Bugaboo Donkey – All Black och så höjer du suffletten

av Anna

Nu är det äntligen officiellt att också Donkeyn får bli en del av Bugaboos All Black-familj. Donkey AB ska finnas tillgänglig omgående och priserna ligger precis som för övriga vagnar lite högre än priset för det vagn med vanligt chassi. Mono kommer kostar 13000 kr, Duo har en prislapp på 16000 kronor och Donkey Twin i All Black kommer att kosta 17600 kronor.

Att Donkeyn kommer i All Black innebär att allt på vagnen, utom de vita funktionsknapparna, är svart. Chassit är mattsvart, samma med ramen som man fäster liggdels- eller sittdelstyget på. All klädsel är svart och likaså suffletter och liggdelslock. Jag har längtat länge efter den här dagen. Visserligen är jag fullt nöjd med utseendet på min Donkey som den ser ut nu, men skulle jag köpa en ny idag skulle jag vara svårt frestad av en All Black. Sen gillar jag iofs att bryta av det svarta chassit och klädslarna med en färgglad sufflett, men hardcore helsvart är förstås aldrig fel.

Nu när vi ändå är inne på ämnet så tänkte jag dela med mig av lite bilder på vad det här med att suffletten på Donkeyn går att ha i olika höjdlägen faktiskt innebär. Grunden till att detta ens är möjligt är att den bit av ramen som man kan sätta sufflettfästet på är längre än vad själva fästet är. Bilderna till vänster visar suffletten i det lägsta läget, så som den är tänkt att sitta. Bilderna till höger visar suffletten satt så högt upp som det är möjligt utan att det ser konstigt ut och utan att man behöver böka för att få in fästet under sittdelsklädseln. Höjdskillnaden är cirka 3-4 centimeter, men det räcker för att skapa extra rymd under suffletten och för att möjliggöra för barn att få plats på längden under den ett litet tag till.

 

 

Du kanske också gillar

2 kommentarer

ivy 21 februari, 2014 - 10:48

Hej, jag har två frågor: hur länge funkar det för ett barn att åka i Donkeyn ( vi har idag Cameleon som har bredare säte. ) Har de ändrat på bumpern/bygeln på all black, så den är vridbar som på buffalon? Kram och tack för en rolig blogg;)

Reply
Anna 22 februari, 2014 - 21:57

Hej!
Min son rymdes fortfarande bra i Donkeyn när han var 4 år. Nu är han snart 5 år och kan sitta i den men är nog lite för stor, och han är knappt 110 cm lång. Dottern är 101 cm lång och hon ryms jättebra, har både suttit och sovit i vagnen flera gånger den senaste veckan.

Nej tyvärr, det är samma typ av bygel på Donkeyn nu som tidigare, alltså ingen swing away-bygel som på Buffalo och Cameleon3. Men om Bugaboo en vacker dag släpper en version 2 av Donkeyn är jag övertygad om att det är en av sakerna de kommer ha ändrat på!
/Anna

Reply

Lämna en kommentar