Brio Smile – en första titt!

av Anna

Igår kväll kunde jag äntligen öppna upp en kartong fylld med leende, för Brio har skickat mig en Smile för att recensera här på bloggen! Smile är alltså en helt ny barnvagnsmodell från Brio och jag har tidigare skrivit lite om den här. Här kommer en första titt på vagnen, recensionen hoppas jag kunna publicera någon gång i januari. Brio Smile är planerad att finnas i butik från vecka 2. Vagnen kommer att kosta 4995 med sittdel och 6495 med både sittdel och liggdel.

Min dotter på drygt 90 cm sitter riktigt bra i Brio Smile. Hon väger knappt 15 kg men kan bli större på både bredd och längd innan vagnen blir för trång. På bilden högst upp till höger syns suffletten utfälld med förlängningen öppen, riktigt fulltäckande! Fotstödet är ställbart och går att fälla upp ytterligare ett snäpp än det är på den fjärde bilden.

Min son är över en meter lång men väger lika mycket, eller lite mindre, än sin lillasyster. Jag hade fått för mig att den lilla sittdelen skulle vara ett problem men på den punkten får jag nog redan nu ge vika. Han sitter faktiskt bra. På gränsen till för lång, absolut, men det funkar. Ryggstödet är ganska kort men han får support för nacken och i liggläget ryms hela hans längd. Det enda mått på sittdelen som är rätt tight är avståndet mellan bygeln och sittdelens rygg. Men, bygeln är en swingaway så det är enkelt att vika undan den precis när barnet ska sätta sig i vagnen.

På översta bilden är Smile ihopfälld med sittdelen vänd mot den som kör vagnen, på den undre med sittdelen vänd framåt. Klar storleksskillnad! Det är enkelt att ta loss sittdelen från chassit och då blir vagnen mycket liten och behändig. Smile är endast 57 cm bred, väger 13 kg med sittdelen på. Vagnen är utrustad med fyra lufthjul, stooooor varukorg och knäledshandtag. Smile har fullt liggläge och jag har fått med både liggdel och mjuklift så att vagnen kan utvärderas oavsett för vilken storlek på barn den ska användas. Imorgon blir det premiärtur utomhus men av det lilla jag kört hittills så kan jag säga att den verkar ha ett trevligt gung!

Har du frågor eller funderingar om Smile så skriv en kommentar så ska jag titta lite extra noga på just det!

 

Du kanske också gillar

25 kommentarer

Tina 21 december, 2012 - 22:03

Spännande! Aktuellt såhär års… Framkomlighet i snö och slask samt komforten vid guppiga snöbelagda trottoarer (tycker att sonen i Cameleon m vinterhjul hoppar och far för mycket… Det föranleder fråga om Donkeyn… Hur är dess framkomlighet i snö och komforten jmf Cameleon med vinterhjul?)

Du skriver hur långa dina barn är, men vilken ålder är de? Som förstagångs morsa är det en bra riktlinje om hur långa man kan räkna att barnen är i viss ålder 😉

Har skrivit det förr men otroligt bra blogg med mycket användbar info!

Reply
alltombarnvagnar 23 december, 2012 - 19:20

Hej Tina!
Tack så mycket! Mina barn är födda mars 09 och januari 11, så de är snart 2 år och drygt 3,5 år gamla! Den stora är nog normalstor för sin ålder, den lilla är både tyngre och längre än sina jämnåriga.

Ska absolut tänka på och skriva om allt det du tar upp! Vad gäller Donkeyn så tycker jag mycket mer om Donkeyn än Cameleon med vinterhjul. Om väglaget blir för slirigt för Donkeyn så är det bara att låsa framhjulen och så är det rakt spår genom snön. 🙂
/Anna

Reply
Tina 23 december, 2012 - 19:53

Tack! Och illa… Då ”måste” jag nästan ha en donkey 😉 En Donkey utan ergonomisk sits och som går att fälla i ett stycke (utan att bli gigantisk), DET vore nått 🙂

Reply
Maria 22 december, 2012 - 09:55

Hej! Jag har beställt vagnen utan att se den, så är lite nervös för hur den kommer kännas live:)
Min fråga är om fram hjulen går i hop när man kör, på bilder jag sett ser det ut som de nästan fastnar i varandra i ett visst läge. Fråga två går den att köra i snö? Tacksam för svar,,

Reply
alltombarnvagnar 23 december, 2012 - 19:21

Hej Maria!
Ja i teorin kan de slå i varandra, det stämmer. Men jag körde vagnen i 7 timmar igår och det hände inte en enda gång! Och ja, den går att köra i snö! Ska filma hur den är i snö och lägga upp på bloggen så småningom.
/Anna

Reply
Moa H 22 december, 2012 - 14:17

Har den bättre gung än en Versa GT? 🙂

Reply
alltombarnvagnar 23 december, 2012 - 19:21

Hej Moa!
Ja, det har den!
/Anna

Reply
J Johansson 22 december, 2012 - 14:38

Hej!

Fantastisk blogg!
Vi undrar hur vagnen är på gatsten, kullersten (och sandstrand, men det är väl lite svårt nu 🙂 ).
Att fälla ihop, lyfta i och ur bilen och handskas med.
Jämförelse med Brio Go.

Reply
alltombarnvagnar 23 december, 2012 - 19:22

Hej, och tack!
Det ska jag absolut skriva om och ta bilder på! Ska även försöka filma en hel del så det blir lättare för en läsare att bilda sig sin egen uppfattning!
/Anna

Reply
Anna 22 december, 2012 - 16:12

Hej!
Har en fråga om Smile-vagnen… Har den en ”ergonomisk” sittdel eller är det en ”vanlig”?
Tack för en bra och informativ blogg!

Reply
alltombarnvagnar 23 december, 2012 - 19:23

Hej Anna!
Smile har en vanlig sittdel med fullt liggläge. Det blir alltså så plant att man kan använda sittdelen med en mjuklift i från födseln.
/Anna

Reply
Sara 22 december, 2012 - 21:57

Ser framemot att läsa mer om Smile. Är sjukt sugen på den. Står och velar mellan den och Kronan Duo s. Precis som Tina skriver är jag intresserad av att veta hur den tar sig fram i snö 🙂 men även hur rymlig sittdelen egentligen är med full mundering på samt vad den har för smarta säkerhetsdetljer.
Du brukar ju ha så bra och detaljerade recensioner så jag väntar med spänning 🙂

Reply
alltombarnvagnar 23 december, 2012 - 19:24

Hej!
Tack för din kommentar, det där ska jag absolut kolla extra på och komma ihåg att ta med i recensionen! Haha, ja, detaljer är lite min grej. Recensionen kommer inte komma i år, men så snart som möjligt i januari!
/Anna

Reply
Christina 23 december, 2012 - 10:10

Min Donkey är KANOOOON i snö! Den är outstanding. Hade en Cameleon först men sålde den o köpte en Donkis istället. inte ångrat en sekund och värd varenda krona!Min son är 18 månader och har gott om plats med både overall och åkpåse 🙂

Reply
Emelie 23 december, 2012 - 11:44

kan sittdelen fungera som första sittvagn efter att ha använt el city cross citycorg. funderar på en smidigare vagn när det blir dax för sittvagn.

Reply
alltombarnvagnar 23 december, 2012 - 19:24

Hej Emelie!
Ja men det tror jag absolut att den kan, funkar nog väldigt bra för ett litet barn!
/Anna

Reply
emelie 23 december, 2012 - 14:08

är det lätt att ta av/på sittdelen?

Reply
alltombarnvagnar 23 december, 2012 - 19:25

Det är superenkelt, tryck in två knappar på sittdelen och lyft rakt upp. Görs på en sekund!
/Anna

Reply
Malin 23 december, 2012 - 17:19

Är grymt sugen på denna. 🙂 funderar lite som andra nämnt hur den är i snö, då menar jag kanske inte tjocka lager av snö, men du vet halvbra skottade gångvägar i stan typ 😉

Sedan har vi en annan liten fundering, det skiljer nästan 35 cm i längd mellan mig och min sambo, så vi undrar hur den verkar att köra för folk som är drygt två meter långa. 🙂

Reply
alltombarnvagnar 23 december, 2012 - 19:26

Hej!
Hm, min man är ”bara” ca 185 cm lång men jag ska låta honom köra vagnen och verkligen ta ut stegen. Den har ju knäledshandtag så det ska gå att justera efter längden på den som kör vagnen!

Av vad jag märkt hittills funkar den väldigt bra i snö!
/Anna

Reply
Sophie 1 januari, 2013 - 18:18

Hej!

Ska bli jättespännande att höra din recension av vagnen, väntar barn i mitten av mars och är sugen på denna, tycker den är väldigt snygg och nätt.

Har varit i Brios affär i Sthlm och tittat och känt på deras visningsexemplar av Smile. Skulle bli jätteglad om du kunde ta med följande i din recension:

Det jag tänkte på då var just att det kändes tight med bygeln, som du skrivit. Det verkade gå bra med dina barn (utifrån bilderna) med utan ytterkläder men hur tycker du att det blir med overall? (Och kanske även ett fårskinn eller sittdyna?

Visningsexemplarets handtag var väldigt trögt och svårt att reglera, men de i butiken sa att det inte skulle vara så på de riktiga sedan, hur tycker du att det fungerar? Likaså kändes det bökigt med liggdelens solskydd som hade två knappar för att kunna fällas upp och ner, hur upplever du det?

Går det att fästa en babymobil på liggdelen?

Baserat på dina egna barn, hur länge skulle du använda vagnen innan du bytte till en annan vagn?

Skulle du också vilja nämna något om för och nackdelar med vagnen jämförbart med Bugaboo Camelon skulle det vara väldigt uppskattat.

Reply
Elin 3 januari, 2013 - 14:42

Hej!

Jag undrar om det är möjligt att lyfta av liggdelen när bebisen ligger där i? Alltså klarar jag av det själv med mina två händer? Vi bor i lgh utan hiss, och vill inte behöva väcka bebisen för att gå upp i lgh. Eller är det då bättre att jag väljer kombivarienten med en mjuklift? Vi väntar barn i slutet av mars, kommer det då bli för varmt i en mjuklift under sommaren?

Reply
alltombarnvagnar 3 januari, 2013 - 17:58

Hej Elin! Ja, det kan du absolut göra! Inga problem alls att lossa liggdelen och sen bär du den i suffletten, den har ett bärhandtag där som tål bebis + liggdelens vikt. Det kanske blir lite lättare med mjukliften men å andra sidan är en del bebisar mer lättväckta eftersom att det märks mer att det är en lägesförändring med mjuklift. Men det stämmer ju förstås inte för alla barn. Och ja det blir ju kanske lite varmare med mjuklift men jag skulle nog inte göra valet baserat på det!
/Anna

Reply
Sandra 23 mars, 2015 - 12:35

Hejsan,
Går det att få av klädseln så man kan tvätta den ? Har försökt själv nu men verkar som det inte ska gå, sitter fast med skruvar på undersidan . Inte så smart då man kan behöva tvätta vagnen nångång ju.
Annars är jag super nöjd med vagnen, men om det inte går att tvätta den är det ett stort minus !!
Tack för svar

Reply
Anna 24 mars, 2015 - 22:16

Hej Sandra,
jag måste erkänna att jag faktiskt inte vet om klädseln på Smile är avtagbar, tyvärr. Men det kan mycket väl vara så, är ju hyfsat vanligt att vagnar inte har avtagbarklädsel.
/Anna

Reply

Lämna en kommentar