UPPAbaby Vista 2019 – nya färger och första egna babyskyddet!

av Anna
UPPAbaby 2019 nyheter UPPAbaby Vista

Förmiddagsevent med UPPAbaby

Så var det dags för UPPAbaby att presenter nyheterna för år 2019, som kommer till den svenska marknaden i slutet av mars. Jag har ju haft möjligheten att få se det mesta lite i förväg tack vare mina besök på Kind + Jugend-mässan i Köln, men det är aldrig fel att fräscha upp minnet lagom till att nyheterna faktiskt släpps. På plats var förutom undertecknad också ett gäng andra glada barnvagnsintresserade, som ville titta på samt höra allt om vad UPPAbaby har jobbat på det senaste året.

Är man intresserade av vad jag har skrivit om UPPAbaby tidigare så kan man läsa mina recensioner av UPPAbaby Vista här.

UPPAbaby 2019 nyheter UPPAbaby MESA babyskydd och bas

UPPAbaby släpper babyskyddet MESA

På plats på eventet fanns två representanter influgna från UPPAbabys huvudkontor i Boston, USA. Brianna ansvarar för marknadsföring och hade koll på det mesta gällande både vagnar och annat. Paul arbetar specifikt med den tekniska designen av märkets nya babyskydd, med fokus på krocksäkerheten.

Babyskyddsnyheter är kanske inte helt relevant på en blogg om barnvagnar, men att fästa babyskyddet på sin barnvagn är för många en självklarhet numera. Så alla medlemmar i det som kallas UPPAbaby-familen blir säkerligen glada nu när babyskyddet MESA har sin release. Jag har testat väldigt många babyskydd, så även om jag inte själv kommer kunna använda MESA så törs jag redan nu gissa på att det kan bli ganska bra. Speciellt basen är riktigt imponerande. Är man osäker på montering av babyskydd i bilen så är denna bas en gudagåva. Både med färg, ljus och ljud visar den tydligt om något är fel, samt exakt vad det är som behöver korrigeras.

UPPAbaby MESA som babyskydd är i-Sizegodkänt med en maxlängd på 78 cm, utagbart babyinlägg, nackstöd och sele som kan justeras i höjd med ett enhandsgrepp och en tyst samt vältäckande sufflett. Ur ett barnvagnsperspektiv är det glädjande att känna till att MESA kan klickas direkt på UPPAbaby Vista och Crux utan adaptrar. Pluspoäng för att babyskyddet dessutom lossas från chassit så enkelt, endast genom att man håller in den knapp som sitter helt rätt placerad – mitt på handtaget.

Är man inte UPPAbaby-ägare så är det dock ingen större poäng att välja MESA som babyskydd i nuläget. Inga adaptrar för andra barnvagnar finns och det är i så fall upp till de märken att låta tillverka dem. Min erfarenhet är att det är väldigt låg sannolikhet att en konkurrerande barnvagnstillverkare skulle göra adaptrar för ett annat barnvagnsmärkes babyskydd. Men jag kan ha fel!

UPPAbaby ”Tune up, gear up”-events

En idé jag verkligen gillade, som UPPAbaby nu ska rulla ut även i Sverige under år 2019, är Tune up, gear up-events. Det är tillfällen då alla som äger en vagn kan boka in en genomgång av sin vagn, där den antingen servas eller får felaktiga delar utbytta. Så effektivt sätt att sköta det på, och som vagnens ägare ett enkelt sätt att verkligen få precis den hjälp man behöver för en vagn som på något sätt strular.

UPPAbaby 2019 nyheter UPPAbaby Vista Spenser William Bryce

Säg hej till UPPAbaby Spenser, William och Bryce!

För 2019 släpper UPPAbaby tre nya designkoncept för Vistan och trots ett ettrigt fotande lyckades jag endast fånga två av dem på bild.

UPPAbaby Vista Bryce

Den vita Vistan för 2019 heter Bryce. Alla UPPAbaby-vagnar får för övrigt sina namn efter barnen till företagets anställda. Bryce har ett pärlemoliknande skimmer över sitt ljust vita tyg, men ska enligt uppgift ändå vara enkel att hålla ren och lätt kunna torkas av om kladdiga fingrar skulle vara framme på suffletten. Bryce har läderhandtag och bygel i färgen chestnut, alltså kastanjbrun.

UPPAbaby VIsta Spenser 2019

UPPAbaby Vista Spenser

Min personliga favorit och designen av som UPPAbaby beskrevs som lite mer experimenterande. Spenser är härligt rutig i gulbruna toner, med läderhandtag som tonar både mot olivgrönt och brunt. Upplockat som detalj är även den gula färgen i tyget när den återgår som gul söm på handtaget.

Känslan på det rutiga tyget är lite ulligt ylle, så otroligt mjukt mot handen. Men bäst av allt är insidan på liggdelen, som har en otroligt mjuk känsla och stickat utseende. Kunde man slå upp ”Ombonat liggdelsfoder” i en uppslagsbok så skulle det vara Spenser som fanns med på bild. Roligt nog ska detta foder samt tillhörande madrass i framtiden gå att köpa separat. Det tror jag kommer bli populärt!

UPPAbaby VIsta William 2019

UPPAbaby Vista William

William har också en ljusklädse, av UPPAbaby kollade ”woven blue and white”. Jag skulle på svenska beskriva den som silvrigt grå som tonar mot blått. William har helfärgad liggdel och snygga, lite mer diskreta loggor. Finast av allt tycker jag är att man har lyft färgen från tyget till att framhävas ännu mer på handtag och bygel. UPPAbaby William har nämligen läderhandtag i en snygg, marinblå nyans.

UPPAbabys 2019-nyheter Vista Bryce, Vista Spenser och Vista William kommer finnas till försäljning med start i mars månas. Spenser är cirka 200 kr dyrare än de andra modellerna, men annars kostar vagnarna lika mycket.

3 snabba frågor till UPPAbaby

Eftersom att det inte är helt vanligt att få direktkontakt med internationella representanter för ett barnvagnsföretag så passade jag på att ställa några frågor direkt till marknadsföringsansvariga Brianna och säkerhetsdesigner Paul.

Vad gör Sverige unikt jämfört med resten av världen angående vad vi svenskar vill ha för funktioner hos en barnvagn?

– Det är väldigt olika från land till land vad man gillar för slags barnvagnar, och även inom ett land beroende av var man bor. I Spanien är Cruz UPPAbabys allra mest populära modell, men i Sverige är det Vistan som är mest intressant. Något som antagligen har att göra med att svenskar vill ha större, mer rejäla vagnar. I Sverige fokuserar man mer på hjulen. Här ska vagnens hjul fixa både snö, terräng och funka bra på breda trottoarer.

Men det är inte alltid givet vilken modell som blir mest populär på ett ställe. Mycket handlar om kultur. I England vill man ha Cruz inne i London, men Vistan ute i förorterna. Runt New York är det precis tvärtom. Vista är populära inne i New York City medan man runt om staden föredrar Cruz, kanske för att den är mindre att packa in i bilen.

Med tanke på att köttätandet är något som diskuteras flitigt år 2019, och att många nu lever veganskt eller vegetariskt – hur kommer det sig att UPPAbaby relativt nyligen valt att övergå till äkta läder på sina vagnar?

– Det är kanske lite av ett ”bold move” men vi tycker att kvaliteten är oöverträffbar och att äkta läder ser bättre ut. Kanske är UPPAbaby som varumärke inget för veganer.

En annan trend i barnvagnsvärlden, som syntes tydligt på mässan i Köln, är barnvagnstyger av återvunnet material. Är det något som UPPAbaby också kommer börja med?

– Just nu är vi ett företag som växer väldigt snabbt, och vi är måna om att inte förlora fokus så i nuläget kommer vi fortsätta som idag. Vi försöker att undvika svinn vid tillverkningen, genom att ta tillvara på spill och exempelvis tillverka anteckningsblock av överflödigt material. Men vi har absolut tittat på möjligheten med återvunnet material och kanske kommer det komma i framtiden.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar