Livebilder på Kronans nyheter

av Anna

Sådär! Nu har jag varit på Kronans härliga releaseevent och här kommer lite livebilder – håll till godo!sulky_mobil_text

 

Sulkyn är i den nya blåa färgen, den ser dock mörkare ut på bilden än vad den är i verkligheten. Skillnaden mellan hjulen syns ganska bra på bilden nederst till vänster. Jag tycker sulkyn känns bra när man håller i den och balanserar den, stilmässigt passar den ju nu också bättre in med övriga Kronan-barnvagnarna. Förutom att den blivit smalare så har den även blivit lättare och väger nu endast 10,5 kg.

syskon_mobil_textOch så lite mer bilder på syskonvagnen! Självklart kan den även fällas chassi för sig och sitt/liggdelar för sig, då går det även att få den mer kompakt. Sittdelarna har nästan plant liggläge och går att använda med mjuklift men det blir förstås ganska tight om utrymme då, framför allt just under bygeln där sittdelen är så smalast. Men upptill är ju sittdelen bredare och jag tror att en bebis kan ligga i en mjuklift där i under de första månaderna i alla fall. Jag frågade på plats och det går att få ned Kronans egen mjuklift i sittdelen, vilket är extra smart för då kan den även dockas fast i bygelfästena. Sitt- och liggdelar är inte kompatibla med andra vagnar men adaptrar för det kanske är en bra idé för framtiden, så kan man ha en egen liten barnvagnspark av enbart Kronans vagnar.

För den som har frågor som ej besvarats av detta eller förgående inlägg, lämna en kommentar så svarar jag så snart jag kan!

 

Du kanske också gillar

19 kommentarer

Carina 30 januari, 2014 - 23:18

Superkul att du lägger upp bilder och info från releasen, har saknat ensyskonvagn från kronan och är helt lyrisk över att det äntligen kommit en 🙂 !
Vet du vart man kommer kunna klämma och känna på just syskonvagnen?
Tack för en jättebra blogg 🙂 !
Mvh Carina

Reply
Anna 31 januari, 2014 - 12:46

Hej Carina, den lär säljas hos alla Kronans återförsäljare, men jag vet tyvärr inte från när det kommer finnas visningsex i butik. Jag ska försöka ta reda på det!
/Anna

Reply
Victoria 31 januari, 2014 - 11:07

Hej!
Vet du vilka städer/ återförsäljare som kommer ha vagnen i butik?
Bor i Linköping, tänkte ifall någon närliggande butik/stad kommer ha dem så man kan provköra vagnen?

Vilka färger kan man välja på tyget? 🙂
Du föredrar hellre att man köper liggdelarna än att använda mjuklift i sittdelarna?
Väntar tvillingar bf juli och jag har väntat med spänning efter denna vagn 🙂 åh den ser så lovande ut :)!!

Tack för svar 🙂

Med vänlig hälsning, Victoria

Reply
Anna 31 januari, 2014 - 12:45

Hej Victoria!
Jag skulle gissa att den kommer säljas hos alla befintliga Kronan-återförsäljare, och går redan idag att beställa från Kronans egen hemsida! Syskonvagnen kommer endast med svart klädsel till svart chassi såhär inledningsvis. Och nja, jag skulle rekommendera liggdelarna ändå. De är rymligare än vad det blir med en mjuklift i sittdelen. Om man däremot redan har en bebis som snart kan börja sitta, så kan det kanske kännas som onödiga pengar att köpa vagnen med liggdel och då kan det under en övergångsperiod säkert funka med mjuklift i! 🙂
/Anna

Reply
Emma 4 februari, 2014 - 18:38

Hej!
Går det att ha ligg och sittdelen åt olika håll? Så den knodd som sitter kan hålla koll framåt och den lille knodd som bara ligger än, är vänt mot morsan.

MVH

Reply
Anna 7 februari, 2014 - 16:39

Hej Emma,
ja absout, du kan ha sittdelen framåt och liggdelen mot dig och som jag förstått det även kunna ha sittdelarna åt olika håll utan problem!
/Anna

Reply
FruSessan 4 februari, 2014 - 20:18

HEj!

Jag undrar om det går att klicka i babyskydd med adapter i nya syskonvagnen? Kommer det att komma andra färger på klädsel?

Kommer de andra vanliga liggdelarna inte passa syskonvagnen?

Åh, kan du inte göra ett inlägg där du jämför denna med Bugaboo donkey. Är helt kluven, vet inte alls vilken vi ska ha. Gillar verkligen inte buggans handtag och varukorg!!!

/FruSessan

Reply
Krikus 4 februari, 2014 - 22:43

Åh, jag längtar också efter en jämförelse mellan Kronan Syskon och Bugaboo Donkey Duo. Står inför valet att behålla vår enkelvagn och köpa en Kronan som komplement eller sälja enkelvagnen och bara ha en Donkey.. Så svårt val…!!!

Reply
Anna 7 februari, 2014 - 16:38

Hej, ja men en sådan jämförelse hoppas jag absolut kunna bjuda på under våren! Men en sak som är klar redan nu är ju förstås att med Donkeyn så har du en singel- och en syskonvagn i ett, medan du med Kronan kanske ”behöver” komplettera syskonvagnen med en mindre singelvagn.
/Anna

Reply
Emma 7 februari, 2014 - 20:48

Står också inför valet av donkey eller kronan. Ska ut och testköra i dagarna. Vad jag förstod det som finns endast möjlighet till provklämning i Täby, på deras huvudkontor. Fick besked att kronans mjuklift var för bred för sittdelen, och därför undrar jag om du vet vilken mjuklift som kan tänkas passa? Kanske du stött på ngn extra smal?
/ Emma

Reply
Anna 9 februari, 2014 - 20:11

Hej Emma! På releasen så sa en av de glada Kronan-killarna att mjukliften faktiskt funkar i sittdelen, han hade testat själv, men att det blir rätt trångt. Den minsta mjuklift jag vet är P&Ts lilla, har skrivit om den här på bloggen och har bilder på den i liggdelen på Donkeyn och i Bee+ sittdel. Jag tänker mig att en kanske kan funka även i Kronans sittdel? Lovar att meddela hur det gick när jag fått chansen att testa!
/Anna

Reply
malin 12 februari, 2014 - 20:26

Hej!
Fin blogg! Googlade på kronans nya sulky o hittade hit. Jag undrar om du vet om nya sulkyn kommer med väska? Hittar ingen info om det någonstans.

mvh,
malin

Reply
Anna 14 februari, 2014 - 14:57

Hej Malin!
Det kommer finnas väska för Kronans nya sulky, men den ingår inte längre med vagnen utan du får köpa den separat. Väskan kommer kosta 799 kr!
/Anna

Reply
Kate 23 februari, 2014 - 13:45

Hej Anna!

Jag undrar hur man kan fälla ihop syskonvagnen. Kan man ha sittdel mot sig å liggdel å fälla, sittdel från sig och liggdel och sist två sittdelar åt olika håll??

Gillar all info från dig nu när jag fastnat i barnvagnsdjungeln me andra ungen :p

Reply
Anna 23 februari, 2014 - 21:04

Hej!
Ja du kan fälla med sittdel och liggdel på vagnen, oavsett håll på sittdel som jag förstått det i alla fall. Och ja sittdelarna är individuellt vändbara!
/Anna

Reply
Sanna 14 mars, 2014 - 08:59

Hej!
Jag vill köpa kronan sulky, vilken upplevde du som bäst den gamla eller nya? Känns det som den nya kan ”tippa” lätt eller är den stabil? Vill kunna använda den både i stan men även lite på landet grusvägar eventuellt lite skog..

/Sanna

Reply
Anna 17 mars, 2014 - 09:16

Hej Sanna!
Jag har inte kört någon av dem privat, utan bara känt på dem. Skulle jag skaffa en sulky från Kronan nu skulle jag personligen sikta in mig på den nya även om jag vet att den gamla är bra (och dessutom reas eller har reats ut till ett himla bra pris). Mest för att den nya är smalare, har det nya handtaget och andra förbättrade funktioner! Vad gäller stabiliteten så är det svårt för mig att svara på men nej, den kändes inte lättippad när jag klämde på den.
/Anna

Reply
Sara 27 mars, 2014 - 13:16

Hej!

Såg att du nu testkört Emmaljungas Viking, Har du någon uppfattning i vilken skillnad det är på den sittdelen kontra Kronans syskonsits.

MVH Sara

Reply
Anna 27 mars, 2014 - 20:22

Hej Sara, jag har kört Super Viking men inte Double Viking, om det kanske är den du tänker på? Och jag har inte kört Kronans syskonvagn… än. 😉 Men håll utkik här på bloggen för mer info om den!
/Anna

Reply

Lämna en kommentar