Lite mer bilder på Emmaljunga Monkey

av Anna

Något är bättre än inget, tänker jag envist påstå och lägger därför upp dessa bilder trots att det är av sämre än kvalitet än de jag vanligtvis brukar publicera här på bloggen. Det är alltså Emmaljunga Monkey som har blivit förevigad med min mobilkamera ur olika vinklar. Monkey Double blir ju varken smalare eller kortare ihopfälld, men förstås avsevärt mycket plattare. Sittdelsbygeln är konstruerad för att man ska kunna bära vagnen i den så det är faktiskt hyfsat enkel att få ett bra grepp om vagnen, även om man inte har ett armspann på två meter.

Den första bilden i den här bildserien är för att ge lite storleksperspektiv på bredden på Monkeyns sittdel. Det är en 50 cl petflaska som alltså passar perfekt. Sen finns det lite mer utrymme om man trycker undan stoppningen. Personligen gillar jag Monkeyn mycket mer som syskon- än som singelvagn, det där dubbla framhjulen med stänkskydden kommer jag inte överens med. Bilderna är tagna på Babyexperten i Stockholm och lämpligt nog stod där även en Babyzen YOYO. Färgåtergivning är lite tokig, vagnen är egentligen mer röd än orange, men storleksmässigt stämmer förstås allt. Monkey Single är alltså i samma storlek som pyttelilla YOYOn men har avsevärt mycket smalare säte än YOYOn. Svårt att förstå!

Men egentligen handlar det inte om själva bredden på sittdelen utan jag upplever det snarare som ett konstruktionsfel. Jämför man Monkeyns sittdel med Bugaboo Donkeys så sitter barnet mer framför sittdelsramen, så är barnet bredare än ramen är så är det inte ett lika stort problem. Men Monkeyns sittdelar är mycket djupare och därför måste barnet rymmas inuti ramen, som är väldigt väldigt smal. Det blir därför mycket snabbare trångt för barnets armar och axlar i Monkeyn än i Donkeyn, trots att måtten i rena centimetrar inte skiljer så mycket. Därtill är suffletten väldigt låg, den skulle behöva fästas högre upp på ramen (med mycket mindre sufflettfästen, dessa är klumpiga och stjäl utrymme från barnets armar) och kanske ha en till båge så att tyget kommer högre upp över barnets huvud. Nu tror ju jag att Emmaljunga är bra på att förvalta och förädla sina barnvagnsmodeller så förhoppningvis kommer framtid Monkeys ha en annan lösning på detta problem.

 

Du kanske också gillar

2 kommentarer

caroline84 8 februari, 2013 - 22:08

Håller med dig om Monkeys trånga sittdel. Testade dottern som är 1 år och 3 månader och i bara fleecetröja satt hon nästan ”fastkilad” och det gjorde att jag nu strukit den som alternativ för syskonvagn till sommaren..

Reply
alltombarnvagnar 9 februari, 2013 - 16:55

Ja, visst är det synd! Hoppas det är något de kan justera på kommande årsmodeller!
/Anna

Reply

Lämna en kommentar