Handmuffar – hur klarade de vintern?

av Anna
Recension av handvärmare

Recension av 5 olika handvärmare

Förra vintern använde jag mig av ett flertal olika handtagsvärmare, eller handtagsmuffar som de också kallas. Jag skrev ett inlägg om handtagsvärmarna strax efter att jag börjat använda dem och tänkte nu följa upp med att berätta hur de stod sig under vintern.

Recension av Vinter & Bloom handvärmare Mini Dots

Vinter & Bloom handvärmare Mini Dots

Det här var en av de varmaste och mest vadderade modellerna, vilket bådade gott för att hålla händerna varma. Det lyckades de också bra med och inuti är muffen rymlig nog även för ett par händer modell större. Har man dock lite mindre händer så upplevs öppningar som en aning för vida. I den ändan hålls muffen ihop med en liten rem som fästs med kardborre.

Hålen för handtaget kan tyvärr inte justeras som jag skulle önska. På en barnvagn med smalt handtag läcker det därför lätt in kalluft därifrån. På barnvagnar med bredare handtag, som tex Bugaboo Donkey, upplevde jag inte alls detta som ett problem på samma sätt. Plus för förvaringsfickan som faktiskt var praktisk. Även plus för att den vida öppningen gjorde att ett syskon också kunde få plats med att sticka in en hand.

Recension av Elodie Details Stroller Mittens

Elodie Details Stroller Mittens

Mer eleganta och smäckra blir inte ett handtagsvärmare än detta par från Elodie Details. Otroligt stilsäker design och fodret är så himla mjukt och mysigt. Det är en ära att få sticka in händerna i dessa. Stort plus för att det är en handtagsmuff per hand. Det gör att dessa handtagsvärmare kan placeras utifrån det avstånd man föredrar att ha mellan händerna och gör också att de kan användas på ergonomiska handtag.

Något som är lite unikt med dessa värmare är att de är hela, som en vante. De flesta handtagsvärmare har öppningar så att man håller i själva handtaget men har värmare runtom. Med dessa behöver man aldrig greppa tag i det kalla ens om man byter grepp på vagnen. Nackdelen med modellen är dels att de är ganska små. Min man fick in sina händer men tyckte de satt för snävt för att det skulle vara skönt. De är också ganska korta, vilket gör att det beroende på vad för ytterplagg man har kan uppstå en glipa mellan handtagsvärmare och jackärm. Jag saknar någon slags mudd längst ut på dessa, och kanske att de gick att köpa i olika storlek beroende på hur kraftiga händer man har?

Recension av Skip Hop Handvärmare

Skip Hop Handvärmare

Det här blev en av de handtagsvärmare jag använde mest, vilket jag tror till ganska stor del berodde på att jag blev så kär i fodret. Helt ljuvligt att låta sina händer omslutas av under en kall vinterpromenad. Fickan med sladduttag, tänkt att kunna ha sin smartphone i, är verkligen smart i teorin men i praktiken höll sig min mobil inte tillräckligt varm däri och batteriet förbrukades mycket snabbare än normalt. Min telefon fick ligga i innerjackan för att inte ladda ur under de kallaste dagarna.

Jag gillar också att Skip Hops handtagsvärmare fästs med tryckknappar, det gör den enkel att flytta mellan vagnar utan ljudet av kardborre som ritschar, och som det dessutom fastnar en massa ludd i. Öppningen runt handtaget är lite elastisk och passade alla vagnar jag provade värmaren på, samt satt tight nog att inte släppa in kall luft. Gillar man att ha ganska brett mellan händerna så kommer man nog uppleva att Skip Hops handtagsvärmare är något för kort för att vara helt bekväm. Förvaringsfickan i plast har också blivit lite dimmig i materialet.

Recension av Easygrow Grandma Handmuff

Easygrow Grandma Handmuff

De här handtagsvärmarna är så fina att jag blev stoppad i kollektivtrafiken och på barnens förskola och skola mer än en gång, av människor som tyckte det var så smart och snyggt med denna lösning istället för vantar. Jag kunde inte annat än hålla med. Easygrows separata handtagsvärmare satt riktigt bra på alla handtag jag använde dem på, platta som runda och vanliga och ergonomiska. Öppningen kan justeras i vidd med tryckknappar och går att ställa i två olika lägen.

Innerfodret är mjukt och tjock, ingen kyla läcker in men jag tycker inte heller att jag blir överdrivet svettig i dessa värmare. Faktum är att de vore perfekta om det inte var för två minus. Dels priset, som är högt. Dels att den så vackert stickade utsidan är väldigt känslig för slitage. Barnens ytterkläder har kardborrar som har repat upp ytan på dem, jag har fastnat med en jacka och en tråd drogs ur och viss åverkan har även skett när jag rullat vagnen in i hissar eller genom andra trånga utrymmen. De ser helt enkelt ganska slitna ut i ytskicket och det får man kanske räkna med när den använts så mycket men lite tråkigt känns det.

Recension av Polarn O Pyret Handvärmare

Polarn O Pyret Handvärmare

Polarn O Pyret är ju ett märke som om några ska kunna det här med funktion, och visst har de valt riktigt bra material för sin handtagsvärmare. Utsidan har varit mycket enkel att hålla ren och normalt slitage har den stått emot väl också. Insidan är fleecefodrad, vilket är mjukt och varmt men kanske inte lika mysigt för händerna som teddylurv eller fejkpäls. Handtagsmuffen är mycket rymlig och lätt att fästa på olika handtag. Kyla läcker inte in från handtaget men öppningen för händerna känns väldigt vid, även fast man kan knäppa ihop handtagsvärmare i mitten med tryckknappar.

PoPs värmare är dock bred så den fungerar bättre för den som vill ha lite större avstånd mellan händerna. Men när det var riktigt kallt så tyckte jag för mycket kyla slank in och det slutade med att jag använde ett par tunna fingervantar inuti värmare de alla kallaste dagarna. Och det ska ju inte behövas. Med en mudd som kan tighta åt öppningen för händerna hade detta kunna bli en riktigt slitvarg hos mig.


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Köp handvärmare hos: Jollyroom

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar