Barn & Baby-mässan i Kista – del 2

av Anna

Det här del 2 av mina upplevelser av Barn & Baby, en branschmässa i Kista som jag fått glädjen att besöka.

Ovan är några detaljbilder på barnvagnar och tillbehör som jag tyckte var lite extra roliga att få se:

1 och 2: Vare sig vi vill det eller är inte så är vantsäsongen redan här och kallare kommer det att bli. Mitt vantanvändande sen jag fick barn har ökat drastiskt men samtidigt blivit mycket mer spontant. Vantar ska på, sen ska någon snytas så då ska de av, sen på, sen ska en dragkedja dras upp så då måste vantarna av, sen på, och så ringer den smarta mobilen med touchscreen så vantarna måste av om jag ska svara… Jag gissar att det är fler som känner igen sig i det här och jag förnekar aktivt hur många vantar jag slarvat bort för att de åker upp och ner ur mina jackfickor stup i kvarten. Monimo ställde ut i en liten vrå mitt i mässan och är en av många som tillverkar barnvagnsmuffarna. Muffen knäpps fast på handtaget och så håller man händerna varma även under långa barnvagnspromenade i snö och minusgrader. Väldigt hög mysfaktor på det! Det fanns även mindre muffar att fästa på bygeln, för barnet att ha händerna i, samt en extra lång som funkar på syskonvagnarnas breda handtag och som också kan göras om till en väska. Det är den muffen som syns på bild 2.

3: Brios monter på mässan var väldigt populär så jag passade i all korthet på att ta en bild på de olika färger som Brios nya vagn Smile kommer att släppas i när den kommer någon gång i början på nästa år. Alla vagnar har en svart grundfärg och accentfärgen finns i lila, deep ocean-turkos och brun. Eventuellt kommer Smile även i helsvart men jag får återkomma när jag fått mer information om detta.

4: Nya Kronan Duo S ståtar i alla sin prakt och jag kan förstå att alla Kronan fans är glada. Duo S känns nämligen exakt som Kronan Duo, fast med svängbara hjul. Vagnen kommer den 19 november, riktigt snart alltså, och det känns ju precis lagom inför den delen av året då man verkligen kan ha nytta av stora lufthjul på barnvagnen! Som en parantes vill jag tillägga att jag är otroligt svag för turkos oavsett om det är på en brödrost, tapet, barnkläder eller barnvagn och Kronans fina, turkosa säsongsfärger är verkligen snyggare live än på bild. Eftersom att den kommer finnas endast under en begränsad tid så tycker jag att alla som är köpsugna på Duo S ska satsa på just den färgen! Även sulkyn och vanliga duon kommer att finnas tillgängliga i säsongsfärgerna.

5: Givetvis pep jag förbi iCandys monter och som jag tidigare har skrivit om så har vissa förbättringar gjorts vilket ger upphov till iCandy Peach 2. I slutet av 2013 kommer den gamla modellen av Peach ha fasats ur till förmån för den nya med adaptrar som erbjuder tre lägen även på syskonsitsen och som gör att sittdelarna kommer längre ifrån varandra. På bilden syns den i det helsvarta utförandet Black Magic.

6 och 7: Jag ska erkänna att jag personligen inte riktigt har förstått storheten i fotsäckar, footsacks, vad man än må kalla det. Men jag vet att det är ett uppskattat och efterfrågat tillbehör av många andra och därför tyckte jag att det var roligt att se dessa Cab-Ons som alltså är universella fotsäckar. De finns i två varianter, bägge är av fleece men den ena sorten har också ett windstopperlager som verkar tåla både vind och även lite vatten. Cab-On fästs med en resårsnodd och ska passa alla vagnar, som ni ser på bild 6 så sitter den lite pösigt på Donkeyns sittdel men med ett större barn i så är det ju inte fel med lite extra benutrymme och det är ju också möjligt att fästa den ännu lite högre upp på ramen om man skulle vilja. För de som gillar fotsäckar men har en vagn där det inte finns som tillbehör kanske en Cab-On kan vara ett alternativ? Återförsäljare listas på distributören 4Ps hemsida.

Någon som hört talas om barnvagnsmärket Trends for Kids förut? Om du svarar ”ja” så gissar jag att du har mer täta relationer till Norge och det norska folket än vad jag har, för TFK visade sig nämligen vara märket på Norges bäst säljande trehjuling. TFK har flera barnvagnsmodeller men de tre jag hann kika på när jag besökte mässan var Joggster III som är en syskonvagn på bredden, och som tyvärr bara skymtar i bakgrunden på bilderna ovan, Joggster som är en trehjuling med fast hjul och med möjligheten att addera ett bakre syskonsäte, samt Joggster Twist vars liggdel även kan göras om till sittdel och som därmed erbjuder möjligheten att ha barnet sittandes vänt mot föraren. Vagnarna är väldigt gediget byggda, alla delar är ihopskruvade vilket gör att varenda liten beståndsdel kan bytas ut om behovet skulle uppstå. TFKs vagnar ser stora ut men faktum är att de är blott 60 centimeter smala, tack vare att chassit smalnar av vid bakhjulen. Finesserna med denna vagn är nästan fler än jag kan minnas men vad sägs om fotstöd som går att reglera i höjd, sittdelsrygg som anpassar sig efter barnets rygg, inlägg för mindre barn som ska sitta, inbyggt myggnät, handbroms, går att bygga om till cykelvagn och mycket mer. Verkligen en vagn för den som rör mycket på sig!

Roligast av allt tyckte jag var att Joggster, modellen med det fasta framhjulet, har ett tillbehör som heter Mammaboard vilket, på riktigt – tro mig, är en skateboard som man fäster på bakxeln och som är till för att du som förälder ska kunna stå på den och sparka dig och vagnen framåt! Jag som alltid drömt om detta och smygförsökt testa om det funkar med vanliga ståbrädor på vanliga vagnar (nej, det blir inte bra) kan nu inte släppa tanken på att kunna åka barnvagnsskateboard ned för backarna här där jag bor… Förhoppningsvis får jag möjlighet att skriva mer om vagnen i framtiden, den finns redan hos ett fåtal återförsäljare i Sverige så om någon har en får ni gärna dela med er av era åsikter i kommentarerna!

Avslutningsvis vill jag visa upp barnvagnen 4 Moms Origami så är minst sagt unik, åtminstone vad gäller upp- och ihopfällningen:

Du kanske också gillar

4 kommentarer

Erica 21 oktober, 2012 - 11:08

Vad bra med tips du kommer med! Jättefina saker, fiffigt med muff för händerna när man styr vagn.

Reply
alltombarnvagnar 21 oktober, 2012 - 15:02

Hej Erica! Kul att du gillar det, och tack för att du säger det! 🙂
/Anna

Reply
Sanna 5 januari, 2017 - 19:13

Hej! Är intresserad av TFKs nya Twin Trail. Har du någon erfarenhet av den? Av liggdelen Duo-X? Och att beställa från kiddies24.com i Tyskland? /Sanna

Reply
Anna 6 januari, 2017 - 10:44

Hej Sanna!
Nej, ingen erfarenhet av något av sakerna du frågar om men jag ska nu under vintern/våren testa Twin Adventure med Duo-X liggdelen från TFK!
/Anna

Reply

Lämna en kommentar