Brio 2013

av Anna

I går blev Brios nyheter för år 2013 officiella och därför tog jag i dag tillfället i akt att springa förbi Brio Store för att insamla så mycket information som det bara var möjligt. Med mig fick jag lite kopior på några av de mest spännande sidorna i Brios nya katalog, som jag sedan scannat in så bildkvaliteten är kanske inte den allra bästa men hoppas jag att ni kan ha överseende med!

Brio Go 2013 med vinterhjul
Såhär ser alltså Brio Go ut med vinterhjul! De är av samma typ som bakhjulen men de fästs på ett annat vis, på en fast stång som monteras fast i vagnen. Hjulen är inte rörliga, men de monteras enkelt av och på så vill man växla mellan de olika framhjulen under vinterns gång så kommer det inte att vara något problem. Tyvärr måste jag meddela att den möjlighet som tidigare har diskuterats, att kunna bygga om äldre årsmodeller av Brio Go så att även de kan använda vinterhjulen, inte längre är aktuellt. Vinterhjulen kommer endast att fungera på årsmodell 2013. De kommer att kosta 999 kronor och de såväl som själva Go -13 kommer att finns tillgängliga i slutet på oktober.

Brio Happy Superior och Brio Spin 2013
Happy Superior kommer inte att vara en limited edition utan vagnen blir en del av ordinarie sortiment. Superior kan användas som duovagn eller som en kombivagn med mjuklift. Sittdelen har fullt liggläge, vilo läge och sittläge, de olika lägena regleras med ett enhandsgrepp. Fotstödet är ställbart. Fotsäck och myggnät ingår. Happy Superior har knäledshandtag och lufthjul. Vagnen kommer att finnas tillgänglig i slutet av året.

Brio Spin 2013 har inga förändringar från tidigare årsmodeller men däremot kommer Spin i lite nya färger. Personligen gillar jag både black/electric blue och den mörk-/ljusgråa varianten!

Brio Smile
Även om jag fortfarande är helt övertygad om att Brio någonstans i en fabrik djupt inne i skogen snickrar på en syskonvagn à la Brio Go så förstod jag att en sådan vagn antagligen inte skulle vara färdig för release redan i år. Frågar man Brio om detta så blir de väldigt stumma och jag kan ju ha fel… men hoppet är det sista som lämnar människan. Helt upptagen som jag var med mina tankar kring syskonvagnar så var chocken total när jag fick syn på nya Brio Smile. Den här vagnen må se ut som Brio Sing vid första anblicken, men låt er inte luras! Jag har ägt en Brio Sing och tycker faktiskt att den har bra sidor även om bredden om 69 cm är en  både bildligt och bokstavligt stor nackdel. Smile verkar ha tagit allt det bra från Brio Sing och bytt ut allt det dåliga mot något ännu bättre!

Brio Smile kommer kunna att använda både som duovagn och som kombivagn, det vill säga sittdelen har fullt liggläge och kan användas ihop med Brios för år 2013 nya modell av mjuklift (och förstås även med andra mjukliftar om man så vill). Smile är 57 cm smal, det är 4 cm smalare än Brio Go och ett par cm smalare än Bugaboo Cameleon! Sittdelen har tre lägen: sitt-, vilo- och fullt liggläge. Även fotstödet är ställbart. Smile har knäledshandtag och helt fantastiskt nog lufthjul både fram och bak. Sittdelen är självklart vändbar och vagnen kan fällas med sittdelen på. Precis som Sing har Smile en väldigt generös varukorg. Suffletten på Smile går att öppna upp med en dragkedja och ett nät fälls ut vilket gör att suffletten förlängs och ger ett bättre solskydd. Suffletten har även en inbyggd solkeps.

Smile kommer att finnas tillgänglig i januari 2013, men det finns alltid risk för förseningar när det gäller helt nya barnvagnar. Vagnen kommer att ligga något högre i pris än Sing, en Smile med både sitt- och liggdel kommer kosta cirka 6500 kronor, med bara sittdel strax under 5000 kronor. Vagnen kommer att komma i fyra färger år 2013; svart, deep ocean, lila och brun. Måtten för Smile ihopfälld (med sittdelen på, vänd framåt) är 95 x 57 x 28 cm och vikten är 14 kg, oavsett om det är sitt- eller liggdelen som är på.

Vill man se Brios nyheter live så tipsar jag återigen om Brio Stores kundkväll nästa torsdag den 6 september!

Du kanske också gillar

12 kommentarer

Sofie 30 augusti, 2012 - 21:39

Härligt att få mer info kring go 2013, vet du något om nya färger på chassi & tyger? Tack för en grym blogg /s

Reply
alltombarnvagnar 30 augusti, 2012 - 21:46

Hej Sofie!
Jag minns inte allt exakt tyvärr, men jag har för mig att det skulle komma någon ny färg på Go, chassi verkar dock enbart komma i svart och vitt på årsmodell 2013. Jag kommer blogga ännu mer utförligt om det här om en vecka, och då har jag också egna foton på alla nyheter! 🙂
/Anna

Reply
Sofie 30 augusti, 2012 - 22:12

Toppen då kikar jag in om en vecka igen..tack för din hjälp

Reply
Emelie 1 september, 2012 - 12:35

Kan du inte försöka klämma lite på brio smile på kundkvällen åt mig? Vill veta allt!! Verkar vara perfekt för mig 😀 framför allt vill jag veta om den fungerar i lite lättare terräng, eller typ grusvägar. Och om det kommer gå att fästa något babyskydd på chassit. Och om den känns stabil 😉 vore supersnällt!!!!

Reply
Linda 2 september, 2012 - 16:56

Hej! Tack för en kanonbra blogg! Jag har blivit kär i Brio happy med swivelchassi. Vet du om det går att byta till vinterhjul på den? Eller är det go’n -13 som gäller om man vill ha vinterhjul? Tack!/ Linda

Reply
alltombarnvagnar 2 september, 2012 - 17:06

Hej Linda, och tack!
Nej det finns inga vinterhjul till Happy Swivel, hittills är det endast Go -13 av Brios vagnar som har utrustats med sådana. Det finns för övrigt även en hel del andra skillnader mellan Go och Happy Swivel, försöka känna på bägge i affär först innan du bestämmer dig! Som ett exempel så är Happy Swivel betydligt smalare, men Go har väldigt mycket bättre fjädring.
/Anna

Reply
Sara 4 september, 2012 - 12:01

Hej! Jag jobbar i Malmö precis jämte en brio butik för återförsäljare. För några dagar sen såg jag hur de packade upp vad jag trodde var en ny variant av Sing. Men efter ditt inlägg förstår att det är en helt ny modell. Vi har en Sing 2009 och jag funderar på att sälja sittvagnen och behålla liggdelen och köpa en nyare modell av sittvagnen. Nu är min fråga om du vet om liggdelen för Sing passar på den nya Smile? Jag blev nämligen helt kär när jag såg den. Precis som du skrev verkar de ha tagit fördelarna med Sing och lagt till sånt som saknats och fått fina Smile!

Tack på förhand!

Sara

Reply
alltombarnvagnar 8 september, 2012 - 09:42

Hej Sara!, Ledsen för sent svar, din kommentar hade spärrats för spam, men det var det ju inte. Jag vet faktiskt inte om liggdelen från Sing passar Smile, men rent spontant tror jag inte att den kommer göra det iom att det skiljer så mycket i bredd på vagnarna!
/Anna

Reply
Sandra 5 september, 2012 - 08:43

Hej, hur är fjädringen i nya Brio Smile?
Tack för en jätte bra blogg!

Reply
alltombarnvagnar 5 september, 2012 - 19:33

Hej Sandra, ingen aning än, men jag ska få se den och känna på den imorgon så jag hoppas kunna blogga om det på fredag! 🙂
/Anna

Reply
Malin 8 november, 2012 - 12:05

Måttet på ihopfälld vagn är med sittdelen framåtvänd, har du några mått på den då man fäller ihop med sittdelen bakåt??

Reply
alltombarnvagnar 9 november, 2012 - 23:52

Hej Malin, tyvärr inte, men den blev otroligt stor då, verkligen inte smidigt.
/Anna

Reply

Lämna en kommentar