Joolz Hub+ (och uppdateringarna sen Joolz Hub)

av Anna
Recension av Joolz Hub + och jämförelse mellan gamla Joolz Hub och nya Joolz Hub +

Recension av Joolz Hub+

Pris: Ordinarie pris för Joolz Hub + är cirka 6000 kr. Liggdel kan köpas till för 2900 kr.
Tillbehör:  Regnskydd, babyskyddsadapter, åkpåse och andra tillbehör köps till separat.
Typ av vagn: Duovagn, vändbar sittvagn.

Sommaren 2018 publicerade jag min recension av Joolz Hub och dryg två år senare släppte Joolz en uppdaterad version av vagnen, som jag beskrev som en modell som många andra barnvagnsmärken bara kan drömma om att tillverka. Den nya versionen heter Hub+ och är mycket lik sin föregångare. Vill man fördjupa sig i hur Hub är som barnvagnen hänvisar jag därför till min första recensioner, där jag går igenom i detalj hur liggdel, sittdel och andra funktioner hos vagnen ser ut.

I det här inlägget fokuserar jag på de nya funktioner och egenskaper som har lagts till hos Joolz Hub+, med lite extra information om hur vagnen fungerar med ett större barn. Min minsting var 1,5 år gammal när jag testade Hub men hann fylla 4 år under testperioden av Hub+. Det är tydligt att vagnen lämpar sig bäst för barn under 4 år. Men också tydligt att Hub+ är snäppet bättre än gamla Hub. Något som bådar gott inför framtida barnvagnsuppdateringar från Joolz.

Joolz Hub+ i siffror

Hub+ tar 22 kg i sittdelen, oavsett om den är vänd framåt eller bakåt. Vagnens vikt, med sittdel på, är 11 kg. Vagnen är enligt Joolz 53 cm bred över bredaste punkten, vilket på Hub + är över bakhjulen. Jag får det snarare till 53,5 cm, om man ska vara petnoga. Men bor man med liten hiss så kan varje millimeter räknas. Med sittdelen i sittläge och handtaget i lägsta läget så är Hub+ 85 cm lång. Med liggdel på blir den förstås längre. Samma gäller om man har sittdelens ryggstöd i liggläge, då blir vagnen 98 cm.

Vagnen har ett teleskophandtag som kan justeras i 4 olika höjder. I lägsta läget mäter Hub+ handtag 95 cm från marken, och i högsta läget är det 105,5 cm från marken.

Mått för Joolz Hub+ sittdel

Sittdelens ryggstöd är 53 cm högt. Sittytan i Hub+ är 26 cm djup och 30 cm bred om man utgår ifrån den hårda sittdelsbasen, 26 cm bred om man mäter innan för den tjockt vadderade klädseln. Mellan ryggstöd och bygel mäter jag 25 cm. Fotstödet är 20 cm långt och 24 cm brett. Totalt ligglängd i Joolz Hub+ får jag till omkring 91 cm. Har man vagnen i sittläge och suffletten utfälld så är det cirka 52 cm mellan sittyta och insidan av suffletten. Vill man införskaffa tillbehör till Hub+ så mäter jag 38 cm mellan sufflettbågarna. Och bygeln är 58 cm lång med en omkrets på cirka 11 cm.

Joolz Hub+ kan fällas ihop med sittdelen på. Med sittdelen framåtvänd blir Hub+ cirka 53,5 x 72 x 38 cm stor. Med sittdelen bakåtvänd blir vagnen lite högre, men lite kortare. Jag får den då till 53,5 x 68 x 40 cm. När jag mäter vagnar hopfällda så mäter jag alltid med hjulen kvar på chassit. Vill man få Hub+ ännu mindre så kan man lätt lossa både bakhjul och framhjul från chassit.

Skillnaderna mellan Joolz Hub + och gamla Joolz Hub

Vad är skillnaderna mellan Hub och Hub+?

Om det inte vore för de vita linjerna på hjulsidorna av Hub+, så skulle det vara riktigt svårt att se skillnad mellan de olika versionerna av Joolz Hub. Men kortfattat är följande de förändringar som genomförts på vagnen:

  • Hub+ har fått en större varukorg, med sidor i meshtyg
  • Bak- och framtill på chassit nere vid varukorgen finns batteridrivna LED-lampor
  • Hjulen har fått en ny design, med vita streck på hjulsidorna
  • Sittdelens sele har uppgraderats till en version med selband som klickas i spännet separat
  • Suffletten på Hub+ har en lock som helt kan täcka för meshnätet i förlängningen
  • Hub+ väger aningen mindre än gamla Hub, det är cirka 300 gram skillnad
  • Roterbar bygel, istället för som på Hub uppvikbar bygel
  • Medan Hub har textilklädsel över hela fotstödet så har Hub+ ett fotstöd med nedre kant i plast
Joolz Hub + har fått större varukorg med inbyggda LED-ljus.

Större varukorg med inbyggda LED-lampor

En förändring som inte syns, men som märks när man använder Hub+, är den större varukorgen. Jag tycker inte att man med blotta ögat inser att varukorgen har gjorts större. Men så snart jag började packa ned saker under vagnen så insåg jag att Hub+ faktiskt hade utrymme för märkbart med fler prylar i varukorgen. Jag upplever den också som mer lättåtkomlig. Varukorgen nu även fått meshnät på sidorna. Fördelen med meshnät på varukorgen är att man ser in bättre. Det kan göra det lättare att hitta specifika föremål man letar efter. En liten nackdel är att vad man har i varukorgen lättare kan råka stänkas ned om man kör vagnen genom lera eller vattenpölar.

Joolz Hub + har nya hjul med nya design på hjulsidorna.

Ny hjuldesign på Hub+

Att hjulen på Hub+ har fått ny design på hjulen är absolut enklast att se på den vita randen som nu finns på hjulsidorna på både fram- och bakhjul. Mest troligt kommer det vara den vita randen som är det tydligaste kännetecknet för att se skillnad på en Joolz Hub och en Joolz Hub+. Men det är faktiskt mer än så på hjulen som har ändrats. De nya hjulen på Hub+ har en lättare och luftigare design, medan gamla Hub hade hjul som såg lite tjockare och klumpigare ut. Gissningsvis är de nya hjulen en bidragande orsak till att Hub+ väger en aning mindre än den äldre versionen.

Precis som tidigare har Hub+ punkteringsfria hjul som tål lite grus och sten. Efter att ha gått på grusväg så kunde jag inte se att en enda sten fastnat i däcken på vagnen. Både fram- och bakhjul är lätta att klicka loss från chassit. De snurrbara framhjulen kan låsas enkelt, genom att man med foten pressar ned på chassit precis ovanför framhjulet. På bilden till höger ovan så är framhjulet på Hub+ i låst, fast läge, vilket man ser på den lilla kanten som sticker upp ovanpå.

Suffletten på Joolz Hub + är förbättrad, med helt övertäckbara ventilationsöppningar.

Vädringslucka som kan täckas för helt

En av få saker jag kritiserade hos Joolz Hub var suffletten. Dels är den lite lite för kort, fast den är förlängningsbar. Men jag är kinkig, enligt mig kan en sufflett inte vara för lång och enligt mig är det obegripligt varför inte fler tillverkare åtgärdar något som ändå är så pass lätt att fixa som att fästa en extra panel på sittdelens sufflett. Dels hade gamla Hub nät i hela den förlängda delen av suffletten, men inget sätt att täcka för nätet utan att behöva göra suffletten kortare.

Gissningsvis var jag långt ifrån den enda som ansåg att det fanns utrymme för förbättring här, för Joolz Hub+ har fått en superfiffig lösning. Precis som innan öppnar man upp en dragkedja som löper tvärs över suffletten, varpå man kan dra ut och förlänga den ett steg till. Hub+ har därunder en rejält stor vädringslucka täckt av meshnät i förlängningen. Den gör att man kan se in till barnet om man kör med sittdelen framåtvänd, och att luft släpps in genom suffletten och kan cirkulera genom vagnen, vilket gör det lite svalare för barnet.

På Hub+ finns ett tunt tyg som kan dras för hela vädringsluckan, så man kan ha suffletten i förlängt läge men ändå ha helt mörkt inne hos barnet. På bilden överst till höger i collaget ovan har jag helt enkelt vikt fram locket, som då sitter snyggt slickad mot panelen framför vädringsluckan. Det gör att vagnen ser lika stilren ut oavsett hur man vill ha suffletten. Visst, jag tycker fortfarande Joolz hade kunnat bjuda på en panel till i suffletten, eller åtminstone en solkeps längst fram på den – som kan vikas ut med lite brantare vinkel. Men totalt sett är suffletten på Hub+ en stor förbättring mot tidigare.

Selen i Joolz Hub + har blivit smidigare att använda.

Enkelt delbar och smidigare sele

En annan punkt som sett en kraftig förbättring hos Joolz Hub+ är selen. Gamla Hub har ett klumpigare selspänne som krävde att selremmarna parades ihop och låstes mot varandra med magneter, något som var svårt att få till om barnet som skulle sitta i vagnen rörde på sig. På Hub+ har selen gjorts om och blivit, i mitt tycke, så smidig som en sele kan bli. Trycker man in den grå knappen lossar alla fyra selremmar, och sedan kan de klickas i spännet en och en. Det gör det även enklare att välja hur man ska spänna fast barnet.

Så justerar man höjden på selen i sittdelen på Joolz Hub +.

Lätt att lossa och ändra höjd på selen i Hub+

Joolz har en lite annorlunda lösning för hur man ändrar höjdläge på sittdelens sele. Klädseln sitter fast på den hårda sittdelsstommen med tryckknappar, lossar man den så ser man att selen i sin tur sitter fast med runda, vita spärrar. De vrids runt för att låsas upp, och sen kan man höja och sänka mellan totalt tre olika höjdlägen.

Så stora barn ryms i Joolz Hub +

Så stora barn ryms i Joolz Hub+

Joolz Hub+ är godkänd för en belastning av 22 kg i sittdelen. Min yngsta är 4 år och cirka 103 cm lång. Hon väger flera kg under maxvikten. Hon sitter bra i vagnen om sittdelen är vänd framåt. Då kan hon ha chassit som benstöd och på så sätt få någonstans att sätta fötterna. Med sittdelen bakåtvänd så blir benen hängandes från halva vaden, vilket inte är så bekväm. Det blir lite bättre om hon sitter mer tillbakalutat.

Det råder inga tvivel om att Joolz Hub passar bäst för barn upp till kanske 3 års ålder cirka, vid 4 år har nog de flesta börjar bli på gränsen till för stora för sittdelen. Och då framför allt för nederkroppen. Ryggstödet på Hub är väldigt högt, min fyraåring har fortfarande stöd upp för hela huvudet och skulle kunna bli säkert en decimeter längre i ryggen innan det blir obekvämt. Det är även bra med höjd upp till suffletten.

Användning av Joolz Hub + i vardagen.

Smarta, och mindre smarta, detaljer hos Joolz Hub+

Men det finns en sak som inte alls rimmar med det höga ryggstödet och maxvikten på 22 kg, och det är längden på selen. Jag är faktiskt lite förvånad över det här, kan inte minnas att det är något jag upplevt hos andra vagnar? Selen är nämligen för kort för min fyraåring, även när den är i längsta läget. Som bilden i mitten i collaget ovan visar, så kan jag bara knäppa fast ena midjebandet i selen. Remmen med spännet dras då kraftig åt det hållet, och det finns inte en chans att jag kan knäppa fast den andra midjeremmen i spännet. Mycket märkligt med så korta selremmar när de faktiskt är fullt utdragna.

Mer smart är dock detaljen att varukorgens bakre kant kan vikas ned. Det ger enklare åtkomst till varukorgen och att man i viss mån även kan packa in lite större föremål, som då kan passas in i varukorgen längs med marken.

Fälla ihop Joolz Hub + och hur man vänder sittdelen.

Hopfällning och lätt vändbar sittdel

Joolz Hub+ fälls ihop enligt samma princip som gamla Hub. Första steget är att man viker ihop sittdelen, något som görs med samma spärr på ryggstödets baksida som man använder när sittdelen ska vinklas ned till liggläge. Sedan fäller man ihop hela vagnen i ett stycke, oavsett åt vilket håll sittdelen är vänd. På båda sidor av handtaget finns spärrar man drar mot sig, sedan pressas handtaget nedåt och Hub+ viks ihop. Väl hopvikt är vagnen självstående i högläge.

Vill man vända sittdelen på Joolz Hub+ så är även det lätt gjort. Man viker då först ihop sittdelen så att både toppen av ryggstödet och själva fotstödet pekar rakt uppåt. Sedan grabbar man tag i den svarta spärren som finns under sittytan och drar i den, så lossar sittdelen från chassit och kan lyftas uppåt. När man väl roterat den är det bara att klicka fast den igen i samma läge och sedan fälla ut och ned ryggstöd samt fotstöd igen.

Vilka sittdynor passar i Joolz Hub- bild på svala sittdynor från Bugaboo, Voksi, Aeromoov och PS Selection i Hubs sittdel

Så passar olika sittdynor i Joolz Hub

Eftersom Joolz Hub har rätt kraftiga vadderingar på sina selremmar så är det inte helt lätt att hitta en sittdyna som sitter bra i sittdelen på Joolz Hub+. Men jag har testat fyra olika sommarsittdynor i vagnen, mer om dynorna kan man läsa i mitt inlägg om svala sittdynor för barnvagnen på sommaren.

Bugaboo Breezy Sittdyna i Joolz Hub+

Bugaboos Breezy Sittdyna, och därmed också Bugaboos vanliga sittdynor, sitter som ett smäck i Hub. De lodräta, långa öppningarna för sele gör det mycket lätt att sätta i och ta loss sittdynan.

Voksi Airflow Sittdyna i Joolz Hub+

Voksi Airflow sitter över förväntan bra, även om den är rätt kort i nedre delen. Selen får dras runt dynans kanter både uppe vid axlarna och vid midjan, men i och med att dynan är formad som den är så blir det inte knöligt.

Aeromoov Sittdyna i Joolz Hub+

Aeromoov passar även den bra i sittdelen på Joolz Hub. Uppe vid axlarna är dynan smal nog för att vadderingarna på remmarna ska kunna dras runt sittdynans kant. Även vid midjan är passformen godkänd. Öppningen för grenspännet är utan tvekan stor nog.

PS Selection Kylande dyna i Joolz Hub+

PS Selection Kylande Dyna har en nästan magiskt bra kylande effekt, men motsatsen till magiskt bra passform i just Jools Hub. Grenspännet är lätt att få igenom, i och med att dynan är helt öppen i fotändan. Men övriga selöppningar i dynan är så smala och tighta att det inte finns en chans att få igenom vadderingarna. Kanske om man pillar igenom bara remmarna på något sätt, men min magkänsla var att jag inte skulle blivit så nöjd då heller.

Mitt omdöme av Joolz Hub +.

Mitt omdöme av Joolz Hub+

Körkänslan i Hub+ är precis lika lätt, snabb, härlig och ledig som hos gamla Joolz Hub. Hub+ rullar smidigt med bara en hand på handtaget. Och då jämför jag ändå mellan att köra en 1,5-åring och en 4-åring i vagnen. Oavsett har Hub haft lika bra körkänsla. Jag upplever att vagnen är i princip urvuxen för min fyraåring, även om hon fortfarande sitter okej så är det inte mycket kvar på användningstiden. Men skulle jag ha ett yngre barn och behov av en förstklassig vändbar sittvagn så är Joolz Hub+ en av ett fåtal vagnar jag skulle välja mellan.

Vad gäller skillnaden mellan Hub och Hub+, så tycker jag att alla förbättringar som gjorts är positiva. Störst skillnad i vardagen tycker jag att suffletten, selen och – faktiskt – storleken på varukorgen gör. Hub är en av det bättre vagnarna jag kört i den här kategorin, och med uppdaterade Hub+ så bara bekräftar Joolz att de hör hemma i toppskiktet av barnvagnstillverkare.


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Se bästa pris för Joolz Hub+ hos: Jollyroom
Se bästa pris för Joolz Hub+ hos: Babyland

Du kanske också gillar

25 kommentarer

Nadja 29 juni, 2021 - 19:54

Googlar ofta barnvagnar och kommer alltid in på din blogg! Så underbart för oss barnvagnsgalna undrar om du kan knäcka en svår nöt åt mig? Vill ha en riktigt smal dubbelvagn som tar lite plats i bilen. Vill ej ha mountain buggy utan mer ”paraplyvagn” men den smalaste varianten av dem alla. Vilken vagn tänker jag på? Mina tvillingar är tre år båda två och verkar inte ha planer på att sluta åka vagn ännu (tur för mig!)

Reply
Anna 30 juni, 2021 - 12:06

Hej Nadja, vad roligt att höra! Hoppas jag kan leva upp till förväntningarna nu när jag svarar på din fråga!

Den smalaste syskonvagnen jag känner till, där barnen sitter bredvid varandra, är faktiskt en Mountain Buggy. MB Duet är 65 cm bred över bakhjulen (äldsta versionerna var 63 cm breda). Kollar man på enklare syskonvagnar på bredden så är de alla bredare, tex BJ City Tour 2 Double (66,5 cm bred) och MB Nano Duo (73 cm bred). Så vill du ha något som är smalare än en MB Duet så är det syskonvagnar på längden du får titta på. Finns ganska brett utbud numera, några exempel är:
– Phil & Teds alla inline-modeller såsom Sport och Vibe
– Cybex Gazelle S
– UPPAbaby Vista
– BJ City Select

Men ingen av dem är direkt någon paraplyvagnsmodell dock. Men de blir små i bilen!
/Anna

Reply
Hanna 17 augusti, 2021 - 18:23

Hej!
Har kommit in på din blogg nu senaste dagarna och fastnar rejält! Så himla bra att läsa dina recensioner då jag är ute efter en ny sittvagn.
Just nu har vi Britax go big. Vi har varit jättenöjda med liggdelen och chassit, däremot är jag inte nöjd med sittdelen. Den sitter alldeles för lågt ner, och att man måste dra upp ryggstödet för hand när man ska få sittande position, plus att det knappt är sittande position utan den lutar för mycket.. Många minus punkter som gör att jag vill byta vagn.
Våran son är nu snart 6 månader och vi börjar använda sittdelen nu.
Men jag är så osäker på vilken sittvagn vi ska ha! Jag har läst om alla sorters vagnar nu men blir inte klok. Jag är lite inne på en Joolz Hub+ men är rädd för att den är för mycket city vagn (då vi bor på landet). Men tycker den ser bra ut, bra sufflet och ser skön ut. Dock ser den låg ut i sitsen? Att sittdelen sitter lågt, stämmer det? Är den i samma höjd som Britaxen?
Det jag är ute efter är
– bra höjd på sittdelen (inte låg sits)
– vändbar sits
-bekväm och ombonad sits
– fullt liggläge
-stor och bra sufflet
– fotstöd med kant (en del har ingen kant nedtill vilket jag vill ha)
– bra förvaring under
– bra hjul för grusväg och asfalt

Känns omöjligt att hitta en vagn som har allt haha! Men är så svårt och bestämma vad man ska ha minus på och vad som är viktigast.
Hoppas du kan hjälpa mig med lite input!
Tack på förhand!
//Hanna

Reply
Anna 27 augusti, 2021 - 13:17

Hej Hanna, och kul att haft nytta av bloggen!
Det är inte helt ovanligt att vilja byta vagn när man ska börja köra Go Big med sittdel. Personligen älskar jag ju den vagnen och mina barn har sovit och suttit bra även i sittdelen (hade en Inovi Large-dyna första månaderna) men jag förstår att man kan ogilla det tillbakalutade sittläget.

En sak jag tänker på med önskan om hög sittdel, är att jag själv föredrar en låg sittdel ju äldre barnet blir. Mellan 6 mån och 1 år så kan hög sittdel vara trevligt, sen tycker jag det är tungt för ryggen att lyfta upp och ned ur en högre sittdel. Men det där är förstås olika hur man upplever det också.

Lite tveksam till om du blir nöjd med Hub om du bor på landet. Den är helt okej i lite snö, på lite grusväg. Men jag skulle inte ha den som förstahandsval då. Hub skulle jag inte säga har en låg sittdel dock!

Några förslag på vagnar du kanske skulle kunna gilla är (utgår ifrån att du med fullt liggläge menar vanlig sittdel med plant liggläge nu):
– Cybex Talos S Lux
– Cybex Priam
– Britax Smile III
– Joolz Day 3 eller Day+ (har dock ergonomisk sittdel men fullt liggläge)
– Stokke Trailz (ergosittdel men fullt liggläge)
– Bugaboo Buffalo (också ergosittdel med fullt liggläge)

/Anna

Reply
Åsa 17 november, 2021 - 22:06

Hej! Jag har en Joolz hub sittvagn (inköpt 2020), men, funderar på om en Joolz hub+ liggdel är kompatibel med detta chassi?

Reply
Anna 18 november, 2021 - 11:31

Hej Åsa,
jag har inte provat själv men såvitt jag vet ska fästena inte ha ändrats något – så en Hub+ liggdel borde funka på ett äldre chassi!
/Anna

Reply
åsa 18 november, 2021 - 20:36

Borde det göra då! Tack för svar 🙂

Reply
Jemilia 19 december, 2021 - 12:12

Hej!

Jag funderar på att byta barnvagn mot min mans vilja från en Joolz day 2 till en Joolz hub + nu när vi ska gå över från liggdelen till sittvagn. Råkade däremot stöta på Cybex Balios S Lux Sittvagn, Deep Black och läste om båda två på din blogg eller hemsida. Är det något du tycker är extra fördelaktig eller sämre om man jämför dessa två vagnar mot varandra? Tacksam för lite hjälp. Med vänlig hälsning

Reply
Anna 3 januari, 2022 - 11:15

Hej Jemilia!
Både är bra vagnar! Skulle säga att Hub känns lite mer premium än Balios S Lux, kanske främst för att Hub aldrig haft problem med kvalitet på hjulen. Den är också smalare och mer kompakt, ifall det är en viktig egenskap så är ju Hub bättre valet för en liten bil eller smal hiss. Däremot är nog Balios något rymligare i sittdelen och har en sufflett som kan göras längre, så bättre solskydd.
/Anna

Reply
Cecilia 1 februari, 2022 - 14:55

Hej,
Jag funderar på en ny vagn, har en Joolz Day2 nu, och har alltid gillat körkänslan i den, men gillar inte den ergonomiska liggdelen (eller sonen har inte gillt den) så fundera på denna, dock gör fram hjulen mig bekymrad, jag bor i en storstad men även här kommer det snö ibland, har du testat denna något i det underlaget? Misstänker att den kommer vara sämre än Day men hur mycket och hur irriterande är det

Reply
Anna 1 februari, 2022 - 15:06

Hej Cecilia!
Mycket av körkänslan hos Day 2 återfinns i Hub, så i det avseendet tror jag att det finns stor chans att du kan gilla vagnen! Men ja, framhjulen är mindre och det finns i dagsläget inga större terränghjul att köpa till. Något som ju finns till Day. Så Hub fixar ojämnt underlag lite sämre tyvärr, det går inte att komma ifrån. Men jag tycker inte att det var särskilt irriterande, kör man mest på asfalt och bor nånstans där de plogar bra på vintern så funkar det för det mesta.
/Anna

Reply
Tova 14 februari, 2022 - 16:01

Jag kan ej bestämma mig för denna eller en talos lux har du haft ståbräda på någon av dessa? Tänkte hur dem känns att köra då.. vi använder inte vagn super mycket men vill ha en som funkar att ta med i bilen sen att gå och lämna på fsk (därav ståbräda) sen gå o h handla typ..

Stör man sig på staget i varukorgen på Joolz? Eller är det smidigt att sätta dit en kasse? Hört den är väldigt lätt körd medans talos känns lite större och ej sitter så lågt?

Reply
Anna 15 februari, 2022 - 14:27

Hej Tova!
Ja jag har använt Hub med ståbräda, det finns en bild på det en bit ned i den här recensionen av Joolz Day 3: https://ombarnvagnar.com/2019/01/joolz-day-3-allt-om-skillnaderna-mellan-day2-och-day3/
Jag har inte använt Talos S Lux med ståbräda. Jag tror dock det skulle funka okej. Hub funkade väldigt bra ihop med Joolz ståbräda tyckte jag.

Hubs varukorg är inte så lätt att ställa ned en matkasse i, nej. Bättre packa ned alla matvaror separat, då får det plats en hel del dessutom!
/Anna

Reply
Isabella 22 februari, 2023 - 19:42

Hej!
Jag är på jakt efter en vagn som tar mindre plats i vår lilla hall till vår 1,5 åring. Vi har idag en babyjogger premier. Är denna vagn då ett bra alternativ eller finns det bättre? Uppskattar att det en vändbar sittdel och vill att han ska kunna sova bra i den på dagen.

Reply
Anna 23 februari, 2023 - 09:42

Hej Isabelle!
Hub är absolut mindre ihopfälld än Premier. Den blir kanske lite högre, men är märkbart smalare och blir kortare också. Liggläget är ju också bra, för en 1,5-åring borde den funka utmärkt!
/Anna

Reply
Tilla 13 juni, 2023 - 19:45

Hej!
Är på jakt efter en extravagn att ha i bilen på äventyr och har haft sån hjälp av din blogg, du är så bra på att beskriva vagnar! Jag tror jag har riktat in mig på joolz hub, den känns mest kompakt men ändå stabil, men undrar om du skulle säga att det är värt att köpa en hub+ eller ”nöja” mig med en hub? Jag har en annan huvudsaklig vagn jag använder så detta ska bara vara extra, och jag tänkte köpa begagnat. Är hub tillräckligt bra för att spara lite pengar typ?
Tack på förhand!
Mvh Tilla

Reply
Anna 16 juni, 2023 - 15:23

Hej Tilla!
Jag tror nog ändå du skulle vara nöjd med en vanlig Hub. Den skillnad jag tycker är störst är nog suffletten, men man kan bara lägga en tunn filt över meshnätet i suffletten på Hub, om barnet stör sig på att det kommer in ljus där! Hittar du en Hub för ett bra pris så är det ju fortfarande en jättebra vagn!
/Anna

Reply
Julia Dahlqvist 4 juli, 2023 - 17:20

Hej!
Jag är i tagen att köpa en Hub+ och funderar på ståbräda. Det står att Joolz egna ståbräda inte passar till Hub+, men jag har läst att några verkar ha använt den till sin Hub/+. Vet du om Joolz egna ståbräda passar till Hub+?
Tack för sååå många bra recensioner! Det hjälper till i utforskandet av vagnsdjungeln /Julia

Reply
Anna 5 juli, 2023 - 11:39

Hej Julia!
Ja, jag har faktiskt själv använt Joolz ståbräda på Joolz-hub. Det finns en passage om det i den här recensionen, ungefär i mitten av inlägget, där kan du även se en bild: https://ombarnvagnar.com/2019/01/joolz-day-3-allt-om-skillnaderna-mellan-day2-och-day3/
Jag vet inte varför Joolz numera anger att ståbräda och vagn inte är kompatibla. Någon sa att det är för att ståbrädan repar Hubs chassi, passformen är kanske inte perfekt? Det är dock inget jag märkte av. Jag var personligen jättenöjd med Joolz ståbräda på Hub. Men det var på gamla Hub jag använde den, det skulle ju ev kunna vara så att de ändrat något litet på Hub+ som gör att den inte längre passar? Fast det låter märkligt.
/Anna

Reply
Louise 8 juli, 2023 - 00:00

Hej!
Vi har nyligen inhandlat en hub + till kommande bebis. Mitt enda frågetecken är kring suffletten och om den är tillräckligt skyddande på vintern i regn eller om det blåser mycket, måste man alltid ha på regnskyddet då? Har även köpt liggdelen men inte fått hem den ännu men har samma fråga angående den. Annars har du något bra tips för hur man bäst anpassar för höst och vinter?

Reply
Anna 11 juli, 2023 - 11:16

Hej Louise!
Nej jag tycker inte att det är ett problem med suffletten på Hub+. Det finns många andra vagnar som har samma typ av sufflett, så det är inte så att Hubs sufflett är ovanligt tunn. Det gäller blåst. Regn kräver alltid regnskydd på vagnen! Men jag har aldrig haft regnskydd på vid bara blåst. På vintern har jag åkpåse i liggdel, eller mjuklift + filtar, så det är varmt och gott där inne för bebisen ändå!
/Anna

Reply
Sanna 14 oktober, 2023 - 09:55

Hej! Jag har köpt en Joolz hub+ som är påväg med posten till mig. Jag har inte köpt något regnskydd än men vet att jag måste göra det. Tycker dock att regnkyddet som hör till hub är för dyrt och undrar om du har provat något annat uniersal regnskydd som elodies och om det passar bra?

Reply
Anna 14 oktober, 2023 - 14:03

Hej Sanna!
Jag använde Elodies regnskydd på Hub, det är det regnskydd jag använt på i princip alla vagnar jag testat, och tyckte det funkade fint! Funkar inte alltid om man har suffletten förlängd, minns inte specifikt hur det är för Hub dock. Å andra sidan behöver man inte ha suffletten förlängd när man har regnskydd på, det är ju mörkt där inne ändå!
/Anna

Reply
Linda 16 november, 2023 - 22:55

Hej!

Tack för en otrolig barnvagnsblogg!

Vi funderar på Hub+’en då vi behöver en smal barnvagn (max 56-57 bred), då vår hiss är minimal… men, Hub+ ser så otroligt låg ut? Dvs att barnet ligger så långt ner? Både jag och min sambo är ganska långa- jag 170 och han 190. Fråga; hur upplever du den höjdmässigt? Blir det ryggproblem direkt för oss om vi ska böja oss ner till bebis hela tiden

Tack!

Reply
Anna 18 november, 2023 - 17:03

Hej Linda!
Om en vagn ska vara både väldigt smal och väldigt hög så kommer den bli instabil, och då kan den inte godkännas i de omfattande säkerhetstester som en barnvagn måste klara av innan den får säljas i EU. Det är därför alla resevagnar har en låg sittdel, de tippar för lätt om sitsen skulle vara högre upp. Med det sagt, så tycker jag inte att Hub är särskilt låg faktiskt! Är man 190 cm lång är nog alla liggdelar rätt låga, men jag och min man har kört våra barn i många låga vagnar med våra fyra barn och det är absolut inte den delen av föräldraskapet som ger ryggproblem skulle jag säga.
/Anna

Reply

Lämna en kommentar