Britax nyheter för år 2018!

av Anna

I måndags tog jag en dagstur ner till Göteborg för att få känna och klämma på alla Britax nyheter inför 2018 och det var inte lite som fanns att titta på. Förutom en stor mängd uppdateringar av existerande barnvagnsmodeller som tillkom även några nyheter. Och Britax har mer spännande som väntar i framtiden men om det får jag inte skriva om riktigt än… Märket stuvar även om en del i nuvarande sortiment och skrotar Britax Go. Inte ett oväntat beslut, snarare helt logiskt att Go får utgå nu när Go Next och Go Big blivit två så lyckade vidareutvecklingar av modellen. Men lite nostalgiskt känns det. Den första årsmodellen av Go kom precis när jag blivit gravid med mitt första barn och nu går Go i graven när jag nyss fött mitt sista. En hel livstid har ju hunnit äga rum däremellan!

Britax Go Next 2018 släpps just i januari 2018 och har fått vita detaljer på däcken samt handtagsöverdrag i läderimitation. Piggen för att låsa framhjulen i fast läge blir en aning större, för att den ska bli enklare att komma åt. Next släpps i tre nya färger – Graphite Melange, Oxford Navy och Dynamic Grey. Graphite Melange har ett otroligt snyggt mattsvart chassi med grå logga på både chassi och sufflett. Dynamic Grey och Oxford Navy liknar till viss del gamla Go Next Neon, med en mörk bas och en färgglad accentfärg. Oxford Navy är riktigt fint marinblå med dragkedja samt insida av sufflett och liggdelslock i vinröd. Dynamic Grey är grå och grön.

Både Dynamic Grey och Oxford Navy har varukorg i samma färg som klädseln, en detalj jag verkligen gillar. Även remmarna på baksidan av sittdelen, samt fotsackens foder, är klädd med accentfärgen. En annan efterlängtad nyhet är att Go Next äntligen fått ett till läge på fotstödet – det kan nu ställas i samma vågräta position som Go Big har. Vagnen har även fått ny sele i sittdelen, som ska vara enklare att justera i höjd. Dynamic Grey och Oxford Navy samt Graphite Melange kommer precis som övriga Go Next-varianter även fortsättningsvis säljas i duopaket, priset kommer ligga på 10,999 kr.

Britax Go Big kommer 2018 också släppas i Graphite Melange, Oxford Navy och Dynamic Grey. Övriga färger som Go Big kommer finnas i är Grey Melange, som går att köpa med både vitt och svart chassi, samt svart och grå. Go Big som sittvagn kommer kosta 7999 kr och liggdelarna, som nu alla kommer vara utrustade med solkeps, kommer ha ett pris på 2899 kr.

Även Go Big får vita detaljerna på hjulen och det nya handtaget i läderimitation och en glad nyhet är att detta överdrag även kommer säljas separat! Exakt släppdatum och pris fanns det ännu inte information om men överdraget kommer passa alla tidigare modeller av Go, Go Next och Go Big och kommer fästas med dragkedja. Eventuellt kommer det lösa överdraget även finns tillgängligt i andra färger än svart.

Britax Smile 2 är sig lik i funktion och utseende men tre nya klädslar släpps och de lyfter verkligen Smile utseendemässigt. Den gröna Olive Denim släpps i december, Blue Denim kommer i början av oktober och Black Denim, som jag skulle beskriva som svartgrå, kommer finnas tillgänglig hos återförsäljare från början av oktober 2017. Smile 2 med Denim-klädsel kommer kostar 500 kr mer än ordinarie pris.

För Britax B-Motion 4 Plus så rör sig nyheter 2018 främst om nya färger på klädseln, men Britax meddelar även att man nu har byggt bort felet med att fotstödet faller ned genom att knapparna måste pressa in på fotstödet oavsett om det fälls upp eller ned. bra fixat!

Britax har inte bara uppdaterat, de har skapat nytt också. Nya barnvagnen Holiday är ny Britax minsta modell. En lätt och enkel resevagn som väger 5 kg och har yttermåtten 24 x 60 x 43 cm. Ihopfällningen är supersmidig och vagnen har inbyggda bärremmar, dock på bekostnad av att ryggstödet tyvärr inte kan regleras. Holiday kommer finnas i sex färger, priset ligger på 1999 kr och regnskydd kommer gå att köpa separat.

Ytterligare en ny modell av resevagn är den lite större Britax B-Lite, som jag tycker ser intressant ut. B-Lite kommer fyra olika färger, väger 7,4 kg och har ett pris på 2399 kr. Vagnen har väldigt bra liggläge, mjuk båge som också funkar som bärhandtag samt sufflett och bygelöverdrag som matchar i färg. Jag gillar att mjuklift kan köpas till så att B-Lite kan användas direkt från födseln. Den quiltade detaljerna på klädseln är också väldigt snygga. Sittdelens sidor i meshtyg gör att B-Lite ytterligare känns intressant som en resevagn för varma destinationer.

Utöver detta så gillade jag också Britax senaste uppfräschning av klassikern Affinity, som nu finns med svart eller vitt chassi och som också fått nya, snygga färger. Sedan tidigare har Affinity också uppdaterats med punkteringsfria bakhjul samt ett djupare, rymligare säte. Helt klart en vagn som det nu kanske finns en chans att fler kan upptäcka!


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Handla Britax barnvagnar hos: Jollyroom
Handla Britax barnvagnar hos: Babyland

Du kanske också gillar

16 kommentarer

sofie 28 augusti, 2017 - 21:58

ÄNTLIGEN

Reply
Marika 24 september, 2017 - 12:17

Åh jag älskar den grå med dom gröna detaljerna! Synd att man köpte en go next i tidigare i år! Bästa bloggen! ❤

Reply
Anna 24 september, 2017 - 21:11

Hej Marika, ja visst är den fin! Och tack!
/Anna

Reply
Eva 16 november, 2017 - 13:43

hej,
jag hittade din blogg då jag sökte info om barnvagnar. Kanske du kan svara på denna fråga. Jag kommer troligen att köpen en Britax B motion 4 plus. du skrev att de fixat fotstödproblemet till 20198. vet du om det går att få den funktionen till en äldre modell?

/Eva

Reply
Anna 21 november, 2017 - 22:56

Hej Eva, det jag vet är att om du köper en äldre variant av B-Motion 4 Plus (ny från återförsäljare, inte begagnad) så fixar de fotstödet åt dig om det skulle krångla! Jag vet inte om det går att montera dit det nya fotstödet på en äldre vagn… eller om det ens kommer säljas löst som reservdel.
/Anna

Reply
Karin 28 december, 2017 - 21:42

Hej,
Har hittat en (vad det verkar) bra liggdel som tillhör affinity-serien. Förstår jag det rätt att man kan använda alla britax liggdelar till alla chassin?
Om så ej är fallet, vilka funkar till en b-motion 3 från ca 2014?

Vi köpte vagnen som resevagn, men den har blivit vardagsvagnen no1. Vi har adaptrarna som kom med vagnen, passar alla britax babyskydd i?

Tacksam för svar!

Reply
Linnéa 29 december, 2017 - 22:32

Köpte det separata handtagsskyddet till go big, men det fick gå i retur. Satt inte alls snyggt, blev liksom klumpigt, tjockt och korvigt. Plus att det var två separata för höger och vänster, och hade ful resår i sidorna. Hade höga förhoppningar med tanke på hur snygga originalen här uppe är, blev så besviken 🙁

Reply
Anna 29 december, 2017 - 23:33

Hej, nä vad tråkigt! 🙁 Jag har inte hunnit se dem på än, men det där lät ju inte bra.
/Anna

Reply
Ida 24 januari, 2018 - 09:13

Hei !

Kan man bytte hjulene foran til vinterhjul på denne som på tidligere go next?

Reply
Anna 25 januari, 2018 - 10:13

Hej Ida, vilken modell syftar du på? På Go Next kan man fortfarande byta ut framhjulen mot vinterhjul, men Go Big har inga vinterhjul.
/Anna

Reply
Maria Dickmark 22 juni, 2018 - 07:39

Hej! Vet du hur det är med Britax och kemikalier? Läste ett test från råd och rön där de hittade giftiga kemikalier i mer än hälften av barnvagnarna. Emmaljunga klarade sig bra, men Britax var inte med i testet. Har bestämt mig för att köpa Britax go next, men är viktigt för mig att den är krmikaliefri. Vet du något om det eller hur jag kan ta reda på det? Vänliga hälsningar Maria

Reply
Anna 22 juni, 2018 - 15:35

Hej Maria,
alla klädslar behandlas ju på ett eller annat sätt. Inget är ju fritt från kemikalier? Alla kemikalier är ju inte heller dåliga och ofta handlar det väl om vilken mängd. Det finns gränsvärden som barnvagnstillverkare ska förhålla sig till. Tyvärr är det väldigt få tillverkare som öppet delar med sig av deras värden, men de måste och ska ju ligga under gränsvärdet. Det är all information jag har. Så länge du inte köper från UK och så länge du köper en vagn av ett känt märke så skulle jag inte oroa mig alls över detta!
/Anna

Reply
Michaela 21 mars, 2019 - 16:20

Hej, jag undrar ifall britax b-lite är godkänd som handbagage på flyg?

Med vänlig hälsning, Michaela

Reply
Anna 22 mars, 2019 - 11:05

Hej, måtten för B-Lite ihopfälld är 77 x 31.5 x 40 cm och det skulle jag säga är klart för stort för att den ska gå som handbagage hos något flygbolag.
/Anna

Reply
Rebecca 18 maj, 2019 - 18:36

Hej! Kom in på din sida när jag försöker hitta en privat bild på en grön britax smile då bilderna på alla hemsidor är lite missvisande. Har upplevt att denim färgerna är så glansiga men såg nyligen en grön som va dösnygg! Fick till mig att den va khaki, Så till frågan, är den gröna här glansig eller ”matt”?

Reply
Anna 23 maj, 2019 - 22:43

Hej Rebecca, jag skulle säga att alla denimfärgerna är lite glansiga!
/Anna

Reply

Lämna en kommentar