Kundkväll hos Brio Store

av Anna

I torsdags kväll var jag en av många som passade på att besöka Brio Store på Norrlandsgatan i Stockholm när de hade en kundkväll för alla som var intresserade av en tjyvkik på nyheterna inför år 2013. Eftersom att en av mina favoritsysselsättningar är att sitta i deras lunchrum och snacka barnvagnar så hade jag dessutom förmånen att få komma lite i förväg för att verkligen fylla kamerans minne med alla tänkbara och otänkbara barnvagnsbilder och förstås för att få svar på mina, och era, frågor.

Låt oss börja med att titta riktigt nära på Brio Go -13, vars främsta nyhet är den förändrade hjulupphängning som möjliggör att vagnen kan användas dels med de vanliga swivelframhjulen och dels med dessa vinter/terränghjul. Priset på Brio Go höjs något mot tidigare år och terränghjulen kommer att kosta 999 kronor. Utseendemässigt är de kopior av bakhjulen men eftersom att de saknar bromskuggarna så kan man inte byta plats på fram och bakhjul. Terränghjulen fäst på mittstången och det är inte svårt alls, det är gjort i en handvändning och vill man kunna växla mellan swivelhjul och terränghjul så ryms vinterhjulen utan problem i varukorgen. Jag har själv ägt tre Brio Go och har goda erfarenheter av att köra vagnen vintertid och det funkar faktiskt riktigt bra. Om det är någorlunda plogat eller någorlunda hårt packat. Samt helst inte för blött och inte för isknaggligt. Skulle jag köpa en ny Brio Go i dagsläget skulle jag absolut köpa till vinterhjulen, för med dem på tror jag att även knögglig is eller riktigt kladdig kramsnö blir bra mycket enklare att forcera.

Jag måste erkänna att merparten av mitt fokus under kvällen låg på nya Brio Smile. Jag tror att den har vagnen har potential att bli en hit, om den blir lika bra som den här prototypen verkar vara! Ingen ska dock låta sig luras av det Sing-liknande utseendet för rent funktionsmässigt finns det inga många likheter de vagnarna mellan. För det första är Smile endast 57 cm bred, men mer om det senare. Vagnen har knäledshandtag och lufthjul fram såväl som bak, de främre går givetvis att låsa. Varukorgen är eeeenorm, och den är tillgänglig för barnvagnsföraren från alla håll. Smile går att fälla med sittdelen på, men har man sittdelen mot sig så blir den nästan större hopfälld än utfälld, eller åtminstone alldeles för otymplig för att man ska vilja fälla den så. Med sittdelen framåtvänd så får vagnen en helt normalt storlek i hopfällt läge och tar man av sittdelen och staplar den på chassi blir Smile riktigt kompakt.

Om vi fokuserar på bilden ovan så ser man på bildruta nr 1 att Smiles sittläge är ett väldigt upprätt sådant, vilket ger en bekväm sittposition för det nyfikna barnet som vill ha en bra överblick över världen. På bild 2 syns viloläget, med en rätt normal tillbakalutning. Fotstödet går för övrigt att reglera det också! På bild 3 har vi liggläget som faktiskt är ännu mer plant än det verkar på bilden, en nästintill 90-gradig lutning som gör att Brio Smile kan användas med mjuklift och man föredrar det framför en separat liggdel. På bild 3 syns även den medföljande footsacken. Bild 4 är för att illustrera suffletten användningsområde bättre, förutom att det finns en solkeps att fälla ut så kan man även förlänga hela suffletten genom att öppna upp en dragkedja. Behovet av separat solskydd är därmed helt eliminerat! Det enda negativa med suffletten är det lätt knäppande ljudet när man reglerar den.

Men eftersom att Smile faktiskt är en föregångare i Brio Sing så är jämförelserna omöjligt att undvika. Så nu kör vi! Smiles liggkorg är i princip identisk med Sings, suffletten kan öppnas och med myggnätet framme kan den även fällas fram ett extra hack. Breddmässigt så går bakhjulen på Smile nästan in mellan bakhjulen på Sing! 57 cm mot 69 cm gör en skillnad på hela tolv centimeter, vilket må vara ett litet mått i andra sammanhang men för de som vill ha en smidig barnvagn i kollektivtrafik, affärer, små hissar eller har en bil med begränsat bagageutrymmet så är tolv centimeter nästan oändligt långt. Andra skillnader är att Sing har teleskophandtag, varukorgen går inte att nå framifrån vagnen och Sing har plasthjul. Smile är dessutom betydligt enklare att fälla ihop, lätta på säkerhetsspärren och håll in två fästen så är chassit fällt och klart att transporteras eller förvaras.

Med hjälp av en tvättäkta, fullblods barnvagnsnörd (det är du, Anna I!) kan jag bjuda på följande sittdelsmått för Smile respektive Sing:

Från sittyta till sufflett: 60 cm vs 57 cm.
Ryggstöd: 44 cm vs 52 cm.
Sittdjup: 22 cm vs 23 cm.
Sittbred: 33 cm vs 31 cm.
Legdrop: 26 cm vs 26 cm.

Det man kan utläsa av dessa nummer är att Smile precis som Sing inte kan anklagas för att ha en enorm sittdel, men vi provsatte ett barn på omkring 95 cm i vagnen och det funkade utan problem. Huvudet gick visserligen något över ryggstödet i sittläge men det fanns luft kvar upp till suffletten när man hade den i utfällt läge. Smiles sittdel är bredare men ungefär lika djup som Sings, benutrymme är detsamma. Jag skulle säga att Smile funkar till drygt 2 års ålder för ett normalstort barn, vilket känns ganska rimligt med tanke på att det är många som vid det laget ändå övergått till något lite mer sulkyliknande.

Avslutnigsvis kommer två filmklipp, ett på Smile när den rullar -för att visa upp den ur alla vinklar! Och ett för att illustrera fjädringen i vagnen. Detta är nämligen en väldigt, tycker jag, viktigt skillnad mellan Sing och Smile. Även om bägge vagnar får skämmas bredvid Brio Go så har Smile betydligt mer svikt vilket dels beror på förbättrad fjädring i chassit, dels på att lufthjulen bidrar till en mjukare körkänsla.

Brio Smile on the go!

Fjädringen i Brio Smile!

Precis som meddelats tidigare kommer Brio Smile att finnas i butik från januari 2013 och vagnen kommer att kosta 4995 med endast sittdel, 6495 för sitt- och liggdel (jag reserverar mig för eventuella misshörningar vad gäller exakta priset på kronan). Sing kommer att sänkas något i pris och frågan är hur Brios barnvagnspark kommer att se ut inför år 2014 – finns det verkligen rum för Sing och Happy Swivel med både Go och Smile i sortimentet? Jag tror inte det, men den som lever får se!

Generösa Brio Store lät mig bära hem en hel kasse med goodiebags så alla som gillar Brio Stores Facebook-sida och kommenterar det här inlägget (glöm inte mailadress!) är med och tävlar om en goodiebag fylld med små roliga presenter. Som kommentar vill jag att ni skriver vilken av Brios vagnar ni skulle ha, om ni bara fick välja en enda. De tre vinnarna dras nästa helg och bor man inte i Stockholm får man själv betala porto för sin vinst, bor man här i stan precis som jag så kan jag mötas upp på Odenplan dagtid på vardagar. Deltar man i utlottningen så har man förbundit sig till dessa villkor, vilka jag måste ställa för att få min vardag att gå runt – något jag är övertygad om att ni har förståelse för. Så, go bananas nu – vilken Brio-vagn i vilken färg och varför då?

 

Du kanske också gillar

76 kommentarer

Malin 8 september, 2012 - 08:28

Tack – vilken bra redogörelse för kundkvällen! Själv blev jag liggandes hemma på soffan, höggravid som jag är! Sedan min svägerska tipsade mig om FB-sidan i somras har jag sakta men säkert förvandlats till en barnvagnsnörd! Ja, lite får jag väl ta på mig själv, till mitt första barn (snart tre år) har jag hunnit med en 5-6 vagnar så jag är ju inte helt nybörjare 😉

Jag är gärna med och tävlar om en goodiebag! Jag är sååå sugen på en Brio Smile, tycker att den verkar toppen och verkar ha det som de andra Briovagnarna saknar! Må låta tråkigt, men jag skulle välja den i svart, för att kunna matcha och byta så mycket accessoarer som möjligt under vagntiden 😉 Det vore så kul att få köra runt det nya lilla underverket, som beräknas komma om ett par veckor, i en Brio Smile framåt våren!

Reply
Alfva 8 september, 2012 - 08:51

Kul att läsa om kvällen (som jag missade pga sjukdom) och alla nyheter. Jag har visserligen redan en Go, en röd med vitt chassi, men jag skulle vilja ha en ny så att jag får ha till vinterhjul. Hemma hos mina föräldrar och i vår stuga är det nämligen inte helt optimalt med (jag citerar min mamma) ”puttefjanthjul” om man vill ta sig fram vintertid.
Färgen däremot är aningen svårt, jag skulle ha omåttligt svårt att välja mellan (reserverar mig för att namnen på färgerna är helt fel) petrol, svart och berry. Men gunget är jag bara helt förälskad i.

Reply
Marie 8 september, 2012 - 09:38

Men lätthet Brio Go 2013, terränghjulen är ju pricken över i:t! 🙂 Det är första vagnen min dotter faktiskt trivs i och lutar sig tillbaka i och bara myser….!

Reply
Camilla 8 september, 2012 - 10:30

Jag skulle absolut välja en Brio Go 2013, för jag behöver en vagn som klarar även tuffare terräng. Sen tycker jag de är så grymt snygga, och sen är den underbar att köra.
Jag skulle välja en Go med vitt chassi och lila sittdel

Reply
Lena 8 september, 2012 - 13:19

Hmm är överlag inte så förtjust i Brio men skulle kunna tänka mig en Brio Go. Svart chassi och klädsel.. Trist kombo jag vet men det är lättare att köpa skojiga och färgglada assessorer.

Reply
Sofie 8 september, 2012 - 16:37

Vi önskar oss en brio go i klassiskt svart med de nya överlägsna vibterhjulen, även om den nya smile verkar bli en tuff konkurrent ! Tusen tack för en härlig recension från kvällen-kändes nästan som om man va där!

Reply
Frida Hägglund 8 september, 2012 - 19:41

Som komplement till mina 5 Brio-vagnar skulle jag välja en helsvart Brio Go! Jag är GRYMT sugen på en sån men har lite svårt att motivera ett inköp då maken anser att vi redan nu har för många vagnar;-) Va?? Hur som helst, det verkar vara en toppenvagn:-)

Tack för en bra summering av Brio Smile!

Reply
Andréa 8 september, 2012 - 19:45

Jag är nyfiken på nya Brio Smule! Gillar verkligen designen på sing, men avskräcks av bredden. Smule verkar ju däremot nästintill fläckfri! Bara lilla detaljen att den förmodligen inte funkar så super att springa med, men det finns det ju andra vagnar till 🙂 Jag gillar ju svart så det skulle nog bli det. Eller möjligtvis röd. Hoppas jag har lite tur nu, briosaker kan man ju inte få nog av!

Reply
Kristina 8 september, 2012 - 21:20

Goodiebag, ja tack gärna!

Jag skulle vilja säga en Brio Go cerise (fast helst lila men ser inte att det finns nån sån) med vitt chassi för jag älskar handtaget å gunget å tror att den skulle passat oss bäst. Men eftersom Edith nu är 1,5 är jag faktiskt mest nyfiken på en Spin som jag aldrig testat. Å då skulle jag välja en svart med turkosa detaljer. Är lite tveksam till handtaget som inte är böjbart men skulle som sagt himla gärna vilja testa!

Reply
Rebecca 8 september, 2012 - 21:42

Smile i lila/svart!
Den har allt jag önskar, har tidigare haft EJ Ozone men saknat lufthjul och inte hundra vän med ergo sits. Denna har en vanlig sits men ser smidig och nätt ut likt ergo sits, lufthjul och även en grym sufflett likt BabyJoggers vagnar. Den är även riktigt smal, jag har inga ord. Denna vagn är allt jag önskar!! Tur jag planerar barn till vintern 2014, då hinner denna med marginal att hinna lanseras 🙂

Reply
Sanna 9 september, 2012 - 06:50

Åh en goodiebag skulle inte sitta fel. 🙂

Jag hade utan tvekan valt en Brio Go 2013 med vitt chassi och Navy klädsel, *dregel*. Finns det någon finare kombination än vitt och marinblått? Vagnen har dessutom allt jag kräver av en vagn vilket är:
– Den är snygg.
– Liten ihopfälld och lätt att fälla ihop.
– Smidig att ta sig fram med.
– Stor och lättillgänglig varukorg.
– Skönt handtag.
– Nu även ”vintervänlig”.

Jag kommer beställa en (så fort man kan) till vår plutt som är beräknad i januari 2013.!

Reply
Ellen 9 september, 2012 - 09:50

Jag skulle vilja ha en smile! Den ser verkligen snygg ut och lufthjulen och hur smal den är lockar. En helsvart till den strömlinjeformade designen skulle vara så stilrent!

Reply
Sandra 9 september, 2012 - 10:31

Åt en framtida bebis skulle jag lätt lätt lätt välja en Brio Go med Navy sittdel på vitt chassi och en liggkorg i grönt.

Varför? För fjädringen. Höjden på sitt- och liggdel. Det sköna handtaget. Varukorgen. Terränghjulen. Sittdelen med lång rygg och rejäl sufflett. Att vagnen är galet snygg i fina färger blir som grädden på moset.

Skicka hit goodiebagen som tröst åt att jag inte kommer få köpa barnvagn på läänge än!

Reply
Nalgot 9 september, 2012 - 18:47

Hej,
hyfsat nygravid som sitter och letar barnvagn. Hittar ingen information om man kan få lufthjul på en Brio Go. När jag hittade din blogg så tänkte jag att jag kunde ställa frågan då du verkar ha total koll! 🙂

Reply
alltombarnvagnar 9 september, 2012 - 19:25

Hej!
Tack, en del har jag koll på och när jag inte har koll försöker jag ta reda på svaret ändå! 🙂 Och tyvärr måste jag meddela dig att du inte kan få lufthjul till Go, vagnen kommer bara med en sorts hjul.
/Anna

Reply
Nalgot 9 september, 2012 - 20:30

Tusen tack för snabbt svar. Skulle du säga att det är fördel eller nackdel att ha lufthjul på en vagn?

Reply
alltombarnvagnar 9 september, 2012 - 21:35

Det beror helt på var och hur vagnen ska köras! I terräng är lufthjul att föredra, tycker jag, men Versa GT som har skumdäck och Brio Go med dess plasthjul funkar också fint i lätt terräng så det är ju inte som att lufthjul är ett måste. Nackdelen med lufthjul är förstås risken för punka…

Reply
Sara 9 september, 2012 - 19:36

Helt lost i barnvagnsdjungeln och blir ännu mer lost av att se Brio Smile som verkar stabil och smidig. Så fort jag tror att jag har koll på läget så dyker det upp en ny som verkar bra den med.. Fascinerad över att Brio Smileverkar så nätt och kan verkligen se mig själv rulla runt den. Ska bli kul att kika och klämma på den! Men tills dess är jag hemskt gärna med och tävlar om en goodiebag!

Reply
Ella 9 september, 2012 - 21:32

Har redan en Brio Go och älskarälskarälskar den! Nu har jag den med svart chassi och grå sitt- och liggdelar. Hade inte varit helt fel i helsvart, så att man kan fläska på med färgglada accesoarer. (Dreglar lite över elodie details nyaste åkpåse, den isblåa!) Lite synd att vinterhjulen kom först nu, men jag tycker faktiskt att det har gått bra att ratta den även i snö.

Jag har gillat Brio Store på FB!

Reply
Sanna 10 september, 2012 - 09:45

Någon som vet när det kommer gå att beställa Go’n? Frågade på Babyproffsen i stan jag bor i men de visste inte, typ oktober trodde de.

Reply
alltombarnvagnar 10 september, 2012 - 13:14

Hej Sanna!
Det ska gå att föranmäla intresse redan nu, vagnen ska ju finnas för leverans i oktober!
/Anna

Reply
Sanna 10 september, 2012 - 19:31

Tack för ditt svar, då ska jag höra med dem igen!

Reply
Emilia Ljung 10 september, 2012 - 13:45

Ååå jag dreglar efter brio smile, bytte bort min sing för att den var så stor och otymplig, men nu är jag nerkärad i smile, så den vill vill vill jag ha!!

Reply
Clara 10 september, 2012 - 16:01

Ok…jag är totalt kär i GO och den dagen som vi ska köpa vagn så kommer Go var en av de vagnar vi ska ha, en svart Go med petrolklädsel är drömmen. Fjädringen, handtaget och nu dessuton vinterhjulen gör den till den ultimata vagnen…man måste ju bara kompletera med retrovagnen för söndagspromenaderna, en Yoyo för att ha i bilen och en UJ för skogspromenaderna (och för att det är den enda vagn som sambon på riktigt älskar).

Reply
Maja 10 september, 2012 - 19:29

Tack för bra redogörelse om kvällen! Mycket läsvärt. Jag är självklart också med och tävlar.

Jag blev jättenyfiken på Brio Smile nu när jag läste om den men synd att den bara verkar funka till 2 års ålder. Så om jag bara får välja en så skulle jag välja Brio Go. Jag har tidigare haft en Brio Go som jag var så himla nöjd med och jag längtar till stora tjejen inte behöver åka i syskonvagnen så jag kan köpa ny Go. Jag vill köpa en petrol med vitt chassi och matcha med den vita åkpåsen från Elodie. Varför? För att vagnen är så skön att köra och fungerar länge. Stora tjejen kunde ha sin fortfarande när hon var 3 år.

Reply
Tina 10 september, 2012 - 20:30

Tack för superbra redogörelse! Blir nog till o känna på Go IRL, gillar när det går att byta hjul när man rör sig både på landet och i samhälle mest varje dag. Sen känns det långt tills Smile kommer 😉

Reply
Sara 11 september, 2012 - 06:22

Hej, Blev helt kär i Smile när jag såg den i fönstret på en Briobutik i Malmö. Vi har en Sing nu men vill absolut byta till Smile när nästa bebis kommer i februari. Vet du om jag kan använda Sing liggdel på Smile chassit? Om jag fattar det rätt på Brios hemsida så fungerar i alla fall babyskyddet på båda. Du skriver att den finns i butik från januari 2013. Man kan alltså inte känna på den innan dess? Inte beställa den heller? Blir kanske tufft att hinna få den till början av februari då… Jättesynd i så fall.

Tack för en jättebra redogörelse av vagnarna.

Sara

Reply
Johanna 11 september, 2012 - 07:30

Åh, min ultimata Briovagn skulle nog vara en Go för gunget och smidigheten, och nu speciellt för föränderligheten med fasta hjul! Gillar verkligen upphängningen på vinterhjulen och skulle gärna testa en Go, då jag bara har haft Happy och Spin innan. Allra helst skulle jag vilja ha det vita chassit men med det djupt turkos-/oceanfärgade tyget som man ser detaljer av på race. Skulle vara lovely!

(Men Smile verkar ju också väldigt intressant, synd i det fallet att jag har stora barn)

Reply
Sara 11 september, 2012 - 10:23

Har länge velat ha en brio go i vitt/blått, men nu blev det ju svårt! Smile är också intressant! Men får bli go då man gärna vill känna å klämma innan man kan uttala sig 🙂

Reply
Helena 11 september, 2012 - 19:53

Jag är beredd att på momangen sälja den Happy swivel vi har och skaffa en Smile i svart och lila! Den verkar ju ha allt jag alltid letat efter; lufthjul, fullt liggläge och stor varukorg till exempel. Men dottern är nästan ett och ett halvt så förnuftet säger att en sulky borde vara nästa vagn. Men får man önska så säger jag Smile!

Reply
Kristian & Emma 12 september, 2012 - 19:46

Vilket spännande inlägg. Vi har gått i bugaboo bee+ tankar under sommaren men nu är vi glada att vi väntat lite, för den här Smile får en verkligen att, ja just det, LE! En vagn som verkar riktigt bekväm för barnet och bra för kollektivtrafiken är precis vad vi behöver! Och vändbar sittdel är ju ett måste för småttingen. Vi har inte lyckats hitta några färgalternativ men om vi fick välja fritt så skulle en saftig gräsgrön färg passas oss perfekt. Mao önskar vi oss en grön smile med sittdel i förtidig 1-årspresent till vår 10-månaders dotter.
Tack för en super-blogg!

Reply
Lina 12 september, 2012 - 20:24

Jag skulle helt klart vilja ha en Brio Go -13 med vitt chassi och färgen Cool Blue . Bästa vagnen med finaste färgen!

Reply
Jessica 12 september, 2012 - 21:13

Jag vill tävla! Jag skulle välja en lila Spin. Snygg färg, snygg vagn, snyggt barn.

En sulky vore perfekt.

Reply
Maria Norrmén 12 september, 2012 - 22:20

Helt klart en brio smile!! Jag gillade ju sing men tyckte den va för bred och för dålig fjädring. Kommer alla gånger ha en sån till mitt nästa barn! 🙂

Reply
Belinda 12 september, 2012 - 22:43

Åhh jag e gärna med och tävlar.
Jag ska ha barn i Mars och är helt inne på att köpa
En brio smile. 🙂 verkar super bra och smidig 🙂 jag skulle välja färgen svart.
Kommer brio smile att komma i svart chassi? 🙂 Vet du när och om man kan förhands
Beställa den ? Mvh

Reply
alltombarnvagnar 13 september, 2012 - 13:30

Tyvärr kommer inte Smile med svart chassi, i alla fall inte i den här årsmodellen men kanske till 2014? Jag gissar att man kommer kunna beställa den från november, december – det brukar vara någon månad innan den släpps. Vilket ju är januari 2013, men det är väldigt vanligt med förseningar!
/Anna

Reply
Anna Rosenberg 14 september, 2012 - 13:09

Jag skulle verkligen vilja ha en Brio Go, verkar vara en superbra vagn! Dessutom är den sjukt snygg!

Reply
Susannah 14 september, 2012 - 15:19

Jag hade helt klart valt en Brio Smile i lila/svart. Efter att ha kört en emmaljunga känns Brio som ett klart val till senaste barnet. Brio Smile var den vagn som fångade ögat direkt! 🙂

Reply
Marlene 14 september, 2012 - 20:34

Brio Go -13 Vitt med Navyklädsel
Skulle vilja prova på en Brio Go då en hat-kärlek uppstått och nu när vagnen äntligen är anpassad för våra resor upp till Norrland vintertid så kliar det i fingrarna..
Hade inte en viss återförsäljare varit så dålig säljare 09 då barn nr 1 kom hade jag redan testat go men det är en annan historia 😉

Reply
Maria 14 september, 2012 - 20:36

Jag skulle välja en Brio Go -13 Berry! Snygg vagn med skönt gung.

Reply
Annie 14 september, 2012 - 20:44

Brio go med vinterhjul. Svart chassi och berryklädsel! 🙂

Reply
Sandra 14 september, 2012 - 20:45

Hej! Jag är gärna med och tävlar om en goodiebag från brio, jag skulle välja en brio go i svart färg och vitt chassi då jag vill att barnets klädesplagg alltid ska matcha vagnen. Jag tycker även att brio har lyckats riktigt bra med den modellen då den är smidig och bra utrymme i både liggdelen och sittdelen, och eftersom att vi ska få en bebis på nyårsafton och är i behov av en vagn så är det självklara valet en brio go. 🙂 Med vänlig hälsning, Sandra

Reply
Jessica S 14 september, 2012 - 20:50

Brio Go – vilken superbra vagn! Var fanns den 2007?!

Reply
Mikaela L 14 september, 2012 - 20:51

Jag skulle välja en Go Berry med vitt chassi och vinterhjul. 🙂

Reply
Malin 14 september, 2012 - 20:59

Me like goodiebag!

En enda vagn från brio? Måste ju vara en underbar fin svart brio Go med grå sittdel. Passar alla, och det går att ha massor av sköna färger på filtar , åkpåsar och sköna ungar!!!

Reply
Jessica 14 september, 2012 - 21:13

Åhhh vad roligt med en tävling såhär i höstmörkret=)
Hade jag fått välja en barnvagn från Brio idag hade jag velat testa deras nya Smile, gärna den lila. Min lilla son hade passat så bra i en lila vagn=)

Reply
Rose-Marie 14 september, 2012 - 22:37

Har redan en Go fr 2009 så varför inte testa en med vinterhjul.
Så jag skulle vilja ha en brio go 2013 med vitt chassi i Berry

Reply
Maria Halldin 15 september, 2012 - 06:37

Jag vill mer än gärna vara med och tävla 🙂 Jag väntar mitt första barn till årsskiftet och hade Brio Smile kommit tidigare hade den vagnen legat högt upp på önskelistan. Sen ser så smidigt ut. Jag hade valt den lilla eller gröna. Jag tycker att det är roligt med färg.

Reply
Emmasusanna 15 september, 2012 - 09:46

Jag vill självklart tävla om en goodiebag och gillar på FB!

Den brio jag gärna skulle ha hemma är Brio Go 2013 , vitt chassi underbar!

Emmasusanna@live.se

//Emmasusanna

Reply
Jenny 15 september, 2012 - 10:53

Jag skulle välja nya brio smile helt osedd 😉 I den blå/turkos färgen för att liva upp min annars svarta vagnpark!

Reply
Jennie J 15 september, 2012 - 11:54

Jag är gärna med och tävlar! Skulle ha gått på kundkvällen men fick förhinder!

Jag skulle vilja ha en Brio Go med vitt chassi och berry klädsel! Helst skulle jag vilja att de kom med den i tvillingvariant då skulle jag köpa den direkt till mina tvillingtöser som är 1,5 år 🙂

Reply
Anna 15 september, 2012 - 12:44

Brio smile pretol eller ocean eller vad det är 🙂 super fin
hoppas på tur skulle också tid men missade då jag hade en jätte ledsen bebis hemma

Reply
eriika 15 september, 2012 - 14:53

Jag är med! Och om jag fick välja så blir det absolut en Brio Go 2013 med terränghjulen som behövs i dom mörka norrländska skogarna där jag bor, i färgen Berry 🙂 Lätt finast!

Reply
Ninna 15 september, 2012 - 17:51

Jag är med! JAg är lite tveksam, men det skulle få bli Brio Sitty, för sonen sitter som en gud i den 25 år gamla som han har hos svärisarna =)

Reply
Emma 15 september, 2012 - 20:28

Brio Smile skulle jag välja för den verkar helt fantastisk! Snygg och smidigt också, helt klart den jag helst skulle vilja ha. Tråkigt nog skulle jag välja en svart men det är bara för att jag tröttnar snabbt på färger och då kan man förnya med åkpåse, dynor, filtar och annat mys istället 🙂 ännu en anledning att köpa fler tillbehör.

Reply
Jenny 16 september, 2012 - 15:44

Hej!
Jag ska ha baby till våren och har nästan bestämt mig för en brio go! Men så blev jag nyfiken på Smile! Vad skulle du säga är de största skillnaderna? För och nackdelar? Enda nackdelen jag har har hittat med GO är att den inte går att fälla till helt liggläge. Vad säger du om det, är det ett problem med vagnen?
Tack för en härlig blogg!

Reply
alltombarnvagnar 16 september, 2012 - 18:41

Hej Jenny!
Hm, svårt att säga iom att jag bara provkört Smile lite kort inuti en butik. Det säger inte så mycket om vagnen, det är när den används i vardagen som man får se vad den verkligen går för. Men jag tycker att Smile verkar väldigt lovande. Och jag tycker också att Go är en otroligt bra vagn. Har själv aldrig upplevt liggläget i sittdelen på Go som något negativt och då använde jag ändå sittdelen från att min dotter var 3,5 månad gammal. Hon var ofta förkyld så för henne var det bara toppen att ha huvudet lite upphöjt. Jag skulle inte låta mig hindras av vinkligen på liggläget om Go är en vagn du tror skulle passa dig/er!
/Anna

Reply
Lii 19 september, 2012 - 04:39

Jasså, man kan inte fälla sittdelen i fullt liggläge? Då funkar alltså inte sittdel + någon typ av mjuklift, ex voksi med bärplatta som liggvagn? :'(

Reply
alltombarnvagnar 20 september, 2012 - 13:28

Hej!
Vilken vagn syftar du på? För Brio Smile har fullt liggläge på sittdelen så den går att använda med mjuklift! Brio Go blir däremot inte helt plan, så den funkar inte med mjuklift men även ett litet barn kan ju ligga bra med en liten lutning.
/Anna

Reply
Johanna L 19 september, 2012 - 15:43

Äntligen lite info och bilder på brio go-13. Tack för en superbra blogg, alltid först m det senast! 😉

Reply
Linn 26 september, 2012 - 23:59

Hej!!

Missade lottningen, men har ändå fråga.
Läst de du skrivit om go tidigare. Och är verkligen nästan bestämd på den nu. Dock var jag de redan innan jag läst om den med;-) väldigt läcker!! Men vad de gäller pris ska den alltså kosta mer…?? Vi frågade i affären. Barnens hus eller liknande i Malmö, ang just priset. För vi tänkte kanske ta en äldre modell. Eller ja 12:an. Fast jag vill gärna lyxa till de med den nyaste. Dock vill man gärna då veta hur mycket denna kommer öka? Är den enda skillnaden enklare att byta hjul? För man kan byta hjul på 12:an med tyckte jag hon menade. Fast lite krångligare.
Tack för en bra blogg:-)

Reply
Linn 27 september, 2012 - 00:03

Glömde skriva, jo att vi just frågade om priset skulle va samma. Och de sa hon de skulle. Antar hon bara sätt till tidigare år då:-S

Reply
alltombarnvagnar 28 september, 2012 - 16:06

Hej Linn!
Det Brio har sagt till mig är att chassi och även sittdel, om jag förstod rätt, kostar samma som tidigare men att priset på liggdelen har höjts. Därmed blir ju totalpriset för vagn med både ligg- och sittdel högre! Jag tror att det handlar om max en femhundring mer i pris. Och enda skillnaden är att de små snurrbara framhjulen på Go-13 har fjädring samt att det går att byta ut dem mot vinterhjul, som även de har fjädring. Det kommer INTE gå att byta till vinterhjul på 12an. Det var snack om det men Brio ändrade sig på den punkten, så endast Go-13 kan du ha vinterhjulen på.
/Anna

Reply
Jessica 3 oktober, 2012 - 09:23

Hej! Jag undrar om du kan svara på några frågor om brio smile? Jag är väldigt nyfiken på den, och funderar på att förbeställa den utan att ha sett/känt på den. Hur tycker du att fjädringen är? Jag har förstått att det är bättre fjädring än brio sing, men tycker du att fjädringen i smile är tillräckligt bra? Sedan undrar jag även om storleken på hjulen där fram, tror du att det funkar bra att köra med vagnen i snö? Tack på förhand! /Jessica

Reply
alltombarnvagnar 3 oktober, 2012 - 13:45

Hej Jessica!
Det är svårt att svara på, jag har bara kört Smile några varv inne i Brio Store och det säger inte så mycket om hur den är när den används i vardagen, med ett barn i och på ojämn mark. Men nog har den fjädring, men inte lika mycket som t.ex. Brio Go har. Om fjädringen är tillräcklig är en smakfråga, trist svar men jag har haft ett Sing och saknade inte fjädring hos den vagnen så det beror på vad man själv föredrar. Men Smile är INTE stum så vill du ha fjädring så tror jag inte du blir missnöjd.

Jag tror att den kommer funka bra i snö! Men återigen, en gissning. Stora lufthjul brukar dock vara absolut bäst för körning i vinterväglag!
/Anna

Reply
Zara Skoglund 4 november, 2012 - 09:04

Åh en Brio smile skulle jag vilja ha i färgen lila eftersom jag vill ha lite färg på vagnen och ännu inte vet vad jag är bärande på! 🙂

Reply
Jo 14 november, 2012 - 22:34

Hej tänkte fråga vet du vart chassi numret sitter på brio go?
Vet någon hur man byter bromsen på brio go?

Reply
alltombarnvagnar 15 november, 2012 - 21:36

Hej Jo!
Ja, det sitter på insidan av chassit vid varukorgen! Och angående bromsen har jag tyvärr inget svar, ring Brio Store och fråga, de har svar på allt!
/Anna

Reply
Annelie 17 november, 2012 - 22:10

Ville bara tacka för en toppensida, blev så glad när jag läste om Smile att jag väntar med att köpa BJ City Versa och köper denna istället.

Tack för en bra sida!

Reply
alltombarnvagnar 17 november, 2012 - 23:32

Tack själv för dina fina kommentar, Annelie!
/Anna

Reply
Monika 22 november, 2012 - 20:06

Vilken bra sida och super bra information! Jag var först inriktad på en Brio Sing men ville så gärna ha en vagn som kunde göras om till ligg och Smile kan detta. Snygga färger dessutom!

Jag kommer rikta in mig på en Brio Smile!!!

Reply
Fideli 28 november, 2012 - 01:19

Hej!
Jag undrar om du vet hur stor brio smile är ihopfälld? Den verkar liten och smidig men eftersom jag har liten bil hade det varit bra att veta om den går in i bagaget 🙂

Reply
alltombarnvagnar 28 november, 2012 - 20:39

Hej!
Enligt Brio är Smile 95 x 57 x 28 cm stor, när den är ihopfälld med sittdelen på och det är med all sannolikhet när sittdelen är vänd framåt!
/Anna

Reply
Cicci 5 januari, 2013 - 10:15

Jag skulle helt klart välja Brio Smile. Har idag en Emmaljunga Nitro som jag är nöjd med men de saker jag inte tycker är klockrena på finns på Smile (bla lättillgänglig varukorg, lufthjul och den härliga sufletten som gör att man slipper parasollet som bara funkar när det är vindstilla och som man får ändra vinkel på hela tiden). Bortskämd med den smala Nitron är det svårt att hitta en smal vagn som har det som krävs. Nu kommer Smile!!! 🙂 Den är dessutom sjukt snygg!!! Jag vill ha en svart så jag kan ha nån rolig färg på åkpåse m.m.

Reply
Pernilla Löfquist 11 september, 2013 - 19:46

Tack för en fantastiskt bra sida som hjälpt mig mycket i mitt barnvagnsletande!
Jag undrar ungefär när vagnarna för 2014 kommer ut på marknaden?
Jag vill helst ha en svart Brio Smile. Min dotter på sex månader går hos sjukgymnast för att hon är lite svag i nacken. Pga det behöver hon en vagn med upprätt sittläge som inte är ergonomisk (sjukgymnastens order). Det har varit väldigt svårt att hitta en vagn som är rätt för min dotter och som samtidigt har de egenskaper jag söker hos en vagn. Jag har läst, provkört, sneglat på stan och frågat ut barnvagnsbutiker… Men nu har jag hittat den och det blir en svart Brio Smile som snart får flytta in!

Reply
Anna 11 september, 2013 - 19:55

Hej Pernilla!
Vi får veta alla nyheter om Brios kollektion av barnvagnar för år 2014 om två veckor, alltså den 25e september! Jag kommer skriva om det på bloggen samt lägga upp bilder live på Instagram. Sen brukar de dock dröja mellan 1 och 3 månader innan de nya vagnarna finns ute i butik också, jag ska försöka ta reda på exakta leveransdatum om det går!
/Anna

Reply

Lämna en kommentar