Brio Go 2013 – Go winter!

av Anna

För bara några timmar sedan fick jag till min glädje rulla ut en sprillans färsk Brio Go 2013 från Brio Store i Stockholm. Det här vackra exemplaret med svart chassi och klarblå klädsel har jag till låns för att få testa dels hur Go är att köra med vinterhjulen, dels om det är någon skillnad att köra med swivelhjulen nu när också framhjulen har fått fjädring. Hittills har jag kryssat runt med vinterhjulen vid Stureplan, i tunnelbanan men lite off road blev det också här i förorten. Mitt första intryck att Go med fyra fasta hjul faktiskt är mer lättkört än förväntat!

Självklart kommer jag att återkomma senare med ett mer detaljerat intryck och med lite allmän information om hur vinterhjulen funkar!

 

Du kanske också gillar

15 kommentarer

Ella 9 oktober, 2012 - 19:16

Jag har en brio go -12 och tycker att det är lite knepigt att få åkpåsen att sitta ordentligt. Har en från elodie details, och även om selens remmar passar bra med hålen i påsen tycker jag att allting har en förmåga att hasa ner.

Jag tänkte att du, som väl gillar brio go, har några tips på hur man kan få åkpåsen att sitta bättre? Eller om något märke på åkpåse är mer kompatibelt än något annat.

Reply
Emma 13 oktober, 2012 - 17:39

Hej!
Det är så att jag väntar mitt första barn och vi känner att brio go eventuellt skulle kunna vara en bra vagn men det är så att jag bara är 155 cm lång och barnets pappa är närmare 180cm och jag undrar om du tror att det skulle kunna vara en vagn som kan passa våra längder. Eller om det är någon annan du tror passar. Vi bor i en förort med tillgång till skog och stad
Vi är tacksamma om du svarar

Reply
alltombarnvagnar 13 oktober, 2012 - 21:30

Hej Emma! Brio Go är en väldigt bra vagn, och årsmodell 2013 är ännu bättre än de tidigare årsmodeller. Den kommer definitivt funka för förortsanvändning, jag bor själv i en Sthlms förort och tycker att den funkar toppen här! Jag tror nog att den kan funka för er olika längder också, du kan ju vika ned handtaget och få det riktigt lågt om du vill och min man är något längre än din men han har kunnat använda Go utan problem. Tycker dock att ni ska känna på den live innan ni bestämmer er, och bor ni Sthlm ska ni absolut ta er till Brio Store och provköra den, de har väldigt trevlig och kunnig personal där!
/Anna

Reply
Stina 14 oktober, 2012 - 08:53

Ser verkligen fram emot mer av dina tankar & reflektioner gällande 2013 brio go-stor skillnad på swivelhjulen? Hur känns vinterhjulen osv
Väntar m spänning!
/s

Reply
alltombarnvagnar 14 oktober, 2012 - 12:48

Hej Stina, det är på gång! 🙂
/Anna

Reply
nina 17 oktober, 2012 - 13:05

Går det att använda vinterhjulen även till äldre modeller av vagnen?

Reply
alltombarnvagnar 17 oktober, 2012 - 18:14

Hej Johanna! Nej, det är endast årsmodell 2013 som kan ha vinterhjulen!
/Anna

Reply
Marlene 19 november, 2012 - 09:09

Hej!

Vad tycker du annars om de svängbara hjulen? Funkar de i snö och på grusgångvägar? Står å väljer mellan en brio go 2013 och el nitro city 2013. Personligen tycker ju jag att nitron är finare, men är goen mer funktionell? Saknar man att få sittdelen helt plan i goen? Hjulskillnader? Valnötter i goen verkar ju oxå bättre. Andra tips mellan valet av dessa två vagnar? Tacksam över dina reflektioner.

Reply
alltombarnvagnar 19 november, 2012 - 22:04

Hej Marlene och tack för morgonens skratt, jag hann läsa din första kommentar innan den andra kom fram och förstod ju att du menade något annat men kunde verkligen inte begripa vad valnötter kunde stå för.

Brio Go funkar faktiskt helt okej i snö även utan vinterhjulen, och absolut i grus också! Det är ju ingen terrängvagn egentligen, i mitt tyckte gör sig lite större lufthjul bäst i skog och snö, men Go är relativt lättkörd även på lite knagglig mark. Körde min Go -09 hela vintern 2010/2011 då det var MYCKET snö och det gick väldigt bra! Jag har ingen vidare bra koll på Nitron, har bara testkört en i några dagar, men jag föredrar ju Go. Den är mycket mer lättkörd och rullar på, på ett helt annat sätt än Nitron gör. Har aldrig saknat fullt liggläge på Gos sittdel, har ändå haft mina barn lite lutade även i sängen hemma när de varit små pga upprepade förkylning, de sover lika gott ändå och Go har ju en underbar fjädring som blivit ännu bättre på årsmodell 2013. Mer tips än så har jag inte att ge, varukorgen är ju både större och mer lättillgänglig på Go men mitt bästa tips är nog att testköra bägge vagnar och se vilken som känns bäst!
/Anna

Reply
Marlene 20 november, 2012 - 17:31

Tack för ditt svar Anna! Körde du hela vintern med de svängbara hjulen el vinterdäck? Eller vinterdäck kanske inte fanns till -09an? Har testkört vagnarna i butik, men jag kommer nog göra det några ggr till innan jag helt bestämt mig. 🙂

Reply
Marlene 19 november, 2012 - 09:11

Varukorgen ej valnötter. Haha =)

Reply
mickan 22 januari, 2013 - 23:06

Hej Anna ! Jag blir mer o mer kär i Brio Go, men tror du att Brio kommer göra en syskonvagn i Go ”styket”?? Skulle ju vara det ultimata 🙂 som man kunde ha sittdelen åt båda hållen 🙂
Tack för en bra blogg !!

Reply
alltombarnvagnar 23 januari, 2013 - 21:04

Hej! Ja, det tror jag, men jag vet inget säkert! Men hoppas kan vi ju! 🙂
Tack!
/Anna

Reply
Malin 9 juni, 2013 - 21:01

Hej, hur fungerar det om man köper en begagnad Brio Go ex 2011 och vill byta till vinterhjul är det möjligt? Eller är det bara 2013 modell som det fungerar på ?

Med vänlig hälsning Malin

Reply
alltombarnvagnar 11 juni, 2013 - 12:26

Hej Malin, det är tyvärr bara på årsmodell 2013 (och senare) som du kan sätta på vinterhjul!
/Anna

Reply

Lämna en kommentar