Roligt att kunna dela med sig av erfarenheter och jag svarar gärna på fler funderingar 🙂 hehe

Reply
Christin 26 maj, 2013 - 18:32

Tack för utförligt svar Christina! Jo jag håller med om att man inte klarar sig med EN vagn, och det är ju nästan tur det 😉 Bugaboo Bee har för små hjul för vårt behov, men den är ju bra med den vändbara sittdelen!

/Christin

Reply
Sara 11 juni, 2013 - 19:41

Har du testat några regnskydd till den? Gillar inte alls de där genomskinliga plastregnskydden som babyjoggers orginal är och vill ha ett annat till, gärna elodie details men typ vad som helst hellre än orginalet.

Reply
alltombarnvagnar 11 juni, 2013 - 21:21

Hej Sara!
Jag har faktiskt använt just Elodie Details regnskydd till vagnen och tycker att det satt helt okej! Inte 100% passform men det ösregnade när vi använde det och vagnen verkade förbli torr. Stora ”kruxet” tyckte jag var att det inte satt superstadigt i fotändan, så har man ett barn som sparkar mkt med barnen ska kan nog regnskyddet lossna där. Å andra sidan försökte jag inte hitta någon bättre lösning för att fästa det i fotändan, så det kanske går.
/Anna

Reply
Sara 11 juni, 2013 - 22:08

Toppen då får det bli ett sånt!

Reply
Sofia 12 juni, 2013 - 20:07

Hej,

Jag funderar lite på denna vagn. Gillar bättre 4 hjul än 3 och vill ha en som är lätt och liten att fälla ihop då jag har den mycket i bilen nu. Min fråga är till er som har en massa vagnar; finns det någon som är bättre än denna men lätt att fälla ändå? En fundering med denna är att den verkar ganska ”liggande” i sittläget vilket antagligen sonen inte kommer gilla jättemycket, hantaget är ”rakt” upp vilket jag funderar om det är svårt att få upp den på bakhjulen för att komma upp för ex trottoarkanter? Hur hjulen är fick jag svar på ovan att de var rätt bra ändå 🙂

Har även funderat på den dyrare Easywalker june…har du någon erfarenhet från den?

Tack!

Reply
alltombarnvagnar 15 juni, 2013 - 13:02

Hej Sofia! Jag tycker faktiskt sittläget är helt okej, barnen har inte klagat än men det stämmer att det inte är 100% upprätt. Det kan ju avhjälpas med en kudde om man har ett barn som är väldigt noga med det. Hävkraften är bättre än jag trodde, bättre än på Versan t.ex., men klart det finns vagnar med bättre hävkraft. På frågan om det finns bättre vagnar, så beror det lite på vilka egenskaper du tycker är viktigast? Bee+ har t.ex. bättre hävkraft och upprätt sittläge, men kortare sufflett och lägre maxvikt, så som sagt – det beror på!

Tyvärr inte!
/Anna

Reply
Sara Asada 31 juli, 2013 - 11:15

Vad kul att läsa om din resa och att båda vagnarna funkar bra. Har precis köpt en 4 wheels själv och är jättenöjd med att den blir så liten ihopfälld. Har kört min i all möjlig terräng och den fungerar strålande!

Reply
Anna 1 augusti, 2013 - 19:19

Vad roligt att du också är nöjd! Känns verkligen som en toppenvagn, tycker jag!
/Anna

Reply
Sara 29 mars, 2017 - 07:59

Hej

Jag letade efter info om bj 4w och hittade in hit. Jag har lite funderingar över denna vagn.

Jag undrar hur denna vagn fungerar på vintern, korta sträckor i snö?
Och vilken ståbräda med sits som passar denna vagn?

Vi använder inte mycket vagn längre, mest när vi hämtar från dagis, på utflykter osv. Så undrar då om man skulle kunna ha denna som enda vagn att använda året om, på resor osv?

Mvh
Sara

Reply
Anna 31 mars, 2017 - 09:32

Hej Sara, jag tyckte inte 4W var någon hit på vintern. Det gick att köra den i lite snö eller på isigt underlag så för korta sträckor är den okej men kanske inte så mycket mer. Jag körde den aldrig med ståbräda så jag kan inte rekommendera någon.

Absolut, så har jag själv använt 4W! Antar att du läst själva recensionen också? http://ombarnvagnar.com/2013/10/baby-jogger-city-mini-4w/
/Anna

Reply

Lämna en kommentar