Vändbar trehjuling med lufthjul – Crescent Trike och Teutonia Spirit S3

av Anna

Vad man tycker om trehjulingar är precis som allt annat en smaksak, men en vanlig nackdel med dem är att sittdelen inte går att vända. Detta är något som många upplever som ett problem när barnet vuxit ur liggdelen men fortfarande känns för litet för att ha framåtvänd. Spirit S3 och Trike är två trehjulingar som bägge är utrustade med vändbar sittdel.

Teutonia Spirit S3  är inte ny på marknaden utan har funnits i några år och finns även tillgänglig begagnad. Den har sedan starkt tillverkats med en vändbar sittdel och ett ensamt framhjul. Nytt är dock att den numera kan köpas med lufthjul! Det går även bra att köpa till lufthjul om man har en Spirit S3 från 2009 eller senare. Framhjulet är dock fortfarande punkteringsfritt men kommer givetvis på samma fälg som bakhjulen. De nya lufthjulen syns på den röda Spirit S3 på bilden ovan.

Crescent Trike är däremot en helt ny vagn på marknaden, som även den uppfyller kriterierna trehjuling, vändbar sittdel och lufthjul. Än så länge vet jag inte så mycket mer om vagnen än vad Crescents hemsida informerar om och vad som går att se i en instruktionsvideo. Vagnarna befinner sig i ungefär samma prisklass, där Teutonian är den dyrare av de två. Bägge marknadsförs som lite sportigare cityvagnar.

Lite jämförande mått för Trike och Spirit S3:
Mått ihopfälld
Trike: Längd 89.5, bredd 60 och höjd 34.5 cm.
Spirit S3: Längd 90, bredd 61 och höjd 54 cm.

Vikt
Trike:
15,5 kg.
Spirit S3:
14,7 kg.

 

Du kanske också gillar

12 kommentarer

Sandra 12 juni, 2012 - 17:13

Nej det är inte lufthjul på den röda Spiriten på bilden i inlägget. Luftdäcken är tjockare och har en luftventil: http://www.blocket.se/goteborg/Teutonia_Spirit_S3_barnvagn_40857585.htm

Reply
alltombarnvagnar 12 juni, 2012 - 17:51

Tack Sandra för ditt förtydligande. Det jag avsåg var den skillnad mellan luftdäck och luftkammardäck som Teutonia gör på sin hemsida. Där är de däck som har den fälgen som den röda Spiriten har luftdäck, medan luftkammardäcken har en annan fälg: http://www.teutonia.com/sv/produkter/spirit-s3/hjul.html
/Anna

Reply
Anna Anundby 14 juni, 2012 - 14:44

En annan grej är ju att Crescenten har ergonomisk sittdel medan Teutonian inte har det 🙂 Påverkar ju en del om man tänkt ha en mjuk/hård lift i stället för separat liggdel.

Reply
alltombarnvagnar 14 juni, 2012 - 19:54

Det är sant, Anna! Det tänkte jag inte på!
/Anna

Reply
Ann-Sofie 6 juli, 2012 - 14:44

Är det någon som har testat/har crescent trike?? Jag funderar lite över den, har även tänkt över s3 men det har ju vart så ”många” vältolyckor med den och krångel, är det bättre att välja en med 4 hjul om man ska ha ståbräda bak?? //Ann-Sofie

Reply
alltombarnvagnar 6 juli, 2012 - 19:29

Hej Ann-Sofie! Allt jag vet är en tjej om barnvagnsgruppen på FB som har köpt en Trike men jag har inte sett henne skriva så mycket om den än… Nja, jag vet inte. Det där med 3 eller 4 hjul är lite en smaksak, man lär sig ju köra trehjulingarna efter ett tag men det är absolut en annan teknik än med fyrhjuliga vagnar. Jag kan tycka att en fyrhjulig vagn känns mer stabil men om den verkligen är det, det vet jag inte alls. Sen har ju trehjuliga vagnar andra fördelar… Vad gäller ståbräda tror jag inte dess stabilitet påverkas av om vagnen har 3 eller 4 hjul!
/Anna

Reply
cissi 4 september, 2012 - 16:51

Trike är skrammelvagn enligt mej.

Svajjar en massa och känns vääldigt ostadig!

Skulle inte köpa den. Sen var fotstödet litet.

Nej.. inget för oss.

Reply
Maria 8 juli, 2012 - 19:38

Ang ståbräda och tre-hjulingar så kan jag tipsa om att det inte är nåt vidare, inte med en teutonia spirit iaf. Jag har nu kört med 5 kg bebis i vagnen och 15 kg storebror på ståbräda ett tag och det är ett elände att manövrera det ekipaget… Skitsvårt, baktungt och ostabilt. Inget jag skulle rekommendera!

Reply
Mariam 20 mars, 2013 - 13:22

Hej
Undrar om du vet var jag kan köpa billigt o bra chassiskydd till min teutonia spirit S3?

Reply
alltombarnvagnar 21 mars, 2013 - 22:42

Hej Mariam, det vet jag tyvärr inte. Men kolla med http://www.lills.se och hör om hon kan hjälpa dig, hon är ju proffs på chassiskydd!
/Anna

Reply
Jessie 21 maj, 2013 - 09:31

Vi köpte en Trike i våras och måste säga att vi är väldigt nöjda! Min kompis har en S3 och jag tror inte viktangivelserna stämmer riktigt, hennes vagn känns nästan dubbelt så tung som Triken.

Reply
nadja 6 januari, 2015 - 09:49

jag har köpt en Crescent trike och är jätte nöjd med den,det man får tänka på är att smörja hjulen.men absolut ett bra köp vagnen känns och ser otroligt bra ut

Reply

Lämna en kommentar