Uppdaterat från Emmaljunga

av Anna

Emmaljunga har nu uppdaterat sin hemsida med nya färger, nya funktioner och framför allt nya barnvagnsmodeller, där Monkeyn antagligen är den mest uppmärksammade nyheten. Fler bilder på den och alla färger vagnen kommer i hittar den intresserade på Emmaljungas hemsida. Bloggläsaren M kommenterade ett tidigare inlägg med information som hon fått från sin återförsäljare. Produktionsstart för Monkeyn ska enligt uppgift vara vecka 47 och leverans kan ske från och med vecka 48. Men förseningar är alltid vanligt för nya barnvagnar så de exakta veckorna ska man nog ta med en nypa salt, och det gäller alla märken! Priset lär blir 3200 kronor för dubbelchassit och 2000 kr per sitt- eller liggdel. Vill man ha bägge chassin (både singel och dubbel) och använda vagnen som en syskonvagn från start, det vill säga först med en liggdel och en sittdel och därefter med två sittdelar, får men betala omkring 11-12000 kronor totalt sett.

Jag är fortfarande nyfiken på Monkeyn som syskonvagn då det finns en stark efterfrågan på sådana med individuellt vändbara sittdelar. Det finns dock några punkter som gör mitt intresse för vagnen svagare. Den är för det första 79 cm bred och därmed för bred för mig som bor i Stockholm att komma runt med i kollektivtrafiken. För det andra verkar det som att den med en sittdel och en liggdel kommer väga cirka 18,2 kg, några hekto mindre med två sittdelar. Det tycker jag rent spontant känns rätt tungt, speciellt om vagnen ska in och ut ur bilen regelbundet. Bugaboo Donkey Duo med sina 15 kg är inte direkt någon lättviktare. Men. Ställer man dessa siffror åt sidan så tror jag fortfarande att Monkeyn kan ha stor potentiell som en bra promenadvagn för den som inte åker mycket tunnelbana eller buss och som inte kommer bära omkring så mycket på vagnen. Min nyfikenhet kvarstår och det ska bli kul att få se den live och kanske till och med provköra den!

Du kanske också gillar

3 kommentarer

Marie 9 augusti, 2012 - 19:55

Jag tror denna vagnen kommer sälja runt om i Sverige! Vi i sthlm får köra Donkey ett tag till 🙂

Reply
johanna 16 augusti, 2012 - 17:25

Hej du verkar ha koll på EL moneky vagnen! 🙂 Så tänkte fråga, har nu en city cross tror du liggdelsen kommer passa på monkeyn? Så jag bara behöver köpa två sitt delar? 🙂 Tycker de verkar så bra att sittdelarna är helt oberoende av varandra så man kan ha en framåt å en bakåt.
🙂

Maila gärna om du vet. 🙂

Reply
alltombarnvagnar 16 augusti, 2012 - 18:59

Hej Johanna!
Tyvärr, det verkar inte som att några andra sitt- eller liggdelar än Monkeyns egna kommer funka!
/Anna

Reply

Lämna en kommentar