Nyheter från Emmaljunga

av Anna

Just nu är hela internet fullt med spekulationer, rykten och ibland också faktabaserade uppgifter om Emmaljungas nyheter för år 2013. Tyvärr finns det ingen officiell information ännu så det ni läser nu är andrahandsuppgifter som inte är till hundra procent bekräftade än. Kataloger ska släppas i slutet av sommaren, sägs det, och när hemsidan uppdateras finns det ingen information om. Jag kan personligen tycka att det är lite trist att Emmaljunga inte tar tillvara på det sug deras nyheter skapar och väljer att kommunicera direkt med kunder och andra intresserade, istället för att som nu släppa info till återförsäljare vilken sedan läcker ut och når oss andra på bakvägar. Nog om det, här följer det jag vet och som vanligt har jag alla pålitliga källor min kära barnvagnsgrupp på Facebook att tacka.

Den nyhet som väcker mest uppseende är att Emmaljunga släpper en ny syskonvagn. Den kommer enligt uppgift att heta Emmaljunga Monkey. Valet av namn skulle jag kunna skriva en mindre uppsats om men låt mig reducera mina åsikter till att det hade varit roligt att bara få fokusera på själva vagnen, som trots allt är det enda som räknas, och slippa diskutera det putslustiga namnet. Syskonvagnen kommer att ha individuellt vändbara sittdelar, som är ergonomiskt utformade. Vagnen kan antingen köpas som syskonvagn eller som singelvagn. Chassit går alltså inte att omvandla som på Bugaboo Donkey men samma sitt- och liggdelar (citykorg) kommer att kunna användas på både singel- och syskonchassit. Hurra för fler vagnar på bredden med separata sittdelar! Det här är precis vad som har efterfrågats av många och jag tycker verkligen att syskonvagnsmarknaden legat efter singelvagnar men nu kanske det kan råda lite mer jämlikhet dem emellan. Ekonomiskt så omnämns Monkeyn som prisvärd, det återstår att se vad det innebär exakt men en rimlig gissning blir väl att den ändå hamnar på omkring 10000 kronor, men det är bara baserat på vad jag fått för mig. Syskonvagnen sägs dessutom ha rejäla framhjul som ska klara både terräng och snö.

I övrigt sägs det att vagnsutbudet inte förändras så mycket mer än några småsaker, såsom utbudet av färger, separata vinterhjul till Nitro och Ozone (kom ihåg, andrahandskällor påstår detta) och att de punkteringsfria hjul som finns på vagnarna idag har förbättras för att inte slitas ner av stenar lika snabbt. Det har även talats om förbättrade selar, vilket antagligen också innebär att de kommer gå att justera dem, nytt solskydd i suffletter, förändrade handtag på vissa modeller och så vidare.

För den som blir sugen på Emmaljungas nya syskonvagn blir väntan tyvärr lång. Mer information och bilder kommer under den närmsta tiden men själva vagnen beräknas inte finnas tillgänglig att köpa förrän i slutet av året, om allt går enligt planerna. Den som precis blivit gravid kan förhoppningsvis få en i julklapp! Mer än såhär vet jag inte, när Emmaljunga gör nyheterna officiella på riktigt så ska det blir riktigt intressant att få bilder av framför allt den nya syskonvagnen.

Du kanske också gillar

5 kommentarer

Sandra 17 juni, 2012 - 13:22

Suck.
Det är ju över huvud taget inte meningen att folk ska ha den info de i dagsläget har, eftersom återförsäljare inte får säga något/visa något från pressvisningen. Och det antar jag gäller alla märken? Du har ju inte fått skriva något gällande Bugaboo innan det officiellt släppts så det är ju inget som är unikt för EL. I dagsläget har knappast EL en susning om suget iom att gemene man inte ens ska veta vad som väntar.

Reply
alltombarnvagnar 17 juni, 2012 - 13:30

Hej Sandra. Jag vet inte riktigt hur jag ska besvara din kommentar men jag gör ett försök. För det första så har jag läst på flera olika ställen att de (de som i ÅF och andra inblandade) får prata om detta nu och det är det alltså de själva som säger. Och om det är så, så borde EL släppa officiell information istället för att allt blir hörsägen.

För det andra, om det nu inte är officiellt så förstår jag inte varför hela internet är fullt av information om det här? Det är inte bara en person som läckt utan hur många som helst. I så fall har EL ett stort problem på den fronten, för de lyckas uppenbarligen uruselt med att få återförsäljare att hålla tyst om de nu ska hålla tyst. Dessutom är det ju en massa privatpersoner som kunnat prata med butikspersonal om det här redan nu så jag tvivlar på att EL överhuvudtaget har något avtal om tystnadsplikt kring deras nyheter.

I vilket fall som helst misslyckas Emmaljunga rätt fatalt med sina presskontakter, och jag håller med dig – det är definitivt något att sucka över!

Reply
Sandra 17 juni, 2012 - 13:25

Och angående pris så är det inte säkert att den blir så dyr. Deras Twin Nitro kostar i dag 6900., även om jag förstås förväntar mig en prishöjning på en ny och antagligen mer avancerad modell.

Reply
alltombarnvagnar 17 juni, 2012 - 13:31

Om den ska funka som både singel- och syskonvagn, dvs att man måste ha två chassin, så lär den ju landa på omkring 10000 föreställer jag mig. Baserat på vad lösa EL-chassin kostar i nuläget.

Reply
Emma 17 juni, 2012 - 14:15

Skulle också kunna skriva en uppsats om namnet! Det kan väl ändå inte stämma? Pinsamt i så fall…

Reply

Lämna en kommentar