Åkpåsar från EasyGrow

av Anna

Det har åtminstone inte undgått någon Stockholmare att vintern är här med både snö och kyla, men oavsett var man bor så kommer man som barnvagnsägare antagligen förr eller senare använda sig av en åkpåse. Med omistlig tajming anlände två åkpåsar från EasyGrow till mig precis dagen före den stora snöstormen slog till. Dessa två, i modellerna Nature och Flex, ska nu grundligt testas och utvärders för att därefter recenseras här på bloggen. Eftersom att jag får många frågor inte bara om barnvagnar utan också om tillbehör så ska jag försöka göra mer utrymme här på bloggen också för sånt som används i och till en barnvagn.

I en melerad grå syns EasyGrow Nature och i svart där bredvid ligger EasyGrow Flex. EasyGrow är ett varumärke som hör ihop med EasyWalker som gör barnvagnar, deras senaste modell heter June. Nu har jag bara hunnit använda den ena åkpåsen vid ett tillfälle, så jag kan inte säga så mycket om dem än. Det första jag noterade var dock något som verkligen imponerade på mig – längden! Bägge åkpåsarna kan anpassas i längd genom att men sätter fast eller tar av en förlägningsdel och enligt produktinformationen kan man variera längden mellan 98 och 130 cm. På den översta bilden syns mitt äldsta barn som är dryga metern lång ligga i Nature-påsen och han hade minst en decimeter till godo. Då jag vet att långa åkpåsar är något som ofta efterfrågas så tycker jag det är kul att hitta en modell som verkligen kan leverera utrymme även för längre och äldre barn.

Bägge åkpåsar har en avtagbar pälskant, givetvis inte äkta päls. Nature är dunfylld medan Flex innehåller det ”ventilerande och värmeisolerande materialet down-touch”. Flex ska även anpassa sig lite extra efter barnet tacke vara de flexibla sömmarna.

På de här bilderna syns EasyGrow Nature i dess korta version, alltså med förlängningen av, i en Brio Go 2013. Något jag uppskattade är att passformen var väldigt följsam, jag gissar att åkpåsen därför också kommer att sitta bra i en vagn med ergonomisk sittdel och ser fram emot att prova det. Bägge åkpåsar har uttag för fempunkts sele, antiglid på baksidan samt tygöglor som jag fäste i sittdelen på Go med hjälp av två stycken D-ringar. Garanterat glidfritt! Åkpåsen öppnas med en dragkedja på mitten, knapparna funkar men är något jag framför allt uppfattade som dekorativt.

Min dotter som åker i vagnen på de översta två bilderna är drygt 90 cm lång och fick precis plats i åkpåsen. Även om det var mycket snö när bilderna togs så var det inte mer än någon enstaka plusgrad, det blåste dock en del men det visade sig att jag hade alldeles för mycket kläder på henne, det hade räckt med ett lager med tanke på hur varm hon var. Jag hoppas på lite bitigare kyla nu i helgen så att jag kan ta en långpromenad med bägge barnen och se hur de känns efter ett ha suttit i åkpåsarna ett tag.

Om du har någon särskild fråga om dessa åkpåsar, ställ dem i en kommentar så ska jag titta lite extra på det!

 

Du kanske också gillar

2 kommentarer

Matilda 7 december, 2012 - 18:21

Hej!
Vilka toppenpåsar!!
Jag skulle vilja veta, pris, finns fler färger samt om den tål väta?

Tack!
M

Reply
alltombarnvagnar 7 december, 2012 - 23:31

Hej Matilda!
I inlägget så länkar jag till Jollyroom där de finns till försäljning just nu. De finns båda två i flera olika färger, sen vet jag inte exakt vilka som finns tillgängliga att köpa. Pris står där också! Ska testa hur väl de tål väta eller iaf snö, för regn lär det dröja ett tag innan jag upplever igen!
/Anna

Reply

Lämna en kommentar