Minirecension av Bugaboo Breezy Sun Canopy

av Anna
Recension av Bugaboo Breezy Solsufflett

Vissa tillbehör är mer nödvändiga än andra har jag alltid tyckt, och föregående somrar har jag faktiskt inte känt mig helt såld på Bugaboos solsuffletter till deras vagnar. Kanske för att de modeller som fanns innan Breezyn inte varit riktigt så smart som denna solsufflett är. Det har för mig personligen inte alls känts som ett nödvändigt inköp. Men efter två månaders ihärdig användning – i synnerhet nu de senaste veckorna under värmeböljan – så är jag på nivån att jag funderar över hur vi klarade oss utan breezyn förut?

Inledningsvis var jag skeptisk till solinsläppet som blir där nätdelarna av suffletten är. Jag tyckte att det störde bebisen när han fick så skarpt ljus rakt i ögonen och i viss mån känner jag så fortfarande. Men nu har sufflettens andra egenskaper börjat väga över för mig. Det är faktiskt rätt fantastiskt hur svalt det är i vagnen med Breezyn på. När jag vagnar bebis till sömns så går vi ute på landsvägen där solen skiner skarpt och då är fortfarande nätdelarna en nackdel. Förutom att de släpper in ljus så ska man känna till att de också bara har en solskyddsfaktor på 5+, medan övriga delar har UPF 50+. Ligger solen så illa att den är rakt i ögonen på bebis så täcker jag över den nätdelen medan vi är uppe på vägen, och så snart han somnat parkerar jag vagnen i skuggan under ett träd med bara suffletten fullt utfälld. I år har vi tyvärr gott om både mygg och getingar och just därför är jag extra förtjust i det utvikbara myggnätet. Jag har också ett separat univrsalmyggnät men det är inte alltid det finns på plats där jag (och vagnen) är, och det inbyggda har man ju automatiskt alltid med sig. Jag har hört om vissa som haft problem med passformen, men de Breezys jag har för Donkeyn sitter helt perfekt och nätet är varken svårt att få runt ramen eller har några problem med att sitta fast där trots bebis med mycket spark i benen. Myggnätet sitter inte hundra procent tätt runt ramen men det är tillräckligt bra för att vara godkänt i min bok.

Så trär man in bågarna i Bugaboo breezy


Något jag själv tyckte var klurigt och också förstått att andra har haft problem med, är monteringen av suffletten. De två bakre bågarna är inga problem att få i solsuffletten men att hitta fållan för den främsta är faktiskt inte helt enkelt. Mitt tips är att öppna upp dragkedjan för myggnätet, då ser man precis var bågen ska in och monteringen blir betydligt enklare. Bästa tipset för att få in myggnätet igen tycker jag är att rulla upp det med dragkedjan och sedan hålla ett finger på insidan medan man drar igen dragkedjan, så att man undviker att nätet fastnar och går sönder när kedjan stängs igen.

Med facit i hand kan jag rekommendera Breezy Sun Canopy för den som vet med sig att en ska vistas utomhus med vagnen mycket när det är varmt och soligt väder. Vid blåst ger den förstås inte lika bra skydd som den vanlig suffletten men det är enkelt att byta mellan dem och det går ju att dra på regnskyddet vid sämre väder, så då funkar det med Breezyn på även under sommarskurarna.


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. HÄR kan du läsa mer om varför jag har affiliatelänkar på bloggen. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Se pris för Bugaboo breezy hos: Bugaboo

Du kanske också gillar

5 kommentarer

Linda 7 juli, 2015 - 16:54

Hej! Hur får du myggnätet tätt? För mig är det ett stort mellanrum till ramen. Har en donkey.
Mvh Linda

Reply
Anna 7 juli, 2015 - 22:41

Hej Linda,
jag har aldrig haft några problem med att få nätet i princip tätt. Vill man ha 100% tätt rekommenderar jag ett separat myggnät. Har du kollat så du satt dina sufflettfästen så långt ned på ramen som möjligt och att alla sufflettpinnar är i ordentligt?
/Anna

Reply
Cybex Balios M 13 juli, 2015 - 23:27

[…] annan matnyttigt information. Jag har exempelvis testat den under sommartid omåttligt populära Breezy-suffletten från Bugaboo på Balios M. Suffletten på bilden (3) tillhör Bugaboo Donkey, och jag har satt fast den på […]

Reply
Karin Sörensson 9 juli, 2016 - 12:14

Hej!
Dessa är såååå snygga!! Jag vill veta om breezy sufletten passar till en Emmaljunga super viking?
Hoppas hoppas!!

Reply
Anna 14 juli, 2016 - 16:55

Hej Karin, jag har tyvärr aldrig testat men har sett bilder på Breezy på Super Viking, vet dock inte vilken modell av breezy det var. Ledsen för dåligt svar.
/Anna

Reply

Lämna en kommentar