Joie Mirus och Njoy Bubble – vändbara sittvagnar för alla!

av Anna

Sen den här bloggens begynnelse har jag många gånger skrivit om bristen på vändbara sulkys/sittvagnar och även förundrats över hur stor utveckling som skett inom barnvagnsbranschen bara på de drygt fyra år som jag själv har varit förälder. Nu under våren släpps två nya vagnar på den svenska marknaden och de är ganska olika men har båda ett vändbart säte som gör dem ganska unika i sin kategori. Jag hoppas på möjligheten att kunna skriva mer insatt om dem längre fram men så länge så får vi hålla till godo med lite produktbilder och information från leverantör och återförsäljare.

 

Njoy Bubble har jag skrivit om tidigare, första gången var i maj förra året om jag minns rätt. I slutet av nästa vecka anländer den åtminstone till en svensk återförsäljare; Big Baby. Bilderna är inte helt rättvisande, då de vagnar som kommer till Sverige kommer ha ekrar istället för de täckta hjulsidorna. Vagnen kommer att finns i svart/svart, som på bilden, och svart/röd. Priset ligger på 2495 kronor. Chassit på Njoy Bubble är statiskt, istället vänder man ut och in på sittdelen och fäller över suffletten för att få sätet vänt mot sig, det verkar som en smart lösning på problemet med att ha sittdelen vändbar men bibehålla vagnen lätt och liten.

Joie Mirus är också det en vändbar sulky, i den mening att handtaget går att fälla över sittdelen så att man kan promenera med barnet vänt mot sig. Priset ligger på cirka 1595 kronor och vagnen släpps för försäljning nu under mars månad. Den kommer åtminstone i Stockholm att finnas för försäljning hos flera av de stora barnvagnskedjornas butiker (Babyland Vasastan, Babyproffsen Kungsholmen, Barnens Hus Kungens Kurva) och också hos Babyexperten på Sveavägen.

Det är mycket svårt att göra någon jämförelse av vagnarna med så lite fakta. De har ju olika lösning för att uppnå vändbarheten, men de ser också ut att ha olika typer av hjul, en har delat och den andra helt handtag, Joie Mirus ser ut att ha både fot och handbroms medan Njoy Bubble inte behöver det eftersom att den som kör vagnen alltid befinner sig på samma sida av vagnen. Båda vagnar ser också ut att ha en bra, täckande effekt. Återstår att se hur de känns att köra och i kvalitet, men håller de måttet där så tror jag att de blir farliga konkurrenter till alla ickevändbara resevagnar och sulkys – i synnerhet när vagnen ska användas till barn under ett års ålder. Men framför allt är det bara väldigt roliga när nya märken etableras på marknaden, extra mycket så när de tar med sig nya funktioner!

 

Du kanske också gillar

11 kommentarer

Maria 22 mars, 2013 - 07:48

Har varit och kikat på Joie vagnen och den är extreeeeemt liten!!! Kändes som jag stod med en dockvagn framför den, synd eftersom jag sett fram emot en sulky som gick att vända….

Reply
alltombarnvagnar 22 mars, 2013 - 22:04

Hej Maria!
Aha, liten säger du? Ska bli spännande att se den live!
/Annahttp://blogg.alltforforaldrar.se/alltombarnvagnar/wp-admin/edit-comments.php#comments-form

Reply
Emmi 23 mars, 2013 - 07:12

Hej!
Vad kul att du tar upp Njoy bubble! Funderar starkt på att köpa den. Har vänner
I England som är jättenöjda! Dom lovordar den starkt. Så upp till bevis säger jag!
Maria du skrev att joie vagnen inte gick att vända? Trodde den var vändbar….kanske jag som mssuppfattade. Blev den liten ihopfälld?

Reply
alltombarnvagnar 23 mars, 2013 - 09:26

Hej Emmi!
Vad roligt, ja jag ser fram emot att få skriva om den!

Joie har vändbart handtag så jodå, den går att köra med barnet vänt både framåt och bakåt!
/Anna

Reply
Maria 26 mars, 2013 - 21:32

Jo Emmi den går att vända man svänger bara över handtaget men vagnen var så sjukt liten till storlek att min 8 månaders kändes som en jätte i vagnen, som sagt mer som en dockvagn än en sulky tyvärr=) Kanske Njoyen är bättre alternativ=)

Reply
Papi 27 mars, 2013 - 19:26

Har just köpt njoy bubble och är jättenöjd. har dock inte testat den utomhus än. Ska ha den som resevagn om några veckor.

Testade Joie Mirus i affären men den var en besvikelse. Bara ett par av hjulen är svängbara vilket gör att den är svårmanövrerad i bakåtvänt läge. Dessutom stöter man i fötterna i hjulen när den är bakåtvänd.

Reply
alltombarnvagnar 27 mars, 2013 - 21:53

Hej, spännande att höra vad du tycker! Ser fram emot att få testa den själv!
/Anna

Reply
Sarah 2 april, 2013 - 22:29

Hej, undrar när du får möjlighet att testa Joie Sulky Mirus då jag är sugen på att köpa en men finns ingenstans här i stan så kan jag kan prova den själv? 🙂

/ Sarah

Reply
alltombarnvagnar 3 april, 2013 - 21:57

Hej Sarah! Jag kommer kunna testa den snart, dock måste jag på grund av att vi ska flytta ta en kort paus i vagnsrescenserandet närmsta två veckor men sen kommer jag komma igång igen och det står en massa roliga vagnar på kö!
/Anna

Reply
Madelene 24 oktober, 2014 - 19:09

Hej! Har precis köpt joie… Är nöjd! Men hur fäller man ihop den när man har sittdelen mot sig… Får det inte att funka 🙁

Reply
Anna 26 oktober, 2014 - 23:25

Hej Madelene, jag minns inte exakt men jag TROR det var precis samma sätt men att det var lite trögare, att sittdelen tog emot lite?
Kan tyvärr inte ge något bättre svar än att du får försöka lirka lite med den. Alt fälla över handtaget innan fällning.
/Anna

Reply

Lämna en kommentar