BOB Revolution Pro – ny vagn för den aktiva familjen

av Anna

2014_BOB_RevolutionPro_Black_04_2013 2Britax/BRIO släpper en ny barnvagn som jag tror kan vara intressant för många, då jag vid flera tillfällen fått frågan om någon sådan vagn existerar. BOB Revolution Pro är godkänd för användning både vid jogging och med inlines, samtidigt som den har ett svängbart framhjul och en separat liggdel går att köpa till, så vagnen kan användas från födseln. Den kan dessutom kombineras med babyskydd. Revolution Pro är utrustad med handbroms, fjädring, enhandsfällning och handtag med knäled. Hjulen är luftfyllda och enkla att klicka av från chassit. Priset ligger på cirka 6000 kronor, liggdel ej inkluderat, och vagnen finns redan nu tillgänglig i butik.

Hur vagnen fungerar i praktiken kan jag inte säga så mycket om, men av den information som finns tillgänglig på BOBs hemsida så är det positivt att vagnen i sitt City-mode bara är 65 cm bred. Inte särskilt smal för en singelvagn men ändå fullt hanterbart. Tilläggas bör att även om vagnen kan användas med ett spädbarn i liggdelen så rekommenderas ej att man joggar med barnet i vagnen innan 9 månaders ålder, för att barnet ska kunna hantera ojämnt underlag vid snabb takt.

 

Du kanske också gillar

3 kommentarer

Hanna 15 maj, 2014 - 14:11

Hej igen, jag gissar du tycker att jag och Tina hade liknande frågor?:)

Vilken vagn skulle du köpt idag om du fått ditt första barn?

Samt finns det något billigare alternativ än Donkeyn och som Inte har lufthjul.

Reply
Anna 20 maj, 2014 - 21:07

Hej Hanna! Vad märkligt, jag trodde att jag redan hade svarat på din kommentar?
Försöker igen!

Om jag visste allt jag vet om barnvagnar idag och skulle få första barnet, så skulle jag nog vela mellan en Brio Go Next och en Donkey Mono.
Vilka egenskaper hos Donkeyn är du ute efter, förutom att den ej ska ha lufthjul?
/Anna

Reply
Hanna 21 maj, 2014 - 08:57

Hej igen!

Jag är mest intresserad av en vagn som är lättkörd, praktiskt och lätt. Samtidigt funderar vi på skaffa syskon tätt, och eftersom det är så dyrt med barnvagnar och andrahandsvärdet sjunker snabbt vill jag tänka logiskt.

Donkeyn är dyr, men samtidigt kan det vara värt köpa den om vi får syskon tätt och ändå måste byta den vagn vi har.

Varför verkar andrahandsvärdet på Emmaljunga vara högre än Brio? Båda är svenska märken som startade samtidigt, men på ex. FB är det ca 6000 medlemmar i EL gruppen och mindr eän hälften i Brio.

Är Brio sämre på något sätt?

Tack på förhand.

Reply

Lämna en kommentar