Bugaboo Track – årets första specialkollektion från Bugaboo!

av Anna
Bugaboo Track Collection 2019

Bugaboo Track Collection

Jag fick se mycket kommande fint från Bugaboo när jag besökte deras showroom i Köln i samband med Kind + Jugend-mässan i september i höstas. Nu har årets första nyhet släppts och jag har en färre barnvagnshemligheter jag måste hålla. Säg hej till Bugaboo Track!

Bugaboo Track kommer både som kompletta vagnar och det är Bugaboo Donkey2, Bugaboo Bee5 och Bugaboo Fox som inkluderas i kollektionen. Vad som gjorde mig mest glad av allt är dock att Bugaboo även väljer att sälja klädslarna separat i Style Sets, vilket tidigare långt ifrån alltid varit en möjlighet. Detta innebär att också den som redan äger en åsna, räv eller ett bi får möjlighet att dressa om sin vagn i Track-stil.

Köper man en komplett Bugaboo Track-vagn så får man själv välja mellan svart eller aluminiumfärgat chassi. Kollektionen släpps den 1 mars och jag har ännu inte fått en komplett prislista.

Bugaboo Track Collection 2019 - detaljer med tittlucka, jerseyfoder och tillhörande åkpåse

En närmare titt på detaljerna hos Bugaboo Track

Som vanligt gör produktbilderna inte denna fantastiska turkosa nyans rättvisa, den är mycket finare i verkligheten. Inte skrikig, men inte heller mesig. En slags ”light petrol” kallar Bugaboo färgen, och namnet tyckerjag stämmer bra. Eftersom att jag själv är minst sagt svag för blåa och blågröna nyanser så bultar mitt hjärta extra hårt för Track-kollektionen.

Tittare man närmare på Track-vagnarna så är det inte bara den helturkosa klädseln som får vagnen att sticka ut. Det finns gått om mindre detaljer att fästa ögat vid. Insidan av suffletterna är klädda med ett ljusgrått jerseytyg, som är lika vackert som det är mjukt och msyigt. Win-win för både förälder och barn!

Sufflettfodret är sytt med sneda sömmar. Dessa sneda sömmar syns även i handtags gripsen i svart läderimitation för Bugaboo Bee5 och Fox, som även har tillhörande wheel caps/navkapslar i högglans svart i Track-utförandet. Bugaboo Donkey2 har handtag och bygel i vanlig, svart läderimitation samt de vanliga hjulen, med Bugaboos karaktäristiska vita hjulsidor.

Som vi har längtat – Bugaboo-sufflett med tittlucka!

Ja, vi ser rätt – suffletterna till Bugaboo Track-vagnarna har försetts med en för Bugaboo unik funktion, en kombinerat titt- och vädringslucka. Luckan kan enkelt täckas för när man man inte vill använda den.

Har man exempelvis sittdelen framåtvänd så kan man med Track-suffletten se om barnet sover eller är vaket utan att behöva fälla bak hela suffletten. Det innebär också att man på sommaren eller om man reser till ett varmt land kan skapa en bättre ventilation i vagnen genom att öppna vädringsluckan.

Jag tror vi är många som har längtat efter Bugaboo-suffletter med en sådan här funktion. Och kanske är detta ett tecken på att Bugaboon funderar på att uppdatera sina suffletter överlag? De har ju faktiskt sett likadana ut i konstruktion i fem år nu.

Bugaboo Track-tillbehör – färgmatchad åkpåse

Till Bugaboo Track-kollektionen hör även en färgmatchad åkpåse, som är av samma typ som  Bugaboos vanliga åkpåse, det är alltså inte en High Performance-åkpåse. Åkpåsen andas precis allt det som Track-kollektionen ska stå för – funktionalitet och lekfullhet samt ett aktiv liv med barn allt sammankokat till en enda (riktigt snygg) barnvagn.

Bugaboo Bee5 Track 2019

Bugaboo Bee5 Track Collection

Åh jag är så glad över att Bugaboo med denna special edition väljer att inkludera även oss befintliga Bugaboo-ägare i sin målgrupp. Vill man ha en Bugaboo Bee5 Track så finns det riktigt många valmöjligheter. Vagnen kan köpas komplett som ett Bee5 Track. Man kan också köpa till en Track-liggdel för Bee5 separat.

Har man redan ett Bee5 så köper man till ett Track Style Set. I detta ingår sittdelsklädsel, sufflett, handtags-grips, navkapslar och tydligen även ett regnskydd och varukorg, enligt den information jag har. Jag har inga svenska priser, men europriset för ett Bee5 Track Style Set ligger på € 319,80, vilket motsvarar ett svenskt pris cirka 3500 kr skulle jag tro.

Bugaboo Donkey2 Track Collection

Bugaboo Donkey2 Track Collection

Bugaboo Donkey2 Track kommer kunna köpas i samma utbud av konfigurationer som en vanlig Donkey, alltså både i Mono, Duo och Twin-utförande. Såväl liggdelar som sittdelar går helt i light petrol-färgen.

Har man redan en Donkey2 som man vill pigga upp i turkost inför våren så köper man ett Donkey2 Track Style Set. Track-liggdelen säljs för sig, då ingår endast liggdelstyg och liggdelslock. Sedan kan man även köpa ett Style Set med bara sittdelen, eller ett komplett Donkey2 Track Style Set där allt man behöver för att göra om sin Donkey till en Track-version ingår: Sittdelstyg, liggdelstyg, liggdelslock, madrass, sufflett, varukorg, sidokorg, sidokorgslock samt regnskydd. Gissningsvis kommer priset på € 519,85 bli ungefär 5500 kr.

Bugaboo Fox Track Collection 2019

Bugaboo Fox Track Collection

Bugaboo Fox Track kan alltså fås med antingen svart eller alufärgat chassi, vagnen har högblankt svarta hjulsidor och bygel samt handtag i svart läderimitation, med sneda sömmar. Bugaboo Fox Track kan köpas som komplett vagn, eller så kan man man bygga om sin Fox med ny klädsel.

Ett Fox Track Style Set kostar € 430, vilket blir omkring 4500 kr. I Style Set för Fox ingår sittdelsklädsel, liggdelsklädsel, sufflett och liggdelslock. Man får också med läderimitationsöverdragen i svart, med sneda sömmar, till bygel och handtag, samt varukorg, de högblanka navkapslarna och regnskydd.

Priser för Bugaboo Track

Jag har som sagt inte fått tillgång till någon svenska prislista än, och har inga priser alls för kompletta vagnar. Det vanliga är att Bugaboos special editions ligger någon eller ett par tusenlappar högre pris jämfört med en ”vanlig” vagn. Vad gäller Style Sets så stämmer förhoppningsvis de europriser jag har översatt till SEK på ett ungefär med vad de faktiska priserna i SEK kommer att ligga på.

Bugaboo Track Collection kommer att finnas i butik från mars 2019, men förhandsbeställningar kommer troligtvis kunna göras med start redan nu februari.


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. HÄR kan du läsa mer om varför jag har affiliatelänkar på bloggen. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Se pris för Bugaboos barnvagnar hos: Bugaboo

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar