En första titt på Emmaljunga Double Viking!

av Anna

eldv_eftNämen, titta här! Något försenat men nu är det äntligen dags att testköra Emmaljungas syskonvagn, Double Viking. Detta är modellen från år 2014, så alltså inga lufthjul på tyvärr. Mitt första intryck av vagnen är väldigt gott. Jag är uppriktigt imponerad av sittdelarna, de är väldigt rymliga och verkar erbjuda sittkomfort på hög nivå lika väl för en bebis på 7 månader som för ett stort barn på 5,5 år. Visst känner jag av vagnens bredd, 79 cm märks av på flera olika sätt, men om man inte ska trängas i stadsmiljö eller i tunnelbanan så känns Double Viking hittills som ett väldigt intressant alternativ.

Återkommer senare i höst med full recension av vagnen och även med en jämförelse mellan EL Double Viking, Bugaboo Donkey och Kronan Syskonvagn – så håll utkik!

 

Du kanske också gillar

6 kommentarer

johanna 2 oktober, 2014 - 10:55

Väntar med spänning på en recension

Reply
Ankan 2 oktober, 2014 - 20:56

Hej!
Är en precis en sådan jämförelse jag är ute efter. Har läst mycket om Emmaljunga Double Viking, Kronans syskonvagn och Bugaboo donkey Duo.
Problemet med de flesta syskonvagnar verkar vara ryggstödets längd.
Jag har en dotter på snart 2 år som är mellan 80-85 cm lång och när vi provade sittdelen till en Bugaboo Buffalo var hennes huvud mycket nära att slå i ramen upptill.
Har insett att längden på sittdelen är en av de viktigaste delarna att rika fokus vid.

Reply
Jessica 2 oktober, 2014 - 21:20

Hej och tack för en fin och väldigt informativ blogg! Jag och min man väntar vårt första barn i december och har precis fått hem vår Bugaboo Buffalo. Nu ska vi köpa en åkpåse men tycker det är jättesvårt att veta vad man ska köpa. Funderar på Voksi urban black, gillar att de har kontrollerde material i sina produkter, men vet inte om den blir för stor…? Vore ju bra om den funkade i både ligg- och sittdel. Sen är det det här med värmen, vi bor i Stockholm och vill gärna kunna lägga ned bebisen i typ fleeceoverall. Vad är bra stoppning, dun eller ull…? Hoppas du har tid men en liten guidning till två vilsna nybörjare 🙂

Reply
Anna 5 oktober, 2014 - 11:28

Hej Jessica!
Det finns nog egentligen inget rätt val, vilket väl är själva grunden till att det är så svårt att veta vad man själv kommer gilla. Jag tycker att FÖR varma åkpåsar är rätt jobbiga, föredrar att kunna ha ett lager WS-fleece på barnen och att de då kan sitta i åkpåsen utan att svettas men att jag ändå kan ta upp dem ur vagnen utan att de blir iskalla omgående. Voksis åkpåsar har jag inte testat, men av det jag känt på dem så tillhör de ju helt klart den varmare klassen av åkpåsar. Om ni har en Buffalo så är ju liggdelen rätt stor, så de flesta åkpåsar får nog plats bra i den!

Vad gäller dun vs fleece, för mig går åkpåsar helt i dun bort pga allergier i familjen, Bugaboos HP-åkpåse med dunlock funkar men jag måste förvara den lufttätt och skulle de börja läcka dun skulle det inte funka längre. Så jag har mest haft åkpåsar med fleece eller annat foder, och tycker de hållit värmen utan problem!
/Anna

Reply
Erica 4 oktober, 2014 - 19:42

Hej!
Skulle inte du vilja ange innermått på liggdel och sittdel på denna vagn, väntar snart nr 2 och behöver ta beslut om syskonvagn snart, hittar inte dessa mått någonstans alls på nätet.

Tacksam för svar!
//Erica

Reply
Jessica 7 oktober, 2014 - 19:27

Tack snälla för svar! 🙂 Vet att Voksi har i ull också, kanske blir att kika på den ist. Funderar även på Bugaboo med de två utbytbara locken men tycker inte den ser så kul ut 😉

Reply

Lämna en kommentar