Joolz Hub

av Anna
Recension av Joolz Hub

Recension av Joolz Hub

Inköp: Ordinarie pris för Hub är cirka 6700 kr beroende av färg. Denna vagn är ett testexemplar från Joolz.
Tillbehör: Liggdel kan köpas till för 2300 kr, Cocoon kostar 1300 kr och babyskyddsadaptrar säljs för 400 kr.
Typ av vagn: Duovagn, vändbar sittvagn.

Ifall jag någonsin har oroat mig över att bli blasé på barnvagnar – om det ens är möjligt – så kunde jag under monteringen av Joolz Hub konstatera att den dagen inte har kommit än. För jösses vad exalterad jag var i den stunden. Jag har väntat på Joolz Hub sen september 2017 när jag såg den presenteras på Kind + Jugend-mässan i Köln. Men jag hade hört ryktas om den redan ett år tidigare, så det har funnits gott om tid för att bygga upp höga förväntningar.

Jag har kört vagnen i knappt tre veckor men skriver en recension redan nu. Och så kommer jag i höst att göra ett tillägg där jag uttalar mig lite mer om hur Hub står pall för tidens tand och mer långvarigt slitage. Men redan nu kan jag förvarna om att det här är en av de bästa barnvagnar jag har kört. Både jag och min annars ganska måttligt intresserade make efter varje promenad häpet har utbrustit – ursäkta språket – ”vilken jävla vagn!” när vi kommit hem igen. I slutet av min recension av Joolz Day2 så skrev jag:

Detta är utan tvekan den bästa modell som hittills rullat ut från Joolz fabrik. Det gör mig också extra nyfiken på kommande släpp från märket, för om Day2 är såhär bra – hur ska det då bli när det blir bättre?

Och nu vet jag det. När Joolz gör något bättre – då blir det en Hub.

Korta fakta om Joolz Hub

Joolz Hub är en mycket liten och smidig vagn. Över bakhjulen, vilket är vagnens bredaste punkt, mäter den endast 53 cm. Vagnen kan användas från födseln, antingen med liggdel eller med sittdel. För sittdelen finns det en särskild cocoon man kan köpa till. Hub har en vanlig sittdel där ryggstödet fälls ned till ett liggläge, vilket gör att den skulle kunna fungera ihop med en mjuklift också. Det har jag dock inte haft möjlighet att testa.

Joolz Hub finns i Europa tillgänglig i blått, grått och ett helsvart all black-utförande. Enligt tidigare uppgifter jag har så kommer den i vissa asiatiska länder även säljas i rött. Joolz Hub är godkänd för en viktbelastning om 20 kg i sittdelen, 9 kg i liggdelen och varukorgen får lastas med 5 kg packning. Det har rått viss debatt kring vagnens maxvikt sedan den lanserades, men i manualen som medföljde det exemplar jag testade stod det tydligt 20 kg.

När man testar en barnvagn från ett märke man redan är bekant med – jag har recenserat både Joolz Geo och Joolz Day2 – så är det lätt att tänka att man vet ungefär vad man ska få. Och visst märker men att detta är en Joolz-vagn, bland annat på alla otroligt välarbetade detaljer. Men det finns också mycket som inte liknar något annat som vi har sett från Joolz tidigare.

Joolz Hub har en rymlig och väl vadderad sittdel

Joolz Hub med sittdel

Hubs sittdel kan vändas så den är riktad mot den som kör vagnen, eller vänd framåt. För att lossa den från chassit så trycker man bara in en spärr som sitter på sittdelens undersida. Joolz har inte sparat på på något, är det intryck som den här sittdelen ger. Selen är generöst vadderad och de rejäla selkuddarna medför dessutom att selen står ut. Det gör det superlätt att sätta i barnet utan att alla remmar hamnar bakom dess rygg.

Selen delas enkelt i fem separata delar. Fästena på axelbanden och midjebanden sätts sedan ihop med en liten magnet innan de trycks in i selspännet. Ett tips är att precis som i en bilstol dra ut selremmarna innan man sätter i barnet. Är de lite för tighta så lossar nämligen magneterna från varandra om barnet rör sig eller spjärnar emot. Det är milt irriterande, men som sagt kan förebyggas genom att man har lita extra slack i selen. Sen tar det också ett tag att lära sig hur remmarna ska tryckas in i spännet. Jag försöker ofta sätta in dem för högt upp, vilket förstås inte fungerar. Också detta är något man lär sig snabbt, men kan vara detaljer man stör sig på vid de första användningstillfällena.

Anpassningsbar sele

Selen är enkel att justera i höjd, och det är en innovativ lösning för hur man ändrar läge på den. Sittdelstyget, som är tjockt och känns bekvämt vadderat mot handen, sitter fast i sittdelsstommen med tryckknappar. Man kan därför enkelt lossa på det och blotta vagnens skelett. På bilden längst ned till vänster i collaget ovan ser man hur axelkuddarna hålls fast i sittdelstyget och inte kan glida framåt. Man ser också de vita fästena som selen är förankrad i.

Vill man ändra höjd så vrider man helt enkelt runt fästet till det lossnar. Sedan trär man det genom sittdelstyget i det hål man vill använda. Efter det sätter man fast det i motsvarande höjdläge i stommen. Sen trycker man fast sittdelsklädseln igen. Hela processen är avklarad på någon minut, vilket gör Joolz Hub enkel att anpassa för barn av olika längd.

Joolz Hub har en avtagbar bygel av swing away-typen. Den kan alltså öppnas upp i båda fästena och svängas åt sidan medan man sätter i eller tar ut sitt barn ut vagnen. Samma bygel kan även användas på liggdelen.

Joolz Hub har ställbart ryggstöd med bra liggläge

De olika lägena på Hubs ryggstöd

Hub har ett ryggstöd som kan ställas i tre olika höjdlägen. Sittläget är bra. Det är något tillbakalutat men jag tycker inte att det stör. Viloläget kommer därefter. Slutligen har Hub ett liggläge som inte är helt plant men som är väldigt bra. Liggläget syns bättre på bilder där ett barn ligger i vagnen och tynger ner ryggen det där lilla extra. Att fälla ryggstödet görs med en hand. På baksidan av sittdelen finns en greppvänlig spärr man trycker in och sedan kan man vinkla ryggstödet till önskat läge.

Så stora barn ryms i Joolz Hub

Gott om utrymme för barnet i Joolz Hub

Sittdelen är överraskande rymlig, framför allt ryggstödet imponerar rejält. Min ettåring har mer än två decimeter kvar upp till suffletten. Med fotstödet nedfällt så går fötterna ännu inte hela vägen ned. Jag hade förväntat mig att hon skulle sitta bra. Men jag hade inte anat att även min fyraåring skulle ha utrymme att växa i Joolz Hub. Han är nu drygt en meter lång, men har också han en massa space kvar upp till suffletten. När man fäller ut suffletten så finns det inte minsta risk för att den ska slå i hjässan på honom. Fotstödet är ju desto kortare för honom men han har inget emot att sitta med böjda ben. Min fyraåring tyckte inte det var det minsta obekvämt att krypa upp i Hub.

Sittdelens rymlighet ihop med att maxvikten ligger på 20 kg, vilket är högre än standard, gör att Hub får en väldigt lång användningstid. Det gör också att den kan funka bra inte bara som duovagn från födseln. Hub kan också användas som vändbar sittvagn för äldre barnvagnsåkare.

Joolz Hub har förlängningsbar sufflett med bra vädring

Riktigt genomtänkt sufflett med bra ventilation

Nu blir det mycket lovord här, men även suffletten är en egenskap hos Joolz Hub som jag har kommit att bli mycket förtjust i. Och det är verkligen förstklassigt hur snyggt Joolz har fått till alla de olika lägena. Vill man bara ha suffletten delvis utfälld så drar man fram de två första panelerna. Sedan kan man väldigt stiligt låsa suffletten baktill i det läget. Det gör genom att knäppa ihop den lilla remmen med tryckknappen på. Då är suffletten snyggt spänd även baktill. För att göra suffletten längre knäpper man istället upp knappen och drar fram suffletten ett steg till. På senare versioner av Joolz Hub är knappen utbytt mot ett elastiskt band.

Slutligen kan man öppna upp den dragkedja som löper tvärs över suffletten. Då förlängs den ytterligare och blottar även en remsa med finmaskigt meshnät, genom vilket luft kan komma in i sittdelen. På insidan av sufflettens finns tre stycken öglor. En på vardera sida och en upptill i mitten på sufflettens framkant. Dessa öglor är perfekta att hänga barnvagnshängen i.

Så bra solskydd ger Joolz Hub sufflett

Sufflett som både skyddar mot solen och släpper in luft

Hur är suffletten in action då? Alldeles utmärkt, tycker jag. Initialt var jag rädd för att den skulle kännas för kort. Men den skuggar väldigt väl ned till barnets midja. När det var som soligast har jag bara lagt en tunn filt över min ettårings bara fötter. Visst hade en utvikbar solkeps varit toppen, man kan aldrig få för mycket sufflett. Men hittills har jag aldrig känt behov av något extra solskydd på Hub. Delvis kan det vara tack vare sufflettens form. Som bilden längst ned till vänster i collaget ovan visar så är den bakersta delen suffletten mer upprätt och sen vinklar sig nästa del rätt tvärt över barnets huvud. Det gör att suffletten har en bra vinkel för att hindra sol att komma upp till ansiktet.

Med förlängningen utfälld så öppnar man alltså upp sufflettens ventilation också. Meshnätet är en omkring 5 cm bred remsa som går tvärs över hela suffletten. Att den vädrar väl kan jag konstatera efter en 1,5 timme lång promenad där termometern visade 29 grader i skuggan. Trots värmen blev min dotter inte nämnvärt svettig om huvudet. Meshnätet släpper förstås förutom luft också in lite ljus. Ingen gång har det stört min dotter eller fått henne att vakna. Tvärtom har hon tyckt om att kunna ligga ned och kika ut medan hon somnar. Vill man absolut inte att sol eller ljus ska komma in till barnet så kan man antingen välja att inte öppna upp förlängningen. Eller så kan man hänga en tunn filt för den sida av vagnen som solen kommer ifrån.

Sufflett som kan vinklas

Suffletten på Joolz Hub går även att snedställa något, om man skulle vilja det. Man kan alltså dra fram ena sidan mer än den andra. Detta tack vare att det finns tillräckligt mycket rörlighet i bågarna för att tillåta att suffletten står i vinkel. Det kan vara en praktisk egenskap i vissa lägen. Exempelvis om man har ett vaket barn som sitter i vagnen och vill kunna se ut åt ena hållet. Då kan man som förälder samtidigt se till att skugga ansiktet från andra hållet.

Joolz Hub har ställbart fotstöd och bekvämt teleskophandtag

Ställbart fotstöd och handtag på Joolz Hub

Joolz Hub har både ställbart fotstöd och ställbart teleskophandtag. Fotstödet kan både ställas i ett vågrätt läge och i två mer nedåtvinklade positioner. För att fälla det måste man trycka in de vita knapparna på sidan av fotstödets leder. Även handtaget kräver två händer för att höjdjusteras. På insidan av handtaget finns två metallspärrar, som man pressar nedåt/framåt med tummarna. De trycker man in samtidigt som man drar handtaget upp eller ned med resten av händerna.

Handtaget kan ställas i fyra olika lägen. Det lägsta mäter 94 cm från golvet medan handtaget i högsta position är cirka 104 cm från golvet. Jag är 170 cm lång, min man är 183 cm lång. Vi tycker båda att vagnen är bekväm att gå med och att det går att hitta ett lagom högt läge på handtaget.

Joolz Hub har punkteringsfria däck och låsbara framhjul

Punkteringsfria däck av bra kvalitet

Joolz Hub har fyra punkteringsfria hjul. Framhjulen är svängbara och roterar mycket lätt runt sin egen axel (1). Bakhjulen är stora och rejäla (2). Vill man klicka av hjulen så är det väldigt enkelt. För bakhjulen så trycker man bara in i mitten av hjulet och drar ut den från chassit. För att lossa framhjulen pressar man in den vita knappen (3) uppe på hjulets framsida.

Självklart kan man även låsa framhjulen i fast läge. Det brukar göras när man vill ha lite extra god framkomlighet på ojämna underlag. På Joolz Hub är detta lika enkelt gjort som på Day2. För att låsa hjulen så trycker man bara till framtill på chassit med foten (4) och vips är framhjulen fasta. Att låsa upp hjulen är lika enkelt. Det kan också göras med foten, genom att man helt enkelt bara pressar tillbaka spärren (5). Även Hubs broms är lätt att använda och att hitta med foten (6).

Liten men relativt rymlig varukorg med nedfällbar bakre kant på Joolz Hub

Liten varukorg som rymmer det nödvändiga

Varukorgen är inte den största, men hittills har den aldrig svikit mina packningsbehov. En normalstor skötväska går in utan problem. Men det är bra om skötväskan inte är så stel då det löper en stång tvärs över varukorgen. Det är så snyggt att Joolz tänkt på alla de små detaljerna. Att varukorgens bakstycke är quiltat är riktigt tilltalande. Precis som på Day2 så går det att böja ned varukorgen baktill. Det gör att man enklare kan packa i och ur lite större föremål.

Vill man handla mat med Joolz Hub så går det fint. Maxvikten är förstås 5 kg men det finns utrymme för många liter mjölk. Har man sittdelen vänd mot sig så finns det framtill i varukorgen möjlighet att bygga rejält på höjden. Jag har packat in en fullstor pelargon i kruka utan bekymmer.

Så fäller man ihop Joolz Hub

Att fälla ihop Joolz Hub

Eftersom att Joolz Hub är så smal och nätt, samtidigt som den har en rymlig sittdel med hög maxvikt, så fungerar den perfekt att använda som en smidig, vändbar sittvagn. Och ska en vändbar sittvagn vara smidig i alla lägen så tycker jag att den ska kunna fällas ihop med sittdelen på. Oavsett hur sittdelen är vänd. Till min stora glädje fixar Joolz Hub detta med lätthet!

För att fälla ihop vagnen vinklar man först ihop sittdelen så mycket det går. Det gör med hjälp av samma spärr som man använder för att fälla ryggstödet ned till liggläge (1). Därefter tar man tag om båda sidor av chassit. På handtagets undersidor sitter nämligen två spärrar med knappar på (2). Först trycker man in knapparna och sedan drar man spärrarna mot sig. Vagnen fälls då ihop ned mot golvet (3). Därefter lyfter man bara upp vagnen antingen i bärremmen, eller den handtagsliknande stång som finns under sittdelen. Imponerande nog blir Hub mer smidig ihopfälld när sittdelen är vänd bakåt (4) än när den är framåtvänd (5). Ihopfälld mäter Hub 66 x 53 x 34 cm med sittdel och hjul på. Det är en bra bit mindre än Cybex Balios S, en annan bra vändbar sittvagn, som ihopfälld blir 75 x 60 x 41 cm stor (6).

Smidigt bärrem och chassi som manuellt kan låsas ihop på Joolz Hub

Ihopfällningsfunktioner och låsning av chassit

Joolz Hub väger 11,5 kg med sittdelen på. Det är tillräckligt lite för att man faktiskt ska orka bära vagnen i dess vadderade axelremmar.  Men visst, man kanske inte direkt tar en långpromenad med Hub på axeln. Remmen sitter fast i metallöglor. Tycker man att den är mer i vägen än praktisk, så går det att ta loss den helt.

Det går också att låsa ihop Hub när vagnen fällts ihop. Det finns ingen automatisk lösning på det. Men i en liten förvaringsficka framtill i varukorgen finns en fastmonterad rem med ett plastspänne. När Hub har fällts ihop kan man klämma fast spännet i vagnens handtag. På så sätt hålls Hub ihopfälld och är då enklare att lyfta in i bilens bagageutrymme. Jag har dock inte tyckte att remmen har behövts när Hub har använts i vardagen.

Joolz Hub har en mysig och ombonad liggdel med bra ventilation i suffletten

Joolz Hub med liggdel på

Liggdelen för Hub är precis lika snygg som liggdelarna till Joolz större duovagnar. Den har sin egen sufflett, med en liten utfällbar solskärm. Sufflettens bakersta panel kan vikas undan och blottar då ett meshnät. Det är bra för att bättra på luftgenomströmning i vagnen under varma sommardagar. Liggdelslocket sitter fast med dragkedja, men kan också tas loss helt.

Översta delen av locket kan fällas ut i två olika steg, beroende av hur mycket vind- eller insynsskydd man vill ha i vagnen. Liggdelen är mycket enkel att ta av och på chassit. På mitten av långsidan finns två handtag man trycker in och sedan lyfter man bara liggdelen rakt upp. Fäller man sedan ihop chassit separat så blir Hub kompakt och smidig att ha med i bilen, även när man kör den med liggdel.

Joolz Hub har en hopfällbar liggdel med välventilerad madrass

Hopfällbar liggdel med välventilerad madrass

När Joolz Hubs liggdel ska förvaras efter användning eller om man ska resa med vagnen så kan det vara praktiskt att känna till att man kan göra en omvänd montering för att få den plattare. När liggdelen sätts ihop så spänner man ut de textilklädda metallbågarna i liggdelens botten (1). Sen fäster man dem lite extra i sin position med de svarta kardborreremmarna som kommer ut från huvud- och fotända. Efter det kan man bara lägga i madrassen, så har man en liggdel redo att användas (2).

Madrassen är för övrigt luftigt den också. Den har en 3D-struktur som skapar luft under lakanet när man har bäddat liggdelen (3). Vill man sedan göra liggdelen mer kompakt så lossar man bara kardborren och drar metallbågarna ur position igen (4). Liggdelen kan därefter plattas till. Då blir den betydligt smidigare att packa in i bilen eller lägga undan i klädkammaren i väntan på kommande bebisar (5).

Joolz Hub med Cocoon för nyfödd i sittdelen

Joolz Hub med Cocoon för nyfödd

Tycker man att en hel liggdel känns som overkill så kan man istället köpa till Hubs egen Cocoon. Det är ett tillbehör för spädbarn som man fäster i sittdelen. Det enda man behöver göra är att lossa en skiva vid fotstödet, men den sitter fast med tryckknappar så det är snabbt gjort. Halva Cocoonen utgörs av en madrass med kanter som man lägger i sittdelen, och även drar selen genom. Andra halvan är ett lock med stadga i. Det fästs genom att man trär lockets duffelknapp genom en ögla som sitter gömd vid sufflettfästena.

Locket har en övre kant som kan vikas upp och ned. Det träs runt fotstödet så att ingen kall luft kan läcka in till barnet. En fördel med Hub Cocoon är att man då har sittdelens sufflett även när man kör vagnen med en bebis. En nackdel är att man måste spänna fast bebisen i sittdelen för att barnet inte ska kunna falla ur och skada sig. Jag gillar Cocoonen men skulle jag köra Hub med en bebis så skulle jag likväl valt liggdelen.

Magiskt bra körkänsla i Joolz Hub

Körkänsla med magiskt bra rull

Mycket är bra med Joolz Hub. Men det allra bästa har jag sparat till sist och det är vagnens körkänsla. Rullet är enastående! Jag har satt fart på Hub och sett hur den fortsätter rulla en bra bit efter att jag släpper tag. Även där det är svagt uppåtlut. På långpromenaderna kan jag hålla ett par fingrar på handtaget. Mer behövs inte vare sig för att vagnen ska rulla i rätt tempo eller för att man ska kunna styra den. Just hur otroligt lättkörd Joolz Hub är utgör en av de saker som gör att denna vagn så snabbt har hamnat högt upp på min lista över personliga favoritvagnar. Jag tycker nämligen inte man ska behöva ta i för att få fart på en vagn. Och en bra barnvagn ska inte sluta rulla så fort man släpper handtaget heller.

Gott om utrymme för långa steg

Jag har kört Joolz Hub mest på asfalt men även rullat i elljusspår med grus i naturreservatet här där jag bor. Och det finns faktiskt så pass bra fjädring i chassit att åkfärden aldrig blir stötigt skumpig, vare sig för mitt barn eller för mig som håller i handtaget. Det är inget supergung men vagnen känns hela tiden mjuk och följsam. Stegutrymmet är också det ypperligt bra. Jag anstränga mig rejält för att lyckas nudda chassit med tårna när jag går med vagnen. Vid normala promenader och vid fartfyllda powerwalks är jag aldrig ens nära att sparka i bakaxeln. Och då tar jag ändå väldigt långa steg.

Handtaget har också det väldigt bra höjd både för längre och för kortare föräldrar. Hub funkar för alla typ av körning. Den har varit lika smidig för timslånga promenader när min dotter ska sova middag, som den har varit smidig när jag lämnat barnen i skolan. Hub har fungerat utmärkt när jag har åkt till närmsta köpcentrum och storhandlat mat eller bara shoppat i butikerna. Dessutom har min dotter verkligen trivts i vagnen. Hon har sovit långa stunder många gånger. Och även under de allra varmaste dagarna kändes hon lagom sval när hon vaknade efter sin middagslur. Det tror jag är tack vare att suffletten har så bra ventilation från sida till sida.

Nackdelar med Joolz Hub

Det enda man kan anmärka på är riktiga småsaker. Sånt man inte ens kommer på att störa sig på när en vagn är mindre bra än vad Hub är. Men eftersom att det här är den av de vagnar jag tyckt varit trevligast att köra och att hantera i allmänhet av de snart 150 stycken barnvagnar jag har kört, så blir det endast mindre klagomål jag har att dela med mig av.

Att selen är lite krånglig i att magneterna släpper taget om man dragit åt remmarna för mycket har jag stört mig på ibland. Det har även irriterat att vaddering på grenselet ibland fastnar i selspännet när man knäpper ihop selen. En del andra tycker sittläget är för bakåtlutat, men det var inget varken jag eller mitt barn reagerade på som en negativ faktor.

De sakerna är det sämsta hos Hub som jag kan komma på. Till och med min man har blivit omåttligt förtjust i Hub och väljer den vid alla sina promenader nu när han är föräldraledig. Och efter varje promenad kommer han hem och uttrycket på nytt hur förtjust han är i att köra den här vagnen. Som sagt, jag har endast kört vagnen en kortare period. Men jag törs redan nu säga hatten av för Joolz. De har med Hub lyckats göra en vagn som många andra bara drömmer om att kunna tillverka.

Uppdatering år 2019 – höll Joolz Hub måttet i längden?

Jag fortsatte att köra Joolz Hub flera månader efter att jag skrev recensionen ovan. Under den perioden dök ingenting upp som förändrade mitt positiva intryck av vagnen. Det enda jag egentligen har att tillägga är att jag är exalterade inför Hubs framtid. Joolz är bra på att uppdatera sina barnvagnar, så jag gissar att även Hub kommer att förvaltas väl. Jag ser fram emot att se en riktigt bra vagn potentiellt kunna bli ännu bättre framöver.


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Se bästa pris för Joolz Hub hos: Babyland

Du kanske också gillar

88 kommentarer

Hanna 12 juni, 2018 - 20:39

Kommer det att finnas vinterhjul till hub? Som det finns till Day? Hälsningar Hanna

Reply
Anna 13 juni, 2018 - 00:23

Hej Hanna, jag har inte hört något om det från Joolz så jag vet faktiskt inte.
/Anna

Reply
Ani 12 juni, 2018 - 21:23

Hej, jag var snabb o köpa Joolz Hub från Holland men har reklamerat den två gånger pga att suffletten hoppar tillbaka om jag kör över lite småsten. Gör din också det? Har beställt en ny i Sverige och håller nu tummarna! Den är ju så bra!

Reply
Anna 13 juni, 2018 - 00:23

Hej Ani, vad tråkigt! Nej det har inte hänt en enda gång, suffletten sitter väldigt stabilt!
/Anna

Reply
Sophie 16 juni, 2018 - 18:01

Hej!

Kul, blir väldigt nyfiken på den här vagnen då jag tycker det är svårt att hitta en cityvagn med ”vanlig” sittdel. Det extra facket du hängt på handtaget, är det ett tillbehör till Joolz eller från ett annat märke? Hittar inget på nätet.

Tack!

Reply
Anna 16 juni, 2018 - 18:37

Hej Sophie, bra tajming av din fråga! Det är en universal organizer från Skip Hop, och imorgon kommer det ut ett inlägg här på bloggen där jag skriver om 5 olika organizers!
/Anna

Reply
Sophie 17 juni, 2018 - 17:40

Ja men toppen, tack så mycket!:)

Reply
Victoria 18 juni, 2018 - 05:15

Väger mellan Day2 och Hub. Hur upplever du ligg- och sitthöjden på Hub? Tycker den känns mycket lägre än Day2! Inte jobbigt att böja sig ned hela tiden? Och hjulen, vad tror du om en dag med snö och slask? Bor i stan men snöröjningen brukar vara riktigt dålig..!

Reply
Anna 18 juni, 2018 - 16:33

Hej Victoria!
Jag tycker faktiskt höjden är rätt bra. Liggdelen känns normal, sittdelen tycker jag är en aning högre än på många andra små vagnar i samma storlek. Har Bugaboo Bee5 med mig nu på semestern och dess sittdel är ju mkt lägre placerad. Egentligen tycker jag att höjden är viktigast på liggdelen. Min yngsta är 16 mån och väger säkert en 10-11 kg nu. Då är det skönt för ryggen men en inte för hög sittdel, så man slipper lika stora lyft.

Jag tror Hub fixar lite slask men den kommer inte klara av lika mkt snö och slask på vintern som en Day2 med terränghjul!
/Anna

Reply
Eleonor 19 juni, 2018 - 22:13

Hej! Tänkte kolla vad skulle du välja om du fick välja mellan Bee5 och denna Hub?? Vi ska köpa en bra vagn att åka kommunalt med, resa med bil och flyg, ta med på promenader och shopping. Lätt att åka buss och in och ut i bil. Den som tar minst plats i bil.

Reply
Anna 22 juni, 2018 - 03:29

Hej Eleonor,
nu har jag inte båda framför mig men de känns väldigt snarlika i storlek hopfällda vad jag minns. Bee har lite färre moment vid ihopfällningen skulle jag säga, så det är en fördel för den. Men vill du kunna köra hyfsat okej även i lite terräng och snö, då blir du mer nöjd med Hub!
/Anna

Reply
Helena Nilsson 24 juni, 2018 - 17:52

Hej. Här beställt en cocoon jag väntar på men blir så tveksam nu när jag ser din bild. Tycker det ser ut som att man lika gärna kan lägga bebis direkt i sittdel då när man ändå måste spänna fast den. Man kommer väl inte kunna lägga bebis på sidan tex i cocoon? Eller är det nåt jag inte fattar? Trodde cocoon skulle va mer ombonad/rejäl på nåt sätt.

Reply
Anna 24 juni, 2018 - 19:05

Hej Helena,
ska man ha en liten bebis lös i en sittdel utan att behöva spänna fast med selen så är nog mjuk- eller hårdlift ditt enda alternativ. Har man bebisen direkt i sittdelen så måste man alltid använda selen för att bebisen inte ska kunna falla ur. Cocoonen är nog mest till för att göra sittdelen mjukare och mer ombonad för en liten bebis. Jag tycker Hubs cocoon är väldigt ombonad! Men den har ju inga hårda sidor eller så, och du kan inte lyfta ur den ur vagnen med bebis i heller.
/Anna

Reply
Helena Nilsson 24 juni, 2018 - 20:31

Tack! Jag får nog byta till en liggdel iaf. Hade väntat mig cocoon mer som än mjuklift. Det var svårt tyckte jag att se på produktbilder hur den faktiskt såg ut.

Reply
Boel 25 juni, 2018 - 21:58

Hej! Vilken fin recension! Vi behöver en ny vagn till vår dotter på snart ett år. Lite kort sammanfattat vill vi ha den mest terränggående vagnen som är enklast att lasta i bilen och som har en vanlig sittdel och därför funderar vi på Britax go big, Joolz hub eller Easywalker mosey plus. Just nu har vi en crescent trike och den är väl inte extremt övertygande i någon av de riktningarna. Tyvärr är våra önskemål motsägelsefulla men förhoppningsvis kan vi få ett tips!

Reply
Anna 26 juni, 2018 - 18:39

Hej Boel!
Du väljer mellan tre bra vagnar. Jag skulle även kolla på Cybex Balios S om jag var du, den stämmer också in på önskemålen om vanlig sittdel, smidig fällning och som fixar terräng. Det är väldigt olika körkänsla i de olika modellerna. Britax Go Big är den största av dem men har också bäst gung och fixar terräng absolut bäst. Den är smidig att fälla men blir ju mkt större än de andra. Mosey har sämst fjädring, i princip ingen alls skulle jag säga, men rullar bra ändå. ALLA kommer du gillar mer än din Trike, så jag skulle gå på körkänsla och försöka testköra (och testfälla) alla modellerna innan du bestämmer dig. Men ska du ha något mindre än Trike så skulle jag välja antingen Hub eller Balios S.
/Anna

Reply
Victoria 26 juni, 2018 - 16:51

Hej!
Tack för alla superbra recensioner! Läser alltid här när jag funderar på en ny vagn 🙂

Vilken av Joolz Hub och Cybex Balios s skulle du rekommendera som resevagn/bilvagn? Den bör klara typ grusgångar och asfalt. Med vänlig hälsningar victoria

Reply
Anna 26 juni, 2018 - 18:35

Hej Victoria!
Det är väldigt många som ställer samma fråga just nu så jag kommer göra ett kort inlägg där jag jämför just de två modellerna, hoppas kunna publicera det på bloggen inom en vecka. För det du beskriver skulle både fungera bra! Båda fixar lite grus utan problem, båda har fjädring och båda är smidiga att fälla ihop. Hub har skönare rull och körkänsla tycker jag, men Balios S är absolut inte dåliga. Balios S har längre sufflett och större varukorg!
/Anna

Reply
Anna 21 juli, 2018 - 13:07

Hej! Jag funderar också på joolz hub eller cybex balios s, men som enda vagn. Hade också tyckt ett jämförande inlägg vore toppen :). Tack för superfina recensioner som är oerhört informativa! Med vänlig hälsning

Reply
Anna 22 juli, 2018 - 23:08

Hej Anna, det är på g – jag lovar! 😀
/Anna

Reply
Veronica 27 juni, 2018 - 14:18

Hej!
Har du någon koll på om det finns ståbrädor som passar både Hub och Super Viking?
/ Veronica

Reply
Anna 30 juni, 2018 - 22:33

Hej,
har inte testat någon ståbräda på Hub men är helt övertygad om att Bumprider funkar på den, vet att den går på SV. Lascal Buggy Board borde också gå utmärkt på både, säkert Easy Rider med. Dvs de flesta universalbrädor!
/Anna

Reply
Emma 30 juni, 2018 - 11:23

Hej! Jag klickade precis hem denna och väntar nu med spänning! Jag tänkte om du hade koll på vilka tillbehör som passar. Dynor och regnskydd framför allt! Har svårt att hitta något på nätet. För övrigt Tack för en bra blogg!

Reply
Anna 30 juni, 2018 - 22:32

Hej Emma!
Har själv inte använt någon dyna i Hub men ska du ha en så ska du tänka på att midjebanden kommer ut mitt på ryggen, så välj en dyna som har öppningar för selen där. Tex har inte Elodie Details och Petite Cheries dynor det, men Bugaboos har det, även Outlooks dyna och säkert fler jag inte kommer på just nu.
Regnskydd harjag använt Elodie Details, har deras regnskydd till 99% av de vagnar jag kör!
/Anna

Reply
Julia 10 juli, 2018 - 22:11

Hej!
Vi har i dagsläget en Buffalo och en Mios, och är supernöjda med våra val.. hittills. Dock skulle jag vilja ha ett mellanting av dessa vagnar – och slippa ha två vagnar (då miosen nu används ganska lite); en som klarar lite mer terräng än Mios, men är smidigare/mindre ihopfälld än buffalon. Jag funderar på om Hub kanske är vagnen jag söker? Vad tror du? Dottern är 1,5 år.

Reply
Anna 13 juli, 2018 - 22:48

Hej Julia!
Jag svarade ju dig i Barnvagnar!-gruppen men kortfattat svarar jag här också: Ja! Jag tror du skulle kunna bli väldigt nöjd. Om inte annat är livet för kort för att man inte ska testa så många vagnar som möjligt! 😛
/Anna

Reply
Sanna 13 juli, 2018 - 13:52

Hej! Står mellan Balios S och Joolz HUB, vilken av vagnarna klarar snö/terräng bäst tror du? Tack för en bra blogg!

Reply
Anna 13 juli, 2018 - 22:43

Hej Sanna, jag kan nog helt ärligt inte säga att en av dem är bättre än den andra? De har ganska lika storlek på hjulen, Hubs hjul är dock av bättre kvalitet. Men Balios S har nog lite mer gung i chassit. Totalt sett gillar jag Hubs körkänsla allra bäst men Balios S är inte dålig och jag tror de är väldigt jämnlika i terrängegenskaper.
/Anna

Reply
Malin 15 juli, 2018 - 12:54

Hej, tack för en superbra blogg! Vilken vagn hade du valt som extravagn, bj city tour lux eller Joolz hub? Vi har en Britax go next nu.

Reply
Anna 16 juli, 2018 - 23:34

Hej Malin!
Skulle ju säga att Tour Lux är mer kontrast till Go Next, så ska du ha en vagn för att ha i bilen, att använda vid resor, shopping etx så är den bättre. Men tänker du att vagnen även ska funka för lite mer avancerade promenader och vagnen ska funka i lite terräng, på grusväg osv – då skulle jag välja Hub!
/Anna

Reply
Fanny 16 juli, 2018 - 08:19

Hej, hur är körkänslan jämfört med Joolz day 2? Vi ha nämligen en Joolz day 2 men är inte så
Jätte nöjd med den. Tycker den är tung å göra och hävkrafren är inte så jätte bra. Har även en babyzen yoyo+ och tycker mer om att köra med den än Joolz day 2 nu på sommaren. Den är så lätt att köra runt med. Så tänkte kolla vad du tycker om man jämför Hub med day 2?
Tror du man kan han Joolz hub som sin huvudvangn?

Reply
Anna 16 juli, 2018 - 23:41

Hej Fanny!
Jag tycker nog faktiskt att Hub rullar mkt lättare än Day2, och jag tror jag upplever den som mer lätthävd också. Dock tyckte jag inte att Day2 var särskilt svårhävd, men det beror nog också lite på hur man har handtaget och jag har det nästan alltid i högsta läget!

Jag tror jag gillar Hub mer än Day2 faktiskt, den är så praktiskt och smidig men ändå med en väldigt skön körkänsla. Jag är lite tveksam till om den är kul att köra i snö så huruvida den funkar som vagn året om vet jag inte, men om du kompletterar med något mer rejält ifall du bor där det kan komma mkt snö så funkar det nog absolut bra!
/Anna

Reply
Ingrid 17 juli, 2018 - 01:18

Försöker hitta hur man tvättar klädsel och dyna. Läst manual på Joolz hemsida men de står mkt överskådligt att man ska tvätta med ljummet vatten och låta torka. Är klädseln och dynan avtagbar? Har du någon aning?

Reply
Cecilia 17 juli, 2018 - 20:29

Jag har kört Joolz HUB en dryg månad nu, eftersom sittdelen går att fälla till (nästan) plant läge och vi bor tre trappor upp utan hiss har vi använt den till vår tremånaders bebbe tillsammans med Phil & Teds mjuklift (cocoon extra long). Funkar YPPERLIGT! Vi är meganöjda med HUB:en.

Reply
Sanna 22 juli, 2018 - 11:38

Hej! Vilken transportväska skulle passa HUBen? Alltså för att checka in vagnen på flyget.

Reply
Anna 22 juli, 2018 - 23:09

Hej Sanna,
jag använder mig alltid av Stokke PramPack och den funkar för Hub också!
/Anna

Reply
Kajsa 22 juli, 2018 - 21:22

Hej! Vi har en sexmånaders liten kille som har använt sin sittdel i Joolz Geo ii i snart två månader och stortrivs. Han sitter själv utan stöd sedan ett par veckor tillbaka. Vi är dock ute efter att byta vagn och sälja vår Geo. Vi har tittat på Joolz Hub och Cybex Balio S men inte provkört än. Det jag är missnöjd med med Geon är främst att framhjulen slits snabbt, den nästintill obefintliga sufletten och att sittdelen känns lite kort och inte kommer hålla så länge. Det vi är ute efter är: bra hjul, sittvagn med lång livslängd, smidighet, lång suflett, hyfsad fjädring Som tål lite terräng. Detta kommer vara den enda vagnen vi ska ha så vi kommer inte ha flera.

Vi bor i en mellanstor stad och jag använder vagnen både till promenader och när jag ska till och från stan. Geon klarade vintern rätt bra tyckte jag även om den hade lite svårt när vägarna inte var plogade. Dock tyckte jag att vinterns grus och salt slet mycket på framhjulen.

Vad skulle du tipsa om utifrån mina funderingar? Tack på förhand och tack för en jätte bra blogg!

Reply
Anna 22 juli, 2018 - 23:13

Hej Kajsa!
Jag kan inte säga så mycket om hur slitstarka Hubs hjul är ännu. Och hur den är att köra i snö kan jag bara gissa kring. Jag tror den kommer funka helt ok när det är plogat men den kommer inte vara mitt förstahandsval i vinter, den saken är säker. Men det skulle inte Balios S heller vara. Balios S har jag dock kört i en del snö i vintras och det funkade bättre än man trodde, så man tar sig nog fram med båda. Dock skulle jag spontant säga att Hub utan tvekan har bättre hjul än Balios S och om det känns som en viktigt punkt för er – då skulle jag välja Hub!
/Anna

Reply
Kajsa 23 juli, 2018 - 08:05

Tack för ditt snabba svar! Om man vill ha en vändbar sittvagn som ändå ska hålla året runt vilken vagn skulle du rekommendera då, om inte cybex eller joolz? De alternativ vi är inne på kanske passar bäst i en innerstad där det mest är asfaltsrull som gäller? Känns så svårt då man har så många olika kriterier som man vill ha uppfyllda:)

Reply
Anna 23 juli, 2018 - 23:28

Hej Kajsa!
Jo men kanske lite så, alltså de funkar ju i mer än stadsmiljö men av det du beskrev låter det ändå som att du är ute efter snäppet något rejälare vagn. Du nämnde ju Baby Jogger tidigare, har du kollat något på BJ Premier eller deras äldre modell BJ Versa GT?
/Anna

Reply
Kajsa 22 juli, 2018 - 22:10

Vill bara tillägga att jag från början har tänkt att byta till en babyjogger pga dess smidighet och perfekta framkomlighet samt långa livslängd. Dock vill jag gärna ha en vagn där jag kan välja om jag vill ha mitt barn mot mig eller ej så länge som möjligt. Mvh Kajsa

Reply
Helene 23 juli, 2018 - 22:25

Tack for en fantastisk sida om barnvagnar!! Den har hjalpt mig mycket i all research jag har forsokt gora. Jag behover en vagn att anvanda nar vi kommer hem till Sverige och halsar pa mormor/morfar mfl, och det har varit jattesvart att hitta nagot som upp fyller alla krav. Eftersom det ar sa mycket langre vistelse an en typisk semester sa maste den kunna klara av alla olika typer av anvandning som man normalt gor hemma. Vi har annars en Emmaljunga nxt 90 dar vi bor som vi kopte med oss fran Sverige, men tycker den ar lite for tung att ta med overallt. Annars ar den jattebra (forutom att jag tycker att sittdelen ar nagot kort i ryggen? Min son pa snart 18 manader har nastan vaxt ur den trots att vi har satt pa forlangningen!)
Hur som helst, jag har nu bara en fraga ang selen pa hub – kan man valja att bara knappa fast runt midjan (som pa emmaljunga) eller maste man ha alla straps i for att anvanda selen? Mitt lilla barn ar inte van att vara fast mer an runt midjan sa vet inte hur bra det skulle ga;-)

Tack igen for bade informativ och rolig lasning!

Helene

Reply
Anna 23 juli, 2018 - 23:27

Hej Helene, och tack för de fina orden om bloggen! Som svar på din fråga: Ja, det kan du! Det är jag till 99% säker på, jag befinner mig en annan del av Sverige än min Hub just nu men jag dubbelkollade bilderna och det ska funka. Så det kommer inte bli något problem. Jag tror också som att du kommer uppleva den som betydligt mer rymlig i ryggen än NXT90 – och betydligt mer lättkörd också!
/Anna

Reply
Jessica 6 augusti, 2018 - 19:02

Jag har tittat på bugaboo fox och på joolz hub och känner mig väldig osäker i mitt val, gillar båda två. Det är dessutom så stor prisskillnad och frågan är om det är värd? Vad tycker du?

Reply
Anna 7 augusti, 2018 - 23:04

Hej Jessica!
Ja det är ju typ dubbla priset för en Fox jämfört med en Hub. Fox är en större vagn, med större varukorg och större hjul – den fixar mer snö och terräng än vad Hub gör. Men Hub är ju betydligt smidigare att fälla ihop. Jag gillar Fox! Jag gillar Hub med! För en bebis skulle jag nog välja Fox ändå, vet inte varför faktiskt för Hub skulle jag kunna använda på nästan samma sätt. Men det är väl vinterkörning + att man kan handla mkt mer med Fox.
/Anna

Reply
Annelie 16 oktober, 2018 - 20:35

Hej! En helt fantastisk recension som hjälpt oss massor vid valet av vagn! Vi har beställt en joolz hub men blev väldigt förvirrade av olika information som finns på olika sidor gällande maxvikten på sittdelen. Är det 15 eller 20 kg som gäller? Kan du hjälpa mig att råda bot på förvirringen blir jag väldigt tacksam! Ha det fint!

Reply
Anna 17 oktober, 2018 - 08:48

Hej Annelie, i instruktionsboken till den Hub jag kör står det tydligt 20 kg. Verkar som de kan ha sänkt den officiella maxvikten senare, men det har med all säkerhet inget med vagnen att göra utan om att de inte får kommunicera ut sina egna maxviktstester utan måste hålla sig till EU-standarden (som än så länge ligger på 15 kg).
/Anna

Reply
Henriette 5 maj, 2019 - 20:05

Hei! Jeg lurer på om du har testet Joolz Huben i snø og litt terreng? Det står mellom Hub og Day 3, hvis Huben hadde større hjul foran hadde det ikke vært tvil om hvilken jeg hadde valgt 🙂
Mvh Henriette

Reply
Anna 9 maj, 2019 - 20:52

Hej Henriette, jag har kört den i lite terräng men inte i snö. Jag brukar lägga undan mina vagnar med små framhjul över vintern… för det brukar inte bli så bra tycker jag. Men grusväg och lite gräsmatta fixar Hub i alla fall!
/Anna

Reply
Sara 26 oktober, 2018 - 11:17

Hej! Lite långt efter publiceringen kanske men tänkte ändå fråga… Att ha en hub och en Fox blir det kaka på kaka eller kan de fylla lite olika funktioner? Hur tror du en 6 månaders sitter i hub jämfört med Fox? Hur här Balios S i brädden, mer som Fox eller som hub?
Vilken vagn har varit bäst tycker du när en bebis ska börja sitta? Sorry för många frågor

Reply
Anna 4 november, 2018 - 12:58

Hej Sara!
Nja, de är ju inte superduperolika varandra men det du får med Hub som Fox inte har är ju: en vanlig sittdel med plant liggläge, att vagnen kan fällas ihop i ett stycke hur sittdelen än är vänd, en vagn som blir mindre ihopfälld.

Balios S skulle jag säga är mer i samma kategori som Hub än som Fox! Balios S och Hub är ganska lika i sittdelen, de gör ju inte samma sittstöd så som en ergonomisk sittdel kan göra skulle jag säga, men samtidigt får man ju ett plant sovläge vilket en del barn kan föredra.
/Anna

Reply
Theodor 8 december, 2018 - 16:57

Selen är på tok för kort dessutom. Vagnen är även otroligt smal. Visst liten och behändig i storlek, min jag lyckas inte få på bältet på min tvååring. Och han är 86 cm så inte särskilt storväxt. Men med vinteroverall på så blir det väldigt svårt att få på bältet

Reply
Karin 27 december, 2018 - 22:36

God fortsättning!!

Ett tag sedan recensionen skrevs, men jag försöker ändå 🙂
Vi ska åka på längre tur till Australien med en 4-åring (20kg) och en 3 månaders. Vi har ingen direkt bra resevagn (hade en britax motion med förra gången, men då var barnet 1år). Till vardags kör vi en EL super nitro.

Nu till frågan: har fått korn på en joolz hub med cocoon och funderar på om den kan täcka alla våra behov, istället för att köpa ytterligare en vagn. Kriterierna är att man ska kunna använda mjuklift så vi snabbt kan sätta trötta storebror i vagnen och bära bebis i sele. Bra sufflett, liten ihopfälld och vändbar sittdel.

Har funderat på en Tour Lux (och ha mjuklift i) men för mig ersätter den inte en vanlig bruksvagn i vardagen.

Vad tror du?
Mycket tacksam för svar.

Reply
Anna 27 december, 2018 - 23:11

Hej Karin!
Jag tror det kan vara ett vinnande koncept, absolut. Jag skulle inte betala extra för cocoonen om jag var du, om du ändå ska använda vagnen med mjuklift så kommer cocoonen vara helt överflödig. Men Hub funkar absolut både med en bebis och med en fyraåring, även om fyraåringen kommer sitta bäst framåtvänd så chassit kan användas som ett slags fotstöd!
/Anna

Reply
Cathrine 7 januari, 2019 - 13:28

Hej. Vet du om tex bugaboos suffletter kan passa på hub?

Reply
Anna 7 januari, 2019 - 13:48

Hej Cathrine, det inget jag testat själv och jag har inte heller sett någon annan få till den kombinationen, så jag vet inte alls om det är möjligt tyvärr.
/Anna

Reply
Maddalena 15 januari, 2019 - 21:48

Hej!
Jag skulle behöva lite hjälp. Bor i Sverige men reser ofta till Italien till stadsmiljö, och planerar att bo där under hela sommaren.
Jag har hunden och tar gärna långa promenader i gräsmatta, park, ibland skogen osv här i Sverige.
Vill helst ha en barnvagn som är lätt, stabil, lätt att fälla ihop och som inte tar så mycket plats i bilen.
Funderar om Joolz Hub eller Bugaboo Fox.
Har du några synpunkter om det?
Tack!

Reply
Anna 15 januari, 2019 - 21:56

Hej!
Då är mitt tips att du ska läsa igenom detta inlägg: https://ombarnvagnar.com/2019/01/liten-vandbar-sittvagn-11-smidiga-barnvagnar-dar-du-kan-ha-ditt-vant-barn-mot-dig/
Hub är med som ett alternativ, men jag skulle inte klassa Fox som liten att ha i bilen, mer normalstor för den typen av vagnen. Gillar Fox väldigt mycket men för ett resande liv skulle jag välja en snäppet mindre vagn. Joolz Hub skulle nog kunna vara ett toppenval! Den har egenskaper som en fullstor vagn men är mycket smidigt i storleken, både uppfälld och ihopfälld.
/Anna

Reply
Cecilia 5 februari, 2019 - 02:25

Hej, tack för bra inlägg om Hub:en! Vi har just nu en Fox som jag älskar men har flyttat och jag kämpar med att få in Foxen i den minimala hissen. Har du hunnit skriva ytterligare inlägg om Hub:en höst18? Lite nyfiken på hur du tycker den är/var efter några månaders användning.

Reply
Anna 9 februari, 2019 - 12:01

Hej Cecilia, du påminner mig om att jag tänkt skriva om slutet på det här inlägget för precis så som jag uppfattade vagnen då, tyckte jag också om den senare!
/Anna

Reply
Anne Siberg 5 februari, 2019 - 12:12

Hejsan Tack för bra recensioner
Vi köpte en Britax go big som vi egentligen gillar men då vi brukar ta långa promenader funkar inte den då jag har så många ben och slår i hela tiden när man tar ut stegen. Vi är båda långa och skulle behöva en vagn som är perfekt på långa promenader dock oftast på asfalt men även lite terräng. Ville passar för långa ben. Hur är Hub där eller har du ngn annan vagn att rekommendera. Vill helst inte ha ergonomisk sits.
Mvh Anne

Reply
Anna 9 februari, 2019 - 12:43

Hej Anne,
jag förstår vad du menar! Go Big funkar för mig men jag skulle vilja kunna ta ut steget ännu längre. Hub har bättre stegutrymme. Du skulle även kunna kolla på Britax Smile 2, den har ingen vanlig bakaxel så där man kan man ta rejält långa kliva utan att slå i chassit!
/Anna

Reply
Karin 19 februari, 2019 - 16:22

Åh vad jag älskar denna vagnen och att du lovordar den
Väljer mellan denna och city tour lux för en månads resa. Bebisen kommer vara 5 månader så vi tänker att sittdel funkar, men vill ha bakåtvänt. Gillar inte sufletten på ctl men formatet så klart. Däremot kanske, när man ändå checkar in vagnen, formatet inte spelar den största rollen, men visst blir huven ändå ganska kompakt?
Den skulle kunna ersätta alla våra vagnar nu dessutom. Är det ett dumt val för en resevagn?
Tacksam för svar

Reply
Anna 19 februari, 2019 - 19:27

Hej Karin!
Nä, jag tycker inte alls att den är ett dumt val för en resevagn. Ska man ändå checka in vagnen så räcker det enligt mig med att vagnen är hyfsat kompakt och lätt att fälla ihop. Och det är Joolz Hub absolut! När jag resten med min 7-månaders för 1,5 år sedan så valde jag Cameleon3 som resevagn (för hon vägrade sova annat än i ergosittdel) och det funkade hur bra som helst!
/Anna

Reply
Niko 19 augusti, 2019 - 09:36

Have you tried new stokke beat? It is very similar to hub..

Reply
Anna 21 augusti, 2019 - 22:11

Hi Niko,
not yet – but I will! I’ve heard it is on it’s way… So, fingers crossed!
/Anna

Reply
Cissi 3 november, 2019 - 20:43

Hej Anna.
Jag har nu köpt en hub för att testa vid sidan av donkeyn. Har även bee men är inte allt förtjust i den pga ranglighet (har bee3). Tror du att jag blir mer nöjd med hub? Har inte testkört än så är mycket spänd.

Nu till min egentliga fråga. Har du tips på
Åkpåse till denna vagn?

Reply
Camilla Solberg 29 december, 2019 - 18:34

Hej! Vet du om bygeln från sittdelen passar även till liggdelen? Köpte precis en liggdel begagnat som visade sig att den inte hade bygeln kvar..

Reply
Anna 31 december, 2019 - 15:10

Hej Camilla, jag är inte 100% säker för det är 1,5 år sen jag skrev om Huben. Men som jag minns det så är det samma bygel till sittdelen som till liggdelen…
/Anna

Reply
Emelie 30 december, 2019 - 10:19

Hej Anna! Tack för en grym blogg och dina fantastiskt välskrivna recensioner! Vi har en 2 mån bebis och kör en donkey2 som jag köpte efter att ha haft en donkey till mina två äldre barn tidigare, äääälskar den. En fråga om donkey2 innan jag frågar om hub ☺️ Jag upplever ett knarrande ljud från framhjulen vilket inte fanns på min tidigare donkey, något du upplevt eller hört om?

Ang huben, jag vill köpa en bilvagn så jag slipper lasta i och ur donkeyn. Har läst ditt inlägg om 11 små vagnar, vändbara. Var och provkörde huben och gillade de skarpt. Även bee5 kändes bra men jag saknar verkligen fotstöd. Vagnen kommer mestadels användas i stan men även i viss mån på grusväg. Vilken hade du valt? Undrar även om du vet när nästa version av hub kommer och hur selen kommer förändras, jag upplevde verkligen det du skrev om selen när jag provade huben.

Tusen tack för svar ☺️

Reply
Anna 31 december, 2019 - 15:17

Hej Emelie!
Jag har själv inte varit med om ljud från Donkey2 men jag har hört andra prata om det. Det jag vet är att Bugaboo som en gång i tiden var extremt generösa med reklamationer (nog lite för generösa) nu inte längre är det. Och ljud som inte påverkar funktionen verkar inte vara något man kan reklamera för längre. Väldigt ofta kan man dock bli av med missljud genom att rengöra ordentligt och ibland även smörja vagnen, så jag skulle börja med det om jag var du.

Jag vet inte när nästa Hub kommer, inte före sommaren som jag förstått det men det verkar luddigt. Nya Day+ från Joolz ska komma framåt våren så vem vet om Hub också kommer då eller om det dröjer till i höst. Med det sagt, låter som att du skulle kunna gilla Hub tror jag! Vill du kolla på liknande vagnar så skulle jag tipsa om Stokke Beat och sen kommer Cybex med en massa nyheter i vår, bland annat en ny version av Balios S men även med en modell som heter Talos S (skrev om den i detta inlägg: https://ombarnvagnar.com/2019/09/kind-jugend-2019/ ) som jag tror kan bli en stor hit!
/Anna

Reply
Malin 15 januari, 2020 - 11:44

Hej! Jag har börjat leta efter en vagn som ska komplettera en Joolz Geo som vi framförallt vill använda hemma och i ”skogen”. Den nya vagnen ska vara en sittvagn som man även kan klicka på babyskyddet på, ingen liggdel behövs. Den ska vara smidig att ha med sig dagligen i bilen men även på resa med tåg och båt. Inget måste att funka som handbagage på flyg. Ska även funka under själva utflykterna. Ingen terräng men sannolikt grusvägar och kullersten, förutom asfalt.
Har du några tips? Min budget är ca 4000:-. Jag har funderat på en begagnad Joolz Hub men även på Baby Jogger City Tour 2. Jag undrar också om jag skulle bli nöjd med en Carena Kobbe. Vad tror du? Har jag missat några andra? Skulle bli superglad för dina tankar! Mvh Malin

Reply
Malin 15 januari, 2020 - 12:05

Glömde: ska vara en smal vagn, tänker ingen 60 cm-vagn.

Reply
Anna 16 januari, 2020 - 18:34

Hej Malin, om vagnen inte ska vara vändbar så har du ju bra vagnar som du tar upp som exempel. Kolla dock noga upp att modellerna är kompatibla med ditt babyskydd. Som jag har för mig så finns i nuläget bara adapter för Graco och Baby Joggers eget babyskydd för Tour 2? Men ja, en Carena Kobbe kan absolut funkar för detta tror jag! Vill du ändå ha vändbar, kolla City Tour Lux!
/Anna

Reply
Malin 17 januari, 2020 - 00:44

Tack snälla för att du svarade!! Gud vad svårt det är… Vändbar eller ej hade jag inte ens reflekterat över, men det kanske är bra då barnet kommer vara så litet när sittdelen ska börja användas. Än så länge är han bara 7 veckor så vagnen ska ju användas med babyskyddet tills det är urvuxet, så tyvärr går Baby jogger bort, då vi har ett babyskydd från Be Safe. Nu får jag fundera på om jag ska ha tålamod och vänta in en begagnad Hub, köpa en Kobbe eller vänja mig vid att styra runt 60 cm i klädaffärer och titta på Cybex Balios S som jag nu har läst lite om också. Du är grym! Hade varit snyggt om jag klickat hem en Baby jogger och inte insett att den inte funkade med vårt babyskydd!

Reply
Anna 17 januari, 2020 - 10:15

Hej, ja men tur att jag kunde bidra med den infon då! Dock – Baby Joggers vändbara Tour Lux har faktiskt Maxi Cosi/BeSafe-adapter så skulle du bli sugen på den modellen så är det faktiskt kompatibel med ditt babyskydd!
/Anna

Reply
Caroline 28 januari, 2020 - 22:17

Hej Anna!
Tusen tack för dina fantastiska recensioner i barnvagnsdjungeln, verkligen guld värt!

Jag har kört en Britax Smile 2 sedan min lilla kille föddes och varit supernöjd. Men känner nu att den är för stor och bökig när det ska lyftas i och ur bilen och utflykterna inte alltid är så långa. Därför har jag nu börjat kika på ett alternativ, som skulle funka som ”extra vagn” eller ”bilvagn”. Baby jogger city mini gt är egentligen drömmen men eftersom sonen bara är 11 månader vill jag fortfarande ha honom vänd mot mig ett tag till. Baby jogger city tour lux verkade vara bra men var alldeles för stum och kändes för liten. Det bästa alternativet jag har just nu är Cybex Balios S, för att den ändå verkar klara dom varierande underlagen i Sverige och har bra fjädring. Men flera jag pratat med lovordar just Joolz Hub, så jag blir helt förvirrad. Vad skulle du rekommendera? Vill ha en vagn som tar sig fram skapligt, har bra gung, lätt vikt och är smidig att fälla ihop. Känns bara som att jag blir mer förvirrad ju fler vagnar jag tittar på. Blir helt snurrig, haha! Ursäkta den långa kommentaren, hoppas du orkar läsa och bidra med något råd 🙂

Mvh Caroline

Reply
Anna 30 januari, 2020 - 22:26

Hej Caroline!
Jag skulle tipsa dig om att kolla igenom vagnarna i det här inlägget: https://ombarnvagnar.com/2019/11/topplista-11-sma-vandbara-sittvagnar/
Men ja, det låter som att Hub och Balios S kommer närmast dina önskemål! Cybex har precis, precis släppt en ny version av Balios, nu finns den dels som Balios S Lux med vanligt sittdel och inom en mkt snar framtid kommer Balios S 2-in-1 med ergonomisk sittdel. Närmare sommaren kommer Cybex Talos S, den är typ som Balios S men lite bättre på det mesta + att den har lufthjul. Så om du inte har bråttom kanske du skulle invänta den!
/Anna

Reply
Johanna 6 februari, 2020 - 23:36

Hej!
Jag är i byta vagn tankar. Har en flicka på 13månader som vi tänkte skaffa en sittvagn till. Vi kör för närvarande en Emmaljunga nxt90f men den är för klumpig tycker vi plus att den är rätt så tung nu. Har varit inne på antingen babyjogger city mini gt eller en joolz hub. Vilken tror du på. Jag vill ha en lättrullad vagn som man kan köra både på grusvägar och asfalt. Den får gärna ta liten plats ihopfälld då den kommer få dela bagage med en hundbur
Eller har du tips på annan?
Tack för bra recensioner

Reply
Anna 7 februari, 2020 - 19:03

Hej Johanna,
det jag skulle säga att du framför allt behöver fundera på är om du vill ha en vändbar sittvagn eller om det går bra med en fast framåtvänd sittvagn. För det är den främsta skillnaden mellan GT och Hub. Både är ju superbra vagnar, tycker jag. Men otroligt olika. GT tar mer terräng men Hub är vändbar, smalare och blir mer kompakt ihopfälld. Dock är GT enklare att fälla ihop och har längre användningstid tack vare större sittdel och högre maxvikt.
/Anna

Reply
Helena 30 september, 2020 - 11:42

Joolz Hub eller Thule Spring är den stora frågan. Har en Kronan sulky med fyra fasta lufthjul och en Mountain buggy nano. Vill ha en vagn som är mittemellan dessa. En vagn som är lättrullad, svängbara framhjul och passar en blivande två-åring av den kortare sorten. Barnet kommer sova i den (dock inte varje dag) och användas mest på asfalt. Hub börjar komma ner i bra priser nu på andrahandsmarknaden, Thule Spring lite dyrare. Vad är det mer jag borde tänka på?

Reply
Anna 5 oktober, 2020 - 10:27

Hej Helena!
Hub kommer nog pressas lite mer i pris nu när den nya versionen, Hub +, har fått sin officiella lansering. Jag skulle säga att Spring har en längre användningstid än Hub, men Hub har vändbar sittdel och ställbart fotstöd vilket en del ser som ett starkt plus om vagnen ska användas för att sova i. Så jag skulle säga att det är kanske på den punkten som det du prioriterar högst får avgöra?
/Anna

Reply
Alexandra 22 november, 2020 - 17:42

Hej! Här kommer en alternativ recension till hub….
Måste kommentera för jag är så sjukt missnöjd med Hub alltså…. Haft både liggdel och nu sittdel i nästan ett år.

ALLT är fel med hub. Suffletten är för kort, solen lyser in och om den är utfälld så ligger ungen och kollar ut eller får solen i ögonen. Även alldeles för kort så man måste ständigt ha en solgardin. På vintern blåser iskall luft eller regn/snö in så vi måste alltid ha en ful sjal även på suffletten.

Ungens armar hänger ständigt ut på sidorna eftersom det inte finns några kanter. Så man får vara Väldigt försiktig när man kör genom dörrar eller när det kommer hundar så dom inte hugger tag i händerna.

Hjulen är astfaltshjul. Duger inte till att gå i hagaparken eller på grus. Minsta lilla sten så bumpar hela vagnen till och ungen vaknar.

Gegga och löv fastnar i framhjulen (mellan hjulen och fästet) då det inte finns så mycket utrymme där så vagnen blir trög att köra. Dessutom är hjulen helt platta så inget åker av hjulen utan fastnar på hjulen. går du i parken måste du stanna varannan meter för att ta bort det värsta av löven som samlats.

Selet vid halsen är för hårt, var tvungen att öppna upp vadderingen och ta bort den hårda plasten och sy igen. Selet är dessutom svår att knäppa och man kan inte använda bara 3 st remmar då alla 5 remmar måste sitta i knäppet för att kunna knäppa.

Selet är för kort när han ligger ner i vagnen med vinterkläder. och då är min unge 10 månader.

Hela vagnen låter knarrigt och rangligt.

Om det är kullersten och en liten grop i vägen så är framhjulen så små att den inte kan köra i och förbi gropen, hjulen fastnar mao,
och du måste köra på bakgjulen.

Sittdelen är väldigt ”o-ombonad” för en 6-månaders så man måste ha en sommaråkpåse på sommaren. Bara en på marknaden passar.

Sittdelen är väldigt hård så för en 6 månaders ”måste” man ha en sittdyna. Endast en på marknaden passar.

I princip inga andra övriga åkpåsar passar vagnen då vagnen är minsta på marknaden.

Joolz åkpåse som passar till vagnen är inte vadderad nertill så det blir kallt om benen och fötterna.

När man har en fårfäll under åkpåsen får ungen knappt plats i vagnen.

Myggskyddet som man kan köpa till ser man inte igenom och är krånglig att sätta på. Samma med regnskyddet. Ungen vaknar då det inte verkar som att deras egna regn- och myggskydd passar till vagnen.

Det finns inga tillbehör att köpa till joolz hub, om man jämför med bugaboo.

Köp enbart om du endast kommer att köra på astfalt. Duger som resevagn eller förskolevagn. Eller om du, liksom jag, tyvärr har stockholms absolut minsta hiss….

Hoppas min kommentar kommer med för det kan inte bara vara jag som är missnöjd med hub. Hade jag vetat allt detta när jag köpte den hade jag sålt lägenheten och köpt en lägenhet med större hiss för så dålig är vagnen ;-P

ps. tack för bra recensioner, men håller tyvärr inte med om dina recensioner om hub. Men smaken är som baken såklart 🙂

Reply
Anna 24 november, 2020 - 12:04

Hej Alexandra! Vad tråkigt att du inte blev nöjd med Hub! Som du säger, det är absolut en smaksak. Hoppas du hittar en annan vagn du kan klicka bättre med!
/Anna

Reply
Emma 28 december, 2020 - 17:26

Hej Anna. Har en joolz hub jag köpte av en tjej som sa att den var från juli 2017, så det är modellen innan hub+. Jag får inte rätt på det men kan man vända sittdelen framåt även på den modellen? Och isf HUR? Jag blir knasig.

Tacksam för svar och tack för en alltid toppenblog.

Mvh
Emma

Reply
Anna 31 december, 2020 - 16:13

Hej Emma!
Det kan du absolut! Du viker bara ihop sittdelen, alltså fäll ryggstödet och fotstöd mot varandra så de bildar ett V upp mot taket. Sen kan du bara lyfta sittdelen rakt upp, vända den, och sätta ner den igen.
/Anna

Reply
Maya 5 maj, 2022 - 07:50

Hej!
Älskar din blogg. Den har hjälpt mig så mycket.

En snabb fundering jag har är ifall en Joolz day liggdel passar till ett Joolz hub chassi?

/Maya

Reply
Anna 5 maj, 2022 - 09:37

Hej Maya, och tack!
Nej tyvärr, du måste ha specifikt Hubs liggdel på Joolz Hub.
/Anna

Reply

Lämna en kommentar