Cybex Balios M

av Anna

Cybex-Balios-M-first

Recension av Cybex Balios M
Inköp: 
Denna vagn är ett recensionsexemplar från Cybex, nypris är 4200 kr men det ska enligt uppgift höjas under juli månad.
Försäljning: 
Vagnen är helt ny på marknaden.
Typ av vagn:
Sittvagn, liggdel finns att köpa till som tillbehör.

När vissa vagnar släpps på marknaden så visar de sig snabbt ha förmågan att fylla ett behov som ingen annan vagn riktigt har kunnat göra tidigare. Det händer inte allt för ofta, men Babyzen Yoyo som resevagn och Bugaboo Donkey som syskonvagn är två liknande fenomen. Den här gången handlar hypen om Cybex Balios M. Och behovet den fyller? Smidig, vändbar sittvagn med en ergonomisk sittdel, rymlig varukorg, stora hjul och ställbart handtag. Som en extra bonus kan vagnen fällas i ett stycke, oavsett i vilken riktning man har sittdelen. Den blir dessutom både låg och kort ihopfälld. I teorin har Balios M således de flesta egenskaper som krävs för att bli en riktigt populär sittvagn, plus ett väldigt rimligt pris. Men som alltid är frågan hur väl vagnen står sig i praktiken. Mitt samlade intryck är att Cybex är ett märke jag tror starkt på inför framtiden. De inledde med Priam, som kanske inte fått ett lika brett genomslag än men som också har ett betydligt högre pris, och nu kommer Balios M och Agis M-Air 3 och 4 (som jag kommer recensera på bloggen senare i sommar). Cybex håller en jämn och hög kvalitetsnivå på samtliga vagnar och Balios M är inget undantag. För den som söker en smidig, vändbar sittvagn men inte vill lägga drygt 6000 kr på en Bugaboo Bee så är detta ett ytterst intressant alternativ.

Cybex-Balios-M-fotstöd-sufflettFörutom sina barnvagnsmodeller så har Cybex ett fint utbud av tillbehör, och vill man använda mugghållare på sin vagn så funkar det smidigt på Balios M i och med den lilla knoppen på chassit så man direkt kan klicka fast mugghållaren på (1). Sittdelen har ett fotstöd som kan ställas i tre lägen (2-4), för att reglera det måste man pressa in de vita knapparna på båda sidor om fotstödet. På en del vagnar kan stödet fällas upp bara genom att man drar i det, men fällas ned om knapparna pressas in. På Balios måste de pressas in oavsett.

Suffletten är förlängningsbar i fyra steg. När den är helt infälld (5) ligger den snyggt mot ryggstödet, sedan kan den ställas i ett halvt utfällt (6) samt ett fullt utfällt läge (7). För det förlängda läget (8) så öppnas sufflett upp baktill med en dragkedja. När suffletten sedan fälls ut, så utgörs den sista delen av ett nät som ska släppa in luft för ökad ventilation. Det finns både för- och nackdelar med detta. Det positiva, som jag ser det som hunnit använda vagnen under några riktigt varma dagar, är att det verkligen blir luftigt under suffletten. Det negativa är att med luften släpps ljuset in. Har man ett barn som vill sova i mörker så kanske ljusinsläppet genom nätet stör. Min ettåring lät sig inte bekomma, han var nöjd med att ligga i skugga och kunna kika ut och sedan somna medan han tittade på omvärlden. Sufflettens fäste kläms fast på sittdelsramen, och suffletten är längs med översta kanten av ryggstödet fäst med fyra små tryckknappar.

Cybex-Balios-M-liggläge-sittläge

Oavsett åt vilket håll man har sittdelen så kan den vinklas i tre olika lägen. Liggläget är helt rakt, men Cybex Balios M har en ergonomisk sittdel så den är alltid skålad, dvs rumpan i en lägre position än huvud och överkropp. Viloläget är bekvämt tillbakalutat medan sittläget är mer upprätt, dock ej helt rakt utan med en svag lutning bakåt. Jag tycker dessa tre lägen är riktigt bra. Sittläget skulle kunna vara mer upprätt, men mina barn brukar vara lite kinkiga med det där och ettåringen har inte misstyckt när han sitter i Balios M.

Cybex-Balios-M-detaljer-1
Hjulen på Balios M är stora och rejäla, ett ytterlager i rejält gummi och en foamfylld insida som gör dem lite mjuka och sköna att köra med. Jag uppfattar hjulen varken som plastiga eller stötiga, snarare mer rejäla än på de flesta andra vagnar av den här typen, även framhjulen (1). Bakhjulen (2) är riktigt stora, mer som på en vanlig duovagn än på en sittvagn. För att vinkla sittdelen mellan de olika lägena så drar man ut en spärr högst upp på baksidan av ryggstödet (3), samma princip som på många andra vagnar och något som enkelt görs med en hand. När man vill lossa sittdelen från chassit, exempelvis för att vända den eller få vagnen ännu mer kompakt ihopfälld, så trycker man upp den vita spärren på vardera sida av sittdelens infästning i chassit (4). Även detta kan göras med en hand, då spärrarna stannar i upplåst läge när man väl tryckt dit dem en i taget, sedan lyfter man lätt upp hela sittdelen genom att ta tag i bygeln. De genomtänkta detaljerna finns över hela vagnen, även knappen för att reglera fotstödet (5) och dragkedjan för att förlänga suffletten (6) är smidiga att hantera.

Cybex-Balios-M-detaljer-2Det finns fler bra egenskaper hos Cybex Balios M att bocka av. Den rymliga varukogen (1) är en av dem. Varukorgen är lätt åtkomlig både framifrån och bakifrån. På sidorna har den meshnät ända upp till sittdelen, vilket är toppenbra för då blir det enkelt att packa många lösa saker i varukorgen. Men att få in ett par stora matkassar går också bra, samma med att få in en fullpackad skötväska. Framför allt öppningen framtill är riktigt rymlig. Även sittdelen är genomtänkt, den nedre delen av fotstödet är gjort i ett lite extra slitstarkt och smutståligt material (2), dessutom i en mörkare färg så smutsen dessutom syns sämre.

Handtaget kan ställas i flera olika lägen, kortaste läget (6) är handtaget cirka 98 cm från marken och i högsta läget (5) är det omkring 107 cm från marken. För att reglera handtagets höjd pressar man in den vita spärren (3) mitt på handtaget, även det kan alltså göras med en hand. Bygeln på Cybex Balios M är av swing away-typen, den kan alltså med en knapp öppnas upp i båda sidorna och svängas undan, så det är enklare att ta i och ur barnet. Bygeln kan även tas loss helt om man skulle föredra det.


Cybex-Balios-M-ihopfällning
Fällningen är riktigt smidig, och också den kan genomföras endast med en hand om man skulle vilja. Att fälla sittdelen går i princip likadant till oavsett åt vilket håll man har den. Den enda skillnaden är att man måste ha handtaget i högsta läget när man viker ihop sittdelen om den är bakåtvänd. Börja med att öppna upp spärren på baksidan av ryggstödet (1), samma spärr man vinklar sittdelen med. Men vid ihopfällning ska man även pressa in den vita knappen överst på spärren. Vik sedan ihop sittdelen (2). Därefter tar man tag i den vita spärren på chassits mittstång. Precis som illustrationen på spärren visar (3) så ska den först dras åt sidan, och sedan vridas om. Man känner när låset inuti chassit lossnar och vagnen kan fällas ihop. Väl ihopfälld blir vagnen kompakt, och får så gott som samma mått med sittdelen framåt- som bakåtvänd (4). Chassits hålls ihop av en spärr (5) medan själva sittdelen är lite lös och rörlig när den hopfällda vagnen hanteras.

För den som föredrar att få fällningen demonstrerad i rörlig bild så finns en film här:

Vi har en WV Touran och jag tycker att vagnen är väldigt lagom i storlek för vårt bagageutrymme. Vi får plats en massa annat och det finns gott om utrymme kvar bakom vagnen även om jag lägger in den på längden i bilen (1). Ställer jag den på högkant och sedan packar tätt med matkassar eller annat mot vagnen så håller Balios M en väldigt tight profil (2).

Cybex-Balios-M-sele-ståbrädaSittdelen är utrustad med fempunktssele (1), med Cybex smarta axelkuddar som hakas fast i axelspännen med resårband. Selremmarna är enkla att pilla ur axelfästena om man vill sätta i en sittdyna eller åkpåse. I sidorna finns D-ringar, för ytterligare förankring av sittdyna om den har knytband. Alla selremmarna kan förlängas. När vagnen är ihopfälld är den självstående på högkant (2). För den som är nyfiken på möjligheterna att använda Cybex Balios M med ståbräda så ser baksidan av chassit ut såhär (3), det finns alltså en vågrät tvärslå och möjlighet för de flesta universalståbrädor att kunna fästas på chassit.

Cybex-Balios-M-Bugaboo-Breezy-myggnät-regnskydd

När jag först la ut bilder och information om Cybex Balios M i Barnvagnar!-gruppen och på Instagram så fick jag väldigt många frågor om vagnen, vilket mycket beror på att den är så pass ny på marknaden och ännu inte har nått ut till så många återförsäljare. För att kunna relatera vagnen till andra något sånär snarlika modeller följer här en del jämförelsebilder och annan matnyttigt information. Jag har exempelvis testat den under sommartid omåttligt populära Breezy-suffletten från Bugaboo på Balios M. Suffletten på bilden (3) tillhör Bugaboo Donkey, och jag har satt fast den på vagnen med hjälp av Bugaboo Donkeys sufflettbågar och sufflettfästen. Det funkar inte att trä på suffletten på vagnens egna bågar. Fästen sitter lite löst men det funkar, kan man sätta något emellan för mer friktion mellan fäste och chassi eller spänna åt med ett gummiband runtom, så lär suffletten sitta på plats även om ett barn sliter och drar i den. Vad gäller regnskydd och myggnät så har jag testat ett universalmyggnät från Brio och Tullsa på vagnen (5), det var väldigt rymligt och därmed enkelt att trä på. Sedan sitter Elodie Details-regnskydd väldigt snyggt på Balios M, om det skulle bli regn.

Cybex-Balios-M-jämförelse-Mosey-Bee

Just små och smidiga, vändbara sittvagnar växer inte direkt på träd. Två andra ofta populära kandidater är Bugaboo Bee och Easywalker Mosey. Bilderna ovan inkluderar dessa barnvagnsmodeller samt Nuna Pepp Luxx och Cybex lite enklare sittvagn med fastframåtvänd sittdel – Cybex Agis M-Air 3. Av Bee, Mosey och Balios M så är Balios den bredaste med sina 59 cm, men blir klart kortast ihopfälld. Den har högst placerad sittdel och handtaget går även det att få riktigt högt upp. Som enda vagn av dessa tre har Balios M en ergonomisk sittdel, och den har utan tvekan den största varukorgen och de största hjulen. Jag har av förklarliga skäl utan kunnat testa Balios M i snö än, Bee är inte så rolig vintertid medan Mosey funkar helt okej i både terräng och snö. Balios borde klara sig lika bra, med tanke på hjulen, men Moseyn har lite mer stadga i chassit vilket eventuell kan påverka hur man uppfattar att vagnen är att köra. 

Cybex-Balios-M-storlek-på-barnCybex Balios M har en maxvikt på 17 kg, och sittdelen är absolut rymlig nog för att på ett bekvämt sätt kunna användas av ett barn i den storleken. Min ettåring är ganska nätt i kroppen och har massa rymd både i sidor och i längd, han sitter otroligt bra i vagnen och får plats med benen även när fotstödet är uppfällt. Min 4,5-åring är egentligen något för tung för Balios M, men längdmässigt skulle hon fortfarande få plats om det knep. Hon en rätt lång person för sin ålder, ändå kan suffletten fällas upp över hennes huvud utan att ta i för mycket. Hon åker sällan vagn men jag uppskattar en sittdel som har måtten nog att kunna rymma barn även efter den standard då barn allmänt anses sluta åka vagn, alltså vid 3 år och 15 kg. Cybex Balios M har för de flesta barn en betydligt längre användningstid än så.
Cybex-Balios-M-att-köra

Körkänslan hos Cybex Balios M är god, ja faktiskt riktigt bra. Den rullar hur fint som helst på plan mark och asfalt, klarar av lättare grusvägar och enkel terräng klart godkänt och är väldigt lätt att styra – även med en hand, även med barn i och fullpackad varukorg. Jag har verkligen tyckt om att köra den och den har känts smidig i alla lägen. Jag har åkt buss, tunnelbana och packat den i och ur bilen. Min ettåring har gillat att sitta i vagnen och har suttit väldigt bra, han har även sovit väldigt bra och föredragit viloläget. När vi velat ha det svalt under suffletten men lite mörkare, har jag bara öppnat upp dragkedjan men inte dragit ut suffletten helt, då har det fläktat precis lagom genom den lilla vädringsficka som uppstått. Chassi är lite rörligt, precis som exempelvis Bugaboos vagnar är, men vagnen känns väldigt stabil och det beror väl delvis på att den är normalbred och har rejäla hjul. Jag uppfattar inte Balios M som stum, men den har heller inget som jag skulle beskriva som ett gung.

I mitt tycke är Cybex Balios M ganska nära att vara helt ideal som en extravagn, att komplettera en mer rejäl vagn med. Åtminstone om man även vill gå i terräng och har tänkt sig att köra mycket med vagn när det är snö. Bor man i stan eller rör sig endast i sådan miljö kan Balios M antagligen fungera fint året runt. Men den bör jämföras med andra vagnar i sittvagnskategorin – som till exempel Bugaboo Bee och Easywalker Mosey som jag nämnde ovan – och inte med duovagn, som Brio Smile eller Bugaboo Buffalo. De två senare är mer stabila och mer terränggående än vad Cybex Balios M är. Med det sagt tror jag att Balios M är en vagn som kan falla många på lappen. Det ställbara handtaget gör att föräldern kan vara både lång och kort, den höga sittdelen gör att man får barnet närmre sig och det funkar både att gå och handla med och att enkelt slänga in i bilen. Allt detta för ett pris som är en eller flera tusenlappar under vad konkurrerande sittvagnar kostar.

Först släppte Cybex Priam, som är en premiummodell som heter duga, och nu Balios M som bockar av punkt efter punkt på listan över egenskaper jag vill att en riktigt bra sittvagn ska ha. Jag är imponerad. Och efter bara en vecka utan vagnen, bortrest på semester som jag är, så saknar jag den faktiskt redan. Vilket säger något, med tanke på att det finns 7-8 vagnar till där hemma som jag inte går och tänker på på samma sätt just nu.


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. HÄR kan du läsa mer om varför jag har affiliatelänkar på bloggen. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Handla Cybex Balios M hos: Babyland

Du kanske också gillar

37 kommentarer

Linda 10 juli, 2015 - 00:30

Hei 🙂 Jeg har en babyzen yoyo og mountain buggy urban jungle. Babyen min er 8 måneder og vi bruker sportsdel på urban jungle. Saknar å se babyen og funderer på om Easywalker Mosey kan være en vagn som vil gi meg det jeg tycker mangler med de andre to vagnane. Mitt frågan til deg er om Mosey og yoyo blir lika, bortsett fra at yoyo ikke er vendbar og har mindre hjul? Bor nord i Norge med lange vintre og vil ha en lettkjørt vagn, som kan brukes til det meste. Takk for hjelpen og sorry for min dårlige ”Svorsk” (svensk/norsk) 🙂 Linda

Reply
Anna 10 juli, 2015 - 10:55

Hej Linda! Jag förstår dig alldeles utmärkt! 🙂
Nja, jag skulle nog säga att Moseyn är mycket ”mer” vagn än vad Yoyon är, men det låter samtidigt som att det är vad du är ute efter också? Moseyn är mer stabil, tål bra mycket mer terräng än vad Yoyon hör. Tror den skulle kunna bli ett väldigt bra vändbart komplement till din Urban Jungle faktiskt! Sen är nog din UJ bättre i djup snö men när vintern kommer kanske det känns lite mer ok att ha din bebis framåt?
/Anna

Reply
Magdalena 11 juli, 2015 - 21:57

hej!…
Tror du den är bra med ståbräda?
Typ Bumprider?

Mvh Magdalena….

Reply
Anna 12 juli, 2015 - 14:30

Hej, det borde funka! Har sett bilder på Balios med Lascal Buggy Board på och det såg bra ut. Har själv fäst en Bumprider på vagnar med betydligt knepigare chasssi än Balios så jag tror det är enkelt gjort.
/Anna

Reply
Kia 11 augusti, 2015 - 01:11

Tack för en välskriven och utförlig recension!

Reply
Annika 29 augusti, 2015 - 22:01

Hej! Kan du rekommendera någon sittdyna och åkpåse som passar i Balios M?

Reply
Anna 31 augusti, 2015 - 10:28

Hej Annika! Det mesta jag testat verkar sitta bra. Petite Chéries dyna satt toppenbra i Balios, typ alla åkpåsar jag testat också. Har dock inte använt vagnen med åkpåse ännu, såklart eftersom att det är sommar, men i teorin passar de med hålen för selen osv. Tror du kan välja och vraka rätt fritt!
/Anna

Reply
Sarah 10 september, 2015 - 16:24

Tack för fin recension! Är ute efter en nätt vagn till en resa om en månad. Dottern kommer då vara 4.5 månad och vi kommer att vara 10 dagar i Kanada där vi kommer använda vagnen några timmar om dagen, sedan 4 dagar i NYC där den kommer användas under större delen av dagen. Vad tror du om att sätta en 4.5-månaders i Balios med den ergonomiska sittdelen? Funkar det bättre med Inovi-dyna?

Reply
Anna 14 september, 2015 - 13:30

Hej Sarah,
tror absolut att en 4,5-månaders kan ligga/sitta bra i Balios, skulle inte använda sittläget då givetvis utan endast vilo- och liggläget. Och jo, en Inovi-dyna kan nog vara klok. Balios har en hyfsat bred sittdel så utan stöd åt sidorna kan nog en mindre bebis lätt liksom tippa åt ena eller andra sidan tänker jag.
/Anna

Reply
Cecilia 21 september, 2015 - 12:15

Hur högt ryggstöd har vagnen ? Och från sits till sufletten i sittläget ?

Reply
Anna 21 september, 2015 - 21:30

Hej Cecilia,
jag fick ryggstödet till cirka 53-54 cm och höjd från sits till sufflettbågen cirka 56-57 cm!
/Anna

Reply
Alix 8 november, 2015 - 09:52

Hello , what is the name of the stroller cushion on your picture ( blue and Pink ) he’s verry beautiful !
Web can find in France ?
Thanks for your answer

Reply
Anna 8 november, 2015 - 22:43

Hi Alix,
I don’t think it’s for sale anywhere also, it’s the Swedish store Jollyroom’s own brand Petite Chérie.
You can find it here: http://www.jollyroom.se/produkter/petite-cherie-sittdyna-candy
/Anna

Reply
Evelina Å 9 november, 2015 - 15:43

Hej! Vi har en Balios och är supernöjda. Dock behöver vi köpa en ny åkpåse, då den gamla känns ”för lång” och sitter konstigt. Vet du några märken som passar bra? Jag tänker att typ Elodies eller Petite Cherie kanske skulle funka? /Evelina

Reply
Anna 9 november, 2015 - 17:13

Hej Evelina, ja Elodie Details-åkpåse vet jag funkar i Balios, men PC borde också funka med tanke på att deras dyna sitter som ett smäck i Balios sittdel!
/Anna

Reply
Alix 11 november, 2015 - 13:25

Hello ,thanks for your answer
Delivery in France Does not propose
I am really disappointed
Would you have à solution please ? ;(
Thanks you

Reply
Fanny 18 januari, 2016 - 20:07

Hej!

Jag har en bugaboo Buffalo idag och funderar på en ny vagn när det är dags att byta till sittdelen. Tycker Buffalon känns lite för tung och jag är ute efter en nättare vagn. Funderar på moseyn eller balios, vilken skulle du rekommendera? Behöver en vagn som är lätt att köra. Den behöver inte vara terrängvagn men ändå klara lite snö och lättare terräng då vi bor lite utanför Stockholm. Vilken gillar du mest? Vet du någonstans man kan provköra dom? 🙂

Reply
Anna 19 januari, 2016 - 10:41

Hej Fanny!
Om du vill provköra så TROR jag att båda ska finnas hos Babyland inne i Stockholm numera, vet iaf att de har Moseyn framme och Balios har de åtminstone haft framme tidigare, ganska säker på att den finns där nu också. Jag tycker nog att Moseyn är den som klarar snö och terräng bäst av de två, men Balios blir snäppet mer kompakt ihopfälld. Dock kan man i vissa bilar (min tex, men sett att samma gäller andra med högt bagageutrymme) få in Moseyn uppfälld och det är rätt smidig. Båda är enklare att hantera än Buffalon iaf!
/Anna

Reply
Mini Rodini åkpåse 19 januari, 2016 - 10:23

[…] att gosa in sig mot. Det finns dock vagnar där kanten kommer helt till sin rätt. Exempelvis i Cybex Balios M, där suffletten förlängs med en extra panel av meshtyg – inte så vintervänligt – […]

Reply
Hannah 20 januari, 2016 - 09:03

Hej! Funkar bara breezy suffletten inte de vanliga förlängningsbara till donkeyn på cybexen? 🙂

Reply
Anna 21 januari, 2016 - 11:14

Hej Hannah, de vanliga funkar de också! 🙂
/Anna

Reply
Bea 10 april, 2016 - 11:41

Hej
Älskat min Balios som jag haft sedan i höstas, använd i snö,terräng mm. Tycker verkligen den håller måttet (y)
Enda jag inte gillar är att jag faktiskt upplever den stum, men som tur är har vi inte mycket kullersten. Även jag har hunnit med en del vagnar med mina två barn. Vilken ståbräda är enklast att använda till balios?
Tänker att jag ska göra mig av med min EL superviking som jag mest använder för ståbrädans skull.

Reply
Anna 11 april, 2016 - 21:54

Hej Bea,
förstår hur du menar, det är inte mycket gung i Balios men jag gillar den också ändå! Har inte själv testat Balios med någon ståbräda, vet att Cybex egna verkar vara enbart för Priam. Tänker att både Lascals Buggy Board och Bumprider borde funka? Inte testat någon av dem på Baliosen men på andra vagnar så tror jag att jag gillar Lascal mer.
/Anna

Reply
Canan 16 april, 2016 - 13:04

Hej,
Kan man ha denna vagn som resevagn/sulky eller är den för stor? Vi kommer åka utomlands med vår då 8 månaders dotter och vill köpa en sulky som är vändbar, fullt liggläge och bra sufflett.

Med vänlig hälsning,
Canan Jeppsson

Reply
Anna 16 april, 2016 - 15:30

Hej Canan, uppfälld är Cybex Balios i storlek ungefär som en vanlig vagn, men ihopfälld blir den väldigt kompakt! Du kan ju inte ha den som handbagage på planet men annars tycker jag absolut den kan funka som resevagn, och som sulky också!
/Anna

Reply
Bea 18 april, 2016 - 05:17

Hej igen,
Hittade bumprider i mitt lilla förråd, satt som ett smäck 🙂
Vet du om man kan eller kommer att kunna köpa roliga tillbehör till cybex original? Tex färgglada suffletter. Vart får man tag på bågar och fästen samt breezy till buffalo billigast?

Reply
Cybex Balios M – vagnen är hittad! | Familjen DJ 12 juni, 2016 - 21:58

[…] Ni kan läsa recension hos ombarnvagnar.com […]

Reply
Sökes: Liten vändbar sittvagn 22 maj, 2017 - 08:52

[…] Cybex Balios M är i uppfällt läge normalstor i bredd och längd, men ändå smidig att köra. Bäst av allt är dock hur effektivt vagnen fälls ihop. Balios blir mindre hopfälld än de flesta andra vändbara vagnar och lyckas kombinera det med en maxvikt på 17 kg och en rymlig sittdel. Man får dessutom en hel del andra ”storvagnsfunktioner” i denna lilla, vändbara vagn. Teleskophandtaget kan justeras i höjd, framhjulen kan låsas och varukorgen är gigantiskt. Vill man använda Balios med  en bebis så finns det liggdel att köpa till, det finns också adaptrar så att den kan användas med babyskydd. Sittdelen är ergonomisk med tre lutningslägen och har ställbart fotstöd. Balios svagare sidor brukar anses vara att sittläget inte lite tillbakalutat samt att chassit saknar fjädring. Men för stadskörning är Cybex Balios M ett väldigt prisvärt alternativ om man vill köra sitt barn vänt mot sig och samtidigt få plats med mer än bara vagnen i bilens bagagelucka. […]

Reply
Maria 17 december, 2017 - 14:14

Hej. Jag har nyss köpt en balios m och funderar på årsmodell. Vet du var jag kan se det på vagnen? Med vänlig hälsning, Maria

Reply
Anna 17 december, 2017 - 16:13

Hej Maria, med Balios vet jag inte riktigt om man kan kalla det att Cybex har haft årsmodeller. De som kom 2015 och de som kom 2016 såg iaf helt likadana ut, men det var olika färger på klädseln. 2017 kom varianten med ”fönster” i plast på sidorna av suffletten.
/Anna

Reply
Cybex Mios 25 februari, 2018 - 15:31

[…] en vändbar sittvagn i smidigare modell. En premiumvariant av Cybex andra lilla vändbara sittvagn Cybex Balios M, lite som en förminskad Cybex Priam. När jag såg Mios första gången blev jag väldigt […]

Reply
Hanna 18 april, 2018 - 14:03

Hej Anna! Jag har en Balios m, som jag precis införskaffat. Stod i valet mellan Balios m och Balios s men valde m då föredrar ergonomisk sittdel och bättre hjul. Och upplevde faktist sittdelen större än på Balios s, bredare fotstöd osv.
Nu till min fundering, jag har en snart treåring oxå som skulle behöva åka bräda ibland och jag är väldigt sugen på cybex kidboard, men = står dock att den endast går på priam och Balios s. Vad tror /vet du om det? Eller kan man kanske gå till en butik som har den och testa??

Reply
Anna 18 april, 2018 - 14:12

Hej!
Ja jag har hört någon annan säga samma sak, att de tycker att Balios M känns lite större i sittdelen än Balios S. Jag har ju inte kört Balios M på flera år så jag törs mig inte på att göra någon egen jämförelse vad gäller det.

Den info jag har fått är att brädan funkar för Priam och Balios S. Inte hört att den ska funka på Balios M, och tror heller aldrig jag sett någon bild på det. Så min gissning är att det inte funkar, men jag är inte 100% säker. Tycker de borde kunna låta dig testa i butik, absolut! Annars kanske maila deras FB-page? Tror de är rätt bra på att svara!
/Anna

Reply
Hanna 19 april, 2018 - 21:45

Tack så mkt för svar! Jag ska kolla upp det kanske i butiken, om jag hittar någon som säljer, vet du ngn I sthlm kanske? Mvh hanna

Reply
Anna 20 april, 2018 - 15:56

Hej, Babyland vet jag brukar ha ståbrädan, kanske också Bonti på Norrtullsgatan!
/Anna

Reply
Christine 15 juli, 2018 - 11:33

Hej. Vet du hur stor lutningen är på sittläget? Man kan mäta på ett ungefär med kompassen på iPhone. Mvh Kicki

Reply
Anna 16 juli, 2018 - 23:31

Hej!
Tyvärr kan jag inte mäta åt dig, recensionen är från 2015 och jag har inte haft en Balios hemma på flera år nu. Hoppas du kan få svar på din fråga någon annanstans!
/Anna

Reply

Lämna en kommentar