Vårfint med Elodie Details!

av Anna

Jag har planerat för att lägga ut det här inlägget ett bra tag nu, och efter en solig och nästan mild helg kändes det som precis rätt läge. Men nu vräker snön ned igen här i min förort strax söder om Stockholm… Suck!  Men låt oss inte deppa ihop för mycket, våren kommer dyka upp till slut och då kommer det kännas fantastiskt att få ge sin vintertrötta vagn en rejäl städning och ett uppfräschat utseende.

Åkpåsen hör ju snön till, så när den är ihoprullad och upplagd högst upp på en hylla är det dags för sittdynorna att göra entré. Jag tycker att Elodie Details Rockabilly Dot-dyna är otroligt charmig och jag gillar att materialet (en glansig sida, en fleecesida) känns slitstarkt och väldigt smutståligt. Sett till passformen så sitter dynan bra i Donkeyn men jag saknar två selhål i nedre delen av ryggen, den funkar säkerligen bättre i vagnar som Brio Go som har en annan lösning på fempunktsselen. Och jag skulle önska att dynanhade en liten upphängningsficka så den blev helt glidfri. Sittdynan är hög i ryggen och det är bra för mig som har långa barn.

Jag har länge varit på jakt efter gladare regnskydd och har till och med skrivit ett inlägg med förslag på sådana tidigare. Elodie Details regnskydd med Apple of my eye-mönstret (AOME) är verkligen helt fantastiskt, en riktigt fröjd för ögat när himlen är mörk och grå. Passformen, på bilden sitter det på Bugaboo Buffalo, funkar på de allra flesta barnvagnar och regnskyddet har öppning så att den kan användas även på sulky, då träs ju handtaget så att säga genom regnskyddet. Den medföljande förvaringsväskan är gjord i samma material och plastluckan går att öppna med tryckknappar. Jag gillar den här typen av prassliga regnskydd mycket mer än de som är gjorda av stel klarplast, och även om jag är extremt nöjd med mina trotjänare från Tullsa (ett är använt i 4 år och lika fint idag som när det köptes) så är det verkligen skoj med ett regnskydd som är såhär fint. Det är nästan så jag ser fram emot aprilregnet..!

Du kanske också gillar

16 kommentarer

Anna 22 mars, 2013 - 14:24

Hej,
Letar efter en bra sittdyna till Baby Jogger Versa GT, vet du nån son skulle kunna passa?

Reply
alltombarnvagnar 22 mars, 2013 - 22:05

Hej Anna,
har nog aldrig använt Versan med sittdyna i. Den är ju väldigt lång i sittdelen, så det kräva en lång sittdyna. Brios är ganska långa, till exempel! Och har bra upphängning.
/Anna

Reply
Nicole 22 mars, 2013 - 17:09

Hej!

Vilken bra och lyckad blogg!
Jag har vart inne ofta och mycket på sistone, måste säga att jag hela tiden får nya tips och råd.

Jag såg en barnvagn på bussen idag som hette viper 4s, Trille. den såg liten och behändig ut.
Nu undrar jag förstås om du som är expert på barnvagnar har koll på denna vagn.

Tacksam för all info jag kan få, hälsningar Nicole

Reply
alltombarnvagnar 22 mars, 2013 - 22:06

Hej Nicole!
Tack för din kommentar! Jag vet inte mycket om Trille Viper 4S… än. Men snart kommer du kunna läsa om den här på bloggen! 😉
/Anna

Reply
Christina 22 mars, 2013 - 17:12

Hej Anna

Vet du om Bugaboo har planer på att göra om sina sittdynor så man slipper trääää dem varenda gång genom den förbenade selen? Den där kardborrefästningen som HP-åkpåsen har skulle ju vara kanon på sittdynorna. Jag funderar på att sy om mina dynor och sätta på kardborre, men vore ju en trevlig förnyelse på samtliga dynor tycker jag. Vet du om det är något liknande på g?

Hälsn
Christina

Reply
alltombarnvagnar 22 mars, 2013 - 22:06

Hej… nä det vet jag faktiskt inte, men jag tycker precis som du att det vore en välkommen och logisk utveckling av deras sittdyna.
Så jag håller tummarna!
/Anna

Reply
Anna 17 april, 2013 - 19:57

Hej på er!

Ställer här en kanske knasig fråga; men vad menar ni med att det är krångligt? Tänkte just köpa en sittdyna till min cameleon, men har inte tänkt tanken att det skulle vara krångligt…. Måste man trä något varenda gång man sätter ungen i vagnen? Har även HP-åkpåsen, men har inte sett någon kardborrefästning…. Vad har jag missat?…:)
Tack, från en ovan:)

Reply
alltombarnvagnar 18 april, 2013 - 19:22

Hej Anna!
Cameleon är inte lika krånglig att få upp selen på, som Donkeyn är. Så det behöver inte vara knepigt, det beror helt på selens konstruktion. Och HP-åkpåsen, samt alla Bugaboos nya åkpåsar och sittdynor, har kardborröppning i ryggen så man inte behöver öppna upp selen alls, det är toppen!
/Anna

Reply
Anna 19 april, 2013 - 07:00

Hej igen!

Stort tack för svar! Men måste fråga; hur menar du med kardborreöppningen i ryggen, och att öppna upp selen? Jag frågar för jag är rädd att jag använder åkpåsen (och blivande sittdyna) på fel sätt….. Med åkpåsen har jag liksom bara lagt den i vagnen, och selen sitter ju där den sitter, igenom vissa öppningar… Har jag satt i den fel?…..

Vet du förresten var de säljer den ny sittdynan för 2013? Verkar inte som om de har fått upp den i butik ännu?…

Stort tack, igen!
Anna

Caroline 1 maj, 2014 - 19:34

Hej Anna!
Hur gjorde du med bältet till Elodie sittdynan, siom du skriver känns som det fattas ett hål längst ner… Några tips på hur man ska få till det på ett bra sätt?
Tack för en grym blogg!!

Reply
Anna 3 maj, 2014 - 20:40

Hej Caroline, kul att du gillar bloggen! 🙂
Ja det känns ju tyvärr som det. Jag drog selen bakom dynan så den kom ut i sidorna, men det funkade sådär. Gillade dynan i övrigt men den sitter bättre i sittdelar med selfästen i sidorna eller med lös sele!
/Anna

Reply
Aja 8 oktober, 2014 - 13:31

Hej ! Jag vet inte om någon har ställt samma fråga förut men det är så att jag håller på och försöker sätta en Elodie Details åkpåse i Bugaboo Buffalo vagn … Det går inte bra 🙁 Jag får inte upp selen eller säkerhetsbältet .. Är det någon som har lyckats med det? Gör jag fel? Ska det gå att få isär det? / MVH

Reply
Anna 8 oktober, 2014 - 23:09

Hej!
Om du tittar på den här bilden, visserligen tagen på en Donkey-sittdel men Buffalon funkar på samma sätt: http://bilder.ombarnvagnar.com/2011/11/donkeysele1.jpg
Det gäller alltså att peta ur själva selremmen ur fästet, kan göras både vid axeln och vid midjan, jag tycker axeln är enklast dock!
Hoppas det var till någon hjälp!
/Anna

Reply
Helene 5 maj, 2015 - 10:27

Hej

Vet du hur Eds sittdyna är på sommaren? Det blir inte varmt/svettigt av den glansiga ytan?
Har förstått att den passar bättre i Bee än Bugaboos egen, vet du om det stämmer? Bugaboos ska enligt beskrivningen hålla barnet svalt på sommaren.

Tacksam för hjälp /Helene

Reply
Cybex Balios M 12 augusti, 2015 - 15:24

[…] och Tullsa på vagnen (5), det var väldigt rymligt och därmed enkelt att trä på. Sedan sitter Elodie Details-regnskydd väldigt snyggt på Balios M, om det skulle bli […]

Reply
Sittdyna för sommaren – Elodie Details och Outlook! 14 juli, 2016 - 16:25

[…] jag skrev om Elodie Details sittdyna var för tre år sedan och det har hänt en hel del sedan dess. CosyCushion är fortfarande […]

Reply

Lämna en kommentar