UPPAbaby Vista 2017

av Anna
Recension av UPPAbaby Vista

UPPAbaby Vista recenserade jag för ganska exakt ett år sedan och nu har jag under en kortare period lånat Vista 2017 för att få känna på de uppdateringar som har gjorts på vagnen. Vistan jag testkörde är i en vackert silverblå färg och heter Henry. Jag har tidigare kört Vistan som singelvagn med sittdel eller som syskonvagn med två sittdelar. Den här gången fick Henry rulla som singelvagn med liggdel och ibland med en extra passagerare på ståbrädan. Vistas ståbräda är för övrigt av den bättre sorten – den skramlar inte och den har automatisk upphängning. Bara man petar upp den med foten så låser den sig i upphängt läge. För att fälla ner den för användning igen trycker man med en hand in knappen på ståbrädans undersida. Att rulla Vista med ståbräda funkar riktigt bra, men har man liggdel på så kan man inte använda den ihop med förhöjningsadaptrarna – då blir det för ont om plats för storasyskonets huvud och överkropp.

Uppdateringar av UPPAbaby Vista 2017

UPPAbaby Vista 2017 har förutom nya färger på klädseln även fått en del större uppdateringar. Chassit ska nu vara cirka 1 kg lättare och Vistan har fått nya hjul. De är tillverkade i ett bättre material som kallas PU, och som är ett gummi det inte fastnar småsten i. Hjulen har också fått en annan design, och det är på Vista 2017 mindre luft mellan hjul och chassi – något som gör vagnen en aning smalare än tidigare. Äldre Vista hade 67 cm över bakhjulen, Vista 2017 har drygt 65 cm istället.

Handtag u läder och ny sufflett på UPPAbaby Vista

Vissa färger på Vista 2017 har fått handtag och bygel i äkta läder, Henry är som synes en av dem. Lädret gör handtaget mjukt och enligt uppgift ska det bli en vacker patina på det efter en tids användning. Solskärmen på både sitt- och liggdel har också fått sig ett modernare material. UV-tyget som fanns tidigare var väldigt silvrigt och blev lätt skrynkligt. Detta nya tyg är mer mjuk och följsam och ser även klart snyggare ut.

Är man nyfiken på körkänsla och andra egenskaper kan jag tipsa om min recension av UPPAbaby Vista. Av min kortare provkörninsgperiod kan jag också konstatera att jag skulle välja den nyaste versionen av Vista framför den äldre. Den känns ännu lite mer lättstyrd och rullet med de nya hjulen är också en positivt förändring. Och även om skillnaden i bredd inte är så stor så räknas varje centimeter smalare som ett plus för en vagns framkomlighet tycker jag!


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Se pris för UPPAbaby Vista hos: Jollyroom

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar